Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Ente opp på sykehuset

 • 31.03.2017 - 13:37

Dagen i dag gikk ikke helt som planlagt. Jeg sto opp til vanlig tid, og fikk sendt begge guttene på skole og barnehage. Jeg så at mamma fremdeles var hjemme, så jeg tok en liten tur bort hos henne. Og for hennes del så var det veldig bra at jeg i det hele tatt kom. Mamma skulle på sykehuset med broren min, ikke noe alvorlige greier altså. Men når hun kom seg opp på barneskolen i det de skulle reise, så kom jeg kjørende etter henne opp mot skolen. Hun stoppet bilen, og jeg vet at hun har hatt mye problemer med bilen sin i det siste, så jeg stoppet jeg også får å se hva som skjedde. Og selvfølgelig så ville ikke bilen til mamma fungere noe mer. Hun trenger nemlig nytt batteri på bilen sin, så den gikk det ikke å starte noe mer i det hele tatt. Flaks for henne, så var jo jeg der så da fikk jeg kjørt de til sykehuset, sånn at de fikk gjort det de skulle, også måtte jeg få kjørt henne på jobb og broren min hjem. Så da er det bare å håpe på at hun får noen til å hente seg på jobben når hun er ferdig i dag, haha. Noe skal det være heletiden!I dag så reiser Joachim hos pappaen sin igjen, og blir borte til søndag. Så da blir det å få prøvd å funnet på noe med Marius. Marius er ikke så glad i de helgene Joachim er borte, fordi det er faktisk ingen barn i familien som Marius kan leke med som er hjemme de helgene. Som da vil si de minste søskene mine og søskenbarna mine. Det er litt synd for Marius sin del, men vi får da prøve å finne på noe, å kose oss litt ekstra så går det som regel greit. Det som er litt dumt at jeg ikke har noe spesielt med venner med barn på hans alder. Så det er litt av ulempen med at jeg har fått barn så tidlig!

Jeg har ikke noe klart til babyen kommer i hus

 • 30.03.2017 - 17:52

For å være ærlig - nå så føler jeg meg skikkelig treg i forhold til det jeg har vært før. Jeg har ikke ordnet noen ting til babyen kommer enda, og nå er det ikke lenge til han kommer. Jeg har masse ting hjemme hos mamma, også har jeg litt smått her hjemme, men det er ikke mye. Jeg skulle også ordne til innpå soverommet der babyen skal sove, men der har jeg eller ikke begynt ennå. Nå følte jeg plutselig at jeg fikk det veldig travelt. Jeg må få ordnet til, og ikke minst få det som er hos mamma med hjem hit sånn at jeg vet hva jeg har å ikke har. Jeg vil jo at alt skal være klart til babyen kommer. Tiden har liksom bare gått litt ifra meg i det siste. Jeg er faktisk litt over halvveis i svangerskapet, så det er virkelig på tide å begynne å ordne det klart. Huff nei nå ble jeg veldig urolig kjenner jeg - kanskje på tide å begynne ganske raskt!
 

Svangerskapet med Marius vs nå

 • 30.03.2017 - 14:01

Her er noen bilder av svangerskapet med Marius fra 2011 å nå. Jeg ser på de bildene her fra uke 11 til uke 21 så var jeg nesten like stor på samme tiden med Marius som nå. Det er litt spesielt! Jeg trodde faktisk at jeg var større med Marius, men ser nå at jeg tok veldig feil der. Men det er uansett litt morsomt å sammenligne magebilde fra graviditeten i 2011 og nå i 2017!

Gravid bilde med Marius er på venstre side på hvert bilde. Og de bildene som sitter sammen er i samme uke bare forskjellige år!

Det er veldig rart å tenke på at det faktisk vokser opp et barn i magen. På mange måter så har det ikke gått helt opp for meg ennå at jeg faktisk skal ha et barn til. Jeg kjenner jo at barnet beveger seg i magen hver eneste dag, og jeg går rundt med små plager hver eneste dag på grunn av graviditeten, men enda så føler jeg at det bare er så merkelig. Om noen måneder så har jeg en baby i hus, det er litt rart å tenke på - men herregud som jeg gleder meg til han faktisk kommer. Det å gå gravid er ikke bare bare, ser finere ut på bildene som blir lagt ut på sosiale medier, haha!

Svangerskapet ble litt for tøft den første tiden

 • 29.03.2017 - 19:53

Dere som har fulgt med på min tidligere blogg, og litt på denne bloggen her har vel fått med dere at dette svangerskapet her ikke har vært så enkelt i det hele tatt. Det har vel syntes på de bildene som har kommet på bloggen, og kanskje litt på skrive måten min. 

Det ble en tøff start på førsten av svangerskapet fordi det var ikke planlagt i det hele tatt. Jeg gikk på p-piller og hadde ingen planer om å bli gravid igjen med det første. Jeg hadde planer om at jeg i alle fall skulle ha drømme jobben, og eie mitt eget hus før jeg i det hele tatt skulle ha flere barn. Jeg hadde også planer om å begynne og reise litt å oppleve verden litt mer også, men helt slik ble det jo ikke. Så derfor ble det en litt for hard start på svangerskapet. Jeg begynte faktisk å tenke på å ta abort på førsten, fordi jeg fikk et så stort sjokk når jeg fant ut av graviditeten, og var usikker på om det var smart å ta vare på babyen, men jeg var alt for redd for å fullføre det. Jeg var redd for alt som skjer under en abort, og jeg var livredd for at jeg kom til å angre på det valget senere i livet, jeg synes eller ikke at jeg hadde en god nok grunn til å ta abort, fordi jeg visste jo det at jeg kom til å klare å ta vare på babyen. Det har vært mange måneder jeg har grått veldig mye på grunn av den situasjonen jeg kom i. Jeg nådde rett og slett bunnen for en stund siden, men jeg har klart å komme meg opp og det er takket være familien rundt meg. 


 

Jeg har gått igjennom veldig mye i løpet av de årene jeg har levd nå. Jeg ble jo som sagt mamma for første gang som 13 åring, og andre gang som 16 åring. Jeg har klart meg så utrolig bra selv om det har vært veldig mange tøffe utfordringer, så derfor er jeg veldig sikker på at jeg kommer til å klare meg veldig godt nå også, selv om jeg ikke eier drømme huset eller har fått drømme jobben ennå.

Jeg er snart 22 år gammel, og har fremdeles godt tid på meg til å få drømme jobben og drømme huset. Selv om jeg venter et barn til så vil ikke det si at livet mitt har gått på hodet. Jeg føler meg veldig trygg på mamma rollen, og jeg vet at jeg kommer til å klare dette livet veldig bra. Jeg har familien rundt meg som støtter opp, og som hjelper til når det trengs. Jeg har også fått to store barn som ikke krever så mye lenger, og som kommer til å bli flinke store brødre. 

 

Bekkenløsning - håper det ikke blir verre

 • 29.03.2017 - 13:04


 

Jeg vil starte med å si at jeg beklager for at det ikke kom noen nye innlegg i går. I går hadde jeg nemlig en dag der alt føltes så fælt, så da orket jeg rett og slett ikke å blogge. Egentlig så burde jeg vel ikke beklage meg med tanke på at det er min blogg, haha. Men uansett da fikk dere i alle fall en forklaring om hvorfor det ikke kom noen innlegg i går. Det har faktisk blitt en del som har begynt å lese bloggen min i det siste, noe jeg setter utrolig stor pris på.

I dag har jeg det bedre enn i går. Alle har vel sine dager der ting er litt opp og ned. Jeg er så uheldig blitt at jeg har begynt å få litt smått med bekkenløsning, det er ikke noe behagelig i det hele tatt. Jeg har aldri hatt det med mine tidligere svangerskap så dette er litt nytt for meg, å ikke noe behagelig. Jeg har fått høre at det kan være normalt å få det spesielt etter å ha vært gravid tidligere. Heldigvis så har jeg ikke fått kraftig bekkenløsning, så jeg håper bare at det ikke blir verre. Har hørt om mange som har fått så kraftig med bekkenløsning at de nesten ikke har klart å sto opp tur senga uten hjelp, så håper ikke at det kommer til å gå så langt med meg, hehe. Så jeg får bare krysse fingrene for at det i alle fall ikke blir noe verre en det det er nå. 

