Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av mai

 • 31.05.2017 - 21:06

Opptur

Vi fikk en utrolig fin og koselig 17.mai feiring i år. Dagen startet med at vi reiste bort og spise frokost. Det er en utrolig fin start på dagen synes jeg, haha. Jeg var utrolig redd for at vi skulle få stygt vær nå på 17.mai, men det fikk vi heldigvis ikke, så det gjorde i alle fall dagen veldig mye bedre! Det var også for en gangsskyld veldig enkelt å få parkeringsplass sånn at jeg fikk være med Joachim å finne klassen hans før han skulle gå i skoletoget. Og jeg rakk å se han gå i tog før jeg måtte være med Marius!


Etter at vi hadde gått i 17.mai tog hele gjengen så var det noe som skjedde på skolen til Joachim. Jeg rakk ikke å få med meg forestillinga så lenge jeg måtte være med Marius, men Joachim hadde virkelig kost seg. Vi var på skolen en liten stund og pratet litt med andre før vi reiste bort hos moren min for å grille der. Kort fortalt så var 17.mai en veldig koselig dag i år, og det var 18 varmegrader til og med!
 

Nedtur

Til min store panikk så fylte jeg 22 år den 18 mai. Det var faktisk veldig nedtur fordi jeg liker virkelig ikke å bli eldre, haha. Men sånn er livet - det er ikke akkurat den største nedturen, det skal jeg innrømme. Det verste må egentlig være at jeg har hatt sinnsykt mye med halsbrann nå i mai. Det blir bare verre og verre jo lengre jeg kommer inn i svangerskapet. Må si jeg gleder meg til det går over, jeg pleier aldri å ha halsbrann når jeg ikke går gravid.
 

Været

Været har vært utrolig rart nå i mai. Det har vært snø, regn, skyer og vind, sol og torden. Alt på en måned for å si det sånn, haha. På starten så var det litt kaldt, men så ble det veldig varmt sånn rundt 21 grader, men veldig brått så ble det veldig kaldt igjen og det blåste helt forferdelig - kort tid etter igjen så kom virkelig varmen. Den siste helgen i mai så var det nemlig 30 varmegrader ute, og jeg visste seriøst ikke hvor jeg skulle gjøre av meg fordi jeg var så varm. På søndagen så kom det skikkelig med tordenvær, faktisk så ille at det ristet i hele terrassen min, haha.
 

Bilder
 


Høydepunkt

Vi var på tivoli i "byen" våres den 7 mai. Det var kjempe stas for begge guttene. De fikk også kjøre 8 runder med karuseller hver, så de var rimelig fornøyde. Det var en koselig dag for alle. 

Cravings

Sjokolademelk. Det har jeg drukket nesten hver dag eller annen hver dag ca i hele mai måneden. Jeg har hatt velig ofte lyst på det, og da spesielt om morgen.

Mest leste innlegg

- Ha sex som 12-åring
- Har ikke gått hele 8.klasse
- Ikke et helt vanlig liv som 16-åring
- Fødsel på gang? Han presser nedover!
- Lei av å bare få gutter

- Det var rett og slett skuffende

Instagram kontoen min kan du følge HER!


 

Følg meg også gjerne på facebook HER hvis du vil få med deg hver gang jeg kommer med et nytt innlegg!

Det var rett og slett skuffende

 • 31.05.2017 - 18:46


 

I dag så var jeg jo som sagt på ultralyd. Jeg følte at hele greia bare ble tull. Jeg synes det er helt greit å bli sjekket grundig for det ene og det andre, men hun ene som var der hun virket ikke helt ut som at hun visste hva hun skulle gjøre. Alt ble rett og slett bare rart. Jeg må si jeg ikke ble helt fornøyd med den ultralyden jeg fikk eller. For det første så hadde hun veldig problemer med å se babyen ordentlig, og hun var veldig hard på hånden så jeg fikk rett og slett vondt på magen. Jeg har aldri opplevd det slik. Hun så som sagt ikke lille gutten min ordentlig, så jeg orket ikke å spørre om bilde engang. 

