Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Månedens oppsummering av april

 • 30.04.2017 - 14:58

Tenkte det kunne være litt morsomt med ett innlegg som oppsummerer måneden som har gått. Jeg har jo tidligere hatt "denne ukens" men nå så tenkte jeg at jeg heller kunne ta en "denne månedens" istedenfor. Om det faller i smak eller ei det vet jeg ikke. Men jeg tror det kan være litt morsomt å ha et sånt innlegg for hver måned som har gått! 

Nå i april så er det litt av hvert som har skjedd. Det har vært mange tunge øyeblikk, men samtidig har det vært noen fine også. Bloggen har nesten ikke blitt oppdatert i det hele tatt i april, men enda så er det faktisk en del som har vært innom, og det setter jeg stor pris på. Jeg har hatt det veldig tungt en liten periode i april, så det er utrolig koselig å se at noen av dere enda kommer innom bloggen selv om den ikke har blitt oppdatert på samme måte som tidligere.

Månedens opptur:

Helt siden jeg ble gravid så har ikke jeg hatt så mye kontakt med mine tidligere venner, noe som selvfølgelig er veldig synd. Men det har seg slik at det er ikke alt jeg har fått vært med på, samtidig som at jeg har hatt litt å gjøre om dagen. Jeg har eller ikke hatt det så veldig fint hele tiden, så da har det ikke fristet å ha så mye kontakt med venner - men i løpet av april så har jeg faktisk truffet to av mine venner, og det har selvfølgelig vært veldig koselig. Selv om det har vært tunge tider, så er det utrolig godt å ha noen venner å forholde seg til, så jeg håper at kontakten kommer til å fortsette fremover! 

Månedens nedtur: 

Jeg har virkelig fått gjennom gått litt av hvert denne måneden. Det har vært mye tull i det siste. Jeg har også hatt mye urininfeksjon med nyrebekkenbetennelse i løpet av april, fy fader å forferdelig det har vært. Det har vært veldig vondt, men jeg har heldigvis fått tabletter - det som er problemet med de tablettene er at jeg har blitt så utrolig kvalm av de. Jeg har også vært så uheldig å ha vært veldig forkjølet i april også, så ja denne måneden her har ikke vært så enkel altså, haha.

Været i april:

Fy for det vær det har vært nå i april. Det er helt sikkert veldig merkelig at jeg vil skrive om været på bloggen, men jeg er veldig interessert i været av en eller annen grunn, haha (flaut) Uansett været i april har vært så opp og ned - i det ene sekundet har det vært strålende sol, men da har det også kommet masse sur vind, også har det vært veldig mye snø. Det rare har vært når det har snødd som bare det og rett etterpå så er det den varme sola som er fremme, og bare noen minutter etterpå så har det vært skikkelig med snø igjen. Det er ikke noe rart man har blitt dårlig i april for å si det sånn. Men de to siste dagene i april har det vært strålende sommer vær, det er herlig!

Månedens bilder: 

Månedens høydepunkt:

I april så fikk jeg endelig tatt opp video av at den lille gutten i magen sparket å beveget seg. Jeg har tidligere prøvd og fange opp bevegelsene på film, men det har ikke vært så enkelt, men i april så fikk jeg det endelig til. Han har vært veldig aktiv i magen nå i april også egentlig. Hvis du vil se videoen så kan du trykke HER!

Mest leste innlegg denne måneden:

Avslører termin datoen
Noe forferdelig har skjedd
Ikke helt slik påske jeg så for meg 
Kanskje det er ei jente i magen allikevel? 

Instagram profilen min!


Du kan følge meg på instagram HER, og facebook HER!

Nå begynner ting å falle litt på plass

 • 26.04.2017 - 20:18


 

I dag har været vært så utrolig herlig. For noen dager siden så snødde det veldig mye, noe som ikke var noe koselig i det hele tatt. Det ble rett og slett skikkelig vinter igjen, men i dag derimot så har det vært et herlig vær med sol. Det kunne ha vært bedre, men det var så varmt i solveggen i stad at jeg bare måtte ta av meg jakka, så nå håper jeg at det kan fortsette slik og at snø været ikke kommer tilbake igjen før til vinteren igjen. De sier at det er noe glima endringer nå, og det tror jeg på for å si det sånn! 

Jeg har også fått inn litt av babyutstyr i hus. Det er så utrolig godt å se hva jeg har og ikke har, sånn at jeg vet hva jeg trenger og ikke trenger. Jeg vil ikke bruke masse penger på ting til babyen som jeg allerede har, det blir ganske unødvendig. Så nå mangler jeg bare å gå igjennom klærene igjen, og få sortert klærene etter str. Det er nemlig mye klær i fra str 50 til to år, så jeg må få sortert igjennom hva som kan brukes når babyen blir født, å det som skal gjemmes på til babyen blir større. Da får jeg litt mer kontroll på om det er noe klær i str 50-56 jeg mangler å ikke, sånn at jeg får handlet inn det siste snart. De babyutstyrene jeg fikk av mamma er etter Marius når han var baby, så det går litt i arv. Det meste etter Marius er nytt når Marius var baby, så det er ikke noe av det som er slitt eller noe, så da går det ganske greit å bruke det opp igjen. Jeg kan vise dere litt bilder av tingene i et annet innlegg! :-)

