Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av juli

 • 31.07.2017 - 20:13

Opptur

Vi har hatt så mange fine dager på campingen i juli med masse bading og lek. Jeg har også brukt litt for mye penger når vi har vært på campingen, men sånn er det. Jeg kunne ha vært litt flinkere med penge bruket mitt, men det har vært sommerferie og da blir det som regel litt ekstra kos på oss. Jeg ble også offisielt høygravid i juli♥

Nedtur

Nå i juli så har lille gutt vært ganske aktiv i magen, noe som har gått veldig uttover ribbeina mine. Det er veldig ubehagelig for å si det sånn, haha. Jeg har også vært mye plaget med masse små smerter i magen, spesielt mye nå i slutten av juli! Vi fant også ut at han ikke ligger i hodeleie lenger, og det gjør meg veldig redd egentlig. Fødselen kan skje når som helst, og jeg vil helst at hode skal komme ut først, og jeg har ikke så veldig lyst til å plutselig måtte gå igjennom keisersnitt igjen.

Været

Været i juli har ikke vært så ille egentlig. Det har vært veldig mange fine soldager i juli, men det kunne fremdeles ha vært bedre. Det har vært veldig mye kald vind og mye regn i juli også. Det var mye finere vær i juli i fjor!

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Jeg har tilbringet litt tid sammen med ei god venninne i juli. Først så var det vi sammen med Marius på lekeparken, noe som ble veldig vellykket. Marius stor koste seg med masse is og masse leking. Også var det en dag da det bare ble oss to uten barn, noe som selvfølgelig var kjempe koselig. Det er veldig godt å kunne være litt sammen med venner uten noen barn inni mellom også! :-)

Cravings

Det har gått mye i smurfegodteri og cola!

Mest leste innlegg

- Hva skal babyen hete?

- Det blir nok juli baby

- Barnevogna til lille gutt

- Jeg vil fortelle at babyen er født

Instagram kontoen min

Følg meg på Instagram HER

Følg meg på Facebook HER

Gravid uke 39

 • 31.07.2017 - 11:47

 Nå har jeg kommet meg inn i uke 39, så nå er det ikke lenge til at svangerskapet er over. Jeg var på jordmor kontroll i stad, og da fant vi ut at den lille luringen i magen har nå klart å snu seg. Så nå ligger han ikke med hodet ned lenger. Det gjør meg litt bekymret fordi jeg vil jo naturligvis at hodet skal komme ut først, og jeg vil ikke gå igjennom keisersnitt igjen. At folk frivillig veldig keisersnitt det skjønner jeg ikke. Jeg er rett og slett livredd for at jeg må igjennom keisersnitt igjen, for det var ikke en koselig opplevelse for meg sist gang jeg gjorde det i 2008. Jeg skal heldigvis få en ny ultralyd time veldig fort, sånn at vi kan se hvordan han ligger, også skal vi prøve så godt vi kan å snu han. Jeg håper at alt kommer til å gå i orden og at det blir en fin naturlig fødsel på meg! :-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 1 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 10 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har vondt i ryggen, og har små vondt i magen. Sliter også med leggkramper, og veldig mye halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 14 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 8 august♥

♥Om fødselen: Nå som jeg har fått beskjed om at han ikke har hodet sitt ned lenger, så skal jeg innrømme at jeg gruer meg litt til fødsel. Nå vet jeg ikke hva som vil skje i det hele tatt, og det skremmer meg. Jeg håper at fødselen kommer til å bli fin, og at vi klarer å få han til å snu seg så hodet ligger ned.

Pakket sykehusbaggen

 • 30.07.2017 - 14:24

For noen dager siden så fikk jeg endelig pakket sykehusbaggen min. Det har jeg egentlig hatt planer om å gjøre for lenge siden, men jeg har vært veldig treig i dette svangerskapet, haha. Nå nærmer terminen min seg veldig mye, så da var det virkelig på tide og få pakket den. Nå er det bare 11 dager igjen til termin.


 

Dette har jeg pakket til meg selv!

