hits

Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Niklas 4 måneder gammel

 • 03.12.2017 - 16:47

 

I dag er Niklas allerede 4 måneder gammel, og jeg kan begynne å gi han grøt. Jeg har faktisk gitt grøt til han to ganger alt, men nå skal jeg begynne å gi han litt smått hver dag fremover. Jeg ble anbefalt av helsestasjon og begynne med grøt til han når han var rundt 4-5 måneder, jeg fikk selv velge om jeg ville gi han i 4 måneders alderen eller 5 måneder. Jeg merker at han trenger litt mer en bare melk om dagen, så derfor har jeg allerede begynt så vidt det er.

Niklas er veldig glad i nærkontakt, og vil da helst være i nærheten av meg hele tiden. Hvis jeg legger han på gulvet så ser han etter meg, og hvis han ikke er i nærheten av noen så blir han veldig lei seg. Så han liker ikke å være alene i et rom. Han holder også hodet sitt selv, og det har han gjort i veldig lang tid allerede. Han har alltid vært veldig sterk i hodet sitt.

Alt som kommer i hånden hans blir med i munnen. Han er også veldig opptatt av å spise på fingrene sine, og har begynte å tygge på ting. Han har også begynt å sikle en god del, så jeg tror faktisk at det snart er noen tenner som er på tur.

Han elsker å prate med oss, og er veldig flink til å prate babyspråket hvis vi prater med han. Han elsker også å høre på musikk, og han blir veldig med hvis det er noen som spiller gitar i nærheten av han. Det virker ut som om at han er veldig glad i gitar spilling, haha.

Han elsker hvis man flyr med han i luften, og hvis man tar han høyt opp og ned igjen. Det er veldig morsomt å leke med han nå om dagen. Han legger seg også ved 20.00-20.30 tiden, og kan faktisk sove til klokken halv ti dagen etter, det hender seg ofte at jeg må vekke han på grunn av de andre barna i huset. Noen dager så kan han våkne ved 8-9 tiden men han våkner aldri tidligere en det. Så jeg har faktisk fått et barn som elsker å sove like mye som mammaen sin, haha.

 

 

Jeg er forelsket på nytt

 • 05.11.2017 - 17:23

Det er så utrolig rart hvordan det går an å bli så utrolig forelsket i en person som er din. At man kan bli så forelsket, å elske noe så høyt som man gjør med barnet sitt. Jeg klarer ikke å slutte og se på Niklas noen ganger, fordi jeg synes han er så utrolig fin, at jeg blir helt besatt av hans utseende. Han er en så utrolig fin liten baby, og jeg blir så lykkelig av å se det lille ansiktet hans. Tenk at jeg har klart å lagd noe så fint. Det å være en mamma må være noe av det beste jeg har gjort i løpet av livet mitt. 

Det er ingen gutter som kommer til å bety mer for meg en barna mine. Og barna mine kommer aldri til å svikte meg på samme måte som andre gutter kan gjøre. De tre guttene mine har jeg i livet mitt uansett hva. Vi kan tilgi hverandre og vi kan være så uenige men samtidig være veldig glade i hverandre. En sånn type kjærlighet er det ikke sikkert at man kan få av en annen gutt noen gang! Barna mine betyr virkelig alt for meg, selv om de kan gå meg på nervene inni mellom, men det kan nok jeg gjøre med de også.

Mamma kjærligheten kan ikke måles med noe!

Niklas 3 måneder

 • 03.11.2017 - 21:07

 

Nå er Niklas 3 måneder allerede. Det er helt sykt hvor fort tiden egentlig går. Jeg synes tiden går alt for fort, og jeg merker forandringer på han hele tiden. Niklas følger veldig mye på det som skjer, og han har blitt litt leken. Han elsker oppmerksomhet, og smiler og ler når vi tuller med han. Det blir bare morsommere for hver dag. Han har også begynt å bli litt små skeptisk på mennesker han aldri har sett før.

Han har også fått ganske faste tider på legging og mating. Han begynner som regel dagen mellom 7 og 8 på morgen, også er han som regel i seng for natten ved 9 tiden på kvelden. Han sover fremdeles litt mye på dag tid, men ikke like mye lenger. Han er våken i hvert fall rundt 3 nesten 4 timer om gangen før han sover en liten stund igjen. 

 

Kom raskt tilbake til min egen kropp

 • 29.10.2017 - 22:41

Det er rart hvor forskjellige alle er når det gjelder tiden etter fødsel. Mange sliter med å komme tilbake til den kroppen de hadde før en graviditet, mens mange andre kommer tilbake igjen til kroppene sine med en gang. Jeg har alltid vært heldig etter hver eneste fødsel, men det kan ha noe med at jeg har vært veldig ung alle gangene, samtidig som at jeg aldri har gått opp så veldig mye i vekt mens jeg har vært gravid. Jeg har alltid bare gått opp det barnet og det andre i magen veier, og ikke noe ekstra kilo. 