Min aller første gang

 • 25.04.2017 - 15:04

Min første kjæreste

- Den første kjæresten jeg hadde var når jeg gikk i 6 klasse tror jeg. Jeg har hatt mange små forhold før det også, men det var i 6 klasse jeg faktisk var sammen med en fyr i ca et halv år tror jeg det var. Jeg vil ikke dele noe navn på bloggen, men uansett jeg husker det veldig godt, og det var vel min første kjærlighet faktisk, haha. Husker jeg var helt ifra meg når det ble slutt, det var så utrolig vondt og i hvert fall når det ikke tok så lang tid før han hadde funnet seg ei annen ei som han ble sammen med. Dere kan jo tenke dere hvordan man egentlig er i 6 klasse, haha. Men det er utrolig at jeg faktisk var sammen med han en stund, og venninna mi var sammen med broren hans, haha, huff det var tider :-P 

Min første fest

- Min første fest var jeg på når jeg var 15 år gammel, da ble jeg invitert til en fest som de kalte for pimp and hoe eller noe. Jeg husker jeg var sykt nervøs for å dra på den festen. Jeg ble først veldig gira på å dra på min første fest, men skal innrømme jeg fikk kalde føtter når dagen kom. Jeg ble plutselig veldig usikker på om jeg skulle bli med, men jeg var jo litt nysgjerrig også, så det ble jo til at jeg ble med de andre venninnene mine på min alder, og de eldre gutta dems. Og selvfølgelig så var det mange eldre single gutter der som prøvde alt de kunne på oss yngre jenter som også var single. Jeg husker jeg ble spurt om jeg ville bli med han ene hjem. Han mente han bare skulle passe på meg, men han var så på meg hele kvelden så jeg takket nei og da husker jeg han ble litt sur, men heldigvis så var det andre oppegående gutter der som sa til han at han bare kunne dra fordi jeg ikke ville, og det måtte han bare respektere. Så han ga seg heldigvis, å jeg ble sovende på sofaen til han som hadde festen sammen med mange andre folk. Jeg husker faktisk at jeg ble litt små redd når han ene var så på at jeg skulle bli med han hjem. Jeg skjønte jo veldig fort hva han egentlig var ute etter, men han klarte ikke å lure denna frøkna nei.  

Min første leilighet

- Min første leilighet var en veldig liten, men veldig koselig leilighet. Der flyttet jeg sammen med pappaen til Marius mens jeg gikk gravid. Jeg var da 16 år når jeg flyttet dit. Jeg husker det var så utrolig skummelt å skulle sove et annet sted en hjemme hos mamma. Jeg har jo aldri likt å sove borte, men når jeg flyttet for meg selv så måtte jeg jo bli vandt til å sove i mitt eget hjem. Jeg husker jeg hørte lyder over alt, og jeg var skikkelig husredd faktisk, haha. Men herregud så stolt jeg var når jeg endelig hadde fått egen leilighet uten at mamma skulle bestemme. Vi flyttet faktisk inn i den leiligheten 25 desember 2011. Rett etter juleaften så flytter vi, haha. Vi var jo forberedt på det da, så vi fikk jo ganske mye vi hadde brukt for i vår første leilighet. 

Første gangen jeg sminket meg

- Jeg begynte å sminke meg litt i en tidlig alder, men det var bare mens jeg var hjemme. Jeg tror jeg var rundt 8-9 år når jeg begynte å sminke meg for første gang. Jeg sminket meg hver eneste dag mens jeg var hjemme, men når jeg begynte å sminke meg fast før jeg skulle på skolen å sånn var i 6-7 klasse tror jeg. Noen synes det er litt tidlig, mens andre synes at det er ganske normalt. Når jeg tenker på det den dag i dag så er det jo litt tidlig å begynne å sminke seg til man skal på skolen allerede som 11-12 åring, men jeg tror det nesten har blitt litt mer normalt i dag enn da - skremmende nok. 

Første gangen jeg trente på treningssenter

- Første gangen jeg begynte å trene på et treningssenter var faktisk etter at jeg fikk Marius. Jeg var veldig opptatt av at jeg ville ha en perfekt kropp etter graviditeten med han, men det har nok mye med alderen min å gjøre, og ikke minst kropps presset som er her. Jeg skal også innrømme at jeg alltid har vært veldig opptatt av min egen kropp, og har alltid ville ha hatt en fin kropp. Jeg skal ærlig si at jeg aldri har fått den kroppen jeg ville ha, men jeg har vært passe fornøyd. Det negative er at etter at jeg sluttet å trene på treningssenteret så begynte jeg å gå ned i vekt litt etter litt, og jeg har aldri helt klart å få tilbake normal vekten min. Nå så veier jeg jo litt mer en det jeg pleier, men nå er jeg gravid. Så det er vel veldig naturlig. Men jeg håper at jeg kommer til å veie litt mer etter graviditeten enn det jeg gjorde før jeg ble gravid igjen nå. 


Håper dere likte innlegget :-)

Jeg skal IKKE ha flere barn etter denne

 • 24.04.2017 - 18:26


 

Blir lykkelig av å gå gravid sier du?! Jeg har faktisk aldri slitet så mye i et svangerskap før som nå. I dette svangerskapet her så er det så utrolig mye som har kommet av plager. Alle svangerskap er i alle fall uten tvil forskjellige, det kan jeg faktisk skrive under på. Helt på starten av svangerskapet så hadde jeg masse kraftige magesmerter, jeg slet også lenge med kvalme, og ikke minst med hodevondt. Jeg har også slitet smått med bekkenløsning, som nå har blitt til kraftig bekkenløsning, og jeg har i lang tid slitet masse med halsbrann. 

Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg kom til å slite så mye i svangerskapet som det jeg har gjort denne gangen her. De andre svangerskapene mine har jo vært så enkle, også skal dette svangerskapet her være så ille. En ting er i alle fall sikkert akkurat her jeg sitter nå - Dette barnet blir det siste barnet jeg skal bære! Det frister ikke i det hele tatt å gå igjennom noe sånt igjen. Jeg har vært så ille i et par dager nå at jeg nesten ikke har klart å gjøre noen ting. Jeg har til og med hatt så sterk bekkenløsning at jeg nesten ikke har klart å gå, og da er det ille. Selvfølgelig så er det ikke sikkert at jeg hadde kommet til å slite like mye neste gang igjen, men uansett så er tre barn mer enn nok. Jeg er ganske bestemt på at jeg ikke vil ha flere barn etter denne her. 

Sikkert veldig mange som har sagt det før mens de har vært gravide, at de ikke skal ha flere barn, men som har endt opp med noen flere allikevel. Men det er ganske mye ansvar med å ha barn også, så for min del så er det nok med tre barn som bor hjemme, og det frister ikke akkurat å starte på nytt igjen når Joachim f.eks hadde flyttet ut. Så mest sannsynelig så blir dette det siste barnet jeg skal ha. 

Gravid uke 25

 • 24.04.2017 - 10:12


 

Nå går det veldig fort om dagen. I dag er jeg faktisk allerede 25 uker på vei, og det vil også si at om bare 10 uker så er jeg høygravid. Det er også bare igjen 108 dager igjen av svangerskapet. Dette svangerskapet her har gått mye fortere en med de andre egentlig, hehe. Det eneste som er veldig negativt nå er at jeg har fått bekkenløsning. Det er ikke noe behagelig i det heletatt, men jeg får bare ta det med ro, og være i litt aktivitet å høre på kroppen så kommer det nok til å gå bra. Jeg har også begynt å få litt kynnere, men det var visst helt normalt å få det nå, så jeg kunne bare ta det med ro :-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 15 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Jeg har fått bekkenløsning. Det er helt forferdelig vondt.

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt Ca 800 gram

Lengde ca 30 cm 

I begynnelsen av denne uken er fosteret 23 uker gammelt. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes! Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velpro­porsjonert minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Barn som fødes for tidlig, har så stor sjanse for å klare seg hvis de blir født nå, at alle hjelpemidler tas i bruk for å hjelpe dem. Sjansen øker imidlertid for hver ekstra dag barnet får bli i livmoren.

Jeg har fått noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle få

 • 23.04.2017 - 13:11

Helga mi har gått i avslappning. Det har vært veldig godt egentlig. Jeg har slitt så utrolig mye med bekkenløsning i helga så det har vært helt forferdelig. Jeg er litt bedre nå heldigvis, men det er ikke så mye jeg kan gjøre før det blir smertefullt igjen, så nå må jeg bare ta det litt med ro om dagen. Det er også veldig viktig at jeg er i litt aktivitet om dagen sånn at bekkenet mitt ikke låser seg helt. Hvis jeg ikke tar hensyn til bekkenløsninga mi så kan jeg faktisk risikere å få bekkenløsning resten av livet, så det er ikke noe å tulle med det jeg har fått. Det er litt skummelt at det kan gå så langt. Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg kom til å få bekkenløsning i dette svangerskapet. Jeg har tidligere hatt veldig lette svangerskap sånn egentlig, men med svangerskap nummer tre så skulle det ikke være så enkelt har jeg skjønt, hehe. Men er jeg forsiktig å tar hensyn til min egen kropp så skal det nok gå bra får jeg håpe.

Kanskje det er ei jente i magen allikevel?

 • 21.04.2017 - 14:18

Som dere sikkert har merket så har det ikke kommet så mange innlegg i det siste, og det har sin grunn. Det er ikke alt jeg ønsker å dele på bloggen, men jeg kan si så mye som at det er mye som har skjedd i løpet av april. Det har vært noen vanskelige dager, med både det ene og det andre. Men ting begynner å ordne seg litt heldigvis, så jeg håper bare at alt kommer til å bli fint! Formen min er litt så som så om dagen egentlig. Jeg har hatt veldig mye vondt i ryggen i det siste, så jeg har nesten ikke sovet i løpet av natten på en stund nå. Det er veldig irriterende igrunn - merker at jeg er ekstrem trøtt om dagen, og det har vel noe med at jeg våkner opp 2-3 ganger i løpet av natten også sovner jeg igjen på grunn av smertene. 

Nå har jeg vært hos jordmor igjen. Der var alt i orden som det pleier. Jordmora sa at hjerte lyden på babyen var såpass så høy at hvis hun ikke hadde visst at det var en gutt inni der så hadde hun trodd det hadde vært ei jente, hehe. Men det er uten tvil en liten gutt i magen min å ikke ei jente, det fikk jeg se veldig godt å tydelig når jeg var på ultralyd. I dag er det helt herlig vær ute forresten. Eneste som er noe dritt er at det blåser så utrolig mye ute. Solen varmer utrolig mye, men det hjelper ikke når den sure vinden kommer. Det er så typsik i norge det, sånn var det i fjor også. Når det først er sol ute da blåser det som bare det, helst sånn at det ikke går an å sitte ute, men hvis det er overskyet eller noe - da er det vind stille!