♥ Joggebukser

♥ behagelige bher

♥ Truser/boksere

♥ Store bin

♥ Singletter

♥ Tøfler

♥ Toalettsaker

♥ Såper

♥ Ammeinnlegg

♥ Genser

Til babyen

♥ Body

♥ Bukse

♥ Sokker

♥ Tynnlue

♥ Et teppe

♥ Smokk

♥ Koseklutbamse

Hvis noen vet om noe mer jeg burde pakke med så skrik ut. Jeg skal også ha med kamera og ladere å sånt, men det pakker jeg med når det skjer noe! :-)

 

 

En uke uten noen barn

 • 29.07.2017 - 14:43

Nå har det vært mange fine dager, og det har vært så utrolig godt. Jeg skal innrømme at det har vært noen litt for varme dager, men jeg må bare prøve og nyte det, selv om jeg kjenner at det er litt for varmt for meg om dagen. Det er ikke så enkelt å gå høygravid på sommeren. Det er ikke til å anbefale i hvert fall, haha. Men det har langt ifra vært så mange fine sommer dager som i fjor. I fjor var det nesten bare fint vær, og i år så har det vært alt for mye regn og veldig mye vind. For min del så har det egentlig vært litt greit også, for det er ikke mye sol jeg klarer å sitte i før jeg koker, haha! 

I morgen så får jeg igjen Marius. Nå har jeg vært en hel uke uten barn. Det har selvfølgelig vært veldig godt å avslappende, men det er også veldig uvant og litt små kjedelig. Marius har i hvert fall stor kost seg har jeg sett på bilder jeg har fått av besteforeldrene hans, og det er vel det viktigste. De har funnet på masse gøy sammen med han, så i morgen så regner jeg med at jeg kommer til å få høre masse ifra han. Det skal bli veldig godt å få han igjen i morgen, mens Joachim skal bli borte i en uke til!


 

Han ligger fremdeles trygt i magen

 • 27.07.2017 - 14:31


 

I går ble jeg med ei venninne på en liten café date, det er alltid så utrolig koselig. Vi fikk kost oss med iskaffe, noe som er så utrolig godt at det skulle ikke ha vært mulig, haha. Også måtte jeg bare unne meg en is i den herlige sommer dagen. Det var ikke sol ute i går, men det var veldig varmt ute i går for det.

Etter at jeg hadde vært med henne en god stund, så reiste jeg bort hos mamma og spiste noe middag der. Jeg har faktisk spist middag hos mamma hele tiden nå mens jeg har hatt fri. Jeg har liksom ikke orket å laget noe middag mens barna mine har vært borte, så da er det mye lettere å bare spise hos mamma. Senere på kvelden så dro jeg bort hos venninna mi, det var også veldig koselig. Det er ganske greit å prøve å finne på litt nå mens jeg har muligheten til det. Snart så har jeg tre barn og da er det ikke så ofte jeg bare kan reise bort å finne på ting. 

Nå om dagen så har jeg veldig mye med kynnere, og jeg er helt utslitt så jeg merker jeg er litt glad for at jeg ikke har noen barn nå, sånn at jeg virkelig kan slappe av litt. Det skal bli så godt å få ut lille gutt nå, sånn at jeg kan få igjen kroppen min og kanskje få igjen litt energi. På mandag så begynner Marius i barnehagen igjen, så da skal jeg prøve å slappe av masse da også. Tror Marius gleder seg til å begynne i barnehagen igjen også. Han er en barnehage gutt, og nå har han hatt fri en stund!

Jeg vil fortelle at babyen er født

 • 25.07.2017 - 16:58

Jeg har lest mange plasser at foreldrene vil være de første som forteller at babyen er født, og det er jeg så enig i. Jeg mener det at det er foreldrene som skal få dele den store nyheten!

Nå nærmer fødselen min seg ganske mye, og jeg vil rett og slett ikke ha noen gratulasjoner eller noe før jeg selv har delt nyheten om at han er født. Det er noe jeg håper at alle kan respektere. Det å få barn er en ganske stor nyhet, så det er vel veldig naturlig at foreldrene selv vil dele en så stor nyhet!Håper dere kan respektere det!