Jeg fikk i alle fall vite at lille gutt ligger med hodet sitt ned, og det må jeg virkelig si at jeg har kjent. Han ligger nemlig å sparker meg veldig ofte oppi ribbeina mine nå, noe som forresten er utrolig vondt, haha. Og jeg har kjent at det presser litt ned mot blæra mi om dagen, så da er det vel han som driver med hodet sitt sånn at det presser på blæra mi. Men jeg kunne virkelig ønske at jeg kunne få se han litt bedre en det jeg fikk gjøre. Hun virket ikke så interessert til å prøve og vise meg hvordan han var nå eller. Hun var mer opptatt av å bare måle alt på babyen, så jeg må si det var litt skuffende. Jeg skal inn på sykehuset en tur igjen 28 juni, så da håper jeg at jeg kan få se gutten min litt bedre. Han veide 1360 gram tror jeg hun sa, så han lå litt under gjennomsnittet, men det var ikke så mye så hun var egentlig ikke noe bekymret sånn sett sa hun.

En liten hemmelighet

 • 31.05.2017 - 10:27


 

Jeg har helt glemt å nevne noe på bloggen. Jeg fikk jo vite det i går tidlig selv så jeg har ikke fått sagt det til så mange enda. Jeg skal nemlig på ultralyd i dag for å se babyen igjen. Grunnen til det var fordi jordmor ville at jeg skulle få en ekstra titt på babyen ang vekt på babyen. Jeg skal si litt mer om den grunnen senere. Jeg gleder meg i hvert fall til å kunne få møte den lille gutten min etterpå!♥ Det er alltid like spennende å kunne få en ultralyd. Jeg har egentlig alltid håpet litt på at jeg kunne få se han engang til på ultralyd før fødsel, så jeg er veldig glad for at jordmor fikset en ultralyd time til meg!

PS: Som dere kan se så har jeg fått header bilde øverst på bloggen. Den er bare midlertidlig frem til jeg fått tatt nye bilder. Jeg var så lei av å ikke ha noe der, så da lagde jeg bare en på 2 minutter :-)

Gratis babybox

 • 30.05.2017 - 19:59

Nå har jeg endelig fått gratis babybox i fra apoteket. Jeg tar gjerne imot de gratis tingene man kan få på apotek1 og noen dagligvare butikker. Jeg kjente det i går når jeg tok opp pakken at jeg ble veldig baby syk når jeg så alt det som lå oppi den asken. Jeg føler jo at jeg begynner å få det litt travelt nå, så jeg må virkelig begynne å få noe på plass. Jeg har faktisk en babypakke til som jeg kan hente som jeg ikke har hentet enda, så det får jeg prøve på i morgen!Dette var det jeg fikk gratis av apoteket:


 To søte flasker ♥ En skje til da han skal begynne å spise grøt!
 


♥ To søte og småe smokker. De var rett og slett skikkelig søte, hehe!
 


♥ En bleie pakke ♥ Våtservietter ♥ Engangs kluter ♥ Salve ♥ Blenda sensitive for å vaske klær ♥ Amme innlegg til meg ♥ Truse innlegg til meg
 

Det var også med masse lesestoff om det å bli mamma, og litt om barn! Det er så koselig å få sånt gratis. Jeg fikk også gratis tilgang på viaplay i 2 måneder! Jeg synes det er så utrolig bra at vi i Norge er så heldige å få sånne tilbud når vi venter barn. Jeg er i hvert fall veldig glad i å ta i mot ting jeg kan få gratis.

Dette skjedde i helgen

 • 29.05.2017 - 21:31


(Bilde fra i sommer)

I helgen mens jeg ikke blogget så har det vært helt fantastisk vær. På lørdag så var det faktisk 30 varmegrader her jeg bor, og det har vært både godt og litt for varmt. Man skal ikke klage når man får så mye varme, men jeg må jo innrømme at det er litt hardt å være gravid i denne varmen. Det var ikke lenge jeg klarte å sitte i solen før jeg ble svimmel å nesten gikk i bakken, så jeg måtte inn å sette meg opp til flere ganger på kort tid. Det er det som er så dumt når man er gravid på sommeren, men jeg må bare bli litt flinkere til å drikke masse, og kanskje bli enda litt mer flink til å huske isbiter. Jeg elsker jo isbiter i drikka så det burde ikke bli noe problem sånn sett. Men det er jo ikke så enkelt når jeg skal bort på noe. Jeg fikk også barnefri på lørdag, så da ble jeg med noen venner og hadde det artig. Det er litt godt inni mellom å være med noen andre en bare barna og familien :-)

I går så var det bare å slappe av med familien, og litt senere så fikk jeg igjen begge barna mine. Joachim har vært hos bestefaren sin på far sin side i helgen, mens Marius sov en natt hos besteforeldrene sine. Når de kom hjem igjen i går så fant vi ut at vi skulle grille noen pølser. Vi har nemlig fått ny gassgrill av min pappa, så vi måtte jo prøve den og se hvordan den grillen var. Vi sto faktisk i tordenvær og grillet i går, haha. Godt ingen av oss er redde for torden. Det værste var jo at det tordnet så utrolig at det ristet i terrassen min, haha! 