Er så spent på å kunne få møte han

 • 19.04.2017 - 12:05

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt i babybobla om dagen, og gjør ikke noe annet en å tenke på den lille gutten i magen. Jeg har bestilt litt smått med ting til lille babyen, og jeg blir så forelska for hvert plagg som kommer. Det kan da ikke finnes noe som er mer søtere enn bitte små babysko og bittesmå babyklær. Det er så utrolig mye søtt å få tak i av baby ting. Det er egentlig ikke så mye til gutter som det er til jenter når det gjelder klær, men det er noen steder man kan få tak i så masse fint. Jeg fikk en kortarmet body og sko til babyen i posten i går, og det var så utrolig søtt♥ Jeg vil bare ha babyen ut jeg nå. Jeg klarer snart ikke å vente lenger, men når babyen kommer ut og det blir mye gråting og jeg ikke klarer å roe han ned med engang så kunne jeg vil sikkert håpe på at han kunne ha holdt seg i magen litt lenger, haha - så må nok bare nyte graviditeten og all spenningen som hører med før han kommer i armene mine. Men jeg ser så utrolig frem til å få møte han. Jeg er så spent på hvordan han er, og hvordan han egentlig ser ut. Er spent på hvem han kommer til å ligne på♥♥


 

En måned til min bursdag

 • 18.04.2017 - 09:15

Nå er det allerede bare en måned til jeg fyller år igjen. Det er litt skummelt at årene går så utrolig fort. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg endelig var 18 år og kunne kjøre bil og kjøpe alkohol på butikken, haha. Uansett om en måned så er jeg allerede 22 år gammel. Jeg kan nesten ikke tro det selv når jeg skriver det eller sier det. Senest i går så sa jeg at jeg ble 19 år gammel, haha - er lov å håpe! Mange som sier at når man kommer til en viss alder så går årene nedover igjen og ikke oppover ;) Men neida, det er bare en alder, og egentlig så burde ikke tallet 22 skremme meg så veldig mye, men jeg synes tiden går litt for fort, og jeg har ikke så lyst til å bli så gammel. Jeg får trøste meg med at jeg er ung enda, og det er lenge til jeg kan kalle meg for gammel, haha! Jeg skal uansett nyte min siste måned som 21 år gammel jente.


Slenger med et bilde av meg selv den dagen jeg skulle feire at jeg ble 21 år gammel. Her skulle jeg ha en liten fest med noen venner, og det ble en veldig fin og vellykket kveld med masse prating og kos. Nå så kan jeg ikke feire bursdagen min på samme måte så lenge jeg er gravid, men skal da prøve å få en fin bursdagsfeiring i år også! 

Ikke helt slik påske jeg så for meg

 • 17.04.2017 - 20:50

Nå er påsken ganske snart over. I morgen så er hverdagen tilbake og det skal jeg ærlig innrømme skal bli veldig godt. Denne påsken her ble ikke helt som forventet for å si det sånn. Det var litt som skjedde i løpet av ferien som egentlig var veldig negativt, men som har blitt til noe positivt allikevel. Jeg vil ikke si så alt for mye om det akkurat nå, men livet lyser nå og det er rett og slett deilig. Jeg tror jeg trengte dette her selv om det føltes tungt på førsten. 

Ellers så kan jeg ikke akkurat si at vi har hatt været med oss i påsken heller. Mange vil vel sikkert ha snø og kunne gå på ski å reise på fjellet. Jeg er ikke akkurat den personen. Jeg hater å stå på ski, og jeg hater snø noe vi faktisk har fått nå i løpet av ferien. Hytte turer kan være koselig, men det er ikke noe som har skjedd i år, og det gjør egentlig ingenting. Jeg har fått gjort litt, og har virkelig kost meg i påsken så jeg klager ikke ;)


Jeg er også inn i svangerskaps uke 24 i dag. Tiden går så utrolig fort om dagen at jeg blir nesten litt skremt. Sjansen for at barnet kan overleve utenfor magen min blir bare større og større for hver dag som går. Det tryggeste er selvfølgelig at han holder seg i magen i mange uker til, men det er litt betryggende at han kan overleve hvis det skulle skje noe snart. Det er vel ikke 100% sikkert at han overlever om han skulle ha kommet til verden akkurat nå, men det blir bare tryggere og tryggere for hver dag som går. Selv om jeg håper at han kan holde seg i magen frem til jeg har termin!

 

Påskeaften

 • 15.04.2017 - 19:46

Hei, nå er det lenge siden sist jeg kom med noen innlegg. Det er litt som har skjedd siden sist, men jeg begynner å få det bra igjen nå heldigvis. Nå er jeg tilbake igjen med blogging. Jeg kjenner jeg har savnet det i de siste dagene for å være ærlig. Det er noe med blogging som jeg liker, og ikke minst så er det så utrolig koselig å ha noe å se tilbake igjen på. 