Mest lyst til å bare kaste av meg alle klærne!

 • 27.03.2017 - 20:11


 

Nå er det så utrolig deilig ute om dagen. I to dager nå så har det vært skikkelig med sol ute, og det er så utrolig herlig. Jeg var i et lite bursdagsselskap i går, og da satt vi ute, jeg holdt på å koke ihjel ute i solen, haha. Men jeg skal ikke klage, det er rett og slett deilig. Jeg har mest lyst til å bare kaste av meg alle klærne å bare sitte ute i solen, men jeg er litt pinglete når det gjelder det ennå. Det er nemlig ikke så varmt når solen blir borte, eller det er jo rundt 16 varme grader ute i skyggen på dagen, så jeg skal vel ikke klage. Barna elsker været ute nå om dagen de å, dem vil bare være ute å det skjønner jeg veldig godt. Marius har allerede begynt å klage på at han må legge seg mens det ennå er lyst ute. Nå blir det jo ikke mørkt før klokka er sånn rundt 9, så det er ikke så stas å legge seg lenger, noe jeg skjønner veldig godt, men han kan jo ikke akkurat være oppe alt for sent selv om det er lyst ute. Jeg prøver å si til han at vi har kommet til sommertid, og da kommer det bare til å bli lysere og lysere ute for hver dag som går, og da gikk det heldigvis greit. Han er jo ganske heldig egentlig, for selv om det er lyst ute, så blir det veldig mørkt innpå rommet hans. Han har aldri vært den som har likt å sove med lys på rommet, så der har jeg alltid hatt rullgardin som ikke slipper inn noe lys, og det er vi begge to veldig takknemlige for, haha! Nå håper jeg bare fin været kan fortsette, og at det ikke kommer noe mer vinter følelse. Jeg er så ferdig med vinter nå, og er veldig klar for sommeren, å ikke minst mange pluss grader. 

Gravid uke 21

 • 27.03.2017 - 13:46


 

Da var jeg allerede kommet til uke 21 i svangerskapet, og har da bare igjen ca 19 uker igjen. Det går så fort om dagen, men det er vel som regel på slutten det kommer til å gå sakte. 

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 136 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv. Den er mest aktiv akkurat i det jeg står opp om morgen, og midt på dagen å litt på kveldstid.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en ganske fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

I begynnelsen av denne uken er fosteret 19 uker gammelt. Det er svært aktivt og har fremdeles god plass i livmoren. Du kjenner sannsynligvis mange av bevegelsene, men ikke alle. 

Nå som fosteret kan sove, vil det sakte få rutiner rundt dette. Både fostre og små barn har en tendens til å ville bestemme døgnrytmen selv. Du oppdager gjerne at fosteret er aktivt når du legger deg. Selv om fosteret har vokst mye, er det tynt og spinkelt ettersom fettlaget ikke er særlig tykt ennå. 

Fosteret fortsetter å gjøre pusteøvelser; det trekker fostervann inn i lungene og puster det ut igjen. Fordi det er omsluttet av fostervann, er barnets bevegelser mye mer elegante og flytende nå enn etter fødselen. Da gjør tyngdekraften enkelte bevegelser umulige fordi musklene ikke er strerke nok. I livmoren kan barnet derimot boltre seg fritt med både kollbøtter, boksing og harde spark!

Abort - det er vel ikke så vanskelig å ta

 • 26.03.2017 - 20:20

"Det er vel ikke så vanskelig å bare ta abort. Det er jo bare å svelge en pille også er det over, verre er det ikke!"

Dessverre så er det ikke så enkelt som mange kanskje tror. Det er kanskje lett å sitte å si det når du ikke sitter der med ansvaret selv. Det er ikke så enkelt å bare dra på sykehuset å svelge en pille, og tro at alt er over etter det. Det er så mye mer som skjer med den personen som velger å avslutte livet på den i magen. Du velger faktisk å avslutte livet på ditt eget barn uansett om du er langt på vei eller ei. 

Selvfølgelig så kommer alle til å ha forskjellige tanker om abort. Veldig mange synes det er helt greit å ta abort, mens mange andre ser på abort som drap uansett. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg hater abort, og blir kvalm bare av tanken på en abort. Hvis man skal ta abort, så skal det være en veldig god grunn for det, ikke bare fordi "det ikke passer seg akkurat nå" det er ikke en god nok grunn - det er i alle fall min mening. Har du samleie så kan det bli barn av det, og da må man bare ta ansvaret for det. Det er ingen prevensjon som er 100% sikkert. Selvfølgelig så er det noe som er litt tryggere en andre, men det er uansett aldri en garanti med mindre man er steril.

Jeg har aldri likt abort, og kommer aldri til å like de som bruker abort som prevensjon. Skal man utføre abort så skal det være en veldig god grunn til det uansett, du dreper kanskje ikke i en abort når du ikke er lengere en 5-6 uker, men du avslutter uansett et liv uansett hvordan du vender å vrir på det, og det er ikke greit med mindre du har en veldig god grunn for det. Jeg synes alt for mange bruker abort som en lett løsning på livet, og det er helt forferdelig. Jeg skjønner ikke hvordan folk klarer det. Og tenk på alle de som faktisk ikke får barn i det hele tatt, også skal de som faktisk er så heldige å kunne få barn bare avslutte livet på den lille. Det er forferdelig. Da stemmer jeg nesten litt mer for å adoptere bort barnet egentlig, så fælt synes jeg en abort er!


Lille baby gutten min♥

20 spørsmal og svar

 • 26.03.2017 - 14:37


 

1. Hva var det siste du skrev ned på et papir? 

Skrev ned kidnummer og kontonummer til noe jeg skulle betale.

2. Hva må du alltid i vesken? 
Lommebok, lader, tyggis, sminke, osv....

3. Hva pleier du å bestille på kafé? 
Jeg pleier aldri å dra på kafé.

4. Hvilke nettsider besøker du daglig? 
Ulike blogger, nettnyheter og facebook.

5. Hvem ringer du til når du er sint/lei deg?
Hmm, kommer litt an på egentlig, men for det meste mamma. Kommer litt an på hva det gjelder. Veldig ofte så hender det at jeg ikke ringer noen.

6. Hvilken farge er det på tannbørsten din? 
Orange, haha. Pleier vanligvis å ha rosa eller lilla.

7. Kan du bytte olje på bilen? 
Ehh litt flaut å si, men jeg kjører for det meste bare, haha. Men jeg tror jeg vet hvor det skal fylles :-)

8. Hva har du hatt av kjæledyr? 
Hamster, marsvin, kanin, fisker, hund og katt

9. Har du noen piercinger? 
Har i tunga, også har jeg hatt i øyenbrynet og i leppa for mange år siden, men det er borte nå.

10. Når trives du best i Norge?
Jeg elsker å være i norge når det er skikkelig sommer. Jeg elsker sommeren, og kunne egentlig ønske at det var sommer året rundt.

11. Hva gjør deg lei deg?
Jeg liker ikke å se andre lei seg, da får jeg det veldig vondt. Jeg er en sånn person som ikke liker at andre har det vondt, eller blir behandlet på feil måte!

12. Hva gjør deg glad? 
Å se at andre har det bra. Barna mine, familien min, venner, folk som bryr seg.

13. Hva er drømmejobben din? 
Åhh, jeg har så mange drømmer egentlig.

14. Abonnerer du på et ukeblad?
Nei.

15. Hva var det siste du kjøpte? 
Dopapir :-P haha 

16. Liker du kinesisk mat?
Ja, men kommer litt an på hva slags mat. Liker ikke all kinesisk mat for å si det sånn, haha

17. Når var du i kirken sist? 
Ehh, når Marius ble døpt tror jeg!

18. Har du noensinne vært i en ambulanse? 
Nei faktisk ikke.

19. Hvor lang tid bruker du om morgenen? 
Jeg har barn, så ca 5 minutter max.


20. Banner du ofte?

Dessverre så banner jeg litt for ofte, men jeg har blitt flinkere en jeg var, og jeg prøver å jobbe litt med språkbruket mitt.