Jeg blir sur på meg selv

 • 29.05.2017 - 12:29


 

Nå må det bli nok, jeg skuffer meg selv gang på gang. Jeg sier hele tiden at jeg skal bli flinkere med bloggen, men hver gang så er det noe som skjer og jeg blogger ikke. Jeg synes det er utrolig gøy å blogge, og det er så utrolig morsomt å se tilbake igjen på i senere tid. I hvert fall nå som jeg er gravid også. Det som har stoppet meg er at jeg gang på gang glemmer å ta bilder, og det er jo ikke akkurat så morsomt å blogge uten å kunne legge ut et eneste bilde. Jeg har blitt så utrolig sløv når det gjelder bilder at jeg nesten blir litt sur på meg selv. For hver eneste dag som går og jeg har glemt å knipse bilder så angrer jeg etterpå. Ikke bare fordi jeg vil ha bilder på bloggen, men også fordi det er så greit å ha bilder av både meg selv og barna som jeg kan ha i fotoalbum og på pcen som minner til da barna blir eldre og ikke minste jeg blir eldre. Det er jo så morsomt å se tilbake igjen på gamle bilder og tenke på den dagen.

Jeg var veldig flink til å ta bilder før når Joachim var baby, og når Marius var baby. Men etter at de har blitt eldre så har det bare blitt stopp, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Så nå må jeg nok engang skjerpe meg og bli flinkere. Nå som sommeren har kommet så er det så mange fine bilder jeg får tatt. Og jeg elsker jo å se på gamle bilder. 

Gravid uke 30

 • 29.05.2017 - 10:46Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli stressa! Nå er det 10 uker til termin, og for alt jeg vet så kan jeg få barnet før tiden, og jeg har enda ikke alt helt i orden til lille gutt kommer. Så nå må jeg virkelig begynne å ordne til, og må nok ta meg en liten tur på ikea snart. Jeg må prøve så godt jeg kan å ikke stresse for mye. Jeg har jo fremdeles litt tid på meg, men 10 uker føles ikke så lenge om jeg kan si det slik, haha. 

 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 10 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1600 gram

Lengde: 36 cm lang

Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv.

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlig hår på hodet. Fettlaget like under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene.

Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Lei av å bare få gutter

 • 23.05.2017 - 13:15


 

Når jeg fant ut at jeg ventet en gutt til så begynte noen å prate. "Det må da være utrolig kjedelig å bare få gutter, da må du vel prøve å få et barn til da og håpe på at det blir ei jente." For å si det sånn så har jeg ingen problemer med å få en gutt til. Jeg er like lykkelig om jeg er mamma til tre gutter eller om det hadde blitt ei jente - men en ting er i alle fall sikkert, jeg skal ikke ha flere barn bare fordi jeg vil ha jente. 

Jeg synes tre barn er mer en nok, så jeg skal ikke ha flere barn en de jeg har nå. Jeg tror det er en mening med livet, og jeg fikk nå vite at jeg venter en gutt til, så da er det vel meningen at jeg skal ha gutter å ikke jenter, og det gjør meg ingenting. Det hadde sikkert vært morsomt med ei jente også, men jeg har uansett så mange søstre så jeg klarer meg utrolig fint. Jeg synes det er veldig koselig å ha gutter, så jeg er veldig fornøyd med å få tre sønner!♥

Egentlig så synes jeg selv at jeg passer veldig bra med å være en gutte mamma. Jeg skal i hvert fall lære opp guttene mine til å bli snille gutter som behandler mennesker med respekt. Og jeg håper at de alle tre kommer til å være snill mot de kjærestene de kommer til å få. Og at de kommer til å bli noen gutter som folk føler seg trygge rundt. Jeg vil selvfølgelig ikke at de skal bli skikkelig tøffel gutter som gjør alt andre sier de skal gjøre. Jeg håper de har sine egne meninger og at dem klarer å være ærlige og trofaste på alle slags type måter! 

