Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av mai

 • 31.05.2017 - 21:06

Opptur

Vi fikk en utrolig fin og koselig 17.mai feiring i år. Dagen startet med at vi reiste bort og spise frokost. Det er en utrolig fin start på dagen synes jeg, haha. Jeg var utrolig redd for at vi skulle få stygt vær nå på 17.mai, men det fikk vi heldigvis ikke, så det gjorde i alle fall dagen veldig mye bedre! Det var også for en gangsskyld veldig enkelt å få parkeringsplass sånn at jeg fikk være med Joachim å finne klassen hans før han skulle gå i skoletoget. Og jeg rakk å se han gå i tog før jeg måtte være med Marius!


Etter at vi hadde gått i 17.mai tog hele gjengen så var det noe som skjedde på skolen til Joachim. Jeg rakk ikke å få med meg forestillinga så lenge jeg måtte være med Marius, men Joachim hadde virkelig kost seg. Vi var på skolen en liten stund og pratet litt med andre før vi reiste bort hos moren min for å grille der. Kort fortalt så var 17.mai en veldig koselig dag i år, og det var 18 varmegrader til og med!
 

Nedtur

Til min store panikk så fylte jeg 22 år den 18 mai. Det var faktisk veldig nedtur fordi jeg liker virkelig ikke å bli eldre, haha. Men sånn er livet - det er ikke akkurat den største nedturen, det skal jeg innrømme. Det verste må egentlig være at jeg har hatt sinnsykt mye med halsbrann nå i mai. Det blir bare verre og verre jo lengre jeg kommer inn i svangerskapet. Må si jeg gleder meg til det går over, jeg pleier aldri å ha halsbrann når jeg ikke går gravid.
 

Været

Været har vært utrolig rart nå i mai. Det har vært snø, regn, skyer og vind, sol og torden. Alt på en måned for å si det sånn, haha. På starten så var det litt kaldt, men så ble det veldig varmt sånn rundt 21 grader, men veldig brått så ble det veldig kaldt igjen og det blåste helt forferdelig - kort tid etter igjen så kom virkelig varmen. Den siste helgen i mai så var det nemlig 30 varmegrader ute, og jeg visste seriøst ikke hvor jeg skulle gjøre av meg fordi jeg var så varm. På søndagen så kom det skikkelig med tordenvær, faktisk så ille at det ristet i hele terrassen min, haha.
 

Bilder
 


Høydepunkt

Vi var på tivoli i "byen" våres den 7 mai. Det var kjempe stas for begge guttene. De fikk også kjøre 8 runder med karuseller hver, så de var rimelig fornøyde. Det var en koselig dag for alle. 

Cravings

Sjokolademelk. Det har jeg drukket nesten hver dag eller annen hver dag ca i hele mai måneden. Jeg har hatt velig ofte lyst på det, og da spesielt om morgen.

Mest leste innlegg

- Ha sex som 12-åring
- Har ikke gått hele 8.klasse
- Ikke et helt vanlig liv som 16-åring
- Fødsel på gang? Han presser nedover!
- Lei av å bare få gutter

- Det var rett og slett skuffende

Instagram kontoen min kan du følge HER!


 

Følg meg også gjerne på facebook HER hvis du vil få med deg hver gang jeg kommer med et nytt innlegg!

Det var rett og slett skuffende

 • 31.05.2017 - 18:46


 

I dag så var jeg jo som sagt på ultralyd. Jeg følte at hele greia bare ble tull. Jeg synes det er helt greit å bli sjekket grundig for det ene og det andre, men hun ene som var der hun virket ikke helt ut som at hun visste hva hun skulle gjøre. Alt ble rett og slett bare rart. Jeg må si jeg ikke ble helt fornøyd med den ultralyden jeg fikk eller. For det første så hadde hun veldig problemer med å se babyen ordentlig, og hun var veldig hard på hånden så jeg fikk rett og slett vondt på magen. Jeg har aldri opplevd det slik. Hun så som sagt ikke lille gutten min ordentlig, så jeg orket ikke å spørre om bilde engang. 

Jeg fikk i alle fall vite at lille gutt ligger med hodet sitt ned, og det må jeg virkelig si at jeg har kjent. Han ligger nemlig å sparker meg veldig ofte oppi ribbeina mine nå, noe som forresten er utrolig vondt, haha. Og jeg har kjent at det presser litt ned mot blæra mi om dagen, så da er det vel han som driver med hodet sitt sånn at det presser på blæra mi. Men jeg kunne virkelig ønske at jeg kunne få se han litt bedre en det jeg fikk gjøre. Hun virket ikke så interessert til å prøve og vise meg hvordan han var nå eller. Hun var mer opptatt av å bare måle alt på babyen, så jeg må si det var litt skuffende. Jeg skal inn på sykehuset en tur igjen 28 juni, så da håper jeg at jeg kan få se gutten min litt bedre. Han veide 1360 gram tror jeg hun sa, så han lå litt under gjennomsnittet, men det var ikke så mye så hun var egentlig ikke noe bekymret sånn sett sa hun.

En liten hemmelighet

 • 31.05.2017 - 10:27


 

Jeg har helt glemt å nevne noe på bloggen. Jeg fikk jo vite det i går tidlig selv så jeg har ikke fått sagt det til så mange enda. Jeg skal nemlig på ultralyd i dag for å se babyen igjen. Grunnen til det var fordi jordmor ville at jeg skulle få en ekstra titt på babyen ang vekt på babyen. Jeg skal si litt mer om den grunnen senere. Jeg gleder meg i hvert fall til å kunne få møte den lille gutten min etterpå!♥ Det er alltid like spennende å kunne få en ultralyd. Jeg har egentlig alltid håpet litt på at jeg kunne få se han engang til på ultralyd før fødsel, så jeg er veldig glad for at jordmor fikset en ultralyd time til meg!

PS: Som dere kan se så har jeg fått header bilde øverst på bloggen. Den er bare midlertidlig frem til jeg fått tatt nye bilder. Jeg var så lei av å ikke ha noe der, så da lagde jeg bare en på 2 minutter :-)

Gratis babybox

 • 30.05.2017 - 19:59

Nå har jeg endelig fått gratis babybox i fra apoteket. Jeg tar gjerne imot de gratis tingene man kan få på apotek1 og noen dagligvare butikker. Jeg kjente det i går når jeg tok opp pakken at jeg ble veldig baby syk når jeg så alt det som lå oppi den asken. Jeg føler jo at jeg begynner å få det litt travelt nå, så jeg må virkelig begynne å få noe på plass. Jeg har faktisk en babypakke til som jeg kan hente som jeg ikke har hentet enda, så det får jeg prøve på i morgen!Dette var det jeg fikk gratis av apoteket:


 To søte flasker ♥ En skje til da han skal begynne å spise grøt!
 


♥ To søte og småe smokker. De var rett og slett skikkelig søte, hehe!
 


♥ En bleie pakke ♥ Våtservietter ♥ Engangs kluter ♥ Salve ♥ Blenda sensitive for å vaske klær ♥ Amme innlegg til meg ♥ Truse innlegg til meg
 

Det var også med masse lesestoff om det å bli mamma, og litt om barn! Det er så koselig å få sånt gratis. Jeg fikk også gratis tilgang på viaplay i 2 måneder! Jeg synes det er så utrolig bra at vi i Norge er så heldige å få sånne tilbud når vi venter barn. Jeg er i hvert fall veldig glad i å ta i mot ting jeg kan få gratis.

