Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av september

 • 30.09.2017 - 20:55

Nå er september over for denne gang, så da er det på tide med en liten oppsummering av september måneden. Nå er det enda nærmere vinteren, og det liker jeg ikke helt, men samtidig så skal det nok bli litt godt for ungene at snøen kommer. Nå er vi faktisk ferdig med den første høst måneden!

Oppsummeringen av september!

Opptur

Den 10 september så var vi i konfirmasjon til søskenbarnet mitt. Det var så utrolig koselig og være der. Det ble kanskje litt mye støy, også ble vi alle veldig splittet, men det gjorde ikke meg noen ting. Det ble liksom vi i familien som holdt sammen, også var det farsiden som holdt seg sammen med sin familie. Og det var ikke så mye noen pratet med hverandre av de to forskjellige familiene. Men vi hadde en koselig feiring av søskenbarnet mitt for det. 

Det har også vært bursdag nå i september. Joachim fylte jo år den 24, men han ble ikke feiret den dagen. Søsteren min hos pappa hadde også bursdag så da ble det feiring av henne. Så vi har hatt en veldig fin feiring på bursdagen til Joachim selv om det ikke var han som ble feiret - men han fikk uansett en pakke av pappaen min, så han var fornøyd han!

Nedtur

Niklas var på ultralyd av hoftene sine den 13 september. Dessverre så var ikke hoftene hans helt modne noe som var helt normalt etter som at han lå i seteleie. Så han måtte få på seg pute, noe han syntes var veldig ubehagelig de første dagene. Jeg synes også at det er så vanskelig å håndtere han med den puta, men jeg er selvfølgelig kjempe glad for at de fant ut at han trengte pute nå, enn at det skulle ha skjedd i senere tid når han begynner å bevege seg litt mer.

Været

Nå kommer jeg selvfølgelig med været denne måneden, haha. Jeg har i hvert fall merket at høsten har kommet nå, det har vært veldig mye sur vind, og det har regnet ganske mye. Solen har også kommet frem så vidt, men det har ikke vært sånn kjempe varmt uansett. Bladene har også falt ned fra treet og det har skiftet farge, noe som forresten er utrolig fint å se på. 

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Niklas begynte og smile bevist når han var 5 uker og 5 dager gammel. Det var så utrolig koselig og ikke minst morsomt å se at han begynte å smile så utrolig mye når vi gjorde ting med han. Hvis man snakker til han så smiler han, hvis man tuller med han så smiler han, og han er så utrolig skjønn når han gjør det. Joachim og Marius syntes også at det var veldig morsomt å se han smile så utrolig mye. 

Tanker

Jeg har hatt veldig mange vonde tanker i det siste. Det er mye som har surret i hodet mitt, og jeg synes det er så vondt å ikke være i et forhold lenger. Jeg har aldri slitet så mye av et brudd noen gang før. Jeg tenker alltid så mye på alt det positive som har vært i mitt tidligere forhold, selv om det har vært mye negativt nå i det siste. Men han er i hodet mitt 24/7, og det sliter på. Men vi er heldigvis venner, og ingen vet hva som kan skje i fremtiden!

Mest leste innlegg

Ikke dette livet jeg ville ha
Jeg får ikke flere barn!

Stakkars babyen min
Er det noe grønnere på den andre siden?

Instagram/facebook/snapchat

 

Følg meg på Instagram HER! Og på facebook HER! Og på snapchat så heter jeg: tinaandreassen!

 

Kaffebesøk

 • 27.09.2017 - 22:05

Nok engang i dag så reiste jeg bort hos den ene tanta mi og tok en kaffekopp. Jeg måtte bare få levert den eksterne harddisken min dit sånn at onkelen min får levert den i morgen. Nå savner jeg bildene mine så utrolig mye, så jeg håper virkelig at han på jobben til onkelen min klarer å få ut bildene mine, sånn at jeg får tilgang på bildene mine igjen. Det er veldig synd om jeg skal miste nesten alle bildene mine fra 2008 til nå. Hvis jeg får bildene mine igjen så skal jeg nok ikke bare ha de på en ekstern harddisk. Jeg må nok ha dem enda tryggere enn det.

Uansett, det var som alltid veldig hyggelig å besøke tanta mi igjen, selv om det ikke er så lenge siden sist, haha. Jeg var jo hos henne på fredag, og møtte på henne igjen på søndag i bursdagsselskap. Så jeg har i hvert fall hatt ofte kontakt med henne i det siste. Når jeg var liten så var jeg veldig ofte hos dem både sammen med pappa og uten pappa. Så jeg har opplevd masse sammen med dem, så det er litt godt å få kontakt igjen nå som jeg er voksen. 