Gravid uke 29

 • 22.05.2017 - 14:07

 

Ukene flyr av gårde, det sier jeg vel for hver ukes oppdatering, men det er jo ikke tull. Jeg synes denne graviditeten her har gått alt for fort egentlig. Jeg føler at alt har gått mye fortere denne gangen en de andre gangene jeg har gått gravid. Det har sikkert veldig mye med det at det er noe som skjer hele tiden med barna jeg har fra før av, så jeg rekker på en måte ikke å tenke så mye over graviditeten nå som det jeg gjorde før. Når jeg har vært gravid tidligere, så har jeg virkelig vært gravid, sånn har det egentlig ikke vært nå. Det hender seg veldig mange ganger at jeg ikke tenker noe over at jeg er gravid engang, hehe!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 11 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 10 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1350 gram

Lengde: 35 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 27 uker gammelt. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere. Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen.

Til den gravide!

Nå er det viktig å lytte til kroppen! Har du lagt merke til at den lille i magen holder full baluba når du legger deg til å sove om kvelden? Eller vekker deg flere ganger om natten? Prøv å gled deg over muligheten til å kommunisere med babyen, og legg til rette for en hvil eller to i løpet av dagen så du får den søvnen du trenger. Det er kanskje en mager trøst, men dette er egentlig god trening på livet etter at babyen er født.

Du har gjerne hørt om ammetåke, men på engelsk snakker man også om ?pregnancy brain?. For mange begynner nemlig glemsomheten allerede i svangerskapet. Det kan gi noen merkelige resultater (lommeboken i kjøleskapet) og skape frustrasjon når du glemmer viktige ting, men det er egentlig ikke så rart. Mye av tankevirksomheten din kretser rundt barnet nå, og da stjeles fokuset fra andre ting. Kanskje hjelper det å notere ned viktige ting så du ikke glemmer dem?

Morkaken veier nå rundt 430 gram. Livmoren når omtrent 10 cm over navlen.

Nå vet jeg endelig grunnen

 • 19.05.2017 - 18:29

Jeg blogger ikke så mye som jeg har lyst til om dagen, men jeg har ikke hatt så alt for mye energi om dagen, og i dag så fikk jeg vite grunnen til det. Jeg har nemlig vært hos jordmor i dag, og da fant hun ut at jeg hadde jernmangel, så det er visst grunnen til at jeg ikke er så aktiv om dagen. Ellers så var alt bra med både meg og babyen. Magen min vokser som den skal, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for. 

I går hadde jeg bursdag, og det var så koselig å få så mange gratularsjoner på bursdagen min. Alle spør om jeg føler meg ett år eldre, men det gjør jeg selvfølgelig ikke. Jeg tror egentlig ingen føler seg noe eldre etter en bursdag, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg gruet meg så fryktelig mye til å fylle år, haha! I morgen så skal jeg feire dagen min, så nå har jeg ryddet å ordnet litt hjemme. I morgen så er det å bake noen kaker før bursdagen begynner. Jeg er veldig glad i selskaper, så derfor skal det bli veldig koselig å feire dagen min i morgen. Jeg håper bare været holder seg fint så det går an å være litt ute i morgen :-) I dag så er det heldigvis veldig fint vær igjen, og det er utrolig deilig. Det har ikke vært så mange varme dager nå i det siste!


 

It's my birthday today

 • 18.05.2017 - 18:22


 

Da var dagen kommet nok en gang. Årene bare raser forbi, og jeg er offisielt 22 år i dag. Det er litt skummelt å bli eldre, men det er sånn livet er. Jeg synes ikke noe om å bli eldre lenger, det stoppet opp den dagen jeg ble 18 år å kunne kjøre bil. Men uansett, jeg må jo bli eldre jeg også når jeg har barn. På mange måter så er det vel greit å bli eldre også når jeg tenker meg om. Men selv om alderen min blir større så kan jeg ikke si at jeg føler meg noe eldre ;-)

Gratulerer med dagen, Norge!

 • 17.05.2017 - 20:39

Da er 17.mai overstått for i år. Det har vært en kjempe koselig dag sammen med familien og god stemning. Her i hjemmet så startet vi dagen med å dra bort å spise frokost. Det er selvfølgelig like koselig hver gang. Jeg liker å være sammen med familie å venner på en sånn dag, og tenker masse på de som faktisk ikke har noen å feire 17.mai sammen med. Det finnes dessverre alt for mange av de som ikke har familie i nærheten eller venner som de kan være med. Det er så utrolig trist, men jeg håper allikevel at alle har fått en fin dag i dag!