Vi alle er veldig forskjellige, og det er så utrolig bra. Alle skal være fornøyde med kroppene sine etter fødsel uansett. Jeg har hele tiden fått høre den at det ikke ser ut som om at jeg har fått noen barn i det hele tatt, det er både litt trist og litt godt å høre på mange måter. Jeg er jo veldig glad for at jeg kommer tilbake til min egen kropp veldig fort. Jeg skal jo innrømme at jeg også er veldig opptatt av kropp, og det er alle andre også. For eller så ville det aldri ha vært et så stort kropps press. Men jeg synes at alle skal være fornøyde med kroppene sine uansett form og fasong. Det hadde ikke vært så koselig om alle hadde helt like kropper. Det er bra at vi alle er forskjellige. Og de fleste passer å være i sine egne kropper. Noen vil uansett være negative til kvinne kroppen uansett hvordan man ser ut. Er man tynn så blir man kaldt for skjellet, og er man litt større så blir man kaldt for feit. Ingen er brae nok tydeligvis. Så derfor synes jeg at vi alle skal være fornøyde.

Dåp Niklas: Invitasjoner

 • 17.10.2017 - 18:35

 

Nå har jeg endelig fått dåpsinvitasjonene så nå har jeg fått pakket de inn. Nå mangler jeg bare å få sendt de ut til de som skal ha. Det er heldigvis litt over en måned til enda før dåpen begynner. Jeg begynner fremdeles å føle litt på presse til å få alt i orden. Jeg er så usikker på om jeg skal bestille bordkort eller ikke også. Jeg tror på mange måter at det kanskje er best å bestemme sitteplassene til folkene. Etter som jeg har sett så er det vel det som er mest normalt i barnedåp og konfirmasjon. Men det får jeg bare finne ut etter vært. 

Vekstkontroll på helsestasjon

 • 16.10.2017 - 13:05

 

Som dere sikkert har fått med dere så var jo Niklas veldig liten når han ble født. Han veide bare 3010 gram, og han gikk helt ned til 2800 ca og slet lenge med å komme tilbake igjen til fødselsvekta. Han har alltid vært litt  mindre en gjennomsnittet, så han blir fremdeles fulgt opp litt ekstra hos helsesøster. Det er jeg selvfølgelig veldig glad for. Det er ingen ting som er bedre enn å bli ekstra fulgt opp når ting har vært slik det har vært. Niklas har hatt en veldig tøff start på livet sånn generelt. Så det at helsestasjon følger han ekstra er noe jeg er veldig takknemlig for. Jeg fikk høre at han vokser fint med sin egen kurve nå. Han veier jo ikke like mye som andre barn på hans alder, men det viktigste er jo at han holder sin egen vekt bra. Han ligger bare litt over den rødelinja dem har på helsestasjonen, så hvis han faller ned den så er det litt bekymrende. Heldigvis så holder han vekta si veldig stabil. Jeg er alltid nervøs hver gang jeg skal på helsestasjonen. Han skal tilbake igjen til helsestasjonen den 9 november. Da er han 3 måneder gammel, så da skal han også ta 3 måneder sprøyta. Den gruer jeg meg også veldig mye til. Jeg har sikkert ingenting å grue meg for, men jeg synes det er så fælt å se at dem skal stikke han i låret, og jeg er så redd for hvordan han kommer til å reagere. De andre barna mine har ikke reagert så mye på de sprøytene, og Marius gråt ikke engang de gangene han fikk sprøyte, så jeg er spent på Niklas!

Niklas 2 måneder

 • 03.10.2017 - 15:18

 

Tenk at lille Niklas allerede er 2 måneder gammel. Herregud så fort de to månedene her har gått. Jeg synes ikke det er så lenge siden han kom til verden. Han er en så utrolig skjønn og god liten gutt. Han er veldig blid om dagen og lyser opp hverdagen min utrolig mye. Jeg har det veldig tøft om dagen på grunn av alt som har skjedd, men med denne lille gutten i hus så blir alt så mye bedre. 

Han er veldig våken om dagen også, og er stortsett alltid i godt humør. Han er også veldig mamma gutt, men det er vel kanskje ikke så rart når han er med meg 24/7. Han endrer også på utseende sitt hver dag, og han blir bare søtere og søtere. Han har blitt litt mer rund i ansiktet nå, og det er så utrolig søtt. Jeg er så glad for å være mammaen hans!

 

Barna mine har strenge krav når det gjelder godteri og brus

 • 23.09.2017 - 19:25

 

Da har lørdagen kommet, og det er vel den beste dagen for barna mine - da kan dem spise godteri. Jeg er litt streng på den fronten, så jeg er litt sånn at godteri skal kun spises på lørdag, og kanskje litt ellers hvis det er noe spesielt som skjer eller hvis det er noe sånn generelt. men vanligvis så er det kun godteri på lørdager. Det som også er så greit med det er at da gleder barna seg til lørdager, og setter pris på helgene. Det hadde dem nok ikke gjort like mye om jeg hadde latt de få spist godteri ellers i uka også. Jeg er også litt nøye på at de ikke trenger å drikke så mye brus og saft. En gang i blant så kan de selvfølgelig få, men det er begrenset hvor mye de får. Når de får brus så er dem veldig fæle til å bare sitte og drikke og drikke, og det er ikke akkurat så bra for tennene dems, så de kan få et glass i uke dagene med saft eller brus, ellers så kan de drikke vann, også får de litt mer i helgene selvfølgelig. Men nå som de har blitt så vandt til å drikke mer vann hjemme, så er det faktisk det de går å finner seg hvis de er tørste. Men hvis vi får besøk eller er på besøk så er det helt greit med brus eller saft!