En herlig vår dag ute i solen

 • 25.03.2017 - 19:47I dag så reiste jeg og Marius bort hos moren min. Han ville leke med søsknene mine, og Joachim er borte hos oldeforeldrene sine. Så da bestemte vi oss for å bruke dagen hos mamma istedenfor å bare sitte hjemme, det blir nemlig litt for kjedelig for Marius. Vi har brukt nesten hele dagen ute hos henne i dag, det har vært så utrolig godt å varmt ute. Det er så herlig med sol nå! Allerede i natt så skal jo klokken stilles til sommertid, det er herlig det. Nå så har Marius akkurat lagt seg, og jeg skal bare sitte i sofaen å slappe av. Jeg har hatt så utrolig vondt i hodet i hele dag, så da er det viktig å få slappet av litt. 

Ha en fin dag!

Det er nesten litt flaut å innrømme

 • 23.03.2017 - 19:52

Som dere fleste vet så er det jo ikke alt gravide skal spise eller drikke, eller i det hele tatt gjøre. Gravide kan nesten ikke gjøre noen ting når jeg tenker meg om. Men allikevel så er det kun en ting som plager meg veldig etter at jeg ble gravid, og det er å drikke energi drikke! Det er helt sykt egentlig, og nesten litt flaut å si. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å savne energi drikke så enormt, men jeg sitter faktisk å tenker på energi drikke heletiden, og jeg kjenner jeg nesten ikke klarer å holde meg når jeg er på butikken. Jeg har så lyst til å bare ta med meg en og drikke den opp med det samme, men neida. Jeg er gravid å skal ikke drikke sånt, og jeg holder meg unna, men jeg skal si det frister meg nesten hver dag. Energi drikke er rett og slett farlig å begynne å drikke, man blir så avhengig av det. I sommer så drakk jeg i alle fall en om dagen, men helt siden jeg fant ut at jeg var gravid så har jeg ikke rørt en eneste energi boks engang. Det kommer nok til å bli farlig godt den dagen jeg først kan drikke det igjen, haha huff. Jaja det er vel ikke det verste å savne, men allikevel. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å savne det mest av alt.Ha en fin torsdag videre!

50% avslag på sko til sommeren

 • 23.03.2017 - 15:00

//affilate//

Nå er det 50% avslag på masse forskjellige sko på nelly til sommeren kommer. Jeg har funnet masse sko jeg har lyst på, og jeg kommer nok til å unne meg litt med tanke på at det er så billig, og jeg har faktisk ikke sommer sko lenger. Alle skoene mine har blitt ødelagte fordi jeg har hatt skoene mine alt for lenge, så nå er det på tide å bruke litt penger på seg selv inni mellom. 

Her er mine favoritter fra Nelly:De skoene finner du HER og HER


De skoene finner du HER og HER


De skoene finner du HER


Hvis du også er interessert til nye sko til sommeren, så lønner det seg å være kjapp - dette tilbudet gjelder bare til i morgen den 24/3 til kl 10!

Ødelegger livet med å få barn

 • 22.03.2017 - 19:35

Hvorfor har jeg ødelagt livet mitt bare fordi jeg har barn? Hvorfor er det alltid sånn at hvis man får barn uansett ung eller ei så skal noen komme å si at vi ødelegger livene våres av å få barn? Livet blir slettes ikke ødelagt av å få barn. Vi blir forpliktet, men vi ødelegger ikke livet for det. Alle er forskjellige, og heldigvis for det. Noen synes kanskje det å bli forpliktet til livet er skummelt, mens andre liker det. Jeg trives veldig med å være mamma, og tror livet mitt hadde føltes mer "ødelagt" om jeg ikke hadde hatt barn. Jeg lever for barna mine, og angrer ikke på at jeg har barn i det heletatt. Jeg ble mamma litt for ungt, men jeg har virkelig vokst på de årene som mamma også, men jeg anbefaler ingen til å få barn så tidlig, men uansett så har jeg ikke ødelagt livet mitt av det. 

Jeg hadde ikke et fint liv før jeg ble gravid eller ble mamma for første gang. Jeg har alltid vært den alle har sett ned på, og den alle pratet dritt om. Når jeg ble gravid og mamma for første gang, så ble ikke ting noe bedre for å si det sånn. Jeg ble snakket enda mer stygt om, og fikk dritt slengt etter meg uansett hvor jeg viste meg - men fy fader så mye sterkere jeg har blitt på grunn av alle de fæle menneskene. Jeg vil på mange måter si at barna mine har reddet livet mitt, og ikke ødelagt livet mitt. Hadde ikke jeg fått barna mine, så er det ikke engang sikkert at jeg hadde sittet her i dag. Det var faktisk så ille at jeg ville ta livet mitt opp til flere ganger før jeg i det heletatt fikk barn. Da var jeg bare egoistisk å tenkte bare at jeg ville slippe å bli mobbet, men når jeg fikk barn så tenkte jeg ikke på den måten lenger, jeg hadde ikke bare meg selv å tenke på, uansett hvor vanskelig livet mitt var. 

Jeg kunne jo ønske at jeg var litt eldre når jeg fikk mitt første barn, men det er den tiden jeg fikk Joachim som har gjort meg sterk, og jeg ble enda sterkere når jeg fikk Marius. Selv om det har vært mange vanskelig dager/måneder eller år, så har det vært verdt det. Jeg elsker livet som mamma, og jeg er så takknemlig for at jeg er en av de heldige som faktisk kan bli det.
Jeg har slettes ikke ødelagt livet mitt av å få barn!

Følg gjerne blogge min på Instagram og Facebook!

Ingenting er bedre en dette

 • 22.03.2017 - 14:44


 

For et herlig vær det har vært ute om dagen. Solen varmer så utrolig godt når den først er fremme nå om dagen. Jeg håper virkelig at været kan fortsette slik. Jeg elsker sommer, og vil bare ha sommeren her nå. Nok om det - i dag så har jeg vært på samtale time på skolen ang Joachim. Som vanlig gikk det veldig bra, og læreren hadde ingenting negativt å si om Joachim. Han var flink i fagene, og fulgte alltid godt med i timen. Han var også en populær gutt på skolen, og hadde ingen faste han var med, han var litt sammen med  de alle. Ingenting er bedre for en mamma å høre at barnet ditt er flink på skolen, og alltid har noen å være med på skolen. 

Uke for uke(svangerskap)

 • 21.03.2017 - 13:24

Nå er jeg halvveis i svangerskapet. Jeg har allerede vært gravid i 5 måneder. Det har gått så utrolig fort. Jeg kan faktisk ikke huske at det gikk så fort med de andre svangerskapene. Eller jo med Joachim så gikk det ganske fort med tanke på at det var når jeg var så langt på vei som jeg er nå, jeg først fant ut at jeg ventet Joachim. Det er litt sykt på tenke på faktisk. 

Her er noen bilder uke for uke i dette svangerskapet♥
 


 

Jeg vokste ikke så fort de første 5 månedene, men jeg ser at magen vokste litt og litt for hver uke selv om det ikke synes så alt for godt. Så da er det bare å vente å se hvor stor jeg i det hele tatt blir til slutt!

Jordmortime

 • 20.03.2017 - 14:25

Da er det mandag igjen, ny uke å nye muligheter som de fleste pleier å si. Jeg har vært hos jordmor i dag, og alt sto bra til. Jeg har nå gått opp 8 kilo, så jeg gikk opp litt og litt slik jeg skulle. Hun ville egentlig måle magen min også, men det var vist nye regler angående det, så det skulle ikke gjøres før jeg var 24 uker på vei, så jeg fikk ny jordmorkontroll igjen den 21 april, det er jo bare en måned til. Blodtrykket mitt var helt perfekt, så det var hun veldig fornøyd med, og det ble selvfølgelig jeg også. Jeg kan ikke akkurat si at jeg noengang har slitet med for høytblodtrykk eller, men det var eller ikke for lite heldigvis. Hjertelyden til babyen var også helt perfekt, så alt sto bra til i dag. Ingenting er bedre en det!