Dette skjedde i helgen

 • 29.05.2017 - 21:31


(Bilde fra i sommer)

I helgen mens jeg ikke blogget så har det vært helt fantastisk vær. På lørdag så var det faktisk 30 varmegrader her jeg bor, og det har vært både godt og litt for varmt. Man skal ikke klage når man får så mye varme, men jeg må jo innrømme at det er litt hardt å være gravid i denne varmen. Det var ikke lenge jeg klarte å sitte i solen før jeg ble svimmel å nesten gikk i bakken, så jeg måtte inn å sette meg opp til flere ganger på kort tid. Det er det som er så dumt når man er gravid på sommeren, men jeg må bare bli litt flinkere til å drikke masse, og kanskje bli enda litt mer flink til å huske isbiter. Jeg elsker jo isbiter i drikka så det burde ikke bli noe problem sånn sett. Men det er jo ikke så enkelt når jeg skal bort på noe. Jeg fikk også barnefri på lørdag, så da ble jeg med noen venner og hadde det artig. Det er litt godt inni mellom å være med noen andre en bare barna og familien :-)

I går så var det bare å slappe av med familien, og litt senere så fikk jeg igjen begge barna mine. Joachim har vært hos bestefaren sin på far sin side i helgen, mens Marius sov en natt hos besteforeldrene sine. Når de kom hjem igjen i går så fant vi ut at vi skulle grille noen pølser. Vi har nemlig fått ny gassgrill av min pappa, så vi måtte jo prøve den og se hvordan den grillen var. Vi sto faktisk i tordenvær og grillet i går, haha. Godt ingen av oss er redde for torden. Det værste var jo at det tordnet så utrolig at det ristet i terrassen min, haha! 

Jeg blir sur på meg selv

 • 29.05.2017 - 12:29


 

Nå må det bli nok, jeg skuffer meg selv gang på gang. Jeg sier hele tiden at jeg skal bli flinkere med bloggen, men hver gang så er det noe som skjer og jeg blogger ikke. Jeg synes det er utrolig gøy å blogge, og det er så utrolig morsomt å se tilbake igjen på i senere tid. I hvert fall nå som jeg er gravid også. Det som har stoppet meg er at jeg gang på gang glemmer å ta bilder, og det er jo ikke akkurat så morsomt å blogge uten å kunne legge ut et eneste bilde. Jeg har blitt så utrolig sløv når det gjelder bilder at jeg nesten blir litt sur på meg selv. For hver eneste dag som går og jeg har glemt å knipse bilder så angrer jeg etterpå. Ikke bare fordi jeg vil ha bilder på bloggen, men også fordi det er så greit å ha bilder av både meg selv og barna som jeg kan ha i fotoalbum og på pcen som minner til da barna blir eldre og ikke minste jeg blir eldre. Det er jo så morsomt å se tilbake igjen på gamle bilder og tenke på den dagen.

Jeg var veldig flink til å ta bilder før når Joachim var baby, og når Marius var baby. Men etter at de har blitt eldre så har det bare blitt stopp, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Så nå må jeg nok engang skjerpe meg og bli flinkere. Nå som sommeren har kommet så er det så mange fine bilder jeg får tatt. Og jeg elsker jo å se på gamle bilder. 

Gravid uke 30

 • 29.05.2017 - 10:46Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli stressa! Nå er det 10 uker til termin, og for alt jeg vet så kan jeg få barnet før tiden, og jeg har enda ikke alt helt i orden til lille gutt kommer. Så nå må jeg virkelig begynne å ordne til, og må nok ta meg en liten tur på ikea snart. Jeg må prøve så godt jeg kan å ikke stresse for mye. Jeg har jo fremdeles litt tid på meg, men 10 uker føles ikke så lenge om jeg kan si det slik, haha. 

 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 10 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1600 gram

Lengde: 36 cm lang

Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv.

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlig hår på hodet. Fettlaget like under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene.

Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Verste måten å våkne opp på

 • 25.05.2017 - 19:35

I dag fikk jeg en helt forferdelig oppvåkning. Det å være gravid fører nemlig med seg en god del med kramper og smerter. Jeg våknet i dag tidlig av at muskelen i beinet mitt hadde gått ut, så jeg måtte dra det tilbake og masere beinet mitt og da gikk det over. Fy fader å vondt det gjorde. Jeg ligger i senga og skriker med engang jeg våkner om morgen. Det var en utrolig koselig måte å våkne på, haha. Men sånn er det å være gravid dessverre, så jeg må nok bare overleve med det. 

I dag så har jeg hatt med meg barna bort hos mamma. Det er jo fri i dag, så da tenkte jeg at jeg likså godt kunne ha med meg barna bort til mamma sånn at gutta fikk noen å leke med. Været i dag har vært like bra i dag som i går. Det har vært litt mye skyer i dag, men allikevel så har det vært utrolig varmt ute. I sola klarte jeg faktisk ikke å sitte i stad. Forhåpentligvis så blir det vel litt bedre når jeg får kjøpt meg litt mer sommer klær, også må jeg bli mye flinkere til å drikke masse kald drikke.

Jeg har så lyst, men jeg tørr ikke!

 • 24.05.2017 - 21:29


 

Det er like herlig ute i dag som i går. Jeg kjenner jeg blir i bedre humør av dette været altså, haha. Blir mye prat om været nå merker jeg, men herregud det har jo vært så mye dritt vær og det har vært vinter, og nå kommer virkelig sommeren kjennes det ut som, og det er så utrolig herlig. Jeg er veldig glad i sommer. Nå gjenstår det bare å få kjøpt inn litt nytt med tynnere klær så det ikke blir for varmt å sitte ute i solen! 

Jeg har faktisk sittet ute i hele dag, og det har vært utrolig godt. Jeg var på campingen en tur i dag, og vannet ser veldig godt ut. Nesten så jeg har lyst til å gå utti, men så tøff er jeg ikke. Det er nok litt for kaldt for meg enda, jeg som nesten ikke klarer å bade midt på sommeren engang. Vi har også vært på grilling i fin været i dag. Grillmat det er så utrolig godt. Problemet er bare at nå har jeg kommet dit i svangerskapet at jeg ikke klarer å spise så mye mat om gangen. Jeg blir alt for fort mett, også blir jeg fort sulten igjen. Det er utrolig irriterende, men sånn har jeg vært de to andre gangene jeg har vært gravid også.

Nå er jeg bare sliten egentlig, det tror jeg de to andre guttene var i stad også. Marius spurte meg til og med istad om vi snart kunne reise hjem fordi han var trøtt, og det er ikke helt likt han, haha. Joachim begynte å bli litt trøtt å sliten han også. Dem er jo i mye aktivitet samtidig som at det er varmt i lufta, da blir man som regel litt trøtt å sliten. I morgen så er jo alt stengt, så jeg håper for all del at det blir fint vær i morgen også sånn at vi får vært mest mulig ute!