6 ukers kontroll

 • 18.09.2017 - 17:04

 

Vi har vært på 6 ukers kontroll i dag, og Niklas er helt fin. Når legen så på han så var alt helt fint, og han hadde fin øyekontakt og smilte når han fikk ordentlig øyekontakt med legen, og det var selvfølgelig veldig positivt. Han har lagt på seg enda mer nå, så nå veier han 3940 gram og det var veldig bra. Han følger sin egen kurve ganske så perfekt, selv om han ligger litt under gjennomsnittet, men han var jo ganske liten når han ble født, så det viktigste var at han fulgte sin kurve og at det hold seg stabilt, og at det ikke gikk nedover. Han spiser jo veldig greit nå også, og det gjorde han jo ikke før. Jeg fikk høre at han var en slank og lang baby, han var selvfølgelig ikke for slank, men han var ikke så veldig stor eller. Men de synes han ser veldig lang ut, men de får jo selvfølgelig ikke målt han på grunn av hoftene hans. De har også begynt med noe nytt på helsestasjonen nå, så istedenfor sprøyte så fikk han noe han skulle ha i munnen, noe som selvfølgelig kunne gi magesmerter. Jeg håper ikke at det blir for mye smerter, men hvis det ble alt for ille så måtte jeg kontakte legen. Også fikk jeg beskjed om å begynne og gi han tran, så det er jeg veldig spent på. Jeg hater lukta av tran så det blir mer en utfordring for meg en for han, haha. 

6 uker gammel

 • 14.09.2017 - 14:28

I dag er det allerede 6 uker siden fødselen, og jeg synes tiden bare går fortere og fortere. Niklas bare vokser og vokser, det synes veldig godt på klærene hans. Her om dagen så tok jeg på han en sparkebukse i str 50, og den er for liten. Han klarte ikke å strekke ut beinet sitt helt med den buksa på, så den har blitt ryddet bort. Det er fremdeles noen klær i str 50 som passer enda, men det kommer litt an på klærene. 

Nå som han går med pute så får vi jo ikke målt lengde på han, og det var jo derfor dem ikke turte å måle han på sykehuset også. Men jeg tok et målebånd selv når han kom hjem, og da var han 47 cm, og jeg har prøvd og bruke målebånd på han før han fikk på seg pute også, og da var han ca 52 cm lang. Jeg vet ikke om det stemmer akkurat med tanke på at jeg bruker et målebånd, men det er da i hvert fall sånn ca lengde på han. På mandag så skal vi på 6 ukers kontroll og da er jeg veldig spent på å se hvor tung han har blitt. Jeg merker at han har lagt på seg litt, så nå er jeg veldig spent på hvor mye han har gått opp siden sist. Jeg håpte jo egentlig på at jeg kunne få et ordentlig mål av han på mandag også, men det går ikke nå. Det var det som var planen hvis alt var som det skulle på ultralyden, men alt var ikke som det skulle, så da må jeg bare vente og se senere. 

 

Han har blitt en veldig glad gutt. Han har begynt å smile til oss, og det er så morsomt. Det er litt bedre når barna begynner å smile, det er så kjedelig med babyer som ikke gjør noen ting, så det er litt morsommere for oss alle i huset at han har begynt å følge med litt mer og at han kommer med masse herlige smil. Joachim og Marius begynner jo å le når han smiler, så det tyder på at de liker at han smiler til dem også. Niklas sover eller ikke så mye på dagen lenger. Han sover litt mye rett etter at jeg har fått levert barna på skole og barnehage, men etter at han har våknet da så er han våken en god stund før han sovner igjen. Også er han veldig våken om kveldene, og legger seg for kvelden ved 22-23 tiden og sover da til 04-06 det er litt opp og ned. Hvis han våkner ved 4 tiden så sovner han igjen og sover til klokka 7, men hvis han ikke våkner om natten så starter morgen sånn rundt 6 halv 7 tiden, så det er veldig godt!

Stakkars babyen min

 • 13.09.2017 - 20:39

I dag så var jeg på sykehuset med Niklas igjen. Han skulle ta ultralyd av hoftene sine, og nok engang så ble jeg litt skuffet. 

Vi satt lenge på venterommet for å i det hele tatt komme inn på ultralyden. Jeg hadde time klokka halv to, men kom ikke inn før klokka var rundt halv tre. Når jeg først fikk komme inn, så tok det veldig lang tid før hun som faktisk skulle ta ultralyden i det hele tatt kom. Når hun først kom så klagde hun litt på at Niklas lå urolig, så jeg fikk beskjed om å duppe smokken hans i noe sukker greier for at han skulle være rolig, men det varte jo ikke lenge før han ble urolig igjen, og da virket hun litt små sur og jeg fikk beskjed om å gi han mye mer. Hun brukte veldig lang tid på å få undersøkt han, og sa ingenting til meg om hvordan ting lå an. Hun ble heldigvis ferdig etter vært, og da fikk jeg bare beskjed om å kle på han og gå til neste plass og da skulle jeg få vite der hvordan ting var. 