Etter frokosten så starta kaoset for min del. Jeg måtte få kjørt Joachim bort til skolen der han skulle møte klassen sin, og det er ikke bare bare på 17 mai for å si det sånn. Det er ganske mye kaos på en sånn dag, men det gikk, å jeg fikk utrolig nok en parkeringsplass utrolig fort. Når Joachim endelig fant klassen sin så kjørte jeg tilbake igjen for å være med Marius, sånn at vi fikk se Joachim gå tog før vi skulle videre til barnehage toget. 

Når vi var ferdige med å gå i barnehagetoget å alt det der, så var det å finne igjen bilen å reise videre til barneskolen der Joachim var. Marius ble med pappaen sin bort hos tippoldefaren sin å feiret der, mens jeg tok med meg Joachim bort hos mamma. Der ble det grilling og et veldig hyggelig selskap sammen med familien, og etter vært så ble det kaker og kos. Marius kom etter vært han også, så det har vært en kjempe koselig 17 mai feiring for min del! Vi var faktisk heldige med været også, bare for å nevne det, haha. For engang skyld på noen dager, så ble det faktisk overskyet og litt sol og 18 varmegrader. I det siste så har det faktisk bare vært regn og kaldt, så vi var heldige med været i dag ;-)Alt i alt så har det vært en fantastisk dag! Nå er begge ungene lagt i sengene sine. De var begge to veldig slitne etter dagen i dag, og i morgen så er det hverdag igjen. Jeg sitter i sofaen og skal virkelig bare slappe av resten av kvelden før jeg også skal finne sengen. Blir nok ikke så alt for lenge til det eller kjenner jeg.

Uansett - GRATULERER MED DAGEN, NORGE♥♥

Ville ikke la Marius gå i toget

 • 16.05.2017 - 18:28

Er det bare jeg som ikke ordner skikkelig i hjemmet til morgen dagen? Jeg ser så mange pynter opp huset sitt, og baker masse kaker med norges farger å alt som er. Jeg er ikke helt der enda har jeg merket, hehe. Kanskje jeg blir slik etter vært når jeg blir eldre, eller nei jeg tror faktisk ikke det. Jeg har aldri gjort så veldig mye ut av 17.mai! Selvfølgelig så pynter jeg meg og ordner barna mine, og jeg er med i barnehage toget sammen med Marius, og jeg får Joachim i toget å rekker og se han før jeg må være med Marius, og vi feirer jo dagen med masse god saker og grill mat, men å pynte hjemme å sånt det har jeg aldri gjort.


(17.mai i fjor)

Egentlig så er 17.mai en veldig stressende dag om jeg kan si det sånn. Men hva gjør man ikke for landet sitt. Barna setter også veldig stor pris på denne dagen utrolig nok. Det finnes mange barn som ikke synes det å gå i barnetog er noe stas, men Joachim har ikke noe i mot det, og Marius vil også selv gå i barnehage tog. Jeg hadde egentlig planer om å ikke gå i barnehage toget i år, og eller bare konsentrere meg om skoletoget, men så hadde Marius veldig lyst til å gå i barnehagetoget, så da får jeg bare bli med på det. Det er bare engang i året, så jeg overlever en sånn dag :-) I morgen så er det også min siste dag som 21-åring, det er veldig spesielt, haha! Panikken sniker seg frem for hver dag som går nå. Herregud jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så redd for å bli eldre noen gang, haha det er nesten litt flaut! 

Fødsel på gang? Han presser nedover!

 • 15.05.2017 - 20:02

Så utrolig mye stygt vær som er om dagen. Jeg er seriøst helt utslitt om dagen, og kan ikke si at jeg får noe energi av det triste været. Men sånn er det å bo i Norge :-) 

På lørdag så hadde jeg en kjempe koselig kveld med venner. Vi satt på terrassen og grillet, de andre drakk alkohol, mens jeg drakk alkoholfri drink - noe som var veldig godt egentlig. Ble litt kaldt med sånn drink, så burde vel kanskje vente til det blir litt varmere neste gang. Uansett så har jeg hatt en kjempe fin helg, og har virkelig fått slappet av i helgen. 


 

I går så gikk hele dagen i avslappning. Jeg gjorde nesten ingenting i går. Jeg føler meg som ei som bare sitter å tar livet med ro, haha. Men jeg er sykt sliten om dagen, noe som er utrolig slitsomt egentlig. Håper energien blir bedre snart. Babyen i magen er i alle fall veldig aktiv om dagen. Det som også er litt morsomt nå er jo at han er veldig aktiv rundt samme tidspunkt for hver dag. Så nå må jeg si jeg er spent på om det er slik når han blir født også. Jeg har også begynt å få mye med kynnere om dagen, men det var visst helt normalt fikk jeg høre. Det som også har skremt meg litt i det siste er at han presser litt nedover om dagen. Det er ikke heletiden det skjer, men det skjer inni mellom. Jeg blir jo selvfølgelig redd for at han er på vei ut snart, men det kan hende at han bare sparker ned dit eller kanskje han snur seg også kjennes det ut som at det presser nedover - jeg er faktisk ikke helt sikker. Jeg er ikke så bekymret at jeg trenger å finne ut av det akkurat nå, men jeg kommer til å prate med jordmor om det når jeg skal dit på torsdag. 