Må nyte det nå

 • 24.05.2017 - 14:53

Herlighet for et fint vær vi fikk i går. Det var ikke en eneste sky på himmelen. Nå håper jeg sommeren har kommet for å bli, og at det ikke blir kaldt og fælt ute igjen. Barna koste seg veldig mye i går også. Merker at de også får et helt annet humør når det er fint vær ute. De krangler ikke eller noen ting når været er kjempe fint og de kan være ute og leke å ha det gøy. Jeg også satt ute i hele går, og til og med på kvelden så var det varmt ute, det er så deilig. Håper bare at jeg kan få litt farge på kroppen snart. Fant også ut i går at jeg ikke har noen sommer klær, så det må jeg virkelig få kjøpt meg. 
Har også fått en gutt i hus som elsker å plukke blomster til mammaen sin. Det setter jeg selvfølgelig stor pris på. Jeg får nyte det nå, det kommer nok en dag da det ikke er like stas å plukke blomster til mammaen sin, hehe.

Lei av å bare få gutter

 • 23.05.2017 - 13:15


 

Når jeg fant ut at jeg ventet en gutt til så begynte noen å prate. "Det må da være utrolig kjedelig å bare få gutter, da må du vel prøve å få et barn til da og håpe på at det blir ei jente." For å si det sånn så har jeg ingen problemer med å få en gutt til. Jeg er like lykkelig om jeg er mamma til tre gutter eller om det hadde blitt ei jente - men en ting er i alle fall sikkert, jeg skal ikke ha flere barn bare fordi jeg vil ha jente. 

Jeg synes tre barn er mer en nok, så jeg skal ikke ha flere barn en de jeg har nå. Jeg tror det er en mening med livet, og jeg fikk nå vite at jeg venter en gutt til, så da er det vel meningen at jeg skal ha gutter å ikke jenter, og det gjør meg ingenting. Det hadde sikkert vært morsomt med ei jente også, men jeg har uansett så mange søstre så jeg klarer meg utrolig fint. Jeg synes det er veldig koselig å ha gutter, så jeg er veldig fornøyd med å få tre sønner!♥

Egentlig så synes jeg selv at jeg passer veldig bra med å være en gutte mamma. Jeg skal i hvert fall lære opp guttene mine til å bli snille gutter som behandler mennesker med respekt. Og jeg håper at de alle tre kommer til å være snill mot de kjærestene de kommer til å få. Og at de kommer til å bli noen gutter som folk føler seg trygge rundt. Jeg vil selvfølgelig ikke at de skal bli skikkelig tøffel gutter som gjør alt andre sier de skal gjøre. Jeg håper de har sine egne meninger og at dem klarer å være ærlige og trofaste på alle slags type måter! 

Gravid uke 29

 • 22.05.2017 - 14:07

 

Ukene flyr av gårde, det sier jeg vel for hver ukes oppdatering, men det er jo ikke tull. Jeg synes denne graviditeten her har gått alt for fort egentlig. Jeg føler at alt har gått mye fortere denne gangen en de andre gangene jeg har gått gravid. Det har sikkert veldig mye med det at det er noe som skjer hele tiden med barna jeg har fra før av, så jeg rekker på en måte ikke å tenke så mye over graviditeten nå som det jeg gjorde før. Når jeg har vært gravid tidligere, så har jeg virkelig vært gravid, sånn har det egentlig ikke vært nå. Det hender seg veldig mange ganger at jeg ikke tenker noe over at jeg er gravid engang, hehe!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 11 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 10 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1350 gram

Lengde: 35 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 27 uker gammelt. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere. Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen.

Til den gravide!

Nå er det viktig å lytte til kroppen! Har du lagt merke til at den lille i magen holder full baluba når du legger deg til å sove om kvelden? Eller vekker deg flere ganger om natten? Prøv å gled deg over muligheten til å kommunisere med babyen, og legg til rette for en hvil eller to i løpet av dagen så du får den søvnen du trenger. Det er kanskje en mager trøst, men dette er egentlig god trening på livet etter at babyen er født.

Du har gjerne hørt om ammetåke, men på engelsk snakker man også om ?pregnancy brain?. For mange begynner nemlig glemsomheten allerede i svangerskapet. Det kan gi noen merkelige resultater (lommeboken i kjøleskapet) og skape frustrasjon når du glemmer viktige ting, men det er egentlig ikke så rart. Mye av tankevirksomheten din kretser rundt barnet nå, og da stjeles fokuset fra andre ting. Kanskje hjelper det å notere ned viktige ting så du ikke glemmer dem?

Morkaken veier nå rundt 430 gram. Livmoren når omtrent 10 cm over navlen.

"Hvordan klarer du hverdagen?"

 • 21.05.2017 - 17:21


 

Denne søndagen her må være en av de treigeste søndagene på evigheter, haha. Jeg synes minuttene føles som timer akkurat nå. Jeg som vanligvis pleier å synes dagene går fort. Jeg er så utrolig trøtt også, så har vel noe med det å gjøre. Jeg skulle jo egentlig kjøpe meg jerntabletter, men så langt har jeg ikke kommet, så det er det første jeg må kjøpe i morgen. Jeg hadde jern mangel på 6. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye den skal ligge på, men jeg fikk i alle fall streng beskjed om å begynne på de tablettene. Jordmora skjønte ikke hvordan jeg taklet hverdagen med så lite jern i kroppen, så det sier vel litt! 

Nå er jeg å barna borte hos moren min en tur, og her kommer vi vel til å være en stund regner jeg med. Det er så greit at gutta har noen å leke med på en sånn dag. Nå er det endelig litt godt vær ute igjen også. Det har vært mange kalde dager nå i det siste, så nå håper jeg at tempraturen kan holde seg bra resten av sommertiden. Jeg savner å kunne sitte i solen uten å måtte ha på meg så utrolig mye med klær, mens nå i det siste så har jeg måtte ha på meg jakke å alt som er.

Bursdagsfeiringen er over!

 • 20.05.2017 - 16:37


 

Da var denne dagen overstått, så nå blir det ikke noe bursdag hos meg før til september, og da har jeg faktisk baby i hus også! Det er veldig hyggelig med bursdagsselskap, men herregud så sliten man blir etter en sånn dag. Det var ikke mange kaker jeg orket å lage i dag eller for å være ærlig, så det ble ikke akkurat de store greiene, men det ble da borte det som ble lagd. 

Nå så er jeg faktisk så trøtt å sliten at jeg kunne ha sovnet om jeg la meg ned. Jeg sliter allerede med å ha øyene åpne her jeg sitter nå til og med, haha. Joachim ble med oldeforeldrene sine hjem etter bursdagen, og ville sove der i en natt. Så nå er det bare jeg å Marius som er hjemme. Vi skal snart bestille oss noe mat. Jeg orker ikke å lage middag i dag for å være helt ærlig. 

Resultalte av hår forandringen

 • 20.05.2017 - 12:47

Nå kan dere få et lite bilde av mitt nye hår. Håret mitt er litt rart nå rett etter at jeg har farget det, men forhåpentligvis så blir det bedre etter at jeg har fått vasket det et par ganger.

Men nå må jeg gå, fordi nå får jeg gjester hit på nursdags feiringen min. Så vi blogges senere! ;-)

Det jeg sa aldri skulle skje...