Begge barna mine er borte

 • 24.07.2017 - 20:28

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen hjemme hos mamma. Jeg har faktisk brukt nesten hele dagen min hjemme hos henne. Begge barna mine er borte nå, så nå har jeg litt frihet til å kunne slappe av ordentlig. Jeg merker at denne dagen her har gått veldig fort, noe som er både litt trist og litt godt. Jeg har slitet veldig mye med vond rygg i dag, så jeg har slitet litt med å sitte i ro. Jeg merker jeg blir så urolig i kroppen når jeg har vondt i ryggen. Jeg er også utrolig trøtt om dagen, men jeg klarer ikke å sove på dag tid, og ikke vil jeg sove bort dagene jeg har fri.

Jeg skal innrømme at det har vært litt godt å ikke måtte høre gutta mine krangle i dag. De to guttene har hatt sine perioder der de har vært veldig ute etter hverandre i det siste. Men nå skal det jo sies at de har vært med hverandre hele tiden, og det kan nok bli litt for mye for dem, de er ikke vandt til å henge med hverandre 24/7 når det er hverdag. Det blir nok litt bedre når de begynner på skole og barnehage igjen, da er de bare med hverandre i noen timer før legge tid. Nå så blir de jo borte fra hverandre i to uker før de kommer til å se hverandre igjen, så da regner jeg med at det ikke kommer til å bli like mye krangling. Ha en fin mandagskveld videre!

Gravid uke 38

 • 24.07.2017 - 15:38


 

Jeg vet jeg har vært veldig fraværende på bloggen i det siste, men jeg har vært totalt utslitt nå i det siste. Det har nok litt med varmen å gjøre også. Jeg har ikke fått så mye søvn i det siste fordi det har vært varmt på rommet samtidig som at jeg har små vondt i ryggen og litt i magen om dagen. 

Nå i det siste så har jeg også hatt veldig mye med kynnere, og de har faktisk kommet ganske så tett og ofte. Jeg har ikke hatt noen ordentlige rier enda, men jeg tror ikke det er lenge til for å være ærlig. Jeg går bare rundt å venter på at noe skal skje. Nå er det eller ingen fare for at det kan skje noe eller. Svangerskapet mitt er jo fullgått sånn egentlig. 95% av alle fødseler skjer mellom uke 37-42, så det er ganske så trygt at han kan komme ut nå. Jeg håper han kan holde seg inne i noen dager til i hvertfall, men jeg er også veldig klar for å få han ut nå. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er ganske lei nå, og det merker folk rundt meg også - jeg har nemlig begynt å bli veldig irritabel om dagen, haha huff. Jeg har også kommet til det stadie at jeg nesten begynner å gråte bare noen prater til meg, og jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg er mye mer følsom og blir veldig fort små sur for ingenting nå, og i følge noen så er det et tegn på at fødselen ikke er så langt unna. Magen min har også synket en god del, og jeg har fått masse vann i beina noe som er veldig ubehagelig.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 2 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 17 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har vondt i ryggen, og har små vondt i magen. Sliter også med leggkramper og vann i beina.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 27  juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Det går fra det ene til det andre

 • 20.07.2017 - 21:17

Nå er det herlig sommer vær ute igjen. Jeg tok jo da med meg barna på campingen i dag, der barna har lekt og kost seg kjempe masse. Vi har også vært på stranda en god stund i løpet av dagen. Joachim var mer opptatt av å ligge og sole seg en å bade, haha - mens Marius badet og kom opp og ut i vannet igjen hele tiden. Han er litt her og der, men det viktigste er at han har kost seg. Det har begge guttene gjort. Vi må jo prøve så godt vi kan å nyte den skyfrie himmelen når det først er skyfritt. Når man bor i Norge så vet man aldri hvordan været blir i morgen. Om det så hadde vært 30 grader i dag, så kunne det fort ha blitt 12 grader allerede i morgen. Jeg kan ikke akkurat si at jeg synes at denne sommeren her har vært så fin, det har selvfølgelig vært noen dager med veldig fint vær, men det har vært alt for mange kalde dager også, og det verste er at det er kun sola som varmer enda, og sånn pleier det ikke å være på sommeren. 


 

Etter at vi hadde vært på campingen en stund, så reiste vi bort og kjøpte oss noe middag, også reiste vi bort hos mamma å var hos henne til kvelden kom. Når vi kom bort hos mamma så begynte Marius og Aksel å bade i bassenget dem har i hagen, mens Joachim reiste bort hos noen andre gutter for å leke. Så det har vært en veldig fin og koselig dag i dag! Jeg derimot har veldig vondt i ribbeina mine om dagen, haha. Herregud som lille gutt sparker meg oppi ribbeina, og han presser seg fremdeles veldig ofte nedover. Noen ganger så gjør det rett og slett litt vondt.

