Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av juni

 • 30.06.2017 - 21:34

Opptur

Det har faktisk vært en del opptur denne måneden her. Det var jo sirkus i barnehagen til Marius, noe som var utrolig koselig å være med på. Marius var klovn denne gangen, og det hadde han gledet seg lenge til. Jeg har også fått kjøpt meg ny telefon, noe som virkelig var på tide. Jeg var veldig glad i telefonen min, men problemmet var jo at telefonen gikk tom for strøm heletiden, selv om den ikke var i bruk så brukte den mye.Jeg har også blogget i ett år sammenhengig uten stopp. Selvfølgelig så har jeg ikke blogget på denne bloggen her i ett år, men jeg blogget på en annen før jeg begynte her, så til sammen så har jeg blogget i ett år. Jeg starte å blogge ordentlig den 20 juni 2016 - men egentlig så har jeg hatt blogg siden 2009, men jeg har blogget og slutta heletiden.

 

Nedtur

I juni så har jeg hatt litt problemer for å være ærlig. Jeg har slitet veldig mye med halsbrann, men det har jeg gjort igjennom hele svangerskapet så det er vel ikke noe nytt. Men jeg har også vært alt for slapp denne måneden, og har vært mye svimmel, det var faktisk så ille at jeg holdte på å kjøre av veien, men heldigvis så hadde jeg kommet meg så langt at jeg hadde mulighet til å stoppe bilen. Grunnen til det har vært på grunn av jern mangel, så jeg går på jern tabletter nå. Jeg har også slitt veldig mye med å sove om nettene fordi jeg har vært så urolig i beina mine, og har hatt mye leggkramper - noe som hører med i svangerskapet.

Været

Været i juni har ikke akkurat vært noe å skryte av. Det har vært alt for mye regn og alt for mye vind. Det har heldigvis vært noen få dager med sol, og da solen først har vært fremme uten vind, så har det vært veldig varmt. Guttene mine har faktisk badet på stranda allerede.

Bilder
 

Høydepunkt

Sommerferien har begynt og Joachim er allerede ferdig med 3 trinn. Det er helt sykt hvor fort tiden har gått siden da han begynte på skolen. Det er som de fleste pleier å si "Når barna først har begynt på skolen, så går tiden så fort at de begynner på ungdomsskolen før du vet ordet av det!" Og de har veldig rett. Jeg synes ikke det er lenge siden Joachim begynte i 1 klasse, og nå skal han allerede opp i 4 klasse!

Jeg har også fått vært på ultralyd. Sist jeg var på ultralyd så lå lille gutt litt under gjennomsnitts vekt, noe som gjorde at de ville følge enda mer med vekta hans, men når jeg kom inn dit igjen så hadde han lagt på seg veldig mye, så de så ingen grunn for å ta meg inn igjen. Det var en veldig god nyhet, selv om det ikke hadde gjort meg noen ting å kunne få se ha enda en gang, men det er vel uansett ikke så lenge til jeg får se han i virkeligheten!


 

Cravings

Godteri uten tvil. Jeg har spist litt mye smågodt i det siste, men jeg har bare ikke klart å la være - selv om jeg vet det at man ikke skal spise for mye usunt i svangerskapet.

Mest leste innlegg

- Er det en skam å grue seg til fødselen?

- Du vet du er gravid når...

- Han har det ikke noe bra i magen min

Instagram kontoen minFølg meg gjerne på Instagram HER!

Følg meg også på facebook HER!

Trodde jeg hadde kreft i sommer

 • 28.06.2017 - 20:27


 

Den 21 juni så var jeg inne hos legen fordi jeg hadde oppdaget en kul i brystet mitt som jeg var litt redd for. Jeg hadde oppdaget den kulen for noen dager siden, men tenkte ikke noe mer over den før jeg plutselig kom på at jeg hadde kjent en kul tidligere, så jeg tenkte jeg bare skulle kjenne etter igjen, og da hadde kulen vokst siden sist jeg kjente på den. Jeg fikk panikk for at jeg hadde fått kreft. Jeg ringte til legen, men det var ikke bare enkelt. Jeg fikk beskjed om å ringe tilbake igjen neste dag, og det gjorde jeg å da fikk jeg time samme dagen. Så den 21 juni så var jeg inne hos fast legen, og han visste ikke helt hva kulen kunne være, så han ville sende meg videre til sykehuset for en sjekk. Han var redd for at det var en kreft kul, men den kunne også være godartet det var han ikke sikker på. Veldig mange reagerte på at han sa noe sånt til meg uten å være sikker på hva det kunne være.

Allerede den 29 juni så hadde jeg time på sykehuset. Jeg følte jeg satt å ventet på venterommet i all evighet før jeg i det hele tatt kom inn, selv om jeg egentlig ikke ventet så veldig lenge. Jeg var så redd for hva det kunne være, og hva legene kom til å si. Jeg kom etter vært inn og de tok ultralyd av brystet mitt. Dem fant ikke noe galt når de tok ultralyden, men ville uansett sjekke det opp ordentlig så hun sendte meg videre til noen som kunne ta prøver av brystet mitt, så dit kom jeg rett etter ultralyden. Jeg fikk da lokalbedøvelse i brystet også tok dem noen tester. Jeg fikk da veldig mye smerter i brystet og etter vært så ble jeg veldig blå, men det var visst helt normalt. Etter en liten stund så fikk jeg et brev i posten, og der sto det at de ikke fant noe galt. De regnet med at kulen etter vært ville forsvinne av seg selv, og det gjorde den også etter en god stund. Jeg ble så glad når jeg fikk vite at det ikke var noe galt. Jeg var så redd for å få kreft. Jeg skal ærlig innrømme at jeg fremdeles kjenner litt etter om jeg har noen kuler på kroppen nå også, men jeg kjenner ikke etter hele tiden, men en gang i blant så må jeg bare kjenne etter for å være på den sikre siden. 

Jeg er livredd for å få kreft, det regner jeg ikke at jeg er alene om. Kreft er en så utrolig skummel ting å få, og det er kreft i familien så jeg er veldig redd for å være en av de uheldige som skal få det. 