 

 

Jeg har også klart å bli veldig forskjølet. Det hører vel med det nå som høsten har kommet. Nå er det faktisk veldig lenge siden jeg har vært så forskjølet, men sånn er det. Det er ikke noe rart man blir dårlig, for nå i det siste så har gradene gått fra å være rundt 6 til å bli 17 også ned til 8 osv.. så da blir man dårlig da ;-)

Har fått en 9 åring i hus - og en god nyhet

 • 25.09.2017 - 20:28

På søndag så hadde Joachim bursdag, da ble han 9 år gammel. Herregud som tiden flyr med barn i hus. Han ble ikke feiret på den dagen, men skal feires den søndagen som kommer. Det var så få som hadde mulighet til å komme på dagen hans, så da blir feiringa nå på søndag istedenfor! Det er i hvert fall helt utrolig å tenke på at det er 9 år siden jeg ble mamma for første gang. Det er enda verre å tenke på at det er 9 år siden jeg var 13 år. Begynner å føle meg gammel nå om dagen får å si det sånn, haha!

På søndag så var vi hos faren min en tur og feiret bursdagen til søsteren min. Så det ble jo en liten bursdagsfeiring på bursdagen til Joachim allikevel. Det var koselig å få treffe litt på den familien igjen også. Det er ikke så ofte jeg ser noen av dem dessverre. Jeg må begynne å bli litt flinkere til å besøke pappa i hvert fall. Nå i det siste så har jeg brukt litt for mye tid hjemme. Det er jo litt godt det å, men jeg merker det at jeg blir i litt bedre humør når jeg får kommet meg litt ut blant andre.

Jeg fikk også høre at det var en på jobben til onkelen min som kunne se på den eksterne harddisken min denne uken her, så den skal jeg få levert så fort som mulig. Herregud som jeg savner alle bildene mine. Jeg håper han kan klare å redde bilene, eller så må jeg bare ta den med til elkjøp igjen. De var ikke så hjelpsomme den første gangen jeg kom. Da fikk jeg beskjed om å høre med noen andre istedenfor, men den bedriften skal ha mellom 10 000-12 000 kr for å redde bildene mine, og så god råd har jeg ikke så jeg bare kan gi dem det får å få bildene mine. Men jeg fikk beskjed om at jeg kunne komme tilbake igjen til elkjøp etter at jeg hadde pratet med de andre, også kunne dem prøve å redde bildene mine hvis det ikke var aktuelt for meg å få de andre til å gjøre det. Så hvis han på jobben til onkelen min ikke vet hvordan han skal gjøre det, så tar jeg turen til elkjøp igjen!

 

Barna mine har strenge krav når det gjelder godteri og brus

 • 23.09.2017 - 19:25

 

Da har lørdagen kommet, og det er vel den beste dagen for barna mine - da kan dem spise godteri. Jeg er litt streng på den fronten, så jeg er litt sånn at godteri skal kun spises på lørdag, og kanskje litt ellers hvis det er noe spesielt som skjer eller hvis det er noe sånn generelt. men vanligvis så er det kun godteri på lørdager. Det som også er så greit med det er at da gleder barna seg til lørdager, og setter pris på helgene. Det hadde dem nok ikke gjort like mye om jeg hadde latt de få spist godteri ellers i uka også. Jeg er også litt nøye på at de ikke trenger å drikke så mye brus og saft. En gang i blant så kan de selvfølgelig få, men det er begrenset hvor mye de får. Når de får brus så er dem veldig fæle til å bare sitte og drikke og drikke, og det er ikke akkurat så bra for tennene dems, så de kan få et glass i uke dagene med saft eller brus, ellers så kan de drikke vann, også får de litt mer i helgene selvfølgelig. Men nå som de har blitt så vandt til å drikke mer vann hjemme, så er det faktisk det de går å finner seg hvis de er tørste. Men hvis vi får besøk eller er på besøk så er det helt greit med brus eller saft!