I dag så er det påskeaften, noe som er veldig koselig. For noen dager siden så ordnet jeg til påskeegg til gutta, noe dem ble veldig glade for. Smågodt er noe de fleste barn setter stor pris på regner jeg med, iallefall barna mine. Jeg har vært litt for snill mot barna mine, så jeg har latt de få spise litt godteri helt siden torsdag. Jeg mener det at når det er påske så er det påske, og da er det lov å kose seg litt ekstra. 


 Joachim har vært borte i noen dager i påsken allerede, og kommer ikke tilbake igjen før på mandag. Han har fått vært litt på campingen sammen med oldeforeldrene sine, og nå i helgen så er han hos pappaen sin og ville sove der til mandag istedenfor til søndag. Marius har også ligget borte en natt i løpet av påsken, så det har vært en ganske så rolig påske i år. I dag så tok jeg med meg Marius bort hos moren min å har spist grill mat der. Det var utrolig godt i dag for å være ærlig. Jeg håper det blir flere dager med grilling fremover. Må få fyrt opp grillen her hjemme snart også, men først så må jeg invitere noen hit - det er litt mer koselig med grilling når vi blir litt flere.

Nå skal jeg bare nyte resten av kvelden med litt godteri og filmer på tv før jeg tar kvelden. Så håper jeg at alle for en fin påskeaften videre!

Noe forferdelig har skjedd

 • 11.04.2017 - 19:33


 

Nå i det siste så har jeg ikke vært noe flink til å oppdatere bloggen. Grunnen til det er at jeg går igjennom noe veldig vanskelig nå om dagen. Jeg har aldri følt det slik som nå noen gang før, men heldigvis så har jeg familien rundt meg å barna mine, det hjelper på veldig mye. Jeg håper at alt blir bedre etter vært, og at jeg ikke kommer til å ha det sånn her i alt for lang tid. Akkurat nå så trenger jeg litt tid på meg, også kommer jeg til å oppdatere bloggen veldig mye fremover når jeg er klar for det. Jeg vet ikke når det skjer, men jeg håper at motivasjonen min kommer tilbake sterkere enn noen gang snart!

Gravid uke 23

 • 10.04.2017 - 14:28


 

Nå har jeg kommet inn i uke 23. Nå kan faktisk barnet høre hva som skjer uten for magen. Det er litt rart men samtidig litt morsomt. Hvis det kommer bråe lyder så kan han skvette, og hvis jeg prater eller synger så kan barnet bli rolig, og kan selvfølgelig kjenne igjen stemmene når han blir født. 

Det verste er faktisk at jeg noen ganger glemmer litt av at jeg er gravid. Det skjedde her om dagen faktisk. Han hadde vært litt rolig i magen min, også driver jeg med noe også skulle jeg bare se ned å da så jeg magen min og skvetter litt til for at magen min var så stor, også sa jeg til mamma at jeg hadde glemt av at jeg var gravid, haha. Hun bare ledde å lurte på hvordan jeg kunne glemme det. Jeg tror aldri jeg har glemt det før, og skjønner ikke helt hvorfor jeg glemte av det nå eller, huff jaja!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 17 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekten på babyen er ca 565 g nå.

Også er babyen ca 28 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 21 uker gammelt. Vi vet at fosteret kan høre fordi det rea­gerer ulikt på ulike lyder. Kanskje skvetter det til ved brå og høye lyder!

Fosterets bevegelser blir bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammen­bindes i et nettverk.

Det viktige stoffet surfaktant dannes nå i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at det alltid blir noe luft igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig. Ved for tidlig fødsel settes en sprøyte med steroider for å modne lungene litt raskere.

Den ene har påskeferie, mens den andre har ikke

 • 07.04.2017 - 19:53

Nå er påsken endelig her å det er som regel rundt påske tider, eller litt etter påsken det pleier å bli varmere dager. I dag så har det faktisk vært litt god temperatur ute. Jeg har fått skikkelig sommer følelse i dag for å være ærlig. Jeg har til og med vært på campingen litt i dag, og det er så utrolig koselig. Vi har sittet ute å bare koset oss kjempe masse. Joachim skulle sove der i natt, så jeg regner med at jeg kommer til å dra dit en liten tur i morgen også for å hente han igjen, med mindre han bestemmer seg får å ligge der en natt til selvfølgelig, men jeg kommer sikkert til å dra dit en liten tur uansett. 

Joachim har jo offisielt påskeferie nå og skal ikke tilbake på skolen igjen før den 18, men Marius derimot skal i barnehagen på mandag og tirsdag også har han påskeferie frem til den 18 også. Marius er litt mer rastløs av seg enn det Joachim er, så Marius synes det er veldig greit å være i barnehagen. Jeg fikk høre at det var veldig mange barn som skulle være i barnehagen de to dagene før påskeferien også. Føler meg litt slem som sender han i barnehagen når Joachim har fri, men på en annen side så får jo jeg litt tid alene med Joachim mens Marius er i barnehagen å det er ganske greit det også. Det er ikke ofte jeg er helt alene med Joachim fordi Marius er som regel rundt meg heletiden. Jeg skal i alle fall prøve så godt jeg kan å gjøre så barna for en fin påskeferie, også håper jeg at det kan bli litt grilling nå i påsken.Ha en fin påske alle sammen!