Vi gikk bort til neste plass, og der tok det også litt tid - men heldigvis ikke så lang tid! Vi kom inn og jeg fikk beskjed om at Niklas hadde umodne hofter fordi han lå i seteleie samtidig som at fødselen min var slik den var. Så nå må han gå med pute mellom beina sine, og den tar veldig stor plass og jeg merker at Niklas blir litt små irritert for å ikke kunne bevege seg ordentlig. Jeg synes så utrolig synd på han, selv om legen sa at han ikke merket så veldig mye av det, og at det kanskje var jeg som kom til å synes at det var mest ubehagelig enn han, og det stemmer vel helt sikkert, hehe. Men jeg får så vondt av å se hvordan han har det nå, og sånn skal han gå i hele 6 uker. Jeg kan kun ta den av når jeg skal skifte på han eller bade han, men ellers så må han ha den på seg hele tiden. Men det er viktig at han gjør dette, jeg vil jo han alt godt. Hvis jeg ikke gjør det som har blitt sagt så kan han slite med hofte feil når han blir eldre og det er nok enda verre en å gå med pute i 6 uker.  

 

 

Det er helt utrolig at det skulle skje så mye med han i løpet av hans første tid her i verden. Jeg håper virkelig at han får bedre lykke når han blir eldre. Jeg synes det er utrolig mye som har skjedd med han i løpet av kort tid nå. Han har virkelig fått en veldig hard start på livet sitt, så da håper jeg bare på at alt blir i orden og at han får mer flaks i løpet av livet sitt når han blir eldre! ;-) 

Lik store broren sin

 • 05.09.2017 - 21:12

Jeg har heletiden sett at Niklas har vært små lik broren sin, men jeg har aldri tenkt så veldig mye på det. I stad så satt jeg å så igjennom noen baby bilder av Marius på samme alder, og da så jeg det med engang. Marius og Niklas er ganske like egentlig. Jeg skulle ha fått tatt et bilde av Niklas der han sitter eller ligger sånn som Marius på et bilde - da hadde man virkelig sett likheten mellom dem. Noen sier at de ikke kan huske at dem er så like, men jeg har sett at dem er det. Dere kan se det på dette bilde!

Marius er øverst og Niklas er nederst♥♥

 

Niklas 1 måned gammel

 • 03.09.2017 - 20:35

 

Det er helt sykt hvor fort tiden har gått etter at Niklas ble født. Nå er det allerede en måned siden jeg lå på fødestua der ting ikke gikk helt som planlagt. Han skulle komme i seteleie, men kom med beina sine istedenfor så det ble hastekeisersnitt, og vi begge to ble borte bitte litt. Jeg kom meg rimelig fort igjen før jeg fikk den maska over ansiktet, og da sovnet jeg. Jeg fikk høre at Niklas kom seg veldig fort når han var ute av magen min, men det var jo mye som skjedde i etter tid også. Det er veldig mye som har skjedd i løpet av denne måneden. Vi lå jo på sykehuset i 10 dager av hans første leve dager, der han måtte få oksygen av maske opp til to ganger i løpet av den tiden. Han fikk en veldig hard start på sine første dager, men fy som han har kommet seg. Han er nesten som en helt annen baby nå i forhold til da. 

Han har også endret litt på utseende sitt, og han har blitt veldig mye mer våken i de siste dagene. Han følger også med på det som skjer rundt han, og hvis vi prater med han så følger han med på den som prater. Han har også begynt så vidt å lage noen små "prate" lyder, og det er litt morsomt å høre på. Han er fremdeles en rolig baby. Han griner storsett bare hvis han er sulten eller hvis det er noe som virkelig plager han, og det er ikke så mye. Magen hans har blitt mye bedre etter at jeg byttet morsmelkerstatning, og det er jeg veldig glad for. Han har litt smått med magevondt enda, men ikke sånn som for noen dager siden. Jeg var faktisk redd for at han kanskje skulle få kolikk. Jeg må virkelig si at jeg beundrer de som har hatt kolikk barn, fordi jeg syntes det var fælt bare de dagene han hadde vondt i magen på grunn av feil melk. 

Ja, jeg er alene mor til tre!

 • 24.08.2017 - 17:50

Jeg får stadig spørsmål av alle om hvor barnefaren er hen i bildet. Jeg vil ikke skrive noe som helst om noen av fedrene til barna mine fordi det er privat, og selv om jeg har valgt å blogge, så har ikke de valgt å være på bloggen. Så derfor skal de få lov til å holdes ute av min blogg, og det må nesten bare dere respektere. 

Jeg er alenemor til de tre guttene mine, og jeg klarer meg veldig fint. Jeg har familien rundt meg som hjelper til å støtter hvis det trengs. Så langt så har jeg ikke hatt noe behov for hjelp. Den eneste hjelpa jeg har spurt etter var om noen kunne passe Niklas mens jeg farget håret, men noe mer en det har jeg ikke trengt. Jeg er veldig sånn som vil klare alt selv, og jeg klarer det ganske greit. Jeg synes ikke at det er så vanskelig som mange skal ha det til. Jeg har fått høre i så lang tid av folk som ikke kjenner meg, og folk som ikke kjenner meg godt nok at jeg kommer til å slite med tre barn i hus. At det kommer til å bli for krevende, og at jeg kommer ikke til å klare dette her alene. Men som sagt, de folkene kjenner ikke meg. De som kjenner meg godt vet at jeg klarer dette her med strak arm. Jeg er ikke den personen som ikke får til ting jeg må få til. Jeg har alltid vært en person som har klart meg ganske greit i alle situasjoner, og grunnen til det er nok fordi jeg ble veldig fort "voksen", og jeg er vandt til å ha en stor familie, og jeg er vandt til å håndtere barn på grunn av min familie. Så derfor har ikke jeg så mye problemer med å ta meg av tre barn alene. Dessuten så er både Joachim og Marius veldig store, så det er ikke så mye jobb med de lenger, de klarer veldig mye selv. 