Gravid uke 37

 • 17.07.2017 - 12:12


 

Nå er jeg allerede inne i uke 37. Hvis han skulle ha kommet ut nå så blir han ikke tatt som prematur baby lenger, noe som er veldig betryggende. Selv om jeg har kommet så langt ut i svangerskapet så synes jeg fremdeles tiden går fort. Jeg hører de fleste sier at de synes den siste tiden går så sakte, men jeg synes tiden bare flyr avgårde. Men jeg skal jo innrømme at jeg begynner å bli litt lei av å gå sånn her, men samtidig så går det greit en liten stund til også. Men jeg har veldig mye vondt nederst i magen om dagen, og lille gutt presser seg ned hele tiden, det er bare riene som ikke har kommet ordentlig enda. Og halsbrann blir jeg aldri kvitt tror jeg, haha. Jeg går fremdeles rundt og knasker halsbranntabletter heletiden, og det har jeg gjort nesten helt siden jeg fant ut av graviditeten.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 3 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 24 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Barnevogna til lille gutt

 • 16.07.2017 - 18:37

I lang tid så har vogna til lille gutt bare stått i bilen, men nå har jeg endelig fått den inn og gjort den klar til bruk. Jeg kan seriøst ikke huske at jeg har vært så treg med å få ting på plass før. Nå har jeg vært skikkelig sen med alt som skal gjøres til lille gutt kan komme, men det går fremover for hver dag heldigvis, haha. Kom forresten på at det er på tide å begynne å pakke litt smått til jeg skal på sykehuset også. 

Uansett her er i hvert fall barnevogna jeg skal bruke. Den er etter min lille bror Aksel, så den er jo brukt - men den er fremdeles like fin, og den er veldig god å trille og det er vel det viktigste!

 

Det blir nok juli baby

 • 15.07.2017 - 21:20


 

Vi fleste er veldig sikre på at denne guttebabyen her kommer til å komme litt før tiden. Han har lagt seg klar for en stund siden, og det merkes veldig for ribbeina mine. Han ligger nemlig med hodet sitt ned og sparker meg veldig bra oppi ribbeina, noe som er veldig vondt forresten, haha. Han har også en god stund nå ligget å presset hodet sitt nedover, så mye at det faktisk er ubehagelig og litt små vondt. Sist jeg var hos jordmor så sa jeg litt hvordan jeg opplevde ting, og da så hun bare på meg og smilte, også sa hun at det var spennende om jeg i det hele tatt rakk å komme på neste jordmor time med henne før fødsel. Når jeg skal på jordmor kontroll igjen nå, så skal jeg til ei annen jordmor fordi hun jeg har skal ha ferie. Så neste gang jeg skal til min faste jordmor er den 27 juli, men hun var veldig spent på om jeg i det hele tatt kom på den, haha. 

De fleste i familien er også sikker på at jeg kommer til å føde før tiden, så det er spennende å se om det blir juli baby eller august baby. For alt vi vet så kan det hende at han kommer i august, men jeg har heller ikke trua på at han kommer på termin datoen, han kommer nok litt før selv om det kanskje bare er snakk om noen dager før. Jeg har også hørt at det er normalt at fleregangsfødene får barnet litt før tiden, men det kan hende at det er en baby som helst ikke vil ut også, haha. Det får nesten bare tiden vise, men jeg håper han kan holde seg inni magen i noen uker til! Jeg skal innrømme at jeg var litt redd for at jeg måtte ringe her om dagen fordi han presser seg så utrolig mye ned og det strammer litt i magen, men det har uansett ikke vært så ille enda. Men det virker ikke ut som at det er så alt for lenge til det skjer noe. Nå er jeg jo straks inne i uke 37, og i uke 37 så regnes det ikke som prematurbaby lenger.

Kommer jeg i det hele tatt å få det fint igjen?