Ordner med dåpsdato

 • 22.09.2017 - 15:19

Nå begynner ting å ordne seg litt. Nå har jeg endelig fått søkt på litt diverse, og jeg driver å ordner med en dåpsdato til Niklas. Det er virkelig på tide at jeg får ordnet opp i det. Jeg begynte å føle meg litt stresset når jeg ikke hadde fått ordnet med dåp engang, men nå så begynner ting å falle på plass. Dåpen blir i november, så da må jeg begynne å tenke litt på den. Jeg gleder meg litt til å ordne og styre litt til den, det er så koselig med barnedåp! 

Vi har også vært på besøk hos tanta mi i dag, det var veldig koselig. Nå har jeg ikke vært hos henne på en stund, så da var det på tide å ta turen igjen. Det er ikke så ofte jeg har kontakt med familien min på pappas side, og det er jo selvfølgelig litt dumt. Så nå prøver jeg i hvert fall å få litt mer kontakt med alle i familien. Jeg er jo som det fleste sikkert har fått med seg, enn veldig familie jente. Jeg er veldig avhengig av familien min, og jeg synes familie er det viktigste man kan ha. Det finnes alt for mange som ikke har familie omtrent, og det synes jeg er så synd. 

 

Senere i dag så skal vi bort hos moren min å spise middag. Det er lenge siden jeg har gjort nå, så det skal bli veldig koselig. Også skal vi bare prøve så godt vi kan å virkelig slappe av og nyte helgen. Jeg synes denne uken her har gått så utrolig fort, det har vel sikkert litt med det at det er noe som har skjedd i hele uka. I går så sov jeg bort litt av dagen dessverre, men jeg trengte den søvnen så det var verdt det også, selv om dagen ble litt ødelagt av det, haha. 

Etterkontroll og prevensjon

 • 21.09.2017 - 14:48

 

Nå har jeg vært lenge borte fra bloggen igjen. Jeg har nesten ikke vært hjemme i det hele tatt på dagtid. Jeg har prøvd å kommet meg litt ut for å ikke tenke så mye på alt mulig. Så i det siste så har jeg vært mye borte på besøk, også har jeg vært litt på butikker og sett litt. Sitter jeg bare hjemme så blir jeg bare deprimert, og det gidder jeg ikke :-)

I går så var jeg på etterkontroll av meg etter fødselen, og jeg fikk endelig satt inn prevensjon, så nå er jeg i hvert fall trygg i 5 år. Jeg gruet meg så utrolig mye til å få den prevensjonen, men det var ikke så ille som jeg hadde forventet. Nå har jeg klart å bli gravid med p-piller to ganger tidligere, så nå turte jeg ikke å ta sjansen på å begynne på p-piller igjen, så da ble det eller spiral istedenfor. Har ikke hørt om like mange som har blitt gravide på det som med p-piller. Og dessuten p-piller kan man fort glemme å ta en dag også, eller å ta det på rett tidspunkt og da kan det fort gå galt. Nå så trenger jeg ikke å tenke på noen ting! Jeg måtte jo selvfølgelig bare spørre hun som satte den inn, om hvor sikker den egentlig var - svaret jeg fikk var at den var like sikker som en sterilisering, så nå var jeg trygg sa hun. Så da håper jeg at det stemmer, haha. Også håper jeg at jeg faktisk tåler den, det er det ikke alle som gjør, men jeg er veldig sikker på at det går bra med meg. Det er heldigvis ikke mye jeg har reagerer på!

6 ukers kontroll

 • 18.09.2017 - 17:04

 

Vi har vært på 6 ukers kontroll i dag, og Niklas er helt fin. Når legen så på han så var alt helt fint, og han hadde fin øyekontakt og smilte når han fikk ordentlig øyekontakt med legen, og det var selvfølgelig veldig positivt. Han har lagt på seg enda mer nå, så nå veier han 3940 gram og det var veldig bra. Han følger sin egen kurve ganske så perfekt, selv om han ligger litt under gjennomsnittet, men han var jo ganske liten når han ble født, så det viktigste var at han fulgte sin kurve og at det hold seg stabilt, og at det ikke gikk nedover. Han spiser jo veldig greit nå også, og det gjorde han jo ikke før. Jeg fikk høre at han var en slank og lang baby, han var selvfølgelig ikke for slank, men han var ikke så veldig stor eller. Men de synes han ser veldig lang ut, men de får jo selvfølgelig ikke målt han på grunn av hoftene hans. De har også begynt med noe nytt på helsestasjonen nå, så istedenfor sprøyte så fikk han noe han skulle ha i munnen, noe som selvfølgelig kunne gi magesmerter. Jeg håper ikke at det blir for mye smerter, men hvis det ble alt for ille så måtte jeg kontakte legen. Også fikk jeg beskjed om å begynne og gi han tran, så det er jeg veldig spent på. Jeg hater lukta av tran så det blir mer en utfordring for meg en for han, haha. 