Jeg ble så glad av å være på ultralyd

 • 28.06.2017 - 13:21

Da har jeg fått vært på ultralyd å få sett lille gutt. Vi så fremdeles godt å tydelig at det er en liten gutt i magen min. Han var også fotogen i magen, og veldig samarbeidsvillig noe som gjorde alt lett å måle. Han har kommet seg mye etter sist ultralyd og veier bare 100 g mindre enn det han skulle ha veid, så han har kommet seg veldig på kort tid. Så jeg trengte ikke å komme inn for noe mer sjekk nå. Han lå også med hodet ned enda, så da er jeg vel forhåpentligvis trygg på at han kommer til å komme med hodet først, hehe. Han har visst fått hår på hodet sitt, og han er veldig aktiv. Han er en skikkelig skjønning, og jeg kjenner jeg gleder meg så utrolig mye til å få han i armene mine♥ 

Jeg gleder meg til å treffe han igjen

 • 27.06.2017 - 18:43

I dag har været vært litt så som så, haha. Typisk at jeg skal begynne å snakke om været - kanskje jeg skal bli vær dame? Neida. Men uansett været som er i Norge om dagen er veldig spesiell. Det har nesten ikke vært noe sommer tempratur i det hele tatt så langt. Det har faktisk virket som om at det er høsten som er på tur istedenfor at det er sommer. På dagen i dag så kom jo solen frem og det begynte å bli varmt. Problemmet var at det har kommet masse kald vind i dag, og det er ikke akkurat så koselig. Men nå som kvelden har kommet så har det blitt veldig varmt igjen! ;-)

I morgen så skal jeg på ultralyd å se lille gutt igjen. Jeg kjenner jeg gleder meg til å "treffe" han igjen nå. Det er så koselig å se lille gutt på ultralyd. Jeg håper bare at jeg kan få se han litt bedre i morgen enn sist gang. Det kan hende at det blir siste gangen jeg får sett han på ultralyd før jeg får se han i virkeligheten♥


På ultralyd når jeg var 19+3 uker på vei♥

Gravid uke 34

 • 26.06.2017 - 13:26


 

Nå er jeg allerede inne i uke 34. Tiden går som sagt veldig fort. Jeg hadde trodd at når jeg begynte å komme langt i svangerskapet at vente tiden kom til å bli lang. Men jeg synes fremdeles at tiden går veldig fort. Det har i hvert fall begynt å bli ubehagelig å sitte rett, men det blir sikkert litt annerledes når magen begynner å synke litt regner jeg med. Jeg har faktisk bare igjen 45 dager igjen av svangerskapet.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 6 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg skal på ultralyd på onsdag, også har jeg jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Han har det ikke bra i magen min

 • 25.06.2017 - 19:15

På onsdag så skal jeg nok engang på sykehuset å få se lille gutt. Jeg gleder meg til å se han igjen, men denne gangen håper jeg at jeg faktisk kan få se han ordentlig, og at hun som tar ultralyden er litt hyggeligere en sist. Det var sikkert ikke noe galt med hun sist eller, men hun virket liksom ikke så interessert til å vise meg lille gutt i det hele tatt. Når jeg først er på ultralyd så vil jeg jo se han.

Grunnen til at jeg blir fulgt opp litt mer grundig er fordi han ligger litt under gjennomsnittet enn det han skal. Jeg får høre at det ikke er noe galt, men at de bare vil følge litt ekstra med og det gjør meg ingen ting. Jeg vil alt godt med lille gutt, og jeg håper han har det bra i magen. Jeg skal innrømme at jeg ble litt redd for at han ikke trives i magen min, men veldig mye tyder på at han trives så jeg har ingenting å være redd for heldigvis. Han er veldig aktiv som vanlig, og han er sterk. Så han har det veldig bra, og han vokser jo. Han ligger bare litt under gjennomsnittet, men det var ikke noe galt med det. Bare han holdte kurven sin, og at det ikke gikk nedover så hadde jeg ingenting å bekymre meg for.


 

Jeg vil ha tilbake kroppen min

 • 24.06.2017 - 22:28

Nå om dagen så kjenner jeg virkelig på savnet etter å ha min egen kropp for meg selv. Jeg føler meg så sliten med den store magen, og jeg føler at magen bare er i veien for å være ærlig, haha. Det er allerede under 50 dager til jeg har lille gutt i armene og det skal bli så utrolig godt. Det ser så koselig ut å se andre gravide, men det å være gravid selv er ikke like koselig. Selvfølgelig så er det koselig å kjenne bevegelser og de herlige små sparkene, men det å gå gravid fører med seg så mye mer enn det. 

Jeg er bare så lei nå av å gå rundt og bare vente på at noe skal skje, og jeg er så lei av all smerte som hører med. Jeg sover nesten ikke om nettene en gang fordi jeg har smerter i beina og jeg har halsbrann hele tiden, og ikke finner jeg noen ligge stillinger som er behagelige lenger. Jeg savner det å kunne sove på magen, det er nemlig det beste jeg vet og det har jeg ikke fått gjort på veldig lenge. Noen ganger så er det til og med ubehagelig å sitte vanlig på en stol fordi magen er litt langt oppe, noe som gjør at det er vondt å sitte helt vanlig. Men om ikke så alt for lenge så får jeg tilbake kroppen min, og det skal bli så utrolig godt. Jeg regner med at jeg ikke er alene med å føle det slik på slutten av svangerskapet! ;-)

Tre helt forskjellige svangerskap

 • 23.06.2017 - 15:03

Selv om jeg har bært på tre gutter nå, så har allikevel alle tre svangerskapene vært helt forskjellige. Det er rart at svangerskapene mine skal være så forskjellige med tanke på at alle er gutter. Denne gangen her så trodde jeg faktisk at det ble ei jente, fordi alt var så typisk jente graviditet som jeg har fått høre. Og når jeg har tatt tester å sånn så var det mest jente det landet på, men enda så var det en gutt, så man kan vel ikke tro på alle mytene som blir sagt. En ting er i alle fall sikkert - alle svangerskap er forskjellige uansett!