Ha en fin mandag videre alle sammen!

Se så søte ullsokker

 • 19.03.2017 - 20:24
 

I dag så reise jeg og Marius bort hos oldeforeldrene til Marius en tur, hun hadde strikket noen søte ullsokker til babyen i magen. De var skikkelig småe og søte. Jeg blir så babysyk når jeg ser de herlige baby klærene til babyen. Han har fått ganske mye klær allerede. Jeg har tatt vare på noe etter Marius, noen klær jeg ikke har klart å gitt bort, også har han fått masse klær etter min lille bror Aksel. Jeg har allerede kjøpt inn en body til babyen selv også, den som jeg viste på bilde når jeg avslørte kjønnet på babyen. 

Ellers av dagen i dag har gått i å rydde bilen, nå mangler jeg bare å vaske den både innvendig og utvendig, også har jeg å Marius vært litt ute å slappet av i solen. Joachim kom hjem i dag også, så etter at vi hentet igjen Joachim, så reiste vi en liten tur hos moren min å var der frem til legge tid på Marius. Det har vært en veldig fin og rolig søndag så langt i dag. Det har jo vært så godt vær ute i dag. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig til det blir godt å varmt ute heletiden, jeg lengter så utrolig mye etter sommer og sol nå! Nå så sitter jeg bare å slapper av i sofaen å kjenner at babyen beveger seg som bare det, han er veldig aktiv om dagen, og det er så utrolig koselig å kjenne♥ I morgen er jeg faktisk 20 uker på vei, så nå er jeg halvveis i svangerskapet. Jeg trodde jo at jeg var det på onsdagen som var, men det var jeg vist ikke.


 

Jeg elsker en jeg ikke har møtt i virkeligheten

 • 19.03.2017 - 16:06

Det er merkelig at det går an å elske noen så mye selv om du aldri har fått møtt barnet i virkeligheten! Vi mødre for en helt annen tilknyttning til barnet i magen en det fedre gjør. 


 


 

Jeg elsker denne gutten her like mye som jeg elsker mine to første gutter. Og jeg har ikke fått barnet ennå engang. Men uansett så elsker jeg denne babyen som om at han skulle ha vært født. Det er veldig merkelig hvor mye vi gravide elsker et barn som ikke har kommet til verden, men vi går tross alt å bærer på barnet i 9 måneder før det i det blir født, og vi kjenner barnet hver eneste dag i magen!

Jeg ble mobbet igjennom hele barneskolen!

 • 18.03.2017 - 21:19

Før jeg ble mamma for aller første gang så var ikke jeg den populære jenta som folk likte. Jeg var den som nesten alle snakket stygt om. Jeg var den jenta som ble stengt utenfor, å den ingen ville være så mye med. Jeg var den som ikke var noe flink i fag, og jeg var den som slet i timene på skolen. Jeg husker den tiden på skolen så alt for godt, og det er ikke noe jeg liker å se tilbake igjen på. Jeg husker så godt at alle jente var så sure på meg og plaget meg fordi jeg hadde pupper, da gikk jeg i 5 klasse tror jeg det var. Jeg ville da ikke dusje sammen med de andre jentene etter gymmen på skolen, etter vært så ville jeg ikke være med i gymmen i det heletatt, fordi alle prøvde å gjøre sånn at jeg skulle få vondt heletiden. Jeg hatet skolen bare mer og mer. 

Jeg ble rett og slett mobbet hver eneste dag på skolen. Jeg var også den første i klassen som fikk mensen og den første til å få masse kviser, det gjorde meg enda mer upopulær. Jeg husker at hvis en gutt begynte å like meg, så prøvde de andre jentene å gjøre alt for at den gutten skulle hate meg. Dem prøvde så godt dem kunne får å få alle guttene til å ikke like meg. Alt endte meg at jeg byttet skole to ganger, og jeg ble like mye mobbet uansett hvor jeg var. Jeg begynte å hate livet mitt, å ville ikke tilbake på skolen i det heletatt. Hver dag jeg skulle på skolen så ble jeg dårlig. Jeg har skulket skolen så alt for mange ganger på grunn av dette. Jeg fikk ofte høre at jeg var stygg og at jeg bare kunne glemme å være med de og de folkene. Jeg fikk høre at det beste hadde vært om jeg ikke kom tilbake igjen på skolen. De ville ikke ha meg på skolen noe mer. 


 

Dessverre så er dette minner som sitter i hodet på meg hver eneste dag, og det gjør vondt å tenke tilbake igjen på. Jeg husker jeg gjemte meg på do opp til flere ganger på skolen, fordi alle var slemme mot meg. Jeg merker at jeg fremdeles er litt sårbar når det gjelder dette ennå. Jeg prøver heletiden å skal vise at jeg er pen nok, og at jeg er bra nok hver eneste dag på grunn av dette. Jeg er eller ikke noe flink til å slippe folk innpå meg, fordi jeg er redd for å bli såret!

Etter at jeg selv har blitt mobbet så mye i løpet av min barndom, så blir jeg forbanna hver eneste gang jeg hører om andre som mobber. Jeg har aldri skjønt vitsen i å prate så jævlig stygt om andre mennesker. Jeg blir så provosert når jeg hører folk prater om hvor stygg den og den er, og hvor "feit" den og den er, eller hvor "tynn" den personen der er. Hva er vitsen? Ingen kan noe for hvordan man ser ut i utseende, og det er faktisk alt for mange som sliter med vekta si, og det hjelper ikke akkurat på at folk skal kritisere andres kropper. Det verste med alt, er at veldig mange tar sitt eget liv på grunn av mobbere! De som mobber for det sikkert jævlig bra meg seg selv ved å kritisere andres utseende og kropp, og deretter høre at den personen er død. 

Ble plutselig helt alene

 • 18.03.2017 - 17:41


 

I går så ble jeg plutselig sittende uten noen barn i hjemmet. Joachim dro hos pappaen sin, og Marius bestemte seg for å sove hos besteforeldrene sine. Det er både godt og litt fælt å ikke ha barna hjemme. Jeg ble plutselig helt alene på kvelden, og det var rett og slett skikkelig fælt, så jeg reiste bort til besteforeldrene mine å brukte fredagen min der. Det var selvfølgelig veldig koselig. Jeg liker å ha litt tid med familien. Men det som er så utrolig rart er at jeg kan sitte hjemme alene om kveldene hver dag uten problemer så lenge barna mine sover i sengene sine, men med engang jeg er helt alene i huset så blir jeg veldig rastløs å vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg kjeder livet av meg, men hadde barna vært her så hadde jeg ikke gjort det selv om de hadde sovet. Det er veldig merkelig egentlig. 

Jeg skjønner ikke hvorfor det er sånn, men det kan kanskje ha noe med at når barna er her så må jeg være hjemme, men med engang jeg blir helt alene i huset så er jeg fri til å kunne dra et sted. Det var uansett veldig koselig å kunne reise bort å være borte litt på kvelden, men jeg skal innrømme at jeg liker meg best hjemme, men inni mellom så er det godt å komme seg litt vekk!

Jeg angrer ikke

 • 17.03.2017 - 21:23

Nå er det ikke lenge til jeg er halvveis i svangerskapet. Det har gått så utrolig fort at det nesten er litt skremmende. Tenk om jeg hadde tatt abort? Hvordan hadde egentlig livet mitt vært nå? Det er faktisk noe jeg tenker veldig mye på, og jeg får så utrolig vondt i kroppen når jeg tenker på om jeg hadde tatt abort. Nå i det siste så har jeg kjent den lille bevege seg utrolig mye inne i magen min. Babyen har blitt veldig aktiv, og jeg synes magen min har blitt litt større på kort tid nå. Det merkes at jeg vokser, og jeg føler på mange måter at jeg vokser på flere måter. 