 • 19.05.2017 - 21:48

... det skjedde! Jeg har i mange år sagt at det var en ting som aldri skulle skje noen gang igjen. Og her sitter jeg å har nettopp gjort den forandringen. Jeg har nemlig farget håret mitt svart! Jeg har hatt mørkt hår før også, men jeg har alltid tatt lysbrun og mørkblond å sånne type farger. Jeg var nemlig fast bestemt på at jeg aldri skulle ta helt svart fordi det er en ganske så sterk farge, men her sitter jeg med helt svart hår, og jeg føler meg kjempe fin ;-) Dere skal få et bilde i morgen. Akkurat nå så vil jeg ikke være foran kameraet, haha.


Bilde ble tatt i sommer, og da hadde jeg brunt hår :-)

Nå vet jeg endelig grunnen

 • 19.05.2017 - 18:29

Jeg blogger ikke så mye som jeg har lyst til om dagen, men jeg har ikke hatt så alt for mye energi om dagen, og i dag så fikk jeg vite grunnen til det. Jeg har nemlig vært hos jordmor i dag, og da fant hun ut at jeg hadde jernmangel, så det er visst grunnen til at jeg ikke er så aktiv om dagen. Ellers så var alt bra med både meg og babyen. Magen min vokser som den skal, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for. 

I går hadde jeg bursdag, og det var så koselig å få så mange gratularsjoner på bursdagen min. Alle spør om jeg føler meg ett år eldre, men det gjør jeg selvfølgelig ikke. Jeg tror egentlig ingen føler seg noe eldre etter en bursdag, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg gruet meg så fryktelig mye til å fylle år, haha! I morgen så skal jeg feire dagen min, så nå har jeg ryddet å ordnet litt hjemme. I morgen så er det å bake noen kaker før bursdagen begynner. Jeg er veldig glad i selskaper, så derfor skal det bli veldig koselig å feire dagen min i morgen. Jeg håper bare været holder seg fint så det går an å være litt ute i morgen :-) I dag så er det heldigvis veldig fint vær igjen, og det er utrolig deilig. Det har ikke vært så mange varme dager nå i det siste!


 

It's my birthday today

 • 18.05.2017 - 18:22


 

Da var dagen kommet nok en gang. Årene bare raser forbi, og jeg er offisielt 22 år i dag. Det er litt skummelt å bli eldre, men det er sånn livet er. Jeg synes ikke noe om å bli eldre lenger, det stoppet opp den dagen jeg ble 18 år å kunne kjøre bil. Men uansett, jeg må jo bli eldre jeg også når jeg har barn. På mange måter så er det vel greit å bli eldre også når jeg tenker meg om. Men selv om alderen min blir større så kan jeg ikke si at jeg føler meg noe eldre ;-)

Gratulerer med dagen, Norge!

 • 17.05.2017 - 20:39

Da er 17.mai overstått for i år. Det har vært en kjempe koselig dag sammen med familien og god stemning. Her i hjemmet så startet vi dagen med å dra bort å spise frokost. Det er selvfølgelig like koselig hver gang. Jeg liker å være sammen med familie å venner på en sånn dag, og tenker masse på de som faktisk ikke har noen å feire 17.mai sammen med. Det finnes dessverre alt for mange av de som ikke har familie i nærheten eller venner som de kan være med. Det er så utrolig trist, men jeg håper allikevel at alle har fått en fin dag i dag!

Etter frokosten så starta kaoset for min del. Jeg måtte få kjørt Joachim bort til skolen der han skulle møte klassen sin, og det er ikke bare bare på 17 mai for å si det sånn. Det er ganske mye kaos på en sånn dag, men det gikk, å jeg fikk utrolig nok en parkeringsplass utrolig fort. Når Joachim endelig fant klassen sin så kjørte jeg tilbake igjen for å være med Marius, sånn at vi fikk se Joachim gå tog før vi skulle videre til barnehage toget. 

Når vi var ferdige med å gå i barnehagetoget å alt det der, så var det å finne igjen bilen å reise videre til barneskolen der Joachim var. Marius ble med pappaen sin bort hos tippoldefaren sin å feiret der, mens jeg tok med meg Joachim bort hos mamma. Der ble det grilling og et veldig hyggelig selskap sammen med familien, og etter vært så ble det kaker og kos. Marius kom etter vært han også, så det har vært en kjempe koselig 17 mai feiring for min del! Vi var faktisk heldige med været også, bare for å nevne det, haha. For engang skyld på noen dager, så ble det faktisk overskyet og litt sol og 18 varmegrader. I det siste så har det faktisk bare vært regn og kaldt, så vi var heldige med været i dag ;-)Alt i alt så har det vært en fantastisk dag! Nå er begge ungene lagt i sengene sine. De var begge to veldig slitne etter dagen i dag, og i morgen så er det hverdag igjen. Jeg sitter i sofaen og skal virkelig bare slappe av resten av kvelden før jeg også skal finne sengen. Blir nok ikke så alt for lenge til det eller kjenner jeg.

Uansett - GRATULERER MED DAGEN, NORGE♥♥

Ville ikke la Marius gå i toget

 • 16.05.2017 - 18:28

Er det bare jeg som ikke ordner skikkelig i hjemmet til morgen dagen? Jeg ser så mange pynter opp huset sitt, og baker masse kaker med norges farger å alt som er. Jeg er ikke helt der enda har jeg merket, hehe. Kanskje jeg blir slik etter vært når jeg blir eldre, eller nei jeg tror faktisk ikke det. Jeg har aldri gjort så veldig mye ut av 17.mai! Selvfølgelig så pynter jeg meg og ordner barna mine, og jeg er med i barnehage toget sammen med Marius, og jeg får Joachim i toget å rekker og se han før jeg må være med Marius, og vi feirer jo dagen med masse god saker og grill mat, men å pynte hjemme å sånt det har jeg aldri gjort.


(17.mai i fjor)

Egentlig så er 17.mai en veldig stressende dag om jeg kan si det sånn. Men hva gjør man ikke for landet sitt. Barna setter også veldig stor pris på denne dagen utrolig nok. Det finnes mange barn som ikke synes det å gå i barnetog er noe stas, men Joachim har ikke noe i mot det, og Marius vil også selv gå i barnehage tog. Jeg hadde egentlig planer om å ikke gå i barnehage toget i år, og eller bare konsentrere meg om skoletoget, men så hadde Marius veldig lyst til å gå i barnehagetoget, så da får jeg bare bli med på det. Det er bare engang i året, så jeg overlever en sånn dag :-) I morgen så er det også min siste dag som 21-åring, det er veldig spesielt, haha! Panikken sniker seg frem for hver dag som går nå. Herregud jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så redd for å bli eldre noen gang, haha det er nesten litt flaut! 

Fødsel på gang? Han presser nedover!

 • 15.05.2017 - 20:02

Så utrolig mye stygt vær som er om dagen. Jeg er seriøst helt utslitt om dagen, og kan ikke si at jeg får noe energi av det triste været. Men sånn er det å bo i Norge :-) 

På lørdag så hadde jeg en kjempe koselig kveld med venner. Vi satt på terrassen og grillet, de andre drakk alkohol, mens jeg drakk alkoholfri drink - noe som var veldig godt egentlig. Ble litt kaldt med sånn drink, så burde vel kanskje vente til det blir litt varmere neste gang. Uansett så har jeg hatt en kjempe fin helg, og har virkelig fått slappet av i helgen. 