 

Symptomene jeg har hatt i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ingen symptomer på at jeg kunne være gravid. Alt virket helt normalt med han, så det er nok grunnen for at jeg ikke fant ut at jeg var gravid før jeg var 20 uker på vei!

I 2011 med Marius, så var det mensen min som ikke kom også var jeg små kvalm om morgen. Og med tanke på at jeg hadde vært gravid tidligere uten å vite noe, så tenkte jeg at det ikke skadet å ta en test for sikkerhetsskyld. Da fant jeg ut at jeg var ca 5 uker på vei!

Nå i 2016 så vokste puppene mine som noe annet rart. Jeg skjønte at det måtte være noe. Puppene mine pleier ikke akkurat å vokse så fort uten grunn, også hadde jeg så lyst på iskaffe at jeg klarte ikke å unngå å kjøpe det å drikke det rett ned, det er i alle fall ikke normalt til å være meg. Så da tenkte jeg at det var lurt å ta en test, og den slo seg ut med engang.

Plager i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ikke noe spesielt med plager. Jeg fikk bare litt vondt i ryggen på slutten, og har faktisk slitet litt med ryggsmerter siden graviditeten med han. Det har nok mye med at jeg var så ung og lita - ikke det at jeg har vokst noe særlig siden den tiden, haha.

Med Marius så hadde jeg kvalme fra uke 5 til jeg var i uke 11 ca. Ikke så alt for ille kvalme, men nok til at det var ubehagelig. Ellers så følte jeg meg veldig fin, og hadde ingen flere plager med han. Jeg hadde et veldig fint svangerskap med han egentlig.

Nå derimot så var jeg kvalm fra da jeg fant ut av graviditeten til jeg var rundt 15 uker på vei før kvalmen gikk over. Og det var så ille kvalme at jeg så vidt ikke klarte å spise, men måtte jo bare tvinge det i meg. Kvalmen kom og gikk litt hele tiden, og har forresten kommet litt tilbake igjen. Jeg har også slitt med litt vondt i bekkenet, og har hatt masse kramper i beina om kveldene. Jeg har også slitt veldig mye med halsbrann helt fra starten av svangerskapet, og det blir bare verre og verre for hver dag. Så dette svangerskapet her har ikke vært noe enkelt i det hele tatt!

Magestørrelsen i svangerskapet!

Med Joachim så ble jeg ikke så stor i det hele tatt. Man kunne egentlig ikke se det på meg at jeg var gravid engang. Jeg kan ikke si at jeg hadde en sånn skikkelig babymage. Magen min så mer oppblåst ut en gravid ut. 

Med Marius så ble jeg eller ikke så alt for stor. Jeg ble veldig rund på slutten av svangerskapet da, men jeg var ikke så alt for stor med han.

Nå i dette svangerskapet så har jeg eller ikke vært noe særlig stor. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke blir så stor, men det kan være at det er stort i magen så det ikke synes like godt utenfor, eller så kan det være fordi jeg er så lita. Nei jeg vet ikke. Det viktigste er vel at babyen vokser som han skal.


 

Kroppsforandringer i svangerskapene!

Med Joachim så fikk jeg litt strekkmerker på låret og på brystene, med Marius og nå så har jeg ikke fått noe mer strekkmerker. I alle tre svangerskapene så har jeg lagt på meg likt. Jeg har bare gått opp det som babyen og alt det andre veier. Så jeg er ikke den som legger på meg noe ekstra kilo - noe som er rart med tanke på hvor mye jeg spiser igjennom svangerskapet, haha.

Herregud så smått

 • 22.06.2017 - 18:59

Jeg tror barna mine er i feriemodus allerede. Nå er det andre dagen jeg har måtte vekke de fordi dem skal på skole og barnehage, og det er ikke akkurat likt til å være barna mine for å si det sånn. Jeg tror nesten jeg drømmer når det først skjer, så sjeldent pleier det å skje, haha. Barna mine pleier vanligvis alltid til å stå opp tidlig uansett om det er i uke dagene eller i helgene. Så jeg må nesten bare nyte det - det er bare så synd at vi må ha stått opp tidlig de to dagene de faktisk har sovet. I morgen så er det siste skole dagen til Joachim. Det er helt sykt å tenke på at i morgen så er han ferdig i 3 trinn. De tre skole årene her har gått så utrolig fort! Nå for vi bare håpe på at vi får en fin sommer før neste skole år begynner.

Nå har jeg også endelig vært flink til å vaske alle baby klærene til lille gutt. Herregud så mye smått. Det var skikkelig rart å se på alle de små klærene, og så små har faktisk de to andre guttene vært også, det er helt sykt å tenke på. Jeg synes ikke det er lenge tiden de var så små eller, men barn vokser så utrolig fort. Jeg er i hvert fall veldig glad for at jeg har sluppet å kjøpe nye baby klær. Det er bare bort kasta penger hvis man har mulighet til å få noe gratis. Baby klær blir nemlig ikke utslitt! 

 

Fint å ha noe å finne på

 • 21.06.2017 - 19:49

Nå er Marius lagt for kvelden og jeg kan sette meg ned å skrive litt. Marius ble litt syk i går og var veldig slapp, så jeg ble oppringt av barnehagen om jeg kunne hente han igjen så han kunne få slappe av. I dag derimot så har han hatt energi som bare det, og har rett og slett kjedet seg veldig mye mens de andre har vært på skole og barnehage. Så han gleder seg veldig mye til å kunne dra i barnehagen igjen i morgen. 

Når jeg hadde fått hentet Joachim på skolen, og vi fikk spist litt middag så tok jeg med meg guttene bort hos mamma, sånn at guttene kunne få leke litt der før legge tid. Det ble de begge to veldig glade for. Jeg og mamma tok med oss alle barna på barneskolen ved der mamma bor, så barna kunne få leke der i noen timer. Barna lekte og koste seg som bare det, så jeg og mamma fant ut at vi kunne begynne å ta med barna dit litt oftere, enn å bare være utenfor hos mamma. Det ble ikke like mye tull med barna der som det fort kan bli hjemme på plenen hos mamma, haha. Så dette er noe vi skal gjøre litt oftere. Nå er det vel ikke lenge til vi skal være på campingen eller. Der pleier også alle barna å leke veldig fint. Ett år med blogging

 • 20.06.2017 - 13:39

I dag så fikk jeg opp et minne på facebook siden min om at jeg har blogget i ett år nå uten stopp. Jeg blogget på en annen blogg før denne her. Jeg synes tiden har gått så utrolig fort. Ett år er ingen ting lenger, og det merker man spesielt etter at man har fått barn - jeg har i alle fall merket det veldig etter at jeg fikk barn. Jeg føler tiden nesten bare går avgårde uten at jeg rekker å følge helt med, haha. 