Når jeg fant ut av denne graviditeten her, så var jeg veldig usikker på alt. Jeg var usikker på om jeg kom til å ta det rette valget, eller om jeg kom til å ta et feil valg.

Jeg har hatt det utrolig vanskelig i tiden etter at jeg fant ut av graviditeten, og jeg har virkelig fått gått igjennom en veldig vanskelig periode i livet mitt. En liten stund så følte jeg at hele verden kom til å gå under, og at jeg ikke kom til å klare meg i det hele tatt. Nå er jeg ikke lenger i kjelleren, og jeg har fått et helt annet syn på livet enn det jeg hadde for noen måneder tilbake. Jeg føler jeg har blitt veldig mye sterkere etter denne graviditeten her, og jeg både vet og tror at jeg kommer til å vokse enda mer på kort tid. Jeg er ikke så redd for fremtiden lenger! 

Jeg er så glad den dag i dag at jeg ikke tok abort. Jeg føler allerede nå at jeg hadde angret utrolig mye om jeg hadde gjort det. Jeg er en person som angrer veldig mye på de gale valgene jeg tar i livet. Når jeg har tatt et feil valg, så går jeg konstant og tenker på det dumme jeg har gjort. Jeg er veldig sånn som virkelig angrer på ting i livet, så derfor er det så vanskelig for meg å ta det riktige valget, fordi jeg er så redd for hva som kommer til å skje hvis jeg tar det gale valget istedenfor det rette valget. 


 

Kjønnet på babyen er....

 • 17.03.2017 - 11:34I går var jeg som dere vet på ultralyd. Det var så utrolig koselig å få se den lille babyen i magen. Det var en veldig aktiv liten baby. Babyen var ikke akkurat redd for å vise seg, og var ganske så glad i å bli sett, haha. Babyen gjorde alt lett for hun som tok ultralyden. Det var ikke ofte hun fikk se alt hun skulle med engang på ultralyd, men denne lille babyen i magen min likte veldig å vise seg, så hun fikk sjekket alt hun skulle uten en eneste problem. Vi måtte le et par ganger av denne lille babyen. Jeg ble så forelsket når jeg fikk se babyen på skjermen i går, så utrolig skjønn liten baby! 

Babyen var veldig opptatt av å vise oss hva slags kjønn den var, og viste jeg heletiden. Det var ingen tvil om hva som er i magen på meg. Jeg måtte jo spørre barna hva de trodde jeg hadde i magen min før jeg ville si noe til de. Dem begge to gjettet på lille bror, og de begge to fikk helt rett! Jeg venter en liten perfekt gutt igjen!♥ Jeg er så utrolig lykkelig. Jeg kjente jeg ble så utrolig glad når jeg fant ut at det var gutt, det er nesten litt rart med tanke på at jeg hadde et lite håp på jente. Men når jeg fikk vite at det var en gutt, så fikk jeg en så utrolig herlig følelse i kroppen min. Jeg har mest gutte ting også, så på mange måter så ble det mye billigere for meg med guttebaby enn det det hadde blitt med jentebaby!


 

Fikk vite kjønnet

 • 16.03.2017 - 13:44


 

Nå er jeg så utrolig lykkelig. I dag har jeg fått vært på ultralyd å sett den lille i magen. Det var en veldig aktiv baby som var i magen, og det kjennes jo uten på magen også. Babyen var ikke så veldig sjenert for å vise hva slags kjønn det er. Så det er ingen tvil om hva jeg venter! Terminen min ble tatt litt frem, så jeg er ikke 20 uker, men 19+3 uker på vei. Jeg er så lykkelig nå, og gleder meg veldig til babyen kommer. Jeg skal dele kjønnet på den lille på bloggen, men vil infomere de nærmeste først! Kommer med kjønnet senere i dag eller i morgen!

Gutt eller jente i magen?

 • 15.03.2017 - 13:27


 

Nå kjenner jeg at jeg er skikkelig spent. I morgen er dagen jeg har ventet på i en evighet. Jeg skal på ultralyd å få vite hva som skjuler seg i magen min, er det en liten gutt eller er det en liten jente? Det er mange i familien som har prøvd å gjette, og noen tror jente mens noen tror gutt. Jeg har også prøvd å gjette litt og prøvd å kjenne litt etter om jeg får en følelse på gutt eller jente. På førsten av graviditeten så hadde jeg en sterk følelse på ei jente, men så fikk jeg plutselig følelsen på at det er en gutt, og nå sitter jeg her å er veldig usikker. Noen ganger så har jeg på følelse av jente, men samtidig så har jeg en stor følelse på at det kan være en gutt også. 

I morgen for jeg forhåpentligvis vite kjønnet, og jeg er så spent. Jeg har to gutter fra før av, så jeg håper jo litt på ei jente, men samtidig så har jeg begynt å håpe litt på gutt også, jeg vet ikke helt hvorfor. Det kan kanskje ha noe med at gutt har jeg erfaring med, så jeg føler meg litt tryggere med en liten gutt til - huff nei jeg vet ikke hva det er jeg. Jeg blir lykkelig uansett hva det blir, en perfekt liten baby blir det uansett kjønn!♥ Jeg er også veldig spent på om termin blir flyttet bak eller litt foran. Når jeg ventet Marius så ble jeg flyttet en uke tilbake igjen, så nå blir det spennende om det gjentar seg eller om jeg er en uke frem eller om det er riktig uke jeg er i!

Gravid uke 19+2

 • 15.03.2017 - 09:32


 

Tenk det, nå er det ikke lenge til jeg er halvveis i svangerskapet. Det vil si at jeg skal bare gå nesten like lenge også er babyen her. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan babyen ser ut. Er babyen lik Marius med tanke på at de har samme foreldre, eller kommer de fremdeles til å bli to helt forskjellige både i utseende, og være måte? Dette er faktisk noe jeg lurer veldig mye på. Marius er jo egentlig veldig lik på pappaen sin side i utseende, og da kan det jo hende at denne babyen her kanskje blir litt mer lik meg, eller kanskje den blir en ganske grei blanding, hvem vet!

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 146 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv om dagen, den sparker og den beveger seg som bare det både om morgen, midt på dagen og på kvelden.

♥Vektøkning: Akkurat nå vet jeg faktisk ikke hvor mye jeg har gått opp. Jeg har ingen vekt, og skal ikke til jordmor før på mandag!

Neste kontroll: Jeg skal på ultralyd i morgen, og jeg gleder meg så utrolig mye for å vite kjønnet på den lille. Skal også til jordmor på mandag og høre hjertelyden♥

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en gange fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

I begynnelsen av denne uken er fosteret 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å dannes under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå. 

Hos jenter dannes det eggceller ? på ett tidspunkt er det millioner av dem! I motsetning til hos guttene, dannes alle jentenes kjønnsceller før fødselen. Innen fødselen vil imidlertid antallet eggceller minke dramatisk. 

Hos gutter ligger testiklene fortsatt i bukhulen, og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen.

Marius er borte

 • 14.03.2017 - 17:36Nå er det veldig rart å være alene eller Joachim er jo her da, men Marius er borte. Jeg er ikke akkurat noe vandt til at Marius er borte. Jeg pleier alltid å hente han i barnehagen, så når jeg ikke hentet han i dag, så følte jeg nesten at jeg har glemt han - men neida han er i trygge hender, han er bare hos besteforeldrene sine. Jeg skal innrømme at det er litt godt å få litt fri inni mellom. Marius er bare 5 år å krever sitt, og han er virkelig der at han skal teste grenser heletiden. Jeg takler det utrolig nok veldig fint, men blir ikke akkurat lei meg når jeg kan få litt avlasning i ny og ned. Jeg er ikke den som pleier å spørre om hjelp eller. Jeg liker å ha kontroll på barna selv, men noen ganger så er det barna som spør, og andre ganger er det besteforeldre og oldeforeldre som spør selv, og da er det opp til dem. Jeg skal jo være ærlig å si at det er veldig godt inni mellom. 