 

I går så gikk hele dagen i avslappning. Jeg gjorde nesten ingenting i går. Jeg føler meg som ei som bare sitter å tar livet med ro, haha. Men jeg er sykt sliten om dagen, noe som er utrolig slitsomt egentlig. Håper energien blir bedre snart. Babyen i magen er i alle fall veldig aktiv om dagen. Det som også er litt morsomt nå er jo at han er veldig aktiv rundt samme tidspunkt for hver dag. Så nå må jeg si jeg er spent på om det er slik når han blir født også. Jeg har også begynt å få mye med kynnere om dagen, men det var visst helt normalt fikk jeg høre. Det som også har skremt meg litt i det siste er at han presser litt nedover om dagen. Det er ikke heletiden det skjer, men det skjer inni mellom. Jeg blir jo selvfølgelig redd for at han er på vei ut snart, men det kan hende at han bare sparker ned dit eller kanskje han snur seg også kjennes det ut som at det presser nedover - jeg er faktisk ikke helt sikker. Jeg er ikke så bekymret at jeg trenger å finne ut av det akkurat nå, men jeg kommer til å prate med jordmor om det når jeg skal dit på torsdag. 

Gravid uke 28

 • 15.05.2017 - 12:43


 

Da har jeg nok engang kommet i neste svangerskaps uke. Jeg synes denne tiden her har gått litt for fort, så jeg vil egentlig bare stoppe tiden litt. Nå har han også fått ordentlig søvnmønster som de kaller det. Han er aktiv rundt samme klokkeslett for hver dag, så nå vet jeg sånn ca når han er våken og når han er rolig :-) Det er også 90 prosent sjanse for at han kan overleve hvis han skulle bli født nå, men det beste er om han holder seg i magen i en god stund til!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 12 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1100 gram

Lengde: 33,5 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 26 uker gammelt, og hjernebølgenes mønster ligner nyfødtes. Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge.

Lungene vil nå kunne puste luft, og fosteret gjør regelmessige puste­øvelser. Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen selv. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

For hver dag som går, bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn hvis fødselen inntreffer for tidlig. Men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren og vokse seg større.

Ikke et helt vanlig liv som 16 åring

 • 12.05.2017 - 21:26

Jeg har ikke akkurat levd mitt liv som 16 åring på samme måte som alle andre har gjort. Når jeg var 16 år så fant jeg jo ut at jeg ventet mitt andre barn allerede. Jeg husker at jeg ble livredd av den tanken, men samtidig så følte jeg meg ganske rolig av tanken på det også. Når jeg fant ut at jeg var gravid med nummer to som 16 åring, så fant jeg veldig fort ut at jeg ville flytte ut ifra huset til mamma. Jeg ville klare alt av ansvar selv uten at mamma skulle si noe eller gjøre noe. Jeg ville klare alt helt selv. Joachim var jo ikke helt klar for å flytte med meg på den tiden, så han ble faktisk boende hos mamma mens jeg flyttet. Jeg følte meg litt jævlig når jeg bare flyttet ifra barnet mitt, men det var det mest riktige for oss alle sammen. Heldigvis så flyttet jeg ikke noe lenger en 5 min unna mamma med å gå, så jeg var ofte borte hos mamma både som gravid og tiden etter. 

Så allerede som 16 åring så har jeg vært veldig selvstendig, og jeg er fremdeles veldig glad for at jeg tok den sjansen å flytte ut. Jeg flyttet jo også sammen med pappaen til Marius, så jeg var jo ikke helt alene med ansvaret, men jeg fikk leve et ordentlig liv sånn som de som skal bli mødre skal gjøre. Jeg følte på en måte at jeg hadde fått en ordentlig familie når jeg flyttet for meg selv sammen med en samboer. 

På førsten når jeg skulle sove i min egen leilighet så var jeg veldig redd å lengtet hjem for å være ærlig. Det var litt skummelt å skulle bo alene, og hvis samboeren min var borte så var jeg helt alene - det var bare skummelt de første dagene heldigvis. Det tok egentlig ikke så lang tid før jeg elsket å bo i min egen leilighet. Men det var mye ansvar å bo for seg selv. Plutselig så måtte jeg vaske klær og henge opp klær, og jeg måtte vaske hele huset, og jeg måtte lage middag hver eneste dag, og selvfølgelig handle inn mat som vi skulle ha. Det var litt morsomt på førsten, men etter vært så ble alt et ork, haha. Men jeg har vokst veldig mye av å ha flyttet for meg selv i ung alder. Hadde jeg ikke hatt noen barn i det hele tatt, så ville jeg nok ha bodd hjemme hos mamma litt lenger, men når jeg fikk barn og da i alle fall barn nummer to, da syntes jeg det var på tide å stå på mine egne bein og ta ett ansvar med å flytte i egen leilighet! 

Nei til utenlandske flagg på 17.mai!!

 • 12.05.2017 - 15:18

Dette temaet her kommer hvert eneste år, men enda så vil de utenlandske bruke sine egne flagg på 17.mai. I mine øyne så er ikke det riktig. 17.mai er Norges nasjonal dag og da skal man bruke de norske flaggene, og ferdig med den saken. Det er helt feil at noen av de utenlandske mener at de skal bruke sine egne flagg på vår nasjonal dag, og hvis de ikke får brukt sine flagg så blir de sure. 

Når vi bor i Norge og skal feire Norge, så skal KUN de norske flaggene bli brukt, og ikke andre land sine - uansett hvilket land det er snakk om! Jeg mener ikke å være fæl, men dere må da være enige i at det er det som er det riktige? Vi kunne eller ikke ha stått å veivet med det norske flagget i et annet land vi eller på de sine nasjonal dager. Så hvis man bor i Norge og vil feire den norske nasjonal dagen med oss, så bruk det norske flagget også, ellerså er det opp til hver enkelt om de vil være med å feire Norge eller ei. 17.mai er Norges dag uansett!!

DCIM\100GOPRO\G0134032.

Håper dere alle får en fin 17.mai feiring!

DEL GJERNE INNLEGGET VIDERE OM DU ER ENIG!

Kommer til å føle meg som en olding!

 • 12.05.2017 - 13:43


 

Nå begynner mye å falle på plass igjen, og det er rett og slett deilig. Nå har jeg endelig fått kastet alt av søppel som ikke kommer til å bli brukt, og jeg kan endelig ordne ordentlig i hjemmet. Nå har det vært mye å gjøre en liten stund, så det er deilig å bli ferdig med det!

I går var det forresten akkurat en uke til bursdagen min, og jeg må si jeg begynner å få panikk allerede, haha. Tenk det -  jeg får allerede panikk bare av å bli 22 år gammel, det er jo egentlig ikke så mye i det hele tatt. Lurer på hvordan jeg kommer til å bli når jeg skal fylle 25 år eller 30 år. Jeg kommer sikkert til å føle meg som en olding, haha! Men neida, man er vel ikke noe eldre enn man føler seg selv. Alder er bare et tall har jeg fått høre ;-) Men jeg må jo innrømme at jeg synes tiden har gått alt for fort siden den tiden jeg fikk barn. Jeg føler ikke at det er lenge siden jeg bare var 13 år og ble mamma, og eller ikke at det er lenge siden jeg var 16 år og flyttet for meg selv å fikk nok ett barn. Og hvor mye jeg faktisk gledet meg til å bli 18 år, fordi da kunne ikke folk si så mye om meg - da var jeg nemlig myndig, og på torsdag så er jeg allerede 22 år gammel. Tiden går jo nesten i fra meg! 