Gravid uke 28

 • 15.05.2017 - 12:43


 

Da har jeg nok engang kommet i neste svangerskaps uke. Jeg synes denne tiden her har gått litt for fort, så jeg vil egentlig bare stoppe tiden litt. Nå har han også fått ordentlig søvnmønster som de kaller det. Han er aktiv rundt samme klokkeslett for hver dag, så nå vet jeg sånn ca når han er våken og når han er rolig :-) Det er også 90 prosent sjanse for at han kan overleve hvis han skulle bli født nå, men det beste er om han holder seg i magen i en god stund til!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 12 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1100 gram

Lengde: 33,5 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 26 uker gammelt, og hjernebølgenes mønster ligner nyfødtes. Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge.

Lungene vil nå kunne puste luft, og fosteret gjør regelmessige puste­øvelser. Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen selv. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

For hver dag som går, bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn hvis fødselen inntreffer for tidlig. Men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren og vokse seg større.

Nei til utenlandske flagg på 17.mai!!

 • 12.05.2017 - 15:18

Dette temaet her kommer hvert eneste år, men enda så vil de utenlandske bruke sine egne flagg på 17.mai. I mine øyne så er ikke det riktig. 17.mai er Norges nasjonal dag og da skal man bruke de norske flaggene, og ferdig med den saken. Det er helt feil at noen av de utenlandske mener at de skal bruke sine egne flagg på vår nasjonal dag, og hvis de ikke får brukt sine flagg så blir de sure. 

Når vi bor i Norge og skal feire Norge, så skal KUN de norske flaggene bli brukt, og ikke andre land sine - uansett hvilket land det er snakk om! Jeg mener ikke å være fæl, men dere må da være enige i at det er det som er det riktige? Vi kunne eller ikke ha stått å veivet med det norske flagget i et annet land vi eller på de sine nasjonal dager. Så hvis man bor i Norge og vil feire den norske nasjonal dagen med oss, så bruk det norske flagget også, ellerså er det opp til hver enkelt om de vil være med å feire Norge eller ei. 17.mai er Norges dag uansett!!

DCIM\100GOPRO\G0134032.

Håper dere alle får en fin 17.mai feiring!

DEL GJERNE INNLEGGET VIDERE OM DU ER ENIG!

Kommer jeg til å ha plass til magen?

 • 10.05.2017 - 19:28


 

Nå må jeg si at det er ganske så trist her jeg bor. Det er nemlig kaldt ute og det er bare skyer, regn og snø som kommer. Det er rett og slett ikke noe trivelig i det hele tatt, og jeg kjenner at jeg blir trøtt og slapp av været. Jeg håper virkelig at været snur igjen sånn at jeg får tilbake igjen litt energi. Jeg skulle egentlig kaste litt søppel i dag, men så langt kom jeg ikke. Så da får jeg bare gjøre det i morgen. Litt kjedelig å ha store poser med restavfall i lille stua, jeg må få tatt det før 17 mai. 

Det verste er at det faktisk bare er en uke til det er 17 mai, og ikke har jeg prøvd noen klær enda, så jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg engang. Jeg håper jeg har noe i skapet. Mest sannsynelig så har jeg noe klær her, men spørsmålet er bare om magen min passer i klærene, haha. Det er det som blir det store spørsmålet. Det må da være noe som passer. Det har ikke fristet så mye å kjøpt inn så mye nytt av klær nå mens jeg er gravid eller, og det verste er at jeg nesten ikke har klær i skapet. Så jeg må nok begynne å kjøpe inn litt smått til jeg er ferdig som gravid ;-)Ha en fin kveld videre!