 • 14.07.2017 - 20:51

Nå om dagen så har jeg det ikke så veldig bra på grunn av noe greier som har skjedd, så jeg prøver så godt jeg kan å finne på masse sammen med andre. Det går greit en liten stund også blir alt bare fælt igjen dessverre. Jeg håper det kommer til å gå over, selv om det ikke føles sånn akkurat nå. Jeg har i hvert fall fått vært med ei venninne på lekeparken sammen med Marius i dag, der vi kjøpte oss litt is og satt å skravlet og så på Marius lekte, det var kjempe koselig, så det er noe vi skal prøve å finne på litt mer av. 


 

Vi har også vært på campingen resten av dagen og bare kost oss med bading og mat. Alle barna koser seg når de er der, så det er veldig koselig å greit å være en plass der de koser seg til vi kommer til vi reiser. Joachim trives i hvert fall på campingen, og har fått så mange venner der, så han ser man nesten ikke når vi er der. Han ligger på campingen nå om dagen også.

Kommer det til å skje noe snart?

 • 12.07.2017 - 17:44

Nå om dagen så er jeg nesten litt sikker på at det er noe som kommer til å skje snart. Jeg håper ikke at fødselen skal skje riktig enda, fordi det beste er jo at han ligger i magen en stund til. Men nå er det tredje dagen jeg har hatt små vondt i magen, eller lettere sagt han presser seg ned og det er så ille at det faktisk gjør litt små vondt. Jeg har også begynt å få små smerter ellers i magen som minner meg om mensen smerter, men det tror jeg er veldig normalt nå rundt denne tiden her av svangerskapet. 

Jeg håper i hvert fall at han kan holde seg i magen i 3 uker til. Jeg er veldig sliten om dagen etter alt som skjer, og det tror jeg synes utrolig mye på meg om dagen også, haha. Det verste er jo at det er så utrolig dårlig vær om dagen, så det er ikke så mye det går an å gjøre med de to andre barna eller, så det blir litt mye mas med de også. Nå har dem jo venner rundt i nabolaget så det hjelper jo på litt for dem. Jeg skulle vel egentlig ha passet på å ordnet litt mer i hjemme her mens de er ute å leker, og det ikke er så fint vær. Men det er jo nesten ingenting jeg klarer å gjøre nå før jeg får vondt i kroppen eller, så det er ikke bare enkelt nå på slutten, men jeg får bare bite tennene sammen å prøve å gjøre så godt jeg kan, også får jeg bare ta ting i litt saktere tempo.
 

Hodet hans satt fast mellom beina på meg

 • 10.07.2017 - 20:58


 

Det hender at jeg får spørsmål om jeg har begynt å grue meg til fødselen eller om jeg ikke gjør det. Jeg har egentlig aldri gruet meg noe spesielt til fødselen noen gang. Jeg hadde en utrolig fin fødsel med Marius, og med Joachim så ble det jo med keisersnitt. Så når jeg først skulle få Marius, så gruet jeg meg litt med tanke på alle skrekk historiene jeg fikk høre hele tiden. Men når jeg først lå der for å føde så tenkte jeg ikke så veldig mye, men når jeg var ferdig derimot så følte jeg meg så utrolig fin og så lettet. Jeg syntes fødselen min med Marius var en drømme fødsel. Det gjorde jo litt vondt når hodet hans satt mellom beina på meg og de satt og holdte igjen hodet hans, men det var jo for at jeg ikke skulle revne der nede, og det gjorde jeg ikke eller. Men ellers så var fødselen veldig fin. Jeg bare føda og reiste meg opp å la meg i neste seng uten å ha vondt noe sted etterpå. Det gjorde jo selvfølgelig litt vondt å tisse etter en fødsel, men jeg hadde en dusjhode ved siden av doen som jeg fikk beskjed om å bruke på førsten, og da gikk det veldig greit å tisse, og det tok ikke lang tid før jeg ikke hadde vondt noe mer når jeg tisset.