Alenetid med de to minste

 • 16.09.2017 - 17:45

 

Da var helga kommet igjen, den startet vel i går egentlig, haha. Uansett det er helg og Joachim er hos pappaen sin igjen, så det vil si at da har jeg bare de to minste guttene hjemme. Det har ikke skjedd så veldig mye. Vi har kost oss litt inne, også har Marius vært litt ute sammen med noen venner mens jeg har ryddet å ordnet litt mens Niklas har sovet.

Det er litt godt å bare ta ting veldig med ro i helgene. I uke dagene så blir det mye bil kjøring, og jeg må gå rundt å bære på Niklas i barnesete. Det kan være litt slitsomt noen ganger, så derfor er det veldig godt å bare være hjemme å slappe av litt i helgene. Nå mens jeg har en liten en hjemme, så skulle jeg ha blitt så mye flinkere til å handle inn for en uke om gangen. Det er noe jeg har sagt i så lang tid, men det har ikke blitt gjort. Mye av grunnen til det er at jeg synes det er så vanskelig å finne ut av hva slags middag vi skal ha.

Er det noe grønnere på den andre siden?

 • 15.09.2017 - 17:41

 

Nå som jeg har blitt singel igjen, noe som jeg ikke har vært på mange år nå, så må jeg innrømme at jeg er livredd for hva som kan vente meg i senere tid når det gjelder ett nytt forhold. Når ting har vært vanskelig i et forhold jeg har hatt, så har jeg alltid fått høre den setningen "Det er ikke alltid noe grønnere på den andre siden" og det tror jeg ikke heller! 

Jeg er livredd for å komme i et nytt forhold med noen andre. Ikke det at jeg har planer om det nå, men hvis jeg tenker på fremtiden min så er jeg livredd for hva jeg kan møte på. Når det ble slutt mellom meg og pappaen til Joachim for veldig mange år siden, så hadde jeg den samme tanken som nå. Jeg var veldig skeptisk på om jeg ville tørre og få en ny kjæreste etter han. Jeg var redd for at jeg ikke var bra nok, og jeg var redd for å møte på en som ikke kom til å behandle meg på en bra nok måte.

Jeg fikk jo en ny kjæreste, og han er den lengste jeg har hatt et forhold med, og nå er det slutt der også - og selvfølgelig så måtte det bli tull i min mest sårbare tid. Jeg tør nok engang ikke tanken på et nytt forhold igjen. Jeg er nok engang redd for å ikke bli behandlet bra, og jeg er redd jeg kommer til å treffe på en som bare vil ha meg, men som ikke bryr seg så mye om barna mine. Dem som skal inn i et forhold med meg må også ville være i livet til barna mine.

Jeg er redd det ikke er så mange av de "snille" guttene her i verden. Jeg skal ikke dømme alle gutter, men jeg tror det finnes mange av de som ikke er snille nok, så jeg er rett og slett livredd! Tenk om jeg hadde funnet en som virket som verdens snilleste gutt i førsten, men som kommer til å mishandle meg enten fysisk eller psykisk, eller i verste fall barna mine. Huff nei, det er så skummelt. Med en sånn tanke gang jeg har fått nå i det siste så kommer jeg vel til å ende opp som en "nonne" haha, neida jeg gjør nok ikke det, men jeg er redd for å komme i noe nytt. Jeg vet hva jeg hadde, men jeg vet ikke hva jeg kan få.

Ikke det at faren til barna mine har gjort meg noe galt altså. Grunnen til mitt nye brudd er på grunn av alt for mye krangling og uenigheter, og vi har helt forskjellige synspunkter i ting. Jeg så at innlegget kunne misforstås litt, så nei jeg har ikke blitt mishandlet i forholdet jeg hadde, men jeg er uansett så redd for hva mitt eventuelt nytt forhold kan føre til. Jeg er ikke noe glad i forandringer, og det finnes så mange gale mennesker her i verden. Men uansett så har jeg ingen planer om å komme meg inn i noe nytt forhold med det første. Hvis jeg i det hele tatt kommer til å tørre å gå videre i et nytt forhold noen gang, haha!