Gravid uke 27

 • 08.05.2017 - 14:58


 

Hjelpes meg. Tiden flyr av gårde fortere en jeg noen gang hadde sett for meg. Jeg er faktisk snart inne i uke 30, og det er helt normalt at noen kan få babyen i uke 37. Jeg kjenner nå at jeg synes tiden har gått ganske så fort. Jeg er faktisk allerede inne i uke 27, men fremdeles så er det noen som sier "så liten magen din er med tanke på at du er så langt på vei" men andre sier "så stor du har blitt nå da" godt vi er forskjellige ;-) 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 13 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha. Han har også kommet seg litt opp til ribbeina mine, og det skal jeg love at ikke er noe behagelig i det hele tatt, haha.

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1000 altså en kilo allerede

Lengde: 32 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at den blir mindre gjennomsiktig og rynkete.

Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vordende fedre vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen din. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått et tydeligere søvnmønster, og vil kunne registrere aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Glade mai dager

 • 07.05.2017 - 19:18

I går så var det en skikkelig fin dag med masse sol og ingen vind. Jeg hadde med meg barna mine på tivoli i går, så dem fikk kjørt 8 runder hver, og det var de veldig fornøyde med. Dagen i går var rett og slett utrolig herlig. Det var ikke noe spesielt med krangling på barna i går eller, og det er ikke verst altså, haha. Jeg skulle egentlig komme med ett innlegg i går, men når vi først kom hjem igjen så var jeg så utrolig sliten og helt ferdig at jeg orket ikke å ta frem pcen engang. 

I dag så er det også veldig fint vær med sol, men langt ifra sånn som i går. Vi har vært på campingen en tur og der har det blåst veldig surt, så det har ikke vært så godt vær i dag som i går. I går så var det jo rett og slett så varmt at jeg til og med har blitt litt solbrent, og farge har jeg fått også - det liker jeg! Ellers av dagen i dag så har vi bare vært borte sammen med familien, og i morgen så er hverdagen tilbake igjen, så mens barna er på barnehage og skole i morgen så skal jeg gå igjennom litt mer ting i huset her. Jeg har så mye som skal kastes, så det er godt å kunne bli kvitt det før sommeren virkelig kommer for fult. Det er nemlig ikke like moro og gå rundt å drive med masse rart inne når det er fint vær ute, så da må jeg passe på å bli kvitt alt jeg kan nå :-) 

Ha en fin søndag videre alle sammen!

Ha sex som 12 åring...

 • 03.05.2017 - 12:07


 

Jeg for det så vondt inni meg når jeg tenker tilbake igjen på den tiden. Jeg gjorde noe veldig dumt som 12 åring, og turte ikke å si noe til min mamma. Jeg har gått å kjent på anger helt siden den dagen det skjedde. Jeg hadde faktisk sex som 12 åring, og latet som ingenting. Jeg ville ikke at noen skulle få vite om det, fordi jeg skammet meg så utrolig mye for det jeg gjorde. Jeg tenkte ikke så mye mer over det etter vært, og levde bare et helt vanlig liv. Eller et helt vanlig liv er vel tydeligvis ikke helt riktig. Jeg hører at folk sier at når de var 12 år så lekte dem og hadde det gøy, men det gjorde ikke jeg. Jeg satt på rommet mitt å spilte eller så på tv. Jeg lekte ikke lenger når jeg var 12 år gammel. 

Uansett jeg tenkte ikke noe over at jeg faktisk kunne bli gravid. Tanken slo meg ikke i det hele tatt den tiden. Jeg var sammen med hun ene venninna mi, og gikk på skolen å drev med masse tull å nevnte ikke noe om det som hadde skjedd i det hele tatt. Jeg var ikke noe stolt over at jeg hadde hatt sex som 12 åring - IKKE i det hele tatt. Jeg var mer skamfull over det jeg hadde gjort, så derfor holdt jeg kjeft til alle, og da mener jeg absolutt alle! Tiden gikk, og jeg fant plutselig ut at jeg ventet en gutt. Mamma var kjempe sur, det var egentlig alle. Jeg ble enda mer skamfull å angret som bare det for at jeg ikke var ærlig med mamma fra første stund, sånn at dette ikke trengte å skje. Jeg skuffet mamma, og alle andre i familien! Men jeg var bare 12 år, og turte ikke å prate om noe sånt til noen. 

Livet mitt ble bokstavelig til et helvete uten like. Jeg mislikte livet mitt, og jeg ble sett ned på som noe annet rart. Til og med mine lærere snakket dritt om meg foran elevene på skolen. Jeg visste ikke lenger hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg ville i alle fall ikke gå på noe skole lenger, så jeg sluttet litt før 7 klasse var ferdig. 