Så nei, jeg gruer meg ikke så veldig mye til fødsel nå, men samtidig så begynner det å bli litt skummelt at jeg skal ligge der igjen og presse ut en liten baby. Så jeg har egentlig litt blandet følelser når det gjelder fødselen. Jeg både gruer meg litt, fordi jeg vet ikke hvordan denne fødselen her kommer til å bli. Kommer den til å bli like fin som sist, eller kommer det til å bli mye verre - det er jo noe jeg ikke vet før jeg ligger der, så den tanken skremmer meg litt. Men jeg gruer meg på en annen måte ikke til fødselen eller, fordi jeg har på mange måter ingen ting å grue meg til, ettersom at jeg ikke hadde det så ille sist gang. Så man kan vel eller si at jeg er mer spent enn at jeg gruer meg. 

Gravid uke 36

 • 10.07.2017 - 11:13


 

Nå er jeg inne i uke 36 allerede, og har bare igjen 31 dager til termin. Det er faktisk akkurat en måned til termin datoen. Jeg kjenner jeg begynner å bli så spent på når den lille kommer til å komme. Joachim kom jo før tiden, han skulle egentlig komme i oktober, men han kom i september. Marius skulle komme den 27 februar, men kom den 28 februar. 

I går kveld så var jeg faktisk skikkelig redd for at det skulle skje noe fordi jeg fikk så utrolig vondt i magen på en annen måte en det jeg har kjent før, og jeg har fremdeles små vondt enda, men det er jo ikke rier jeg har, så det er vel ingen fare enda.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 4 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 31 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.


 

Offisielt sommerferie

 • 07.07.2017 - 18:54

Nå har det ikke blitt noe blogging igjen, haha. I går så var vi bare på campingen, noe vi har vært hele uka. Marius synes det er så morsomt å være der å leke med barna som er der. Det har jo både vært søskene mine og søskenbarna mine, samtidig som at det har vært noen andre barn der fra barnehagen og andre plasser. Så det er alltid noen å leke med der, noe som gjør det veldig gøy for Marius nå som Joachim også har vært borte en stund. 

I dag så er det bare jeg som har vært på campingen en tur mens Marius har vært i barnehagen. Nå har han ferie å skal ikke tilbake igjen i barnehagen før om tre uker, så nå håper jeg bare at det kan bli mye fint vær fremover sånn at vi kan tilbringe masse tid på campingen. Søskene mine skal ikke være der på to uker nå, men han har fremdeles andre barn å leke med, og Joachim kommer jo tilbake igjen på søndag også, så da kommer han uansett til å ha noen å være med. Jeg synes det er veldig godt og være på campingen jeg også, da har jeg folk å prate med.  

Hvor er Joachim?

 • 05.07.2017 - 20:20

Ukene bare flyr avgårde nå om dagen, det er faktisk onsdag allerede. Det har nok litt med at det er så fint vær om dagen. Det har faktisk vært mye sol nå - eller det har vært regn tre ganger allerede i dag, også har det vært sol. Så det har vært regn, sol, regn sol opp til flere ganger allerede bare idag - typisk norsk sommer ;-) Vi har nok en gang vært på campingen og badet, det er så godt når det går an å sitte på stranda på campingen å bade. Når vi først kom ned på stranda i dag så begynte det jo å regne litt, men det var heldigvis ikke så mye som kom, og solen kom like fort tilbake som den ble borte så det gikk veldig greit. 

Joachim har jo vært borte siden fredag nå, og kommer ikke hjem igjen før på søndag tror jeg. Han har vært hos bestemoren sin en uke snart, også skal han til pappaen sin på fredag, og da kommer han til meg igjen på søndag. Da blir han faktisk bare hos meg i to uker før han reiser bort i to uker igjen. Sånn er det bare når han har en annen familie å forholde seg til også. Han har jo besteforeldre, onkler og en pappa som også vi ha han, så det blir litt slik når det er sommerferie. Og jeg vet at Joachim setter så stor pris på det å kunne være sammen med familien sin på pappaen sin side. 