Hele hoved målet mitt med bloggen min i fjor var at jeg trodde jeg hadde fått kreft. Jeg skal lage et nærmere innelegg om det i et annet innelgg. Bloggen ble etter vært utviklet til å følge meg igjennom min vanskelig periode der jeg slet veldig mye med å komme meg ut i arbeidslivet, og etter vært så fikk jeg en vanskelig nyhet om at jeg ventet barn, og siden så har bloggen blitt en gravid/mamma blogg. Og jeg synes det er utrolig morsomt å se tilbake igjen på bare det som har skjedd i løpet av den tiden, så jeg kommer nok til å fortsette med det. Etter vært så kommer nok bloggen til å utvikle seg enda mer, og jeg gleder meg til å ha med dere på reisen, og jeg gleder meg selv til å være med på reisen. Jeg håper min reise inn i livet kommer til å bli fin, og jeg gleder meg til å se tilbake igjen på det som har skjedd og det som kommer til å forme meg enda mer. Det er det jeg elsker med blogg - jeg kan bla tilbake igjen i arkivet og se tilbake igjen på det som har skjedd. Så jeg er veldig sikker på at jeg ikke kommer til å slutte med bloggen. Jeg må bare lære meg til å bli enda bedre på bloggen.

Noen bilder av min blogg reise i løpet av dette året her!

Jeg håper dere vil følge meg videre på denne blogg reisen min! ;-)
 

Gravid uke 33

 • 19.06.2017 - 17:21


 

I dag har jeg vært på jordmor kontroll. Alt står bra til, og lille gutt ligger fremdeles med hodet sitt ned i bekkenet mitt. Det gjorde han når jeg var på ultralyd sist gang også. Ellers så er formen fremdeles ganske grei. Jeg sliter veldig mye med å sove om nettene nå. Ligger mye å vrir på meg og klarer ikke å få riktig ligge stilling.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 7 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 juli, også skal jeg på sykehuset den 28 juni.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Ikke det livet jeg så får meg som liten!

 • 18.06.2017 - 20:42


 

Jeg har ikke akkurat det livet jeg trodde jeg kom til å få som liten. Jeg har alltid hatt lyst på barn helt siden jeg var liten jente, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg kom til å sitte med tre barn i en alder av 22 år. Jeg har også alltid trodd at når jeg skulle få mitt første barn så eide jeg mitt eget hus, og at alle barna mine skulle være med den samme gutten. Jeg hadde også en drøm om at jeg hadde fast jobb, og at det var en jobb jeg elsket før jeg i det hele tatt skulle ha barn.

Men som dere fleste vet så blir ikke livet helt slik man kanskje ser for seg som liten. Det er så mye som skjer, og så mange valg man får opp igjennom livet som man kanskje ikke tenker noe over når man er liten. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg kom til å få barn når jeg bare var 13 år gammel. Og det var også en nyhet som stakk veldig godt inni meg når jeg fant ut at jeg faktisk skulle bli mamma allerede som 13. Jeg må si jeg fikk veldig panikk og visste ikke hva jeg gikk til i det hele tatt. Jeg fikk en veldig brå og vanskelig start på livet, men det har virkelig fått meg til å bli sterkere!

Det verste med det hele var jo også at jeg ble tobarnsmor allerede som 16-åring. Det hadde jeg eller aldri sett for meg kom til å skje. Jeg var jo så nøye på at jeg ikke skulle bli gravid igjen på mange år. Men allikevel så ble jeg gravid, og jeg bestemte meg for å beholde det barnet. Jeg har heldigvis klart meg i alle år, og jeg har alltid hatt god støtte fra familien. Hadde jeg hatt en familie som hadde kuttet meg ut av mine valg, så hadde jeg nok ikke hatt det like fint som jeg har hatt det. 

I november i fjor så hadde jeg ingen trua på at jeg i det hele tatt kom til å få flere barn. Jeg var så usikker på om jeg ville ha flere barn en de to jeg hadde, eller om jeg skulle få ett barn til om mange år. Jeg tenkte jeg skulle få fast jobb, og skaffet meg faktisk en arbeidsplass med håp om at jeg skulle få noe fast etter vært, sånn at jeg kunne få kjøpe meg et hus og se hva som egentlig kom til å skje videre. Men i desember så ble den drømmen snudd på hodet. Da fant jeg nemlig nok engang ut at jeg faktisk var gravid igjen. Jeg hadde så mange tanker i hodet den tiden, og ble deprimert rett og slett! Nå sitter jeg her, og jeg prøver så godt jeg kan å gjøre det beste ut av det livet jeg har fått. Jeg gleder meg også til jeg kan få den lille gutten min, og jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å klare dette her med glans. Etter vært så får nok jeg fast jobb jeg også, og kan kjøpe meg hus. Men akkurat nå så er det den lille familien min som betyr mest. 

Med tanke på hvor mange overraskelser jeg har fått opp igjennom livet nå, så må jeg si jeg er spent på å se hva det neste er. Hvordan er egentlig livet mitt om noen måneder eller om et år? Det får jeg ikke vite før den dagen kommer, men med tanke på hvor lite som skal til før man får hele livet forandret, så er jeg veldig spent på hva det neste er!

Jeg var optimist med en kjole, som ikke ble en kjole på grunn av magen!