6 uker gammel

 • 14.09.2017 - 14:28

I dag er det allerede 6 uker siden fødselen, og jeg synes tiden bare går fortere og fortere. Niklas bare vokser og vokser, det synes veldig godt på klærene hans. Her om dagen så tok jeg på han en sparkebukse i str 50, og den er for liten. Han klarte ikke å strekke ut beinet sitt helt med den buksa på, så den har blitt ryddet bort. Det er fremdeles noen klær i str 50 som passer enda, men det kommer litt an på klærene. 

Nå som han går med pute så får vi jo ikke målt lengde på han, og det var jo derfor dem ikke turte å måle han på sykehuset også. Men jeg tok et målebånd selv når han kom hjem, og da var han 47 cm, og jeg har prøvd og bruke målebånd på han før han fikk på seg pute også, og da var han ca 52 cm lang. Jeg vet ikke om det stemmer akkurat med tanke på at jeg bruker et målebånd, men det er da i hvert fall sånn ca lengde på han. På mandag så skal vi på 6 ukers kontroll og da er jeg veldig spent på å se hvor tung han har blitt. Jeg merker at han har lagt på seg litt, så nå er jeg veldig spent på hvor mye han har gått opp siden sist. Jeg håpte jo egentlig på at jeg kunne få et ordentlig mål av han på mandag også, men det går ikke nå. Det var det som var planen hvis alt var som det skulle på ultralyden, men alt var ikke som det skulle, så da må jeg bare vente og se senere. 

 

Han har blitt en veldig glad gutt. Han har begynt å smile til oss, og det er så morsomt. Det er litt bedre når barna begynner å smile, det er så kjedelig med babyer som ikke gjør noen ting, så det er litt morsommere for oss alle i huset at han har begynt å følge med litt mer og at han kommer med masse herlige smil. Joachim og Marius begynner jo å le når han smiler, så det tyder på at de liker at han smiler til dem også. Niklas sover eller ikke så mye på dagen lenger. Han sover litt mye rett etter at jeg har fått levert barna på skole og barnehage, men etter at han har våknet da så er han våken en god stund før han sovner igjen. Også er han veldig våken om kveldene, og legger seg for kvelden ved 22-23 tiden og sover da til 04-06 det er litt opp og ned. Hvis han våkner ved 4 tiden så sovner han igjen og sover til klokka 7, men hvis han ikke våkner om natten så starter morgen sånn rundt 6 halv 7 tiden, så det er veldig godt!

Stakkars babyen min

 • 13.09.2017 - 20:39

I dag så var jeg på sykehuset med Niklas igjen. Han skulle ta ultralyd av hoftene sine, og nok engang så ble jeg litt skuffet. 

Vi satt lenge på venterommet for å i det hele tatt komme inn på ultralyden. Jeg hadde time klokka halv to, men kom ikke inn før klokka var rundt halv tre. Når jeg først fikk komme inn, så tok det veldig lang tid før hun som faktisk skulle ta ultralyden i det hele tatt kom. Når hun først kom så klagde hun litt på at Niklas lå urolig, så jeg fikk beskjed om å duppe smokken hans i noe sukker greier for at han skulle være rolig, men det varte jo ikke lenge før han ble urolig igjen, og da virket hun litt små sur og jeg fikk beskjed om å gi han mye mer. Hun brukte veldig lang tid på å få undersøkt han, og sa ingenting til meg om hvordan ting lå an. Hun ble heldigvis ferdig etter vært, og da fikk jeg bare beskjed om å kle på han og gå til neste plass og da skulle jeg få vite der hvordan ting var. 

Vi gikk bort til neste plass, og der tok det også litt tid - men heldigvis ikke så lang tid! Vi kom inn og jeg fikk beskjed om at Niklas hadde umodne hofter fordi han lå i seteleie samtidig som at fødselen min var slik den var. Så nå må han gå med pute mellom beina sine, og den tar veldig stor plass og jeg merker at Niklas blir litt små irritert for å ikke kunne bevege seg ordentlig. Jeg synes så utrolig synd på han, selv om legen sa at han ikke merket så veldig mye av det, og at det kanskje var jeg som kom til å synes at det var mest ubehagelig enn han, og det stemmer vel helt sikkert, hehe. Men jeg får så vondt av å se hvordan han har det nå, og sånn skal han gå i hele 6 uker. Jeg kan kun ta den av når jeg skal skifte på han eller bade han, men ellers så må han ha den på seg hele tiden. Men det er viktig at han gjør dette, jeg vil jo han alt godt. Hvis jeg ikke gjør det som har blitt sagt så kan han slite med hofte feil når han blir eldre og det er nok enda verre en å gå med pute i 6 uker.  