Så langt så trives jeg i morsrollen min, selv om jeg ble sittende med rollen alene. Jeg synes ikke at det er noe morsomt at ting har blitt slik her, men det er slik det har blitt, og da må jeg bare gjøre det beste ut av det. Nå håper jeg bare at alle kan slutte å spørre så mye om fedrene til barna!

Lille gutt er faktisk allerede 3 uker gammel i dag♥ Tiden som trebarnsmor har gått utrolig fort. Nå er det ikke lenge til han er en måned gammel. Jeg tror det blir litt morsommere når han blir litt større, det gjelder både for meg og for brødrene hans. Nå ligger Niklas for det meste og sover, og det er jo ikke like morsomt. Det blir litt mer spennende når han begynner å smile bevist og når han kan lekes litt med!

Den verste barseltiden

 • 20.08.2017 - 19:49

Barseltiden min ble ikke helt som forventet. Jeg fikk ikke ha min egen sønn på rommet mitt den første natten engang. Jeg hadde han på rommet fra da jeg kom innpå rommet til leggetid, og da kom det ei som jobbet der som ville ta med seg Niklas for å se litt på han, og det var på grunn av fødselen jeg hadde. Men hun kom aldri tilbake igjen med han, og da fikk jeg også høre i etter tid at derfor han ikke kom tilbake var fordi han mistet pusten sin, så de måtte gi han oksygen for å få han tilbake, så da hadde de han på overvåkning i to dager. Han kom seg veldig så de regnet med at alt var i orden igjen, så jeg fikk han tilbake igjen på rommet mitt den tredje dagen. Jeg ble så fornøyd for at jeg endelig kunne få barnet mitt sammen med meg igjen. Men jeg tok gleden på forskudd, for plutselig så fikk han puste problemer igjen, og det skjedde spesielt når han skulle ha mat. Han ble også helt slapp hver gang han spiste, og det var jo mye fordi han mistet pusten, så vi fikk ikke i han noe spesielt med mat. Så han gikk ned alt for mye en det som er normalt når babyen er født, og det tok lang tid før vekten hans snudde seg. Når vekten hans først snudde seg så gikk han bare opp 3 gram, og han tok ikke mer en 20-30 ml på flaska. 

 


 

 

 

 

Han hadde så mange metningsfall mens vi lå på sykehuset, så de på lillehammer måtte til og med ringe til rikshospitalet for å høre hva de kunne gjøre med han. De vurderte å ta oss inn til Oslo for at de skulle ta et rør ned i halsen på han, og se hva som egentlig var galt. Hvis det var det dem kanskje trodde det kunne være så kunne det hende at de måtte brenne bort noe i halsen på han. Jeg gikk rundt og visste ikke hva som kom til å skje, og var rett og slett livredd for at de skulle gjøre en operasjon på han. Etter vært så fikk jeg beskjed om at de ikke ville gjøre noe med han, så jeg måtte ligge på sykehuset litt lenger for å se om ting roet seg. Det gjorde det heldigvis så det ble ikke noe tur til rikshospitalet allikevel, og det er jeg overlykkelig for. De på rikshospitalet ville helst ikke gjøre noe med han, fordi det var en stor risiko å gjøre det de skulle gjøre, så de håpet på at de kunne få slippe å gjøre noe med Niklas. 

På førsten mens Niklas lå oppe på overvåkning, så måtte jeg ligge nede på barsel avdelinga. Der følte jeg meg veldig mislykket. Jeg gikk mye rundt i barsel avdelinga uten babyen min, mens jeg sa alle de andre fornøyde og blide foreldre som trillet rundt med sine små. Mens jeg hadde barnet mitt et annet sted, og jeg kunne ikke ha tid sammen med han alene. Når jeg skulle sitte med han så måtte jeg sitte å passe på masse ledninger, og det var mange ansatte som satt der, og andre foreldre med sine barn. Så jeg hadde ikke noe alene tid med Niklas de første dagene. Etter vært så fikk jeg heldigvis vite at de hadde et ledig rom til meg oppe, sånn at jeg skulle få slippe å være på barsel avdelinga. På det rommet var det også tv på rommet, så dagene gikk litt bedre når jeg kom meg opp. Jeg brukte uansett masse tid innpå rommet der Niklas lå.

Etter vært så kunne jeg til og med få lov til å ha han innpå rommet sammen med meg, men da måtte jeg ha med meg den marskina som målte alt med han, sånn at de som jobbet på avdelinga fikk se om alt sto bra til selv om jeg hadde med meg han i et annet rom. På min siste natt på sykehuset før hjemreise så fikk jeg ha han innpå rommet sammen med meg om natten. Jeg var så utrolig fornøyd, og han hadde også fått av seg alle de ledningene. Alt gikk så utrolig bra, så jeg kunne faktisk få lov til å reise hjem den søndagen istedenfor på mandag. Jeg som egentlig bare skulle ligge på sykehuset i en natt endte opp med å ligge på sykehuset i 10 dager. 