Tiden rett etter fødselen 2012

 • 14.03.2017 - 11:35

Nå i det siste så har jeg begynt å tenke litt på fødselen. Jeg er jo faktisk halvveis i svangerskapet allerede, så det er jo ikke lenge til fødsel. Jeg har begynt å grue meg litt, men når jeg tenker på fødselen jeg hadde i 2012 så burde jeg ikke grue meg. Fødselen med Marius i 2012 gikk jo så utrolig fint. Jeg husker hvor utrolig lykkelig jeg var rett etter fødselen. 


 

Når jeg fikk Joachim så ble jo han tatt med keisersnitt, og jeg klarte nesten ikke å gå ordentlig på flere dager etterpå. Så jeg husker når jeg nettopp hadde født Marius vaginalt så var jeg så utrolig stolt, og følte meg veldig frisk når jeg gikk fra å ligge og føde med smerter, og rett etterpå så kunne jeg bare reise meg opp med Marius å legge meg i en annen seng uten smerter. Jeg følte meg så utrolig frisk å rask. Eneste når jeg hadde vondt var når jeg skulle tisse, men det er vel kanskje ikke så rart når det hadde kommet ut en gutt på litt over 3 og en halv kilo ut av meg, han var nesten 4 kilo. Men jeg slapp jo å sy og alt som var, så jeg var i lykkerus rett etter fødselen med Marius. Ikke hadde jeg noe fødseldepresjon rett etter fødselen eller, det hadde jeg med Joachim! Jeg fikk mine dager med Marius også, men det var når jeg hadde kommet meg hjem, men det var mye fordi jeg ble sliten - og som noen av dere vet så hadde jeg nok engang barnevernet på nakken, og det var nok de som tok knekken på meg. Det var så slitsomt å ha de masende på meg fra da jeg kom hjem fra sykehuset. De ble litt for slitsomme. Jeg vet dem bare gjorde jobben sin, men dem kunne ha latt meg få litt tid å ikke begynne å mase og stresse meg med engang. Heldigvis så klarte vi å vise dem at vi klarte oppgaven bra, så dem var ikke hos oss så alt for lenge. Jeg husker jeg ble så overlykkelig når de fant ut at dem ikke hadde noe behov for å følge med på oss lenger.

Men når jeg tenker på den fødselen jeg hadde med Marius, så har jeg egentlig ingenting å grue meg for. Selve fødselen gikk jo veldig bra. Det var ikke noe godt å føde, det skal jeg ærlig innrømme, men det var ikke så vondt som jeg hadde trodd eller. Man hører ganske mange skrekk historier om fødsler, men jeg tror ikke folk skal høre så mye etter det alle andre sier. Alle fødsler er forskjellige, og jeg kan ikke akkurat si at min fødsel var så veldig vond å skummel - eller det var jo vondt, men samtidig ikke. 

 

De unge takler graviditet og fødsel bedre en de eldre, og jeg kjenner det allerede.

 • 13.03.2017 - 12:37

I går så hadde jeg en skikkelig deppe dag. Alt føltes bare fælt, og ikke nok med det, det var søndag i tillegg. Dagen i går gikk så sakte at jeg får ikke sagt det engang, haha. Så derfor kom det eller ingen innlegg i går. Jeg hadde ingen motivasjon til å skrive noe som helst i går. 

I dag så føler jeg meg heldigvis mye bedre. Nå sitter jeg å skal spise litt frukt å få litt fart på dagen. Jeg har ikke så alt for mye energi om dagen på grunn av graviditeten, men prøver så godt jeg kan for å fungere i hverdagen allikevel. Jeg hadde ingen anelse om at dette svangerskapet her skulle være så tøft for kroppen min. Jeg hadde ikke så mye plager i mine tidligere svangerskap, og enda da var jeg jo yngre en det jeg er nå. Men de sier jo det, jo yngre du er jo bedre takler man graviditeten og fødselen.(Nå mener ikke jeg at man skal bli gravid i ung alder altså. Det anbefaler jeg virkelig ikke folk til å bli!) Men kan ikke akkurat si at jeg er så gammel nå eller, men det kan kanskje ha noe med at jeg har vært gravid to ganger tidligere, så da blir det hardere den tredje gangen? Ikke vet jeg, men jeg har hørt om mange av de som fikk flere og flere problemer etter jo flere barn de fikk. Mens andre har hatt lette svangerskap hver eneste gang. Alle graviditeter er jo forskjellige, så det er vel ingen fasit på akkurat dette.

I morgen så skal jeg være litt i barnehagen til Marius. Det er noe greier som skjer der i morgen tidlig. Barna skal ha noe skuespill opplegg. For i morgen så er det barnas dag i barnehagen. Dette er selvfølgelig noe jeg vil få med meg, så da blir jeg med Marius i barnehagen i morgen. Etter det så skal jeg på et lite møte, og på onsdag så er barnehagen til Marius stengt, så da må jeg finne ut av hva vi to skal finne på mens Joachim er på skolen. Tiden nå kommer til å gå så skremmende fort, nå er det noe som kommer til å skje hele uka, og allerede på torsdag så er det ultralyd - Jeg gleder meg som et lite barn til den ultralyden, og tror ikke jeg kommer til å få sove natt til torsdag.

Inspirasjon til babyhjørnet

 • 11.03.2017 - 21:56

Nå sitter jeg godt i sofaen å drømmer meg litt bort i babyrom. Denne babyen som er i magen min får ikke noe rom for seg selv med det første. Det er bare tre soverom her i huset, så derfor må barnet dele rom med oss. Om det hadde vært flere soverom i huset her, så hadde jeg uansett tatt barnet innpå rommet sammen med meg på førsten uansett. Jeg synes ikke at små babyer skal ligge på rommet alene. Så nå har jeg sittet å fått litt inspirasjon på hvordan jeg kan gjøre det over sengen til den lille. Jeg gleder meg så utrolig mye til jeg kan begynne å kjøpe inn litt å ordne litt til babyen kommer. Akkurat nå så har jeg ikke gjort noen ting, fordi jeg vil vente til jeg vet kjønnet på den lille. Jeg er litt sånn at hvis det er ei jente, så skal tingene være veldig jentete, og er det en gutt så skal det være veldig guttete. Det er helt sikkert veldig mange som synes det er veldig teit, men jeg liker å ha det litt sånn. 
 

Alt for mye drama

 • 10.03.2017 - 20:42

Da var det fredag igjen da. Helger er jo veldige koselige, men det er storsett på helgene jeg føler meg litt ensom, haha. Alle jeg ser på snap og andre plasser er på både det ene å det andre, og her sitter jeg i sofaen å ser på tv og drikker alt for mye brus med alt for mange isbiter oppi. Sånn er det å være mamma og gravid folkens. Men i noen tilfeller så er det vel kanskje likså greit. Er som regel alt for mye drama som skjer rundt omkring av de som er mye ute blant folk, og er det en ting jeg virkelig hater så er det drama. Det er jeg veldig glad for at jeg har kommet meg ganske så greit unna i løpet av mine 21 år. Så med tanke på hvor mye rart som kan skje utenfor de fire veggene mine, så er jeg veldig glad for å sitte i sofaen å drikke masse brus med alt mye isbiter oppi, og kjenne at den lille beveger seg som bare det - kanskje ikke så rart at h*n  blir aktiv i magen eller når jeg tenker meg om, haha!


Ser dere påskepynten som henger bak meg på dette bilde eller? Det har hengt der i mange år allerede, det er nesten litt flaut når jeg tenker meg om, haha!