Nå skal jeg ordne og rydde hjemme før jeg skal hente igjen Marius. Joachim skal til pappaen sin i helgen, så han blir hentet av pappaen sin på skolen i dag, så jeg trenger ikke å ordne med han i dag. Og i morgen så får jeg besøk av noen venner med litt grilling på terrassen, så dette kommer nok til å bli en kjempe fin helg. Og neste helg så skal jeg feire bursdagen min, noe barna i alle fall gleder seg til - da får de nemlig kake, hehe. De er litt glade i kaker for å si det sånn. Jeg synes at det er et styr å ordne til, men jeg synes det er utrolig koselig med selskap, også er jeg jo litt glad i å få pakker/penger, så det kommer jo noe positiv ut av bursdagen min allikevel ;-) 

PS: I dag er det bare 90 dager igjen til termin!

Kommer jeg til å ha plass til magen?

 • 10.05.2017 - 19:28


 

Nå må jeg si at det er ganske så trist her jeg bor. Det er nemlig kaldt ute og det er bare skyer, regn og snø som kommer. Det er rett og slett ikke noe trivelig i det hele tatt, og jeg kjenner at jeg blir trøtt og slapp av været. Jeg håper virkelig at været snur igjen sånn at jeg får tilbake igjen litt energi. Jeg skulle egentlig kaste litt søppel i dag, men så langt kom jeg ikke. Så da får jeg bare gjøre det i morgen. Litt kjedelig å ha store poser med restavfall i lille stua, jeg må få tatt det før 17 mai. 

Det verste er at det faktisk bare er en uke til det er 17 mai, og ikke har jeg prøvd noen klær enda, så jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg engang. Jeg håper jeg har noe i skapet. Mest sannsynelig så har jeg noe klær her, men spørsmålet er bare om magen min passer i klærene, haha. Det er det som blir det store spørsmålet. Det må da være noe som passer. Det har ikke fristet så mye å kjøpt inn så mye nytt av klær nå mens jeg er gravid eller, og det verste er at jeg nesten ikke har klær i skapet. Så jeg må nok begynne å kjøpe inn litt smått til jeg er ferdig som gravid ;-)Ha en fin kveld videre!

Tips som hjelper mot halsbrann

 • 09.05.2017 - 13:55

Jeg har aldri før slitet så mye med halsbrann som det jeg har gjort i løpet av dette svangerskapet. Jeg har ofte fått høre at det er som regel de som venter jente eller de som venter barn med masse hår som sliter mest med halsbrann. Det er uten tvil en gutt i magen min, så da har han tydeligvis masse masse hår på hodet, haha. Neida, det er sikkert bare et myte, men allikevel - jeg har aldri vært så ille de to andre svangerskapene. Jeg har slitet så mye med halsbrann at jeg til og med har kastet opp, og det å ha halsbrann sliter også veldig mye på tenner, så mulig jeg må til tannlegen når svangerskapet er ferdig. 

Heldigvis så har jeg funnet ut noe som hjelper meg litt i hverdagen med halsbrannen. Her kommer tipsene mine for deg som er like uheldig som meg! 

TIPS:

1. Gaviscon tyggetabletter

2. Ren sjokolade

3. Sjokolademelk

4. Love hearts godteri


 

Alt som har noe med melk i seg hjelper på veldig mye egentlig. Så en god iskrem er også noe som hjelper på mye - så da har jeg en god grunn til å spise mye is i sommer, haha ;-)

Det som virkelig bare gjør alt mye verre er hvis jeg spiser noe som er sterkt, så derfor prøver jeg å holde meg unna sterk mat, og andre sterke ting som er spisenes.

Gammelt minne ifra 2009

 • 08.05.2017 - 19:05

Nå om dagen så driver jeg med en skikkelig oppryddning i ting som bare har stått i kasser og i poser i skapene som er rundt i huset her jeg bor. Her er det ikke noen boder, men det er masse skap plass, så nå har jeg fått godt igjennom mye av det jeg har hatt liggende helt siden jeg flyttet for meg selv faktisk. Mye av det jeg har hatt har blitt kastet tidligere også, men det tar ikke lang tid før det er masse rart rundt omkring i huset igjen for å si det sånn. Så nå skal det bli veldig deilig å bli kvitt alt som ikke kommer til å bli brukt. 

Når jeg gikk igjennom noen ting i går så fant jeg igjen dette albumet her. Det ble skrevet i for veldig mange år siden. Tror det var i 2009 eller noe. Jeg hadde faktisk glemt av den. Litt morsomt å finne igjen sånne ting. Jeg skrev ikke så mye i det albumet som jeg egentlig skulle gjøre den tiden da, haha.
 

Gravid uke 27

 • 08.05.2017 - 14:58


 

Hjelpes meg. Tiden flyr av gårde fortere en jeg noen gang hadde sett for meg. Jeg er faktisk snart inne i uke 30, og det er helt normalt at noen kan få babyen i uke 37. Jeg kjenner nå at jeg synes tiden har gått ganske så fort. Jeg er faktisk allerede inne i uke 27, men fremdeles så er det noen som sier "så liten magen din er med tanke på at du er så langt på vei" men andre sier "så stor du har blitt nå da" godt vi er forskjellige ;-) 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 13 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha. Han har også kommet seg litt opp til ribbeina mine, og det skal jeg love at ikke er noe behagelig i det hele tatt, haha.

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1000 altså en kilo allerede

Lengde: 32 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at den blir mindre gjennomsiktig og rynkete.

Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vordende fedre vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen din. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått et tydeligere søvnmønster, og vil kunne registrere aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Glade mai dager

 • 07.05.2017 - 19:18

I går så var det en skikkelig fin dag med masse sol og ingen vind. Jeg hadde med meg barna mine på tivoli i går, så dem fikk kjørt 8 runder hver, og det var de veldig fornøyde med. Dagen i går var rett og slett utrolig herlig. Det var ikke noe spesielt med krangling på barna i går eller, og det er ikke verst altså, haha. Jeg skulle egentlig komme med ett innlegg i går, men når vi først kom hjem igjen så var jeg så utrolig sliten og helt ferdig at jeg orket ikke å ta frem pcen engang. 

I dag så er det også veldig fint vær med sol, men langt ifra sånn som i går. Vi har vært på campingen en tur og der har det blåst veldig surt, så det har ikke vært så godt vær i dag som i går. I går så var det jo rett og slett så varmt at jeg til og med har blitt litt solbrent, og farge har jeg fått også - det liker jeg! Ellers av dagen i dag så har vi bare vært borte sammen med familien, og i morgen så er hverdagen tilbake igjen, så mens barna er på barnehage og skole i morgen så skal jeg gå igjennom litt mer ting i huset her. Jeg har så mye som skal kastes, så det er godt å kunne bli kvitt det før sommeren virkelig kommer for fult. Det er nemlig ikke like moro og gå rundt å drive med masse rart inne når det er fint vær ute, så da må jeg passe på å bli kvitt alt jeg kan nå :-) 

Ha en fin søndag videre alle sammen!