 • 17.06.2017 - 21:21


 

For et vær vi har hatt i dag. Det var virkelig på tide synes jeg, haha. Jeg tok med meg Marius bort hos mamma i dag tidlig, og da var de på god vei til å pakke. Dem skulle nemlig på campingplassen i dag, så da ble vi med ned dit vi også. Der har vi bare kost oss som bare det. Det har vært veldig varmt i dag, og barna har lekt og kost seg som bare det. Vi har til og med vært på stranda for første gangen i år. Ungene synes det var kjempe godt og koselig å kunne få bade på stranda i dag. Jeg turte helt ærlig ikke å kjenne på vannet engang, det så veldig kaldt ut selv om barna prøvde å nekte for det. Vannet er jo så høyt oppe nå på grunn av den ottaflommen som har kommet, så det er mye mer vann der nå enn ellers. Vanligvis så pleier det å være sand der vi kan sitte, men ikke nå. 

Vi har også grillet å kost oss som bare det. Marius fant igjen barnehage kompisen sin som han har lekt masse sammen med også, så han har virkelig kost seg. Jeg håper at det blir flere av de dagene her, for det er så mye bedre og kunne være på campingen å sitte litt nede ved vannet enn å bare sitte hjemme og kjede oss. Jeg er så klar for sommeren nå. 


Jeg må også bare innse at jeg har lagt på meg en god del, haha. Jeg har bestilt meg klær fra nettet, og tenkte jo at den sikkert var veldig fin på nå mens jeg var gravid samtidig som at det er kjempe fin uten baby magen. Men der tok jeg veldig feil. Det var ikke bare bare og få på seg den "kjolen" som ikke ble noe kjole med babymage, så det klesplagget ble ikke helt som forventet, haha. Huff, jeg følte meg som en oppblåst ballong for å være ærlig. Jeg måtte til og med få hjelp for å få den av igjen. Så den kjolen som ikke ble noe kjole i år, den skal ikke på før jeg er ferdig som gravid! ;-)

Jeg har lagt på meg litt over alt nå den siste uka. Merker jeg har blitt litt rundere i ansiktet også, haha. Ha en fin lørdag alle sammen!

Svimte nesten av mens jeg kjørte bil

 • 17.06.2017 - 13:23

Det er rett og slett det verste jeg har opplevd på veldig lenge. I går så skulle jeg dra og hente Marius i barnehagen, men det gikk ikke helt som planlagt. På vei opp til barnehagen så kjente jeg at jeg ble veldig svimmel og begynte å se veldig uklart, og begynte å svette. Jeg kjørte selvfølgelig inn på siden og stoppet bilen fort som mulig. Jeg hadde heldigvis kommet meg bort på parkeringsplassen på barneskolen like ved barnehagen, så jeg fikk stoppet bilen der og åpnet opp døra. Det kjentes ut som om at jeg skulle kaste opp, og rett etterpå så ble det nesten svart for meg. Jeg tror faktisk jeg ble borte i ett minutt før jeg prøvde å ta tak i telefonen for å ringe mamma.

Jeg tok også en tyggis i munnen og tok hodet mitt ut av bil døra for å få frisk luft, og heldigvis så kom det en litt kald vind og den hjalp meg veldig mye faktisk. Jeg ble heldigvis bedre igjen etter at jeg fikk litt frisk luft, og fikk tatt meg en tyggis og fikk pratet med mamma. Jeg begynte jo som sagt å føle meg bedre så jeg tok sjangsen å kjøre den lille turen bort til barnehagen for å hente Marius. Det gikk veldig bra, men kjente jeg ble litt svimmel når jeg gikk ut av bilen, men det gikk fort over igjen. Også kjørte vi ned hos mamma. Hun bor like ved barnehagen. Så vi kjørte ned dit, og da vi nærmet oss huset hennes så kjente jeg det igjen. Heldigvis så fikk jeg parkert bilen nok engang og vi gikk inn.

Det første jeg måtte gjøre var å ta et glass med cola bare for å få i meg noe kaldt og noe med litt sukker. Jeg kjente det hjalp på, men jeg gikk uansett å la meg ned i sofaen like ved søstra mi,  og kort tid etterpå så kom mamma hjem igjen også.

Når jeg fikk i meg litt mer drikke å mat så ble jeg bedre igjen. Jeg vet ikke hva som skjedde, men det var veldig varmt i lufta i går og det ble litt varmt inni bilen, men jeg fikk jo lukket opp vinduet men uten nytte. Og jeg har kanskje ikke vært så flink til å drikke masse på dag tid, det må jeg bli flinkere til. I går ble jeg rett og slett veldig redd! Tenk om jeg hadde kjørt med barn i bilen, og hadde kjørt et sted der det ikke hadde vært så lett å bare stoppet bilen da. Det kunne ha gått skikkelig ille.

Jeg er i hvert fall glad for at det gikk så bra som det gikk, og jeg har ikke vært sånn nå. Så jeg håper det bare var en engangstilfelle, eller så må jeg nok ringe legen. Hadde tenkt til det i går også, men gjorde det ikke så lenge jeg ble helt fin igjen etter å ha drukket litt og spist litt.


 

Du vet du er gravid når...

 • 16.06.2017 - 15:18

Når du er gravid så er det masse rare ting som skjer med oss. Vi får lyst på noe vi kanskje aldri har hatt lyst på før, og liker kanskje ikke ting vi vanligvis pleier å elske. De gangene jeg har vært gravid så er det ikke bare ting å spise på som kommer i tankene, jeg har nemlig alltid hatt noe helt spesielt. Når folk spør meg så begynner de alltid å le, og det er jo ikke noe rart når jeg tenker meg om, haha. 


 

Du vet nemlig du er gravid når...

1. Du bare må lukte på ny vaskende håndklær.

Ja altså jeg tuller ikke. De tre gangene jeg har vært gravid nå, så har jeg hatt et så stort behov for å gå å lukte på ny vaskende håndklær. Jeg skjønner det bare ikke selv, haha. Men det er altså noe med håndklær for meg hver gang jeg er gravid. Så hvis jeg må innom do en gang i blant så klarer jeg bare ikke å la være å lukte på håndkle før jeg går ut igjen. Jeg gjør som regel bare det hjemme, men fristelsen er når jeg er borte også, men så langt har jeg klart å holde meg unna andres håndklær, haha! 