 

 

Jeg har alltid følt litt skyldsfølelse for det som har skjedd. Jeg tenker nemlig litt sånn - tenk hvis jeg hadde valgt keisersnitt med engang istedenfor å prøve meg på setefødsel, så er det kanskje ikke sikkert at det som skjedde hadde skjedd. Men det vet jeg faktisk ikke. Det kunne ha skjedd det samme uansett, men jeg føler fremdeles på den skyldsfølelsen.

Niklas 2 uker gammel

 • 17.08.2017 - 20:00

 

Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått etter at jeg fikk Niklas. Tiden på sykehuset føltes lange og triste, men etter at jeg kom hjem så har tiden bare flydd av gårde. Niklas er allerede 2 uker gammel i dag, og han forandrer seg for hver dag som går. I løpet av tiden på sykehuset så har han slitet med å få i seg mat, så han gikk veldig mye ned i vekt. I dag så var vi på helsestasjon igjen, og han har faktisk lagt på seg 70 gram på to dager. Så nå veier han 2970 gram, og fødselsvekta hans er 3010, så det går fremover og det er jeg så utrolig glad for. Jeg var faktisk veldig nervøs for å dra på helsestasjon i dag fordi jeg var så redd for at han ikke hadde lagt på seg nok, men nok en gang så overrasker han. Han har begynt å spise mye bedre nå en det han gjorde før, og det er så godt at det går den riktige veien.

Hadde angst for å miste et lite spedbarn

 • 16.08.2017 - 21:06

Nå er jeg veldig stolt over lille Niklas. Som jeg har sagt så har jo han vært veldig vanskelig å få i mat, og er jo litt det enda også. Men i går kl 21 så fikk jeg faktisk i han mellom 75-80 ml på flaska. Og det samme skjedde ved 12 tiden i natt og en gang til i natt, og i dag tidlig. Men så har han vært litt vanskelig igjen, og jeg har da bare fått i han 40 ml, men istad ved halv 7 tiden så fikk jeg i han 80 ml. Så dette her går virkelig fremover og jeg kjenner jeg blir så utrolig glad. Det er så mye forandringer jeg merker på han siden da vi lå på sykehuset.

Når jeg lå på sykehuset så var jeg rett og slett små redd for hvordan ting ville bli. Ikke fikk vi i han mat nesten og han kom med mange rare lyder, og mistet pusten inni mellom. Jeg skal innrømme at jeg gikk rundt å var redd for at jeg kom til å oppleve at jeg kom til å miste et lite spedbarn.  Jeg ble deprimert mens jeg var på sykehuset fordi jeg konstant gikk rundt å hadde angst for hva som kom til å skje. Jeg fikk både mange gode nyheter på sykehuset, men jeg fikk også mange skuffelser mens jeg lå der. Jeg hadde aldri ro rundt hodet mitt, og gikk bare rundt å tenkte på alt mulig rart. Ikke nok med det at jeg lå på sykehuset med et sykt barn, jeg hadde også to barn som var hjemme som savnet meg, og jeg savnet de. Det gjorde ikke ting noe lettere for å si det sånn!

Nå er jeg hjemme og alt går så utrolig bra med Niklas. Det er akkurat som om at jeg har en helt ny baby i forholdt til på sykehuset, noe som er så utrolig positivt. Jeg blir så stolt hver gang jeg merker en liten forandring på han. I morgen så skal jeg en liten tur på helsestasjon igjen for å se om han har gått opp litt mer, og det håper jeg virkelig at han har gjort. Det er litt rart om han ikke har gjort det med tanke på hvor mye mat jeg faktisk har fått i han nå. 

Jeg er redd han ikke får i seg nok mat

 • 15.08.2017 - 17:12

 

I dag så har det vært planleggingsdag i barnehagen til Marius, og det er det i morgen også. Hva vi skal finne på i morgen det vet jeg ikke. Merker det blir litt kjedelig for Marius å bare gå hjemme en hel dag, men det er liksom ikke så lettvint og bare reise bort akkurat når jeg vil nå som jeg har fått en baby i hus. Jeg må planlegge litt bedre før jeg kan finne på noe! 

I dag så har vi vært en tur på helsestasjon med Niklas. Han får jo nå tett oppfølging ang vekten hans. Han hadde bare gått opp 10 gram fra i går til i dag, og det er jo ikke akkurat så mye, men det går jo uansett den riktige veien, han hadde i hvert fall ikke gått ned i vekt. Han har spist litt mer mat i dag enn det han gjorde i går, så jeg håper at han har gått opp enda mer neste gang vi skal på kontroll igjen. Jeg skal innrømme at jeg er veldig redd for at han ikke skal få i seg nok, men samtidig så må han jo ha fått i seg litt også. Han har jo alltid noe i bleia når jeg skifter på han, og hadde han ikke fått i seg nok så hadde det jo ikke vært så mye i bleia hans de gangene jeg skifter på han.

Han er også en veldig rolig baby, og det er veldig godt. Han gråter bare hvis han er sulten eller hvis bleia er full og hvis han vil ha kos, noe han forresten vil ha storsett heletiden, haha. Det er tydeligvis bedre å ligge og sove på fanget til mamma en i senga si. Det gjør meg ingenting på kveldstid, men på dagen så kan jeg ikke sitte med han i fange heletiden. Jeg har jo andre oppgaver å drive med hjemme også, men der er jeg også litt heldig egentlig, for hvis jeg ordner til han på gulvet så ligger han der og er helt stille sånn at jeg får gjort litt smått allikevel. Og han har to store brødre som virkelig passer på han. 