Den første uka Joachim reiser bort igjen, så skal også Marius bort. Han skal være borte i en hel uke sammen med besteforeldrene sine. Så jeg kommer faktisk til å få en fri uke uten noen barn. Det kommer til å bli veldig uvant for meg som er vant til å ha i alle fall ett barn hele tiden. Det er ikke ofte jeg har fri fra Marius i hvert fall. Joachim er jo borte hos pappaen sin annen hver helg, og inni mellom så har han sovet over hos andre også. Mens Marius han er bare hos meg så og si, det hender selvfølgelig at han også ligger borte en natt inni mellom. Så jeg er spent på hvordan det kommer til å bli å få en hel uke uten noen barn, med mindre jeg har en baby da?! Det kan også skje ;-)


 

Garderoben til babyen

 • 05.07.2017 - 09:54

For en stund siden så fikk jeg endelig ordnet garderoben til babyen, og jeg fikk se hva jeg faktisk har. Jeg har faktisk nok til han, så jeg kommer ikke til å kjøpe inn noe mer en det jeg har. Grunnen til det er at når jeg skulle få Marius, så hadde jeg alt for mye klær, så han fikk ikke brukt halv parten av det han hadde, og det samme problemet hadde jeg når jeg skulle få Joachim. Og når man også får en baby, så får man som regel alltid ett klesplagg på sykehuset eller hjemme av familie og venner, så derfor har jeg bestemt meg for at jeg ikke skal handle inn noe mer klær, ikke i strl 50-56 i alle fall.


Han har 19 body fra strl 50 til 56, det meste er i 56, men han har noen i strl 50. Jeg vil ikke ha for mye i strl 50 for å være ærlig!
 


Han har også 8 pysjamas i strl 50 og 56. Han trenger ikke mer en det. Også har han 13 bukser, og en heldress/kose dress. Han har mer en nok egentlig. Han har også litt sokker og sånt, og noen tynne luer! Han kommer nok til å få enda mer, og det er mulig jeg kommer til å finne ut at han må ha noe mer av noe, men da kjøper jeg det heller litt på sparket, enn å kjøpe inn masse nå også var det egentlig unødvendig. 

Han reiser i fra meg

 • 04.07.2017 - 20:03

I dag så kom endelig solen tilbake. I går så var det regn vær igjen, ikke noe koselig i det hele tatt. Det har ikke vært så alt for varmt i dag, men bra nok når solen først har kommet, så derfor tok vi med barna på en liten kvelds bad på stranda i dag. Det var nok litt kaldt å bade, men de skulle bade for det. Det er vel ikke så mye som stopper barna for å bade, hehe. De må jo uansett passe på når de har muligheten til det, og det har ikke vært så kaldt at de ikke skulle ha badet, men det kunne ha vært varmere også for å si det sånn. 

Nå så er Marius lagt for kvelden, og jeg skal bare slappe av. Jeg har små vondt i magen i dag, så derfor skal jeg prøve å ta det litt med ro. Marius skal jo i barnehagen igjen i morgen, han har nemlig igjen ut denne uken her før han har sommerferie. Grunnen til det er rett og slett fordi formen min er litt opp og ned, så derfor vil jeg prøve å slappe av mest mulig når jeg har mulighet til det. Etter denne uken her så har jo Marius fri i 3 uker fra barnehagen. I fjor så hadde han 4 uker fri, og det var ikke så mye som skjedde i løpet av de 4 ukene, vi var bare på campingen, så Marius syntes de 4 ukene var litt lange. Han er en barnehage gutt, så han trives veldig i barnehagen. Nå i ferien så skal han være med besteforeldrene sine på en liten tur, så da regner jeg med at han kommer til å kose seg kjempe masse. Jeg tørr rett og slett ikke å reise så veldig langt unna nå som jeg er gravid, så jeg er veldig glad for at besteforeldrene hans ville ha han med på en liten tur. 

 

Gravid uke 35

 • 03.07.2017 - 18:38


 

Jeg kjenner jeg nesten for litt panikk når jeg ser at jeg faktisk bare har igjen 38 dager til termin. Det går jo så fort, og i natt så drømte jeg faktisk at han hadde kommet til verden, det var en ganske så fin drøm egentlig. Jeg er på mange måter litt lei av å gå gravid, men på en annen måte så synes jeg det er litt godt at han ligger i magen enda også. Så jeg må nok bare prøve å nyte at han er i magen enda, selv om det skal bli veldig godt å få han ut også!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 5 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 38 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Hva skal babyen hete?