Avslører termin datoen

 • 07.04.2017 - 13:29


 

Veldig ofte så får jeg spørsmål om når terminen min egentlig er. På førsten så ville jeg ikke si en dato fordi jeg rett og slett ikke visste helt sikkert, og ville heller vente til jeg hadde vært på ultralyd. Nå så har det bare blitt glemt, så det eneste som står er at han kommer i august. Jeg vet det er noen i familien og andre bekjente av meg som leser bloggen min. De fleste i familien min har fått vite terminen alt, mens andre vet det ikke enda. Termin datoen min er den 10 august. Jeg kjenner jeg er veldig spent på når han kommer til å komme ut. Joachim kom før tiden. Jeg hadde jo planlagt keisersnitt med han, og Joachim kom før det planlagte keisersnittet. Marius kom en dag over termin, så jeg er veldig spent på når denne gutten bestemmer seg for å komme! 

Det er så typisk at dette skulle skje nå

 • 06.04.2017 - 17:54


 

Kan ikke akkurat skryte på meg at jeg har vært så veldig effektiv i dag. Jeg har nesten ikke fått sovet på flere dager, også har jeg selvfølgelig klart å bli forkjølet. Våren var kanskje ikke så fin allikevel, haha. Joda våren er fin den, men det har vært så opp og ned med tempratur og vær forhold i det siste. I det ene øyeblikket så er det strålende sol og flere varme grader, og i neste sekund så er det pøsende regn vær og vind, og plutselig litt snø, og så kommer solen tilbake. Det er ikke noe rart man blir dårlig. Denne gangen her så er det jeg å Joachim som har blitt så uheldige å bli rammet av denne fæle forkjølelsen, så da blir vel Marius neste når vi er friske igjen, det er i hvert fall veldig typisk. Jeg har faktisk bare ligget rett ut i nesten hele dag. Jeg har følt meg rar i øyene, og nesa renner også har jeg begynt å få små vondt i hodet. Håper jeg i alle fall blir frisk i løpet av påsken. Det er forresten så utrolig typsik at man skal bli dårlig nå som påsken er like rundt hjørnet. 

Video av babyens bevegelser

 • 05.04.2017 - 14:57


 

Tenkte jeg bare skulle si ifra at jeg har fått opp en video av babyens bevegelser. Det var skikkelig morsomt å endelig få det opp på en video. Det er noe helt spesielt og så utrolig fint på mange måter. Jeg er så glad i den lille gutten som vokser seg stor i magen min. Han er forresten veldig aktiv liten gutt. Har faktisk fått høre det at hvis barnet er kjempe vill i magen så blir han rolig når han blir født. Spent på å se om det er tilfelle eller ei, han er nemlig veldig aktiv veldig ofte. For å se videoen med sparkene så trykk HER!

Jeg er veldig stolt

 • 04.04.2017 - 19:52

Jeg må jo innrømme at jeg er veldig stolt over hvordan jeg faktisk har klart meg med tanke på at jeg fikk min første sønn som 13 åring, og at jeg fikk min andre sønn som 16 åring. Jeg flyttet til og med for meg selv allerede som 16 åring fordi jeg ventet et barn til. Jeg husker jeg var så stolt over at jeg endelig hadde fått min egen leilighet som jeg kunne bestemme over, samtidig som at jeg skulle få barn nok engang. Jeg hadde kontakt med barnevernet begge gangene, og begge gangene så klarte jeg å vise for de at jeg var en flink mamma. Jeg var så glad når jeg fikk beskjed om at de ikke hadde noen grunn til å følge med på meg lenger, fordi de så at jeg var en god mor!

Når jeg tenker meg om så har jeg virkelig klart livet som ung mor to ganger ganske så greit. Jeg har virkelig fått gjennom gått mye i løpet av livet, og jeg har hatt veldig mange nedturer opp igjennom årene som ung mor, men herregud så stolt jeg egentlig er over meg selv med tanke på at jeg har klart meg så bra som det jeg har gjort, selv om jeg har hatt verdens verste mot gang mot meg.


 

Jeg har klart å gi barna mine den tryggheten de fortjener, og de har tak over hodet og alltid mat på bordet, og de får til og med ting de vil ha i ny og ned. Jeg har alltid hatt regler på barna mine. Jeg er den type mammaen som synes at alle barn i alle hjem skal ha regler å forholde seg til. 

Når det gjelder Joachim som går på skolen, så er det alltid lekser med engang han er ferdig på skolen eller så får han ikke lov til å gjøre noe annet før det er gjort. De begge to har inne tider når de er ute. Joachim har lov til å være ute litt lenger en Marius med tanke på at han er litt eldre. De begge to skal ta med tallerken sin tilbake på kjøkkenet når de er ferdig med å spise. Og jeg synes de skal kaste søpla i søpla å ikke på bordet eller andre plasser. Når de har lekt på rommene sine, så skal de også rydde opp igjen. Og de skal ikke sitte så lenge på nettbrett i hverdagen, de har lov til å sitte litt lenger på nettbrett i helgene, men det er bare hvis det er stygt vær ute. Er det fint vær så synes jeg at de skal prøve å være mer ute en inne. Som dere ser så er det ikke strenge regler jeg har, men det er uansett regler - og det er noe jeg synes er viktig i alle hjem. 