Endelig hjemme ifra sykehuset

 • 14.08.2017 - 21:52

I går så kom jeg endelig hjem igjen ifra sykehuset. Egentlig så skulle jeg være på sykehuset til i dag, men jeg spurte rett og slett bare om lov til å kunne få lov til å reise hjem en dag før, og heldigvis så gikk det i orden. Jeg så ingen grunn for å være der en dag ekstra når det hadde gått så bra i noen dager i forveien uansett, og det var også de som jobbet der enige i.

Det har vært mange vanskelige dager på sykehuset. Jeg har jo blogget litt om det! Jeg har aldri vært så redd noen gang for at det skulle skje noe med barnet mitt. Det var ikke noe koselig at han måtte ligge med masse ledninger og at det kom pipe lyder og det så ut som at han skulle miste pusten opp til flere ganger. Vi er ikke helt hundre prosent sikre på hva som har gjort at ting har vært slik, men de mistenkte jo det at han kanskje ikke var helt moden nederst ved pusterøret. Han mistet jo pusten i det de tok han ut av magen min, så det kan ha noe med fødselen å gjøre, eller så kan det være en annen grunn for det. Han lå jo veldig rart til når han lå i magen, så det er mulig det er noe av grunnen til at ting har vært slik det har vært.

Ting går heldigvis mye bedre nå. Han hadde også problemer med å spise mat mens vi lå på sykehuset, men det kommer seg sakte men sikkert. Han er snart to uker gammel og spiser bare mellom 40-50 på flaska og skulle vel egentlig ha spist mer en det. Så jeg må gi han forsterket melk sånn at han legger på seg selv om han ikke drikker så mye av flaska. Jeg håper dette er noe som kommer til å bli bedre ganske fort!

Jeg fikk ikke engang lov til å ha han innpå rommet sammen med meg den første tiden, så hvis jeg skulle være sammen med mitt eget barn så måtte jeg sitte innpå et rom der det lå andre babyer, og der det var andre foreldre og ansatte som satt. Jeg kjente jeg ble veldig lei av det, men det var jo selvfølgelig for det beste for barnet mitt, men jeg følte meg på en måte litt som en mislykket mamma på en måte. Etter vært så kunne jeg i hvertfall ha han innpå rommet sammen med meg på dag tid, men han hadde fremdeles ledning på seg, men det var heldigvis mindre ledninger på han. Og kort tid etterpå så fikk jeg beskjed om at han ikke trengte noen ledninger på seg i det hele tatt. Jeg ble så utrolig glad når jeg fikk høre det, og min siste natt så kunne jeg også få ha han innpå rommet mitt om natten også, det var så utrolig godt å kunne få den ordentlige følelsen på at jeg faktisk hadde blitt mamma, og at jeg kunne få lov til å ta meg av mitt eget barn helt alene. 

Nå er jeg glad vi er hjemme, også håper jeg bare at han kan bli enda litt flinkere med mat spisinga si, og at han kan legge på seg litt mer. Jeg skal heldigvis oftere på helsestasjon for å følge opp vekten hans, og det er en god trygghet for meg, da finner jeg i hvert fall ut om han legger på seg eller ikke.

Han ligger med hjertemåler og pulsmåler

 • 08.08.2017 - 14:44

Tenkte jeg kunne gi en liten lyd fra meg igjen. Jeg ligger fremdeles på sykehuset og skal ærlig innrømme at jeg lengter veldig mye hjem. Jeg vil hjem til de andre barna mine og jeg vil hjem til hverdagen. Det er veldig mye som har skjedd og fremdeles mye som skjer her på sykehuset.

Niklas fikk jo en litt tøff start på livet, men han klarte seg. Etter vært fant de ut at han sliter litt med pusten sin etter et måltid, så han har nå vært på overvåking igjen i to dager for at de vil sjekke han ordentlig. Så han ligger nå med hjertemåler og pulsmåler, og alt som er døgnet rundt og har nå gjort det i to dager nå. Det eneste de har funnet ut er at han kan ha en umoden brusk av noe slag i halsen. Det var ikke noe farlig og det var noe han ville vokse fra seg.. 

Problemet nå er egentlig det at han blir så trøtt og sliten hver gang han spiser mat. Så måltidene hans blir ikke så store. Han er 5 dager gammel allerede og spiser fremdeles bare mellom 20 og 30 ml på flaska, og det er ikke akkurat mye. Så nå håper vi alle på at han bare kan få i seg mer mat, sånn at han kan vokse seg større og blir litt sterkere i kroppen, og først når vi får han til å spise mer mat, så er det ikke sikkert at han blir så sliten etter måltidene og sliter nok ikke så mye med pusten etterpå.

 

Bilder av to stolte storebrødre!♥ Og begge to vil ha oss hjem♥

Det ble en dramatisk start på livet

 • 05.08.2017 - 09:45

Hei, og god morgen!