To som gleder seg veldig

 • 05.05.2017 - 20:51


 

I dag har jeg ikke vært noe effektiv i det hele tatt. I dag har jeg rett og slett vært skikkelig sliten å trøtt, og har ligget å duppet av i sofaen hele tiden mens barna har vært i barnehage og skole. Det har vel litt med graviditeten å gjøre regner jeg med. Man blir litt tappet for energi når man begynner å komme seg litt utti svangerskapet. Ellers så er egentlig formen min veldig bra om dagen. Jeg har ikke like vondt i bekkenet lenger eller, og det er rett og slett deilig. Det er dessverre ikke mye jeg kan gjøre før jeg får vondt i bekkenet, men hvis jeg tar ting litt rolig så går det ganske greit. 

Jeg har også tatt med meg barna på campingen en tur i dag, så barna har virkelig fått lekt seg. Det er ganske mange som er på camping plassen nå, og det er så utrolig koselig. Det kom veldig mye vind på campingen i stad, men det roet seg etter vært heldigvis. Det har faktisk vært 21 varmegrader ute i dag, og det er så utrolig herlig. Jeg håper været holder seg slik resten av sommeren. I morgen så skal vi på tivoli, så da håper jeg i alle fall at været holder seg fint. Jeg er nesten sikker på at jeg kommer til å bli vekt veldig tidlig i morgen fordi det er en som vil på tivoli, men jeg orker nok ikke å dra så alt for tidlig nei, haha. Begge to gleder seg veldig mye til å dra dit, men vi kommer nok ikke til å reise før ved 12 tiden eller noe regner jeg med.

Har ikke gått hele 8 klasse

 • 04.05.2017 - 15:35

Jeg har faktisk ikke fullført hele 8 klasse, og det er fordi jeg fikk Joachim. Jeg fødte Joachim når de andre i klassen min begynte i 8 klasse. Jeg hadde planer om å vente et år før jeg skulle begynne igjen på skolen, så planen var å begynne med de som var et år yngre en meg. Helt slik ble det ikke! Jeg savnet faktisk det å gå på skolen, og ville rett og slett ikke gå hjemme hele tiden. Jeg savnet det å gå på skolen og være sammen med vennene mine. Jeg hadde eller ikke så veldig lyst til å gå med de som var året yngre enn meg, og gå rundt å vite at jeg kunne ha vært ferdig på ungdomsskolen sammen med de andre på min alder, mens jeg kanskje hadde igjen ett år til. Jeg ville ikke ha det sånn, så jeg sa til mamma at jeg ville begynne igjen på skolen sammen med vennene mine, og de jeg var vandt til å gå med. Mamma var heldigvis veldig enig i valget mitt, og trodde kanskje at det beste var at jeg begynte på skolen igjen å fikk fullføre skolen fortest mulig så lenge jeg selv ville det. Så vi kontaktet skolen å spurte om det var muligheter for at jeg kunne begynne igjen på skolen, og det var det selvfølgelig.  

Jeg begynte da i 8 klasse etter jul. Joachim var da bare litt over 3 måneder gammel, men mamma var hjemmeværende uansett, så da kunne jeg få lov til å gå på skolen sammen med de andre. Jeg fikk veldig mye hjelp av mamma på den tiden, så jeg opplevde ikke at det var noe slitsomt å gå skole selv om jeg hadde en liten en hjemme. 


 

Jeg har sagt det mange ganger, men jeg slet veldig mye med depresjoner etter fødselen med Joachim, så jeg hadde rett og slett bare godt av å begynne på skolen igjen sammen med de andre! Jeg har hatt alt for mange problemer av å få barn så ung, men jeg har heldigvis hatt mamma som har hjulpet meg å støttet meg igjennom den tunge tiden. Jeg er så utrolig glad for at mamma har hjulpet meg så mye som det hun har gjort i løpet av den tiden, og lang tid etterpå. 

Det var faktisk noen ganger jeg fikk lov av læren å ha med meg Joachim på skolen, så det gjorde jeg en eller to ganger i løpet av 8 klasse. Jeg husker alle kom bort å ville hilse på han, og etter at jeg hadde hatt han med meg på skolen, og de så hvordan jeg var mot han så følte jeg ikke at alle så ned på meg på samme måte lenger. Det virket som om at de fikk et annet syn på meg, noe som var veldig godt for meg der og da, og tiden etterpå. Så jeg er veldig glad for at jeg tok den sjansen å begynte igjen på skolen sammen med de andre. Det kan faktisk hende at jeg kunne ha slitt enda mer om jeg ikke hadde tatt det valget jeg tok den tiden.

Jeg håper virkelig at det stemmer

 • 03.05.2017 - 15:10


 

Jeg kjenner det nå at jeg blir fort påvirket av været. Jeg er så utrolig glad om dagen, og det har mye med været å gjøre. Det er så herlig å kunne sitte ute i sola, og ikke trenge å ha på seg masse med klær. Til helgen så er det spådd enda varmere ute, og det håper jeg virkelig stemmer. I helgen så er det også tivoli her, så jeg skal ha med barna mine på det. Det er noe dem gleder seg veldig mye til, så da håper jeg at været ikke snur sånn at det blir regn vær, det er nemlig veldig typisk her når det først er noe som skjer. Så får våres del så håper jeg at været holder, og at det stemmer at det skal bli varmere! Eneste som er litt syn er at til uka igjen så er det spådd skyer og ikke mer en 7 grader igjen, men får bare krysse fingrene for at det snur seg. Nå er jeg virkelig klar for sommer♥

Ha en herlig dag i solen alle sammen, og nyt det! ;-)

Ha sex som 12 åring...

 • 03.05.2017 - 12:07


 

Jeg for det så vondt inni meg når jeg tenker tilbake igjen på den tiden. Jeg gjorde noe veldig dumt som 12 åring, og turte ikke å si noe til min mamma. Jeg har gått å kjent på anger helt siden den dagen det skjedde. Jeg hadde faktisk sex som 12 åring, og latet som ingenting. Jeg ville ikke at noen skulle få vite om det, fordi jeg skammet meg så utrolig mye for det jeg gjorde. Jeg tenkte ikke så mye mer over det etter vært, og levde bare et helt vanlig liv. Eller et helt vanlig liv er vel tydeligvis ikke helt riktig. Jeg hører at folk sier at når de var 12 år så lekte dem og hadde det gøy, men det gjorde ikke jeg. Jeg satt på rommet mitt å spilte eller så på tv. Jeg lekte ikke lenger når jeg var 12 år gammel. 