 

 

Det er helt utrolig at det skulle skje så mye med han i løpet av hans første tid her i verden. Jeg håper virkelig at han får bedre lykke når han blir eldre. Jeg synes det er utrolig mye som har skjedd med han i løpet av kort tid nå. Han har virkelig fått en veldig hard start på livet sitt, så da håper jeg bare på at alt blir i orden og at han får mer flaks i løpet av livet sitt når han blir eldre! ;-) 

Konfirmasjons dagen

 • 11.09.2017 - 18:09

Jeg skulle egentlig komme med et innlegg i går, men jeg var så utrolig sliten etter dagen i går så jeg orket rett og slett ikke å blogge. I går så var vi i konfirmasjon til søskenbarnet mitt. Vi ble jo bare med på maten og sånt og ikke i kirka. Så når vi sto opp i går så måtte begge guttene i dusjen også ordnet de seg. Jeg prøvde også å ordne meg, men den ene gangen jeg skulle ordne meg så var Niklas veldig urolig, så jeg sto faktisk å sminket meg med han på armen, det var ikke enkelt, men sånn er det å være småbarnsmor, haha! 

Vi fikk da ordnet oss til slutt, og da tok vi turen bort hos moren min fordi jeg visste ikke veien dit vi skulle, også ville broren min sitte på med meg. Så vi kom vel frem til konfirmasjonen litt over kl 1, og da var det bare å gå og vente på at de andre skulle komme også. Vi var tidlig ute i går, fordi mamma hadde lagd noen kaker, så da måtte vi komme litt før de andre folkene. 

Det var en kjempe hyggelig dag, med masse barnebråk, men sånn blir det når det kom en del barn. Niklas lå faktisk å sov så og si igjennom hele dagen mens vi var der. For min del så var det ganske greit for da fikk jeg spist mat og kaker uten at han skulle slå seg vrang eller noe. Det er veldig hyggelig med en sånn dag, men herregud så sliten man blir etter en sånn dag. Jeg var seriøst helt utslitt når jeg kom hjem igjen. Vi var borte i mange timer også, så det er vel ikke noe rart man blir litt sliten. 

De fineste guttene som finnes!♥

 

 

 

 

 

 

Jeg får ikke flere barn!

 • 08.09.2017 - 13:48

Når jeg fikk Niklas nå, så fikk jeg også en nyhet. Fødselen min ble jo litt dramatisk og jeg måtte ta en veldig rask keisersnitt for å redde Niklas ut av magen min. Han "døde" et lite øyeblikk i magen min. Når de hadde gjort det så måtte jeg prate litt med noen leger, både på grunn av fødselen og litt ellers. Jeg fikk da beskjed om at jeg forblir en guttemamma fordi jeg kan ikke få flere barn. 

Når de nok en gang snittet meg opp så fant de ut at det er alt for tynt der de tar keisersnitt så det kunne ende med at jeg kunne sprekke hvis jeg hadde valgt å få et barn til. Så dem hadde hvis blitt enige i at jeg ikke burde få flere barn igjen. Jeg verken tørr eller vil ha flere barn uansett så det gjør meg ingen ting, men allikevel så var det litt vondt å få en sånn nyhet. Men jeg vil ikke risikere å sprekke der de har snittet opp bare fordi jeg vil ha et barn til. Akkurat den risikoen tar jeg ikke. Jeg har tre fine gutter og det er mer enn nok. Jeg skal jo klare å forsørge dem i mange år fremover også. Jeg har jo også blitt alene med barna mine, og det hadde eller ikke blitt aktuelt å få et barn til med en annen gutt. Jeg vil ikke ha for mange fedre å forholde meg til for å være ærlig. Og hadde jeg vært sammen med den siste barnefaren så ville jeg ikke ha tatt en risiko med å få flere barn med han eller. 