Barsel tiden min ble ikke helt slik jeg så for meg at den kom til å bli. Når Niklas kom til verden så ble det en veldig dramatisk start. Så jeg har til og med sovet uten han i to dager nå, fordi dem vil følge med på han selv etter det som skjedde når han ble født. Han har fått opplevd litt på kort tid, men heldigvis så har han det bra nå, og han kommer seg bare mer og mer. Jeg fikk jo ikke med meg når på dagen lille Niklas kom til verden eller, men det har jeg funnet ut av nå. Han ble født 3 august kl 12:39! Og jeg var innpå rommet mitt kl 16:00, så det var ikke så mye tid jeg fikk med Niklas den første tiden. Men jeg har uansett fått kost masse med han de gangene jeg har fått sett han. Han er en veldig rolig og kosete gutt. 

 

Nå fremover så skal jeg få ha han selv, endelig. Det har ikke vært noe morsomt å ikke kunne ha han på rommet selv, men jeg er jo glad for at de ville ha en bedre oversikt over han, sånn at noen fikk fulgt med på han hele tiden. Nå er heldigvis alt i orden med Niklas, og jeg skal få ha han selv.

Den første dagen så var han veldig kvalm og pustet tungt, også var han rett og slett litt blågrå i huden. Så jeg er veldig takknemlig for at de på sykehuset har tatt seg godt av han. Nå har han en kjempe fin farge på huden sin,  så han har virkelig kommet seg. Jeg er så takknemlig for at alt gikk så bra som det gjorde. Jeg kjenner jeg blir lei meg bare av tanken på alt som har skjedd, og hvordan ting egentlig kunne ha blitt hvis de på sykehuset ikke hadde gjort det de gjorde på slutten. Noen minutter med feil den dagen, så er det ikke sikkert at Niklas hadde vært her i dag, og kanskje ikke jeg eller. Men alt går bra med Niklas nå, og lillehammer sykehus har vært kjempe flinke.

Ellers så har jeg det bra. I går så fikk jeg gått en god del, noe som var ganske vondt på førsten, men det gikk faktisk veldig greit rimelig fort, det var bare veldig ømt og stivt i arret på magen med engang, også ble det bedre. Jeg fikk også tatt meg en god dusj, og fikk på meg litt andre klær. Det var rett og slett veldig deilig, haha. Følte meg i mye bedre form med engang!

Jeg fikk også besøk av mamma igjen, og tanta mi og broren min Sindre. Jeg synes det er veldig koselig med besøk nå som jeg ligger på sykehuset. Det er jo ikke akkurat så mye å finne på her. Så jeg er veldig glad i besøk nå om dagen, haha! Når mamma og dem kom hit i går så gikk vi opp for å besøke Niklas der han lå, så da var det Sindre som måtte kjørte meg i rullestol. Jeg fikk beskjed om å ikke gå for langt, fordi jeg har mistet veldig mye blod etter fødselen, også har jeg alt for lite jern i kroppen, så jeg må ta det litt mer med ro, så jeg ble kjørt i rullestol i går.

Og i dag så får jeg besøk av Marius. Det gleder jeg meg veldig til, jeg er veldig spent på hvordan han blir når han for se lille broren sin for første gang♥

Velkommen til verden, Niklas♥

 • 04.08.2017 - 09:34

Nå har endelig dagen kommet. I går den 3 August så ble lille Niklas født. Han var ikke store gutten, han veide bare 3010 gram og var 33 cm lang. Han er nok litt større men de ville ikke måle han ordentlig i går, det ble en dramatisk fødsel!

Jeg våknet av rier i går når klokka var rund halv 6 på morgen. Når jeg da gikk på do så begynte det å renne litt blod av meg, så jeg ringte både mamma og føden på sykehuset, og da fikk jeg beskjed om å komme på sykehuset med engang.

Når vi kom frem så fikk jeg beskjed om at jeg allerede hadde 9 cm med åpning. Og lille gutt lå jo ikke i hodeleie, noe de skulle prøve å ordne på fort som mulig for noen dager siden egentlig, men fikk jo aldri høre noe. Så de fikk tatt en ultralyd av meg når jeg lå der i går, og da lå han med rumpa ned. De ville vurdere hvordan de skulle ta fødselen, om de skulle la meg ta en setefødsel eller keisersnitt.

De kom frem til at de ville ta setefødsel på meg fordi sist jeg fødte så var Marius veldig stor, og det var ikke Niklas. Så de regnet med at jeg kom til å takle en setefødsel veldig fint! 

Jeg lå i noen timer med masse vonde rier. Vannet mitt gikk aldri, så det tok litt tid. Etter vært så fant de ut at de bare skulle ta vannet mitt, så jeg skulle få bli ferdig - men det gikk ikke så bra! Da de tok vannet så var det beina på lille gutt som kom først, også skjedde det noe med navlestrengen, så Niklas sluttet å puste. Det ble mye dramatikk inne på rommet da. Lille gutt sluttet å puste og jeg ble borte litt, så da ble det hastekeisersnitt på meg i går. Jeg husker panikken det var rundt alle på sykehuset, og jeg hadde smerter som jeg aldri har kjent før. Plutselig så lå jeg på operasjonsbordet og fikk narkose og resten husker jeg ikke. Da ble jeg borte, og våknet igjen når klokka var ca 15:00! 

Derfor de ikke fikk målt Niklas ordentlig er fordi han ble liggende i klem inne i magen min, så de var redde for at det hadde skjedd noe med han. Så de ville ikke strekke på han i går. 

Det ble en hard start, med en nær døden opplevelse på oss begge. Men vi overlevde og vi har det bra nå!♥

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no