Skuespill i barnehagen

 • 04.04.2017 - 18:17Da har jeg fått vært i barnehagen å sett barna gjøre skuespill om hakkebakke skogen. De var kjempe flinke alle sammen. Marius var litt sjenert på førsten, men han kom seg litt å vi hørte hva han sa. Han var så utrolig søt der han sto. Han var også en av de blideste av alle tror jeg, haha. Han smilte heletiden uansett hva som skjedde. Jeg kjente jeg ble så stolt av å se på han i dag. Jeg er så glad for at jeg kunne være med på å se på han!

 

Nyter siste gangen

 • 04.04.2017 - 13:08


 

Hei, og god tirsdag!

Jeg tar ting veldig med ro om dagen egentlig, haha. Jeg vet at jeg må lytte etter kroppen, spesielt nå som jeg er gravid. Jeg merker det at alt ikke er så enkelt lenger. Det er ikke så mye som skal til før jeg blir sliten, og før jeg får vondt i kroppen. Så derfor må jeg ta ting litt forsiktig å ikke stresse så veldig mye med diverse. I dag har jeg hatt ganske vondt i ryggen, det er ikke akkurat noe behagelig.

Babyen er veldig aktiv i dag, og jeg ser hele magen min beveger seg i alle retninger. Det er litt morsomt å se på, men det er litt små ekkelt også, hvis dere skjønner hva jeg mener. Jeg prøver i alle fall å nyte hver tid jeg har av graviditeten. Nå er det ikke så alt for lenge til det er over, og mest sannsynlig så er dette siste gangen jeg kommer til å gå gravid, så da må jeg passe på å nyte det nå.

Nå skal jeg snart oppi barnehagen til Marius å se han gjøre skuespill. Det gleder jeg meg veldig til. Marius har også gledet seg veldig mye til det, og det er veldig stas at mamma kommer å se på han. Det er som regel litt stas når foreldrene blir med for å se på barna. Og jeg liker veldig godt det å se litt på sånne type ting når det gjelder barna mine.

Begynne å bade på stranda nå?

 • 03.04.2017 - 19:44


 

Det er mandag igjen, og det er faktisk den siste uka før påskeferien begynner. Jeg håper at været kommer til å være fint nå i påsken. Det er så kjedelig hvis det skal bli en påske med bare stygt vær. I dag derimot så har det vært kjempe fint vær, og det har vært helt herlig å sitte ute. Marius spurte meg faktisk i stad om vi kunne dra å bade ute fordi han var så varm, men så varmt er det ikke enda. Det er i alle fall en som gleder seg utrolig mye til sommeren er her for fult, sånn at han kan bade på stranda. 

Nå fremover så kommer jeg vel nesten ikke til å se noe fra de barna mine. Når det er sommer så pleier dem å være ute heletiden, og går som regel bort hos noen venner, alle fall Joachim som er så stor, han er aldri hjemme om sommeren. Marius har bare lov til å gå til naboen over veien, og ikke så mye mer enn det. Selv om han er 5 år så er jeg så redd for at han skal stikke av eller gjøre noe han ikke har lov til. Han er litt umulig enda denne gutten, hehe!

Gravid uke 22

 • 03.04.2017 - 12:28
 

Herregud så fort tiden går nå om dagen. Jeg synes jeg kommer i ny graviditets uke litt for fort. Før jeg vet ordet av det så er jeg vel høygravid. Kanskje litt å ta i enda, men tiden flyr bare avgårde. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fant ut av graviditeten, og nå er det ikke lenge til at jeg er ferdig med graviditeten. Jeg kjenner jeg gleder meg bare mer og mer til jeg få han i armene mine.

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: ca 18 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv. Den er mest aktiv akkurat i det jeg står opp om morgen, og midt på dagen å litt på kveldstid.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en ganske fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

Vekten til babyen er ca 460 gram.

Fulllengde på babyen er ca 27 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 20 uker gammelt. Øyebryn og hår blir mer synlig, og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd. Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet.

Beina begynner å nærme seg endelig lengde og riktig proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein er sterkere, slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er under utvikling og vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

April i fjor

 • 02.04.2017 - 19:18

Dette innlegget her skulle egentlig komme i går, men så ble det dessverre glemt. Men her kommer det noen bilder av april i fjor. Det er litt morsomt å se tilbake igjen på egentlig. Jeg har planer om å gjøre litt sånt for hver måned vi kommer i!

Bilde tatt 7 april 2016

Bilder tatt 10 april 2016
 

Bilder tatt 16 april 2016
 


Bilde tatt 18 april 2016
 


Bilde tatt 27 april 2016

Ha en fin kveld videre, og nyt april måneden!

Følg meg gjerne på instagram og facebook

Gjenstander en baby trenger

 • 02.04.2017 - 14:10

//affilatelinker//

Hei dere.

Nå som jeg venter nok en baby så tenkte jeg at jeg kunne dele litt av hva en ny født baby trenger. Det er jo så utrolig mange som venter barn nå har jeg lagt merke til. Mest sannsynelig så ser vel jeg mange gravide så lenge jeg selv er gravid. Jeg vet ikke om det er så mange gravide som leser bloggen min, men tenkte jo at jeg uansett kunne dele litt hva en baby faktisk trenger. Det er vel ganske naturlig av meg at jeg er veldig opptatt av det nå.

En baby trenger:


Seng Det er selvfølgelig noe alle babyer trenger. 