I morgen så tror jeg planen var å ta med barna ut i akebakken. Det var tanta mi som lurte på om jeg å barna mine, og mamma og barna hennes ville være med i akebakken i morgen. Barna elsker jo å ake nå som det er snø, så da får vi passe på nå som snøen ennå er her. Så da blir det vel å ta med noe godt å spise, og masse godt å drikke på også kan vi være i akebakken i noen timer, så barna får rast ifra seg i helgen også. Blir i hvert fall alt for kjedelig for barna å bare sitte hjemme i helgene. Det har jeg prøvd på før, og det går ikke så bra.

Et ord kan forandre hele dagen

 • 10.03.2017 - 12:53


 

Det er merkelig hvordan livet egentlig fungerer. Vi blir alltid påvirket av ting som skjer rundt oss hver eneste dag på både godt å vondt. Bare et lite ord kan forandre hele dagen våres. Hvis noen sier noe stygt om deg, så er dagen ødelagt. Hvis det blir mye negativitet så blir livet negativt. Er det mye positivitet som skjer i hverdagen, så blir alt positivt. Det er rart at livet er sånn, men det er sånn det er.

I går når jeg hentet Marius i barnehagen, så hadde jeg ikke en så veldig fin dag, men når jeg kom inn i barnehagen å hentet han, så kom det ei lita jente på avdelinga til Marius bort til meg, også sa hun bare helt ut av det blå "Du er veldig pen" og med engang så fikk jeg en bedre dag. Det er ikke så mye som skal til før dagen blir bedre, eller verre.

Det er synd å si det, men jeg har hatt det ganske så negativ i lang tid når det gjelder livet mitt, og det synes ganske godt. Nå har jeg bestemt meg for å se annerledes på livet, og ikke tenke så negativt på ting, og eller fokusere på det positive. Det er så lite som kan forandre hele livet, og livet er for bra til å kaste det bort på mye negativt. Så jeg har bestemt meg for å forandre meg på det bedre, og ta vekk alt det negative. En vakker dag, så kommer jeg til å få den jobben jeg virkelig vil ha, og en vakker dag så eier jeg nok mitt eget hus. Jeg må bare være mer positiv til det, en å være negativ å tenke at jeg ikke kommer til å få den jobben jeg ønsker, og at jeg ikke kommer til å eie et hus noen gang. Den dagen kommer til å komme når jeg minst venter det. Alle andre får det livet dem vil ha, uansett hvor mye de har gått igjennom, så hvorfor skal ikke jeg klare meg?!

Nå er det bare en uke til..

 • 09.03.2017 - 20:32

Nå kjenner jeg virkelig på spenningen som strømmer igjennom kroppen på meg. I dag er det nemlig akkurat en uke til jeg skal på ultralyd for å se hva som skjuler seg i magen min. Jeg er så spent på om det er en gutt eller jente. Jeg har ingen følelse på hva det kan være. Det er så mange som sier at de pleier å føle på seg hva som er i magen når de går gravide, men jeg har ingen følelse på hva det kan være. Det kan være gutt like mye som det kan være jente. Jeg har ingen følelse på at dette er en gutt, eller at dette er en jente. Det er litt rart egentlig. Jeg gleder meg til å finne det ut, og håper at jeg får se det på torsdag! 


Ultralyd bilde av Marius♥

Du vet du er gravid når...

 • 09.03.2017 - 17:47

Det å være gravid fører med seg en god del ting. Det er ganske mye som hører med en graviditet. Det er ikke en enkel oppgave å gå gravid. Det er slitsom, og det krever mye av kroppen. Man må jo huske på det at man deler kroppen sin med et annet menneske.


 

Her er noen punkter som man må regne med når man er gravid!

♥ Du opplever at du er utslitt veldig ofte, og kan sove lenge uten at du kjenner at du er ordentlig uthvilt. Du føler deg trøtt uansett om du har sovet i 12 timer eller om du bare har sovet i 4 timer.

♥ Du har enormt med hormoner i kroppen. Jeg kan ofte oppleve å være veldig blid til å bli rasende på bare noen få sekunder, det kan være veldig slitsom til tider for å si det sånn. 

♥ Du blir så utrolig følsom som gravid. Jeg kan begynne å gråte bare fordi jeg ser en reklame på tv som er litt trist eller fin. Og jeg kan nesten ikke se på tv i det hele tatt, for uansett hva jeg ser på, om det er en film eller om det er en serie eller bare en uskyldig liten reklame så kan jeg begynne å gråte.

♥ Du føler deg konstant sulten, eller jeg føler meg iallefall veldig sulten heletiden, men i det jeg begynner å spise så er jeg ikke så sulten som jeg trodde. Så derfor ender det veldig ofte i at jeg spiser ofte men lite. 

♥ Du har så lyst på noe konstant. Jeg kan sitte i sofaen å er egentlig ganske mett, men så får jeg plutselig lyst på frukt, sjokolade, godteri eller is - bare for å ha noe å spise på. Det kan føles litt slik som hvis du venter mensen. Det er vel ikke noe rart at gravide legger på seg når jeg tenker meg om, haha!

♥ Når du sitter et sted eller ligger i senga også får du skikkelig leggkramper, det gjør så utrolig vondt det at jeg får ikke sagt det engang. 

♥ Når du lukter alt mulig. Jeg kan lukte alt så mye bedre nå som jeg er gravid. Kjenner fort hvem på gata som har på seg masse parfyme, og hvem som skulle ha vært en tur i dusjen ja, haha. Den var litt fæl, men lukte sansen min er helt ekstrem nå, det er nesten litt fælt til tider. 

Rommet til Marius

 • 08.03.2017 - 18:26En liten titt på rommet til Marius. Jeg fikk ordnet innpå der i går, og Marius ble veldig fornøyd. Med den nye reolen med kassene i, så ble det mye ryddigere å finere på rommet hans, så dette skal jeg kjøpe til Joachim også. Barna mine har ikke de største rommene, men med denne løsningen så ble rommet litt større, så jeg er fornøyd! Nå mangler jeg bare å kjøpe inn noen hyller til å ha innpå rommet hans, og da kan jeg bli veldig fornøyd med rommet. Han har så utrolig mye store leker også, og de vet jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av, så jeg må finne på en løsning der å.

Bevegelsene kan ikke beskrives!

 • 08.03.2017 - 13:37

I dag er en dag der jeg skal ta alt helt med ro. Jeg har mine nedturer og oppturer i løpet av dette svangerskapet, så noen dager så trenger jeg å slappe av mer enn andre dager. Jeg har det fint noen ganger og andre ganger har jeg det ikke så fint. Jeg tror det er ganske normalt for alle uansett graviditet eller ei. Jeg har det bra i dag, men samtidig så har jeg litt plager i kroppen som sliter på. Jeg ordnet innpå rommet til Marius i går, og når jeg var ferdig med det så fikk jeg veldig vondt i ryggen, og har fremdeles vondt. Så da gjelder det å slappe av litt nå som jeg har muligheten til det.

Babyen i magen er veldig aktiv i magen om dagen. De bevegelsene som kommer av denne babyen kan ikke beskrives, det er så herlig å sitte å kjenne på de bevegelsene babyen kommer med. Det er så rart å kjenne at et annet liv er i magen på meg, som også beveger seg å lever i sin egen lille verden. 

Ha en fin dag!

Mars i fjor

 • 07.03.2017 - 13:39

Jeg har vært helt elendig på å ta bilder opp igjennom de siste årene som har gått. Det angrer jeg enormt mye på den dag i dag. Jeg håper jeg blir flinkere til å ta bilder, og jeg har allerede begynt å prøve på å bli flinkere. Nå har jeg også et helt nytt kamera, som tar ganske så greie bilder, så nå har jeg ikke noe grunn til å ikke ta bilder. Jeg har heldigvis begynt å bli flinkere, men må bli enda litt mer flinkere. Jeg må huske på det at det som skjer nå vil aldri skje igjen, så det er lurt å få masse bilder av den tiden vi er i nå. 

Jeg tok noen få bilder i mars i fjor. Det er ikke mange bildene, men det er da noen. Jeg tenkte at for hver måned vi kommer i så kan jeg legge ut litt bilder ifra fjor rundt denne tiden her. Alt for lite bilder ble tatt i mars i fjor. Det er nesten litt fælt. Jeg skal virkelig bli flinkere når det gjelder bilder fremover!