2. Du bare elsker lukten av en kjeller.

Den er også fryktelig merkelig. Jeg har alltid som gravid også likt kjeller lukt, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Jeg har ingen kjeller som brukes hjemme, så det er ikke ofte jeg får luktet.

3. Når det er en utfordring å ta på og av sokkene.

Den kan jeg umulig være alene i. Magen er jo i veien hele tiden, og det er rett og slett vanskelig å ta på sokkene om morgen og etter at jeg har vært i dusjen. Og det å ta av sokkene om kvelden, huff blir sliten bare av å nevne det, haha.

4. Når du puster som en hval av å gå i noen trappetrinn.

Den har kommet nå på slutten. Jeg har heldigvis ikke blitt så stor i graviditeten noen gang, så jeg har nok aldri slitet like mye som noen andre kanskje må. Men nå som jeg har kommet et godt stykke i svangerskapet så er det ikke mye som skal til før jeg puster som noe annet rart. 

5. Når du begynner å grine av alt.

Og da mener jeg virkelig alt. Jeg begynner jo nesten å gråte bare noen sier bø til meg, haha. Og jeg kan ikke se på noe som er litt trist eller noe som er skikkelig koselig eller noen ting på tv. Bare jeg ser noen er glad så begynner jeg å hylgrine og hvis jeg ser noen er litt triste så begynner jeg å grine - og det er uansett om det er på reklame eller noe annet på tv eller i virkeligheten. Utrolig slitsomt, men det hører til!

6. Når du ser gravide og babyer over alt.

Det er noe merkelig med det. Når man er gravid så ser man ikke noe annet en gravidmager eller ny fødte babyer. Jeg har alltid lurt på hvorfor det er sånn, men det er vel sikkert bare fordi man tenker mer over det når man er gravid selv.

7. Når du ikke får på deg buksene dine lenger.

Jeg har som regel bare lagt på meg over magen, så jeg har alltid fått på meg mine egne bukser. Jeg bruker jo noen av de buksene jeg brukte før jeg ble gravid nå, men jeg har ikke sjangs til å få igjen knappen på buksa, så den må alltid være åpen. Det er kun to bukser jeg har som jeg ikke har sjangs til å ha på meg, og det er to av de buksene som var akkurat passe stramme før jeg ble gravid. 

8. Når du bare MÅ ha isbiter i drikka kun får å kunne knaske på det når glasset er tomt.

Den er faktisk ny. Dette er den første graviditeten der jeg virkelig elsker isbiter i drikka, og det er mest fordi jeg vil tygge på isbitene når jeg har drukket opp. Det er godt jeg har isbitmaskin hjemme så det aldri blir tomt fra fryseren.

9. Når du kan sove hele tiden ut en å bli ordentlig uthvilt.

Jeg kan faktisk sove hele tiden uten at jeg blir ordentlig uthvilt. Det er rett og slett litt skummelt. Jeg kan bare sove og sove hele dagen om jeg vil.

Det er nok mye mer man kan regne med som gravid, men dette her er noe av det jeg har merket mest av siden jeg ble gravid. 

Del gjerne innlegget om du er enig i noe av det!

Gravid uke 32

 • 12.06.2017 - 10:50


De ukene her går bare fortere og fortere synes jeg. Jeg føler jeg tar denne graviditetsoppdateringa veldig ofte, men jeg gjør det jo bare for hver uke. Jeg har heldigvis ikke så stor panikk for alt lenger, selv om ikke alt er klart til babyen kan komme ennå. Men uansett så er det bare mer og mer som kommer på plass om dagen, så jeg føler meg ikke like stressa lenger som det jeg gjorde. 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 8 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni, også skal jeg på sykehuset den 28 juni.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 


 

Stelle veske med tilbehør

 • 09.06.2017 - 19:17

Hei dere! Nå har jeg endelig fått tak i stelle veske, eller egentlig så har jeg fått tak i det for en stund siden, men jeg har ikke fått vist den til dere enda. Jeg synes den er veldig fin, og den har veldig god plass inni og det er i hvert fall veldig bra. Jeg føler at veldig mye har kommet på plass nå, og det er rett og slett veldig godt. Jeg har nemlig ingen trua på at denne lille gutten kommer til å ligge i magen helt frem til august. Jeg har en følelse på at han kommer til å komme før tiden. Det skal ikke jeg si for sikkert, så det er ingen vits i å si at han har kommet til verden når han ikke har det hvis det ikke kommer noen blogg innlegg! 

Uansett, det var egentlig ikke det jeg skulle blogge om. Jeg tenkte jeg skulle vise dere stelle veska mi, og det som var inni når jeg fikk den. Dette er nemlig noe jeg har fått gratis av nærbutikken her i området fordi jeg venter barn!Nå er det ikke mye som mangler, og jeg har endelig litt ro i kroppen. Jeg har vært litt stressa i det siste for at alt ikke skal være i orden til lille gutt kommer, men nå så er det mye som har kommet i hus på kort tid, så nå begynner jeg å føle meg veldig klar. Det er veldig greit å ha alt i orden i tilfelle han skal komme litt før tiden.

Forbreder meg til fødselen?

 • 08.06.2017 - 19:59

Hvor i all verden blir det av sommeren? Hvert eneste år så hører vi om den tropevarmen som skal komme til landet vårt. Allikevel så blir vi skuffet gang på gang. Ikke det at jeg noen gang har trodd så veldig mye på det som har blitt sagt, men uansett så hadde jeg et håp om at det skulle bli litt varmere ute nå som vi har kommet til sommeren. Så langt så har det nesten bare vært regn ute, eller overskyet. Hvis det først har kommet litt sol, så har den forferdelige vinden kommet.

Uansett nok om klaginga mi når det gjelder været, haha. Nå om dagen så er jeg så sinnsykt trøtt uansett hva jeg gjør. Jeg tar vitaminer og slik, men det hjelper ikke mot min trøtthet for å si det sånn. Det er rett og slett slitsomt å være så mye sliten å trøtt. Ikke får jeg sove om kveldene lenger eller, hvorfor det aner jeg ikke. Kanskje det er kroppen min som prøver å vende seg til en ny hverdag, ellerså er det rett og slett fordi jeg er så overtrøtt når kvelden kommer så jeg ikke klarer å sove. Lille gutt i magen er jo veldig rolig etter at jeg har lagt meg om kvelden egentlig, så skulle ikke tro det hadde noe med han å gjøre. Det er jo ikke bevegelsene hans som holder meg våken. Jeg håper iallefall at jeg kan få litt mer søvn snart sånn at jeg får litt mer energi i kroppen, for det trenger jeg. 
 