 

Så nå skal jeg bare nyte tiden som småbarnsmor nå. også blir jeg vel tante en gang i fremtiden sikkert, og jeg kommer helt sikkert til å bli bestemor engang i fremtiden. Mest sannsynlig så blir jeg en ung bestemor så da skal jeg heller stille opp 100% for barna mine og eventuelt barnebarn engang i fremtiden. Så hvis jeg noen gang skulle ha funnet meg en ny type (noe som ikke frister meg i det hele tatt den dag i dag) men hvis det hadde skjedd engang i fremtiden så må han ha sin(e) egen barn, eller så måtte han ikke ha ønsket sine egne barn; men  heller stilt opp for de barna jeg har, for barn med meg er det ingen flere som får! :-)

Lik store broren sin

 • 05.09.2017 - 21:12

Jeg har heletiden sett at Niklas har vært små lik broren sin, men jeg har aldri tenkt så veldig mye på det. I stad så satt jeg å så igjennom noen baby bilder av Marius på samme alder, og da så jeg det med engang. Marius og Niklas er ganske like egentlig. Jeg skulle ha fått tatt et bilde av Niklas der han sitter eller ligger sånn som Marius på et bilde - da hadde man virkelig sett likheten mellom dem. Noen sier at de ikke kan huske at dem er så like, men jeg har sett at dem er det. Dere kan se det på dette bilde!

Marius er øverst og Niklas er nederst♥♥

 

Mange tanker som surrer

 • 04.09.2017 - 20:25

 

Nå om dagen så merkes det virkelig at høsten har kommet. Herregud så kaldt det er ute om dagen, og ikke minst trist. Jeg er ikke så veldig glad i regnvær og mørke skyer, det er så utrolig deprimerende, haha. Jeg har også så mange merkelige tanker som surrer i hodet på meg om dagen, eller sånn har det vært en god stund nå. Det hjelper i hvert fall å ha familien rundt meg hvis det skulle være noe. 

Jeg er litt overrasket over Niklas nå også. I to netter nå så har han sovet helt til kl 6 uten å ha vært våken midt på natten, og det har egentlig vært veldig godt. Jeg merker at jeg er litt små sliten om dagen, men det hjelper veldig på at jeg tar tidlig kvelden. Jeg skulle kanskje ha vært litt flinkere til å prøve og sove ut litt på dagtid, men jeg klarer det ikke alltid. Jeg føler det er så mye jeg må gjøre når han sover, men egentlig så er det da han sover jeg burde prøve å slappe av. I alle fall når de to store barna er på skole og i barnehage, men dagene blir jo så ødelagte også hvis jeg skal sove, haha. Så det er ikke noe synd på meg sånn sett. Nå så er det mulig jeg blir litt ekstra trøtt med tanke på at det er så trist vær ute, og det er små kaldt. Hadde det vært sol ute og kanskje litt varme så hadde jeg nok ikke vært så trøtt! ;-) Småbarnslivet kan være krevende til tider, men det er kun trøttheten jeg sliter med så langt, så jeg skal vel ikke klage. 

På søndag så skal vi i konfirmasjon, så det gleder jeg meg til. Jeg er glad i selskaper der vi alle treffes. Men jeg vet ikke hva jeg skal ha på meg på søndag, og jeg vet eller ikke hva jeg skal ha på barna mine. Jeg har ikke så mange pynte klær for å være ærlig, eller lettere sagt - jeg har nesten ikke klær i det hele tatt. Tror jeg skulle ha tatt meg en ordentlig shoppingsrunde eller kanskje bare bestilt litt på nettet, det siste er forresten mye enklere. Mye av klærene mine har blitt ødelagt av at jeg har hatt en stor gravid mage. Guttene vet jeg har noe klær de kan ha på seg, men spørsmålet er jo bare om vi finner igjen noe av pynte klærene dems, og om det i det hele tatt er noe av de klærene de vil ha på seg. Niklas har vel ikke noe pynte klær, men han er så liten at jeg orker ikke å stivpynte han så mye. Det er litt lettere når han har på seg litt mer behagelige klær. Når han blir litt større så kommer jeg nok til å pynte opp han litt mer tenker jeg. 

Niklas 1 måned gammel

 • 03.09.2017 - 20:35

 

Det er helt sykt hvor fort tiden har gått etter at Niklas ble født. Nå er det allerede en måned siden jeg lå på fødestua der ting ikke gikk helt som planlagt. Han skulle komme i seteleie, men kom med beina sine istedenfor så det ble hastekeisersnitt, og vi begge to ble borte bitte litt. Jeg kom meg rimelig fort igjen før jeg fikk den maska over ansiktet, og da sovnet jeg. Jeg fikk høre at Niklas kom seg veldig fort når han var ute av magen min, men det var jo mye som skjedde i etter tid også. Det er veldig mye som har skjedd i løpet av denne måneden. Vi lå jo på sykehuset i 10 dager av hans første leve dager, der han måtte få oksygen av maske opp til to ganger i løpet av den tiden. Han fikk en veldig hard start på sine første dager, men fy som han har kommet seg. Han er nesten som en helt annen baby nå i forhold til da. 