Uansett jeg tenkte ikke noe over at jeg faktisk kunne bli gravid. Tanken slo meg ikke i det hele tatt den tiden. Jeg var sammen med hun ene venninna mi, og gikk på skolen å drev med masse tull å nevnte ikke noe om det som hadde skjedd i det hele tatt. Jeg var ikke noe stolt over at jeg hadde hatt sex som 12 åring - IKKE i det hele tatt. Jeg var mer skamfull over det jeg hadde gjort, så derfor holdt jeg kjeft til alle, og da mener jeg absolutt alle! Tiden gikk, og jeg fant plutselig ut at jeg ventet en gutt. Mamma var kjempe sur, det var egentlig alle. Jeg ble enda mer skamfull å angret som bare det for at jeg ikke var ærlig med mamma fra første stund, sånn at dette ikke trengte å skje. Jeg skuffet mamma, og alle andre i familien! Men jeg var bare 12 år, og turte ikke å prate om noe sånt til noen. 

Livet mitt ble bokstavelig til et helvete uten like. Jeg mislikte livet mitt, og jeg ble sett ned på som noe annet rart. Til og med mine lærere snakket dritt om meg foran elevene på skolen. Jeg visste ikke lenger hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ville i alle fall ikke gå på noe skole lenger, så jeg sluttet litt før 7 klasse var ferdig. 

Jeg har ikke hatt det noe enkelt siden den tiden. Jeg har slitt så utrolig mye i mange år nå på grunn av dette. Jeg kjenner fremdeles på en skam over at jeg faktisk har gjort det jeg har gjort.  Og det har vært alt for tungt å prate om det i alle år, men det er ikke noe jeg for gjort noe med. Jeg vil jo ikke skamme meg eller på en måte, fordi jeg har jo faktisk klart meg.

Jeg synes f.eks ikke noe om at andre på 12 år skal ha sex. Når jeg tenker på det den dag i dag, så tenker jeg litt sånn som andre tenkte om meg på den tiden jeg var så ung. Men jeg hadde aldri slengt dritt til de personene uansett, og det er ikke bare noe jeg sier fordi jeg selv har vært i den situasjonen. Men fordi jeg er ikke den jenta som går rundt å prater dritt om andre, uansett hva de har gjort i livet. 

Det er veldig synd å si det, men det finnes mange flere av oss som faktisk har blitt gravide i en så ung alder. Det er bare ikke like mange som har vært åpne om det, og det forstår jeg så utrolig godt. Jeg skjønner nesten ikke hvorfor jeg åpner meg opp sånn på en blogg, men jeg har fått høre om så utrolig mange som har vært i samme situasjon som meg, og jeg vet at hvis jeg er åpen med dere, så kan jeg hjelpe noen andre, mens andre kanskje bare blir provoserte, men helt ærlig så driter jeg i de folkene som blir provoserte. 

Selv om jeg har skammet meg over det jeg har gjort i så mange år nå, så er jeg samtidig veldig stolt. Jeg har faktisk klart meg, og jeg har allerede to sønner, og jeg har visst for veldig mange at de har det bra, og jeg har klart meg. Jeg skammer meg over at jeg var 12 år når jeg hadde sex, og at jeg ble mamma for første gang som 13 åring, men jeg er uansett veldig glad for at jeg har klart meg, og for at jeg har Joachim!


Les også: Jeg har bevist for mange at jeg har klart å være ung mor to ganger.

Og: Ødelegger livet med å få barn

100 dager igjen

 • 02.05.2017 - 22:26

Nå er det så utrolig herlig vær om dagen. Det har faktisk vært sol helt siden fredag uten en eneste sky omtrent. Jeg har virkelig fått sommerfølelsen nå for å si det sånn. Jeg har faktisk fått farge på kroppen allerede eller på armene og i ansiktet da, resten av kroppen er fremdeles blek ;-) Jeg har ikke kledd av meg så veldig mye selv om det har vært strålende sol og nesten 20 varmegrader, man kan bli litt lurt fordi det er fremdeles bare sola som virkelig varmer. Jeg håper i allefall at det fortsetter i denne retningen her, og at fin været ikke blir brukt opp. Vi har faktisk grillet tre dager på rad også, noe som har vært utrolig godt!

I dag så har jeg vært med noen i familien til Gjøvik, og har fått vært med på rusta. Jeg har faktisk ikke vært innom den butikken før i dag. Ikke siden den kom i nære området i alle fall. Det var veldig mye billig der, og veldig mye fint. Jeg skal nok få kjøpt noe etter vært jeg også, men det blir mye lettere og dra dit igjen når den butikken kommer til Hamar.

Ellers i dag så har dagen gått i og sitte litt på campingen frem til jeg skulle hente igjen barna, og da var det å lage noe middag, og resten av dagen har begge guttene bare vært ute å lekt sammen med noen andre gutter i nærheten her. Merker at barna er veldig glade for at det er så herlig vær ute om dagen. Mens de har lekt å hatt det gøy så har jeg tatt husvask. Veldig deilig å bli ferdig med det. Nå har jeg veldig vondt bak i bekkenet og er veldig sliten, så nå gleder jeg meg bare til å legge meg for kvelden! I dag er det også bare 100 dager igjen til  jeg har termin♥

Herregud, jeg blir snart mamma igjen

 • 02.05.2017 - 20:07


 

Selv om jeg har vært gravid en god stund nå, så er det ikke alltid det slår meg at jeg faktisk skal bli mamma på ny. Noen ganger så sitter jeg bare for meg selv og tenker "Oi, jeg er faktisk gravid og skal bli mamma igjen" Det er litt merkelig at det enda ikke har slått meg helt. Jeg føler meg jo ganske gravid om dagen, så det er merkelig at jeg plutselig glemmer av at jeg skal bli mamma igjen. 

Heldigvis så er jeg veldig glad for å bli mamma igjen. Det å bli mamma er kjempe koselig. Jeg gleder meg for hver dag til han kommer ut, og kjenner at jeg savner det å kunne få ha kroppen min for meg selv igjen, hehe. Det å gå gravid er ikke bare bare for å si det sånn. Men herregud så glad jeg er for at jeg i det hele tatt kan få barn. Det å bli mamma er noe av det beste som har hendt meg. Det kan være utrolig slitsomt til tider, men det er også utrolig herlig å kunne få bli mamma. 


 

Gravid uke 26

 • 01.05.2017 - 15:10Nå i det siste har det vært helt herlig vær ute, og jeg kjenner at det å sitte i solen er veldig varmt som gravid, haha. Kan tro jeg gruer meg til det virkelig er sommer å jeg går høygravid. Alle jeg kjenner som har vært høygravid på sommeren har sagt at det er veldig utfordrende, men jeg får bare drikke masse kaldt drikke så går det vel greit ;-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 14 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt: Ca 900 gram

Lengde: Ca 31 cm

I begynnelsen av denne uken er fosteret 24 uker gammelt. Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren.

Ryggraden består av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener!

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse og legge godt på seg.

Mai i fjor

 • 01.05.2017 - 11:34

Nå er det mai allerede. Jeg synes mai er en utrolig fin måned fordi da begynner det virkelig å bli varmt i lufta. Det er også glade mai dager med karuseller, og det er 17 mai, og jeg har bursdagen min! Ikke like stas å bli eldre lenger, men uansett så er mai en av de månedene jeg virkelig elsker. Kan ikke si at jeg gleder meg så veldig til 17 mai kaoset, men det får bare gå, haha!
 
Bilder tatt 6 mai 2016

 
Bilder tatt 10 mai 2016

 
Bilder tatt 15 mai 2016

 


Bilde tatt 16 mai 2016

 


Bilder tatt 17 mai 2016

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no