 


Sengesett til både seng og vogn det er det også veldig greit å ha litt av. Man må nemlig skifte på dynene inni mellom. Jeg har alltid hatt i alle fall tre sett med sengesett til baby.

 


Sengetøy til å ha på madrassen trenger babyer like mye som oss andre. Og man burde selvfølgelig å ha litt sånn at man kan skifte inni mellom. De fleste barn kan gulpe og kanskje tisse utenfor. Jeg opplevde ikke at Marius tisset igjennom noen gang, men Joachim derimot gjorde det veldig ofte. Det kommer selvfølgelig litt an på hvordan bleier man bruker, men det er uansett veldig greit med litt skift!

 


Sprinkelbeskyttelse Det er veldig greit å ha rundt sprinkelsenga. Da slipper nemlig babyen å sette seg fast mellom hullene.

 


Babygym Det er veldig kjekt å ha. Da kan babyen ligge der å kose seg, og etter vært så kan babyen lære seg å snu seg fra rygg til mage. Jeg har alltid vært glad i å ha babygym.

 


Vippestol/babyhuske Den her er best i test faktisk. Jeg har alltid likt å ha en vippestol til babyene mine. Og vil derfor kjøpe det denne gangen også. 


Vogn Det er i hvert fall veldig greit å ha. 

 


Insektsnett/regntrekk det er kjekt med insektsnett, i alle fall for meg som får baby på sommeren, da slipper det å komme masse insekter og katter i vogna hvis babyen sover ute.

 

 


Stelleveske Det er veldig greit å ha. Der kan man ta med skift og bleier å sånne små ting hvis man skal bort på noe. Det hender nemlig ofte at en baby trenger ekstra skift med klær, og ikke minst med bleier.

 


Bilstol det er viktig å ha. I alle fall for de som kjøre mye bil. Jeg er veldig avhengig av å ha bilstol til babyen med tanke på at jeg kjører de andre barna på skole og barnehage. Også synes jeg det er mye lettere å kjøre til butikken, og da er jeg veldig avhengig av å ha en bilstol som babyen kan sitte i. Og da vil jeg helst ha en bilstol som er lett og ta ut og inn i bilen.

 


Babyuro Dette er vel ikke noe en baby virkelig trenger, men barna mine har alltid blitt veldig stille og rolige av å ha en babyuro, så derfor har jeg planer om å ha det til denne babyen også.

 


Babyklær Også trenger selvfølgelig alle babyer klær. Jeg kan skrive et annet innlegg om klær til babyen senere!

 


Stellebord er også noe som er veldig greit å ha. Jeg synes det er mye lettere å skifte bleier og klær på et stellebord enn andre plasser.

Kjentes ut som om jeg hadde vært på fylla

 • 01.04.2017 - 20:03Natt til i dag så hadde jeg barnefri. Jeg satt faktisk våken til klokka ble nærmere halv tre på natten, jeg fikk nemlig plutselig besøk av mitt søskenbarn. Det er ikke ofte han kommer på besøk, så det var kjempe hyggelig det. I dag tidlig derimot, så var jeg så trøtt å hadde veldig vondt i hodet. Det kjente faktisk ut som om at jeg hadde vært på fylla, haha. Kjenner nå at jeg er litt glad for at jeg ikke kan drikke alkohol i alle fall, for sånn hodet mitt var i dag tidlig, er sånn hodet mitt er hver gang jeg har drikket, samtidig som at jeg er veldig kvalm, men den kvalmen hadde jeg heldigvis ikke. 

Jeg hentet igjen Marius ved to tiden i dag, og resten av dagen så var vi borte hos moren min. Det var jo ingen barn der i dag, men Marius har uansett koset seg kjempe masse sammen med de store søsknene mine. Der har det gått i høy musikk og dans, også har Marius vært litt ute å hoppet på trampoline. Det har vært så utrolig herlig vær igjen i dag. Her om dagen så kom det jo masse snø, og i går så regnet det som bare det, men i dag har det heldigvis vært sol, og det elsker jeg.Ha en fin lørdagskveld alle sammen :-)

Har ikke ledd så mye på lang tid!

 • 01.04.2017 - 11:42

Hei, i dag er det 1 april. Jeg har ingen planer om å dra en spøk i dag i det hele tatt. Jeg er ikke noe god på de april spøkene, så da gidder jeg eller ikke å prøve å komme med noe dumt noe.

Uansett i går fikk jeg besøk av ei venninne. Det var så utrolig koselig å få besøk av henne igjen. Jeg har faktisk ikke hatt kontakt med noen venner siden jeg ble gravid, noe som er veldig synd egentlig. Men uansett sånn er det vel. Det var uansett veldig koselig å få besøk i går, jeg fikk til og med barnefri, så vi dro å kjøpte oss middag ute og satt å skravla og hadde det veldig gøy til hun måtte dra igjen. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg lo så mye som i går. Jeg kjente det at det var veldig godt å kunne prate med noen andre en bare noen i familien for å si det sånn. Nå som det nærmer seg sommer så blir det litt bedre å kunne få besøk, så da skal jeg nok invitere henne på grillmat på terrassen min, det er så utrolig koselig. Ha en god 1 april, og prøv å ikke dra den aprilsnarren så alt for langt da. Finnes alt for mange som kommer med spøker man egentlig ikke skulle ha kommet med. 

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no