Han har også endret litt på utseende sitt, og han har blitt veldig mye mer våken i de siste dagene. Han følger også med på det som skjer rundt han, og hvis vi prater med han så følger han med på den som prater. Han har også begynt så vidt å lage noen små "prate" lyder, og det er litt morsomt å høre på. Han er fremdeles en rolig baby. Han griner storsett bare hvis han er sulten eller hvis det er noe som virkelig plager han, og det er ikke så mye. Magen hans har blitt mye bedre etter at jeg byttet morsmelkerstatning, og det er jeg veldig glad for. Han har litt smått med magevondt enda, men ikke sånn som for noen dager siden. Jeg var faktisk redd for at han kanskje skulle få kolikk. Jeg må virkelig si at jeg beundrer de som har hatt kolikk barn, fordi jeg syntes det var fælt bare de dagene han hadde vondt i magen på grunn av feil melk. 

Ikke dette livet jeg ville ha

 • 02.09.2017 - 16:47

Det livet jeg sitter med nå er et liv jeg aldri hadde trodd at jeg skulle få for mange år tilbake. Jeg ble en mamma i en alt for ung alder, og jeg fortsette og bli en ung mor til tre gutter. Jeg sitter her i en alder av 22 år og har fått tre velskapte gutter, og jeg ble samtidig alene om dem. Det er ikke akkurat et sånt liv jeg trodde jeg skulle ha for noen år tilbake. Men jeg må si jeg klarer meg utrolig bra, nesten litt bedre en det jeg hadde trodd selv. Jeg sitter faktisk med en stolthetsfølelse. Nå mangler jeg bare fast jobb og hus også er livet mitt ganske så komplett. Står jeg på så kommer nok de drømmene i oppfyllelse også, jeg må bare gi ting litt tid. 

Nå skal jeg først og fremst bare kose meg med den lille babyen min og de to andre guttene. Når Niklas begynner i barnehagen etter vært så blir nok livet mitt slik jeg vil ha det! ;-)

Det er uansett en merkelig følelse og bli mamma på nytt igjen. Herregud så mye jeg egentlig har glemt fra tidligere. Mye kommer frem igjen når det er noe som skjer, men det er utrolig mye som har blitt glemt etter sist. Det er vel kanskje ikke så rart med tanke på at det er over 5 år siden jeg hadde en liten enn sist. Men jeg er uansett veldig takknemlig for at jeg faktisk har fått barn. Det finnes så mange som sliter med å få barn, og her sitter jeg som veldig ung og har allerede tre barn. Det er nesten så jeg får litt dårlig samvittighet med tanke på de som er eldre enn meg som sliter som bare det for å bli gravid. Jeg er tydeligvis veldig fruktbar etter som at jeg har klart å bli gravid tre ganger uten at det har vært meningen. Jeg hadde mine drømmer jeg også, sånn som mange andre. Jeg har alltid sagt at jeg skulle ha en fast arbeidsplass å gå til, og jeg skulle ha den villaen før jeg i det hele tatt skulle ha noen barn. Og når jeg da skulle få barn så skulle alle tre barna mine være med den samme mannen, og den mannen skulle jeg være sammen med resten av livet. Jeg var også veldig bestemt på at jeg skulle ha to gutter og ei jente. Men istedenfor så sitter jeg her uten fast jobb, og jeg leier hus av min pappa og jeg har ikke alle barna med den samme mannen, og jeg sitter her uten å være sammen med noen av de. Det er veldig trist at livet mitt ble totalt annerledes en det jeg så for meg. Men det er slik livet er. Man får ikke alltid det livet man trodde man skulle få, og det er jeg et levende bevis på!

 

 

Selv om livet mitt er langt ifra slik jeg så for meg livet mitt, så er jeg fremdeles lykkelig. Det blir man automatisk hvis man tenker litt mer positivt og gjør det beste ut av det livet man har fått. Det finnes faktisk noen som har det mye verre en det jeg har, eller kanskje du har! Så mitt råd til alle - vær glad for det livet du har fått selv om det ikke ble helt som etter planen din!

 

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no