Våren 2017 i bilder

 • 08.06.2017 - 10:45

Dette halv året her har gått så utrolig fort. Det er sommer allerede og det er så utrolig herlig. Det er godt å kunne få slippe å ha på seg masse klær hver eneste dag. Det er i hvert fall veldig godt å kunne slippe å ta på barna masse klær hver eneste dag. Det blir litt mindre klæs vask av dresser og regnklær om dagen og det er herlig! Vinteren har vært veldig lang synes jeg, men våren har gått litt for fort. Men uansett så er det veldig deilig at sommeren har kommet og at vi snart kan sitte på stranda og bade. 

Her kommer noen bilder som ble tatt i vår!Våren har virkelig vært herlig. Vår er en utrolig fin årstid. Det er da gresset blir grønt, og det blir varmere i luften. Jeg elsker våren, men jeg elsker sommer enda mer, men spent på å se hvordan jeg kommer til å like denne sommeren. Enten så blir det vel for kaldt ellerså kommer det vel til å bli for varmt, haha. Vi normenn blir aldri fornøyde egentlig. Jeg er veldig glad i varmen, men nå som jeg er gravid så er det ikke så mye som skal til før jeg holder på å koke ihjel og blir uvel i kroppen. Men jeg skal nyte det så godt jeg kan allikevel!♥

Er det en skam å grue seg til fødselen?

 • 07.06.2017 - 12:00

Nei, det er slettes ingen skam å grue seg til fødsel. Jeg tror de fleste jeg har hørt om har gruet seg til fødsel. Jeg vil tro det er ganske normalt å grue seg til noe sånt. En fødsel er ikke bare en enkel ting å gjøre. En fødsel er også en stor risiko å gjøre. Du vet aldri hva som kan skje i en fødsel, men nå skal ikke jeg sitte her å skremme folk enda mer, fordi det er også en ting som har irritert meg. Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal sitte å skremme opp folk med noe som er så naturlig som en fødsel.

Når jeg skulle få Joachim så gikk jeg igjennom keisersnitt for mitt eget beste i følge sykehuset. Der har også alle forskjellige meninger. Utrolig nok så mener de fleste at keisersnitt er en enkel løsning for å få ut barnet, men det er det ikke! Jeg har gått igjennom begge deler, og jeg kan ikke si at jeg syntes keisersnitt var noe bedre en vaginal fødsel. Helt ærlig så syntes jeg keisersnitt var verre en vaginalt, men vi alle er jo forskjellige. Når jeg tok keisersnitt så hadde jeg ikke vondt der og da når barnet ble født, men jeg hadde veldig vondt noen uker etterpå, og det å gå var en utfordring på førsten. Så jeg kan ikke si at jeg synes at keisersnitt er en enkel løsning for å få ut barnet, som utrolig nok mange mener. De som ikke har gått igjennom keisersnitt kan nok kanskje tro det, men de som har gått igjennom det er nok enige med meg om at det ikke er en enkel løsning. 


 

Når jeg fikk Marius så fødte jeg vaginalt, og det var også noe jeg gruet meg litt til fordi jeg hadde bare fått høre skrekk historier om fødsel av andre. Alle skremte meg opp med det at å føde det var så vondt, det kjentes ut som at de skulle dø av smerte og blablabla... Jeg fikk rett og slett angst av alt det folk sa til meg. Men man skal ikke høre på det andre sier, fordi alle fødseler er forskjellige uansett. Men den fødselen jeg hadde med Marius den var så utrolig fin. Jeg syntes ikke det å føde han var noe vondt i det hele tatt. Det var jo selvfølgelig ikke godt å føde, men det var ikke så vondt som jeg fikk høre at det var. 

Jeg tror det er derfor alt for mange blir redde og får angst for å føde på grunn av alle skrekk historiene man hører rundt omkring. Man kan ikke høre på det andre sier, det har jeg fått erfart. Du vet aldri hvordan din fødsel vil bli før du ligger der. Det er kanskje enkelt for meg å si som hadde en fin fødsel sist, men jeg gruer meg i hvert fall ikke til fødsel nå så lenge det gikk så bra sist. De på sykehuset sier også det at hvis man hadde en enkel fødsel sist, så er sannsynligheten stor for at man får en enkel fødsel neste gang også. Og veldig mange sier at fødselen blir lettere for hvert barn man får, men det er selvfølgelig ikke alt man kan tro på, for som sagt så er alle fødseler forskjellige. Så selv om mange andre har opplevd det sånn, så kan andre igjen oppleve det annerledes, det er noe man aldri vet før det skjer.

Nå kan jeg endelig stresse ned litt

 • 06.06.2017 - 21:00

Nå har jeg endelig begynt å ta litt tak i ting når det gjelder å ordne til lille gutt blir født. Jeg har fått kjøpt inn sengesett til både seng og vogn i dag, også har jeg faktisk kjøpt inn babyolje, babysåpe og en pakke med bleier. Så nå mangler jeg fremdeles bare små ting, men veldig mye begynner å falle på plass. Jeg har endelig fått pratet med pappa også, så nå skal han snart rive den ene vegg delen innpå soverommet mitt sånn at babyen kan få et lite baby hjørne innpå rommet mitt. Det er noe som må bli gjort ganske så snart, fordi jeg må nemlig male innpå der også. Nå er det nemlig en stygg gul farge på veggen innpå der, så når pappa for tatt den veggen så er det bare å begynne å male og få plassert senga å ordnet innpå rommet. Jeg kjenner jeg gleder meg til å få alt i orden nå. Jeg må nok også ta meg en liten tur på Ikea sånn at jeg får kjøpt inn litt småtteri der også. Jeg må få vaska de klærene babyen har så jeg får sett hva jeg har av klær og ikke, og da de små tingene der blir gjort, så er alt klart til han kommer. Nå kjenner jeg at jeg ikke trenger å stresse så veldig mye mer. I det siste så har jeg nemlig vært veldig stressa for at jeg ikke har fått alt i orden, men nå begynner ting å falle mer og mer på plass, så nå begynner jeg å bli fornøyd!