 • 02.07.2017 - 20:34


 

Det er et spørsmål jeg for veldig ofte av alle, det er nemlig "hva skal barnet hete?". Sannheten er rett og slett det at jeg ikke er helt sikker enda. Jeg har et navn jeg kanskje har lyst på, men er litt usikker også egentlig. Så jeg vil ikke dele noe navn på bloggen. Jeg har egentlig tenkt litt som så at jeg skal vente med å bestemme meg til han er født for å se hva han passer til. Jeg må selvfølgelig ha noen navn klart sånn at han får navn, men jeg vil ikke ha noe fast navn på han før han faktisk har kommet til verden. For alt jeg vet så kan det til og med hende at det bare dukker opp et navn i det jeg ser hvordan han ser ut også, det er jo mange som har opplevd det slik. 

Før så har jeg alltid hatt navn klart, og begge guttene har jo passet til navnene sine. Nå så er dette mitt siste barn, så da har jeg lyst til å prøve noe nytt, og det er rett og slett å føde han før han får et ordentlig navn! Det hender jo ofte at noen har navn klart til sine små, også blir barnet født og barnet passer ikke til navnet sitt i det hele tatt. Det er litt rart at det er sånn, men man kan faktisk se på barna hva slags navn som egentlig passer de. 

Det gjør det også litt spennende den tiden han blir født, hva han egentlig skal hete. Jeg regner med at det blir like spennende for de andre i familien, som det blir for meg. Navn og sånt er jo litt spesielt også, for man må jo velge et navn som barnet kan hete for resten av livet sitt. Det finnes mange fine guttenavn, men som kanskje passer baby mer enn en voksen mann. Så man må jo tenke litt når man skal ha et navn til barnet sitt, mener i alle fall jeg.

Selvfølgelig så måtte dette skje meg!

 • 01.07.2017 - 21:50I dag og i går så har det vært så utrolig varmt ute. Det er rett og slett deilig. Nå har virkelig sommeren kommet for fult kjennes det ut som. Jeg bare elsker at sommeren har kommet, det er bare så synd at jeg er gravid i denne varmen - for det er nemlig ikke bare bare, haha. Nå skjønner jeg i hvert fall hva folk har ment om å gå høygravid om sommeren. Men jeg overlever jeg, og prøver så godt å nyte det for det fulle. Må bare bli litt flinkere til å kanskje huske å ha med en kjølebag med masse kaldt drikke, så kanskje det blir litt bedre!
 

Vi har som dere ser på bildene over, vært på stranda i dag. Det var utrolig mange folk der i dag, og det med god grunn. Det har vært utrolig varmt, og vi har bare kost oss. Marius har badet som bare det sammen med søskenbarna mine og søsknene mine. Jeg prøvde og gå uti for å kjenne på vannet jeg også, men det var alt for kaldt for meg, haha. Jeg er ei pingle når det gjelder kaldt vann for å si det sånn. Jeg klarte til og med å bli veldig solbrent på beinet. Jeg er flink med å smøre Marius med solkrem, men glemmer av meg selv. Jeg er egentlig ikke den som pleier å bli solbrent heller, så det er rart at jeg ble så brent som det jeg ble, men det kan kanskje ha noe med graviditeten å gjøre, jeg vet ikke. Vi skal tilbake igjen på campingen i morgen også, og da skal vi feire bursdagen til lille søsteren min Malin, så i morgen så blir det nok både litt bading, og pizza spising og masse is. Tror jeg skal ha på meg noe annet en shorts i morgen for å si det sånn, haha. Får vel bare takke meg selv for det ;-)

Høygravid

 • 01.07.2017 - 15:06


 

I dag er jeg faktisk offisielt høygravid. Jeg har kun igjen 40 dager til termin. Jeg har en stor følelse på at han kommer til å komme før, men det er ikke sikkert, det kan hende han bare lurer meg. Har hørt at barn nummer tre som regel er noen luringer, hehe. Jeg har i hvert fall mye kynnere om dagen, og han ligger med hodet sitt ned, og det har han gjort en god stund nå. Han presser også hodet sitt mye ned så det er ubehagelig å rett og slett litt små vondt. Så helt ærlig så sitter jeg bare å vente på rier. Sånn ting er nå, så tror jeg han kommer i juli, men som sagt - det kan hende han er en liten luring, så han prøver bare å lure meg til å tro at han snart kommer, også går jeg kanskje over tiden istedenfor ;-) Neida, han kommer når han kommer, men det hadde ikke gjort noe om han kom snart♥

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no