Jeg har ikke hatt det noe enkelt siden den tiden. Jeg har slitt så utrolig mye i mange år nå på grunn av dette. Jeg kjenner fremdeles på en skam over at jeg faktisk har gjort det jeg har gjort.  Og det har vært alt for tungt å prate om det i alle år, men det er ikke noe jeg for gjort noe med. Jeg vil jo ikke skamme meg eller på en måte, fordi jeg har jo faktisk klart meg.

Jeg synes f.eks ikke noe om at andre på 12 år skal ha sex. Når jeg tenker på det den dag i dag, så tenker jeg litt sånn som andre tenkte om meg på den tiden jeg var så ung. Men jeg hadde aldri slengt dritt til de personene uansett, og det er ikke bare noe jeg sier fordi jeg selv har vært i den situasjonen. Men fordi jeg er ikke den jenta som går rundt å prater dritt om andre, uansett hva de har gjort i livet. 

Det er veldig synd å si det, men det finnes mange flere av oss som faktisk har blitt gravide i en så ung alder. Det er bare ikke like mange som har vært åpne om det, og det forstår jeg så utrolig godt. Jeg skjønner nesten ikke hvorfor jeg åpner meg opp sånn på en blogg, men jeg har fått høre om så utrolig mange som har vært i samme situasjon som meg, og jeg vet at hvis jeg er åpen med dere, så kan jeg hjelpe noen andre, mens andre kanskje bare blir provoserte, men helt ærlig så driter jeg i de folkene som blir provoserte. 

Selv om jeg har skammet meg over det jeg har gjort i så mange år nå, så er jeg samtidig veldig stolt. Jeg har faktisk klart meg, og jeg har allerede to sønner, og jeg har visst for veldig mange at de har det bra, og jeg har klart meg. Jeg skammer meg over at jeg var 12 år når jeg hadde sex, og at jeg ble mamma for første gang som 13 åring, men jeg er uansett veldig glad for at jeg har klart meg, og for at jeg har Joachim!


Les også: Jeg har bevist for mange at jeg har klart å være ung mor to ganger.

Og: Ødelegger livet med å få barn

100 dager igjen

 • 02.05.2017 - 22:26

Nå er det så utrolig herlig vær om dagen. Det har faktisk vært sol helt siden fredag uten en eneste sky omtrent. Jeg har virkelig fått sommerfølelsen nå for å si det sånn. Jeg har faktisk fått farge på kroppen allerede eller på armene og i ansiktet da, resten av kroppen er fremdeles blek ;-) Jeg har ikke kledd av meg så veldig mye selv om det har vært strålende sol og nesten 20 varmegrader, man kan bli litt lurt fordi det er fremdeles bare sola som virkelig varmer. Jeg håper i allefall at det fortsetter i denne retningen her, og at fin været ikke blir brukt opp. Vi har faktisk grillet tre dager på rad også, noe som har vært utrolig godt!

I dag så har jeg vært med noen i familien til Gjøvik, og har fått vært med på rusta. Jeg har faktisk ikke vært innom den butikken før i dag. Ikke siden den kom i nære området i alle fall. Det var veldig mye billig der, og veldig mye fint. Jeg skal nok få kjøpt noe etter vært jeg også, men det blir mye lettere og dra dit igjen når den butikken kommer til Hamar.

Ellers i dag så har dagen gått i og sitte litt på campingen frem til jeg skulle hente igjen barna, og da var det å lage noe middag, og resten av dagen har begge guttene bare vært ute å lekt sammen med noen andre gutter i nærheten her. Merker at barna er veldig glade for at det er så herlig vær ute om dagen. Mens de har lekt å hatt det gøy så har jeg tatt husvask. Veldig deilig å bli ferdig med det. Nå har jeg veldig vondt bak i bekkenet og er veldig sliten, så nå gleder jeg meg bare til å legge meg for kvelden! I dag er det også bare 100 dager igjen til  jeg har termin♥

Gravid uke 26

 • 01.05.2017 - 15:10Nå i det siste har det vært helt herlig vær ute, og jeg kjenner at det å sitte i solen er veldig varmt som gravid, haha. Kan tro jeg gruer meg til det virkelig er sommer å jeg går høygravid. Alle jeg kjenner som har vært høygravid på sommeren har sagt at det er veldig utfordrende, men jeg får bare drikke masse kaldt drikke så går det vel greit ;-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 14 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt: Ca 900 gram

Lengde: Ca 31 cm

I begynnelsen av denne uken er fosteret 24 uker gammelt. Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren.

Ryggraden består av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener!

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse og legge godt på seg.

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no