Jeg gleder meg til jeg er helt ferdig med alt som må gjøres. Det er mye styr det å skulle få barn om jeg kan si det sånn. Men ting blir bare bedre og bedre, og om ikke så alt for lenge så er han her! ;-)

Fra 13-åring til 22-åring

 • 05.06.2017 - 20:33

Her skriver jeg litt om hvordan jeg har hatt det i løpet av mine år etter at jeg fikk barn. Det er litt av vært som har skjedd i løpet av min tid som 13 åring til nå som jeg er 22 år.
 
Meg som 13-åring!Når jeg bare var 13 år gammel så ble jeg mamma for aller første gang. Jeg var veldig mye hjemme på grunn av angst og depresjoner ang det at jeg ble mamma. Jeg har hatt det veldig vanskelig igjennom 13 års alderen.

Meg som 14-åringNår jeg var 14 år gammel så startet jeg faktisk å blogge for aller første gang, og jeg har helt siden den gang vært veldig glad i blogging. Dessverre så har jeg byttet alt for mange blogger opp igjennom årene, noe jeg angrer fryktelig mye på den dag i dag. Om jeg husker riktig så tror jeg det ble slutt mellom meg og barnefaren til Joachim rundt 14 års alderen min også!

Meg som 15-åringNår jeg var 15 år gammel så begynte jeg å få livet mitt mer og mer på plass. Jeg begynte å henge mye mer med venner på min alder, og koste meg virkelig når jeg kunne få være litt ung. Jeg gikk jo på skolen, så jeg var med venner da, også ble jeg med venner og sånn etter legge tid på Joachim. Mamma var jo hjemme uansett, så det var helt greit at jeg var borte sammen med venner på kveldstid, og inni mellom så dro jeg bort etter skoletid også, men det var ikke ofte skjedde. Jeg begynte også å drikke litt smått når jeg var 15 år gammel - det anbefaler jeg egentlig ingen til å begynne med!


Meg som 16-åringNår jeg var 16 år gammel, så ble jeg faktisk gravid igjen. Jeg fant da ut at jeg skulle flytte for meg selv, så jeg flyttet inn sammen med barnefaren til lille Marius. Det var veldig uvandt og flytte for meg selv som så ung, men det var veldig godt for meg også. Jeg angrer ikke på at jeg flyttet som 16 åring med tanke på at jeg ventet et barn til. Jeg ble gravid ganske raskt etter at jeg fylte 16 år, så jeg ble også mamma som 16 åring!


Meg som 17-åringNår jeg var 17 år gammel, så begynte jeg faktisk å trene på treningssenter og var veldig fornøyd. Men når jeg etter vært ga meg med treninga så gikk jeg veldig mye ned i vekt, og klarte faktisk ikke å gå opp i vekt igjen. Så jeg må da ha gjort noe galt med den treninga jeg gjorde, noe som også er veldig rart med tanke på at jeg hadde personlig trener på førsten!


Meg som 18-åringRett før jeg fylte 18 år, så flyttet vi til et større hus. Der bort jeg enda faktisk! Jeg fikk også førerkort når jeg var 18 år, og klarte faktisk å vrake bilen min den første vinteren min, haha. Må jo prøve på det meste i løpet av årene vettu ;-P Neida, jeg krasjet i en lastebil i ikke noe høy hastighet. Det var alt for glatt ute, og ikke hadde dem strødd der. Det pleier faktisk å skje veldig mange ulykker på den plassen jeg krasjet faktisk. 


Meg som 19-åringNår jeg var 19 år, så gjorde jeg ikke så alt for mye egentlig. Jeg begynte vel å delta på veldig mye kurs og prøvde å jobbe på noen plasser. Samtidig som at jeg prøvde å være en god mamma! Jeg har egentlig ikke så mye å si om den tiden jeg var 19 år.


Meg som 20-åringSom 20 åring, så begynte jeg å bli litt mer sosial blant venner. Det var virkelig noe jeg trengte, når jeg for det meste bare satt hjemme sammen med barn.
 

Meg som 21-åringNår jeg var 21 åring, så hadde jeg det veldig ofte det morsomt. Jeg fikk også prøvd ut utelivet litt noen ganger i helgene når jeg hadde barnefri. Jeg har egentlig hatt en av mine nest beste dager som 21 åring om jeg kan si det sånn. Jeg har hatt så mange fine og minneverdige måneder som  21 åring. Jeg ble også gravid igjen som 21 åring!
 

Meg som 22-åringSom 22 åring, så har jeg nå gått gravid - eller jeg går gravid. Og har vel egentlig hatt mest kontakt med familien enn venner så langt. Men det er veldig naturlig med tanke på at jeg har to barn, og går rundt gravid å ikke orker å gjøre så alt for mye. Det er selvfølgelig mye jeg kan gjøre og være med på enda, men det er liksom ikke det eneste jeg tenker på nå som jeg går gravid!
 

Kom gjerne med tips til blogginnlegg, hvis det er noe dere vil jeg skal skrive om, eller noe dere lurer på!

Gravid uke 31

 • 05.06.2017 - 14:13


 

Hjelp, jeg har panikk. Nå har jeg kommet veldig langt i svangerskapet og jeg er langt i fra ferdig med alt som må være klart til babyen kommer. Jeg kjenner jeg er utrolig stressa nå egentlig. Hvordan skal jeg klare å få alt klart i tide? Hmm, jeg må nok finne ut en løsning og ta litt mer tak i tingene som må bli gjort før han kommer. I dag så fikk jeg veldig vondt nederst i magen, det var utrolig ubehagelig men det gikk heldigvis over igjen. Men må si jeg var redd det var noe som var på vei til å skje på førsten, men det var nok ingenting fordi jeg har ikke merket noe mer!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 9 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no