De som sier at en graviditet er lett, de lyver!

 • 06.03.2017 - 18:34Det er ikke akkurat en hemmelighet at dette svangerskapet her har vært tungt på veldig mange måter. Jeg har slitet både fysisk og psykisk etter at jeg ble gravid. Jeg føler meg mislykket på mange måter, fordi det har vært så tungt å gå igjennom et svangerskap, og det er så mange tanker som sliter på meg. Jeg kan plutselig bare begynne å gråte fordi jeg ser andre rundt meg er lykkelige, og jeg føler ikke at jeg har kommet helt dit at jeg kan si at jeg er veldig lykkelig. Det kan nok ha litt med de hormonene som er i kroppen min om dagen også. 

Jeg har også slitet veldig mye med vondt i hodet i lang tid, og noen ganger så står jeg der og brekker meg, og det kjennes ut som om at jeg skal kaste opp. Jeg har også hatt smerter i ryggen som kommer å går som det selv vil. Noen ganger klarer jeg ikke å sitte ordentlig, og noen ganger er det en utfordring bare det å stå opp tur senga. Jeg har også alt for mye halsbrann, som også gjør meg dårlig. Jeg håper ikke at jeg skal være så elendig igjennom hele svangerskapet, fordi da vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg. 

Noen ganger så sitter jeg å tenker på hvordan livet mitt var før jeg ble gravid, og tanken på det får meg til å gråte fordi jeg på mange måter savner å ha det slik jeg hadde det. Det sliter ekstremt mye nå som solen har begynt å komme frem, og jeg begynner å tenke på alle de fine stundene jeg hadde ute hos meg selv, med grilling sammen med venner og kjæresten, og det å være litt ung. Nå sitter jeg her gravid, og føler meg ikke ung i det hele tatt. Jeg føler meg bare ensom og alene, og føler ikke at ting er som før lenger. Jeg kjenner bare på savn av sånn det var før!

Jeg veide 38 kilo før jeg ble gravid!

 • 05.03.2017 - 19:28

Nå kommer vel sikkert mange til å hate meg så lenge jeg skriver dette her. Men jeg veide faktisk bare 38 kilo før jeg ble gravid. Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig veide så lite, men jeg har slitet med at jeg gikk mye ned i vekt for tre år siden. Jeg har ikke prøvd på å gå ned i vekt, og det har faktisk plaget meg i lang tid. Jeg har prøvd å spist masse uten å ha lykkes med det. Problemet har vel også vært det at det var ikke så mye mat som skulle til før jeg ble alt for mett. 

Dessverre så er det veldig fyfy å prate om hvor lite man veier, men det er tydeligvis helt greit å prate om hvor mye man veier, noe jeg føler blir litt for dumt. Det er like fælt å veie for lite som det er å veie for mye. Jeg har i så lang tid håpet på å kunne veie mer en det jeg har gjort, men samtidig så har jeg aldri vært fornøyd med kroppen min. Før jeg ble gravid så synes jeg at jeg så "stor" ut selv om vekta mi var lite. Men når jeg ser på bilder av meg nå fra i sommer, så blir jeg nesten sint på meg selv for at jeg kunne tenke noe sånt om kroppen min. Jeg var jo tynn, men det er vel sånn med oss alle jenter - vi blir stort sett aldri fornøyd! Nå som jeg snart er halvveis i svangerskapet så veier jeg fremdeles mindre en det man skal veie etter min høyde. Det er nesten litt sykt å tenke på. Jeg håper at jeg kommer til å ha en "normal" vekt for høyden min når jeg er ferdig med graviditeten. Det er også sikkert galt av meg å si det. Jeg vet det er mye kropps press blant unge, men det skal ikke være noe galt å ville ha en vekt man vil ha. Alle vil være fornøyd med seg selv. Jeg skal være ærlig å si at den vekta som er normalt for meg som er så lita er rundt 48-50 kilo. Og jeg håper at jeg kommer til å bli fornøyd med min egen vekt etter vært når jeg er ferdig med graviditeten. På mange måter så har ikke vekten så mye å si så lenge man er fornøyd med kroppen sin, men det å veie 38 kilo når man er 21 år er ikke så behagelig. Så derfor håper jeg at vekta mi kommer til å være litt større når jeg er ferdig med å gå gravid. 

Sett igjennom masse baby klær

 • 05.03.2017 - 16:42

I dag har vi nok engang vært hos min mamma. Marius ville leke med søstra mi, og hun ville også leke med Marius, så jeg ble faktisk opp ringt i dag, haha. Jeg har faktisk fått sett igjennom litt baby klær til både gutt og jente som barnet i magen kan bruke. Så mamma skulle ta vare på klærene til jeg finner ut av hva som er i magen min. Det var så rart å se igjennom de bitte små baby klærene. Jeg kan ikke huske at Marius var så liten, men det var jo mye klær etter han her. Jeg viste Marius klærene å sa at dette har han hatt på seg når han var baby, og da så han bare rart på klærene å begynte å le fordi han syntes det var så lite, haha. Men uansett litt morsomt å se på baby klær igjen! 


Nå er det bare å vente å se om det er de rosa klærene eller om det er de blåe klærene som skal brukes! Det var også masse klær der som går til både gutt å jente. Det er så utrolig greit å kunne arve mye klær også, og ikke bare måtte kjøpe alt nytt.

Ødelagt dagen min

 • 04.03.2017 - 21:13Da var plutselig lørdagen her igjen. Og denne lørdagen her har bare gått av gårde på en to tre. Jeg hadde barnefri fra i går til i dag, og da sov jeg selvfølgelig til langt på dag i dag. Det var utrolig godt å virkelig sove ut, men herregud så ødelagt dagen blir av det. Jeg føler ikke at jeg har fått noe ut av denne lørdagen her. Jeg har som vanlig bare vært sammen med familien min idag. Litt etter at jeg sto opp så reiste jeg rett bort hos mommo og var der en liten stund, før jeg reiste bort hos mamma å var der helt til jeg skulle hente igjen Marius. 

Nå så har Marius lagt seg for en stund siden, og jeg sitter her ny dusjet å spiser godteri. Selv om jeg har sovet veldig lenge i dag, så er jeg fremdeles litt små trøtt og veldig sliten, så nå skal jeg bare slappe av å nyte resten av lørdagen. I morgen så blir det en normal dag igjen, og søndagen kommer ikke til å bli sovet bort regner jeg med. 

 

Denne måneden for jeg se barnet mitt

 • 04.03.2017 - 15:57

Nå er det ikke mange dagene til jeg får se barnet i magen min. Jeg kjenner jeg gleder meg så utrolig mye, fordi jeg er så spent på å se barnet, og jeg er spent på å se om den er helt frisk (noe jeg tror, og håper den er) og selvfølgelig om det er en lillebror eller en lillesøster som er i magen på meg. Jeg har så blandet følelser når det gjelder barnets kjønn, noen ganger så føler jeg at det er ei jente i magen, og andre ganger så føler jeg at det er en gutt. Begge deler blir jeg like glad for, selv om jeg har sagt at jeg ønsker meg mest jente, men det er fordi jeg allerede har to gutter fra før av, så det hadde vært litt spennende og morsomt å fått ei jente også, men selvfølgelig hvis det viser seg å være nok en gutt, så kommer jeg til å bli like glad uansett!

Når jeg finner ut av hva som er i magen min, så kommer jeg nok til å begynne å kjøpe inn litt smått med klær til barnet. Derfor jeg vil vente med å kjøpe inn er fordi jeg vil vite kjønnet jeg skal kjøpe inn til. Jeg synes det er litt mer morsomt å kjøpe inn klær når jeg vet kjønnet, fordi da kan jeg virkelig kjøpe inn klær som passer til det og det kjønnet. Blir det ei jente så kommer jeg til å kjøpe inn litt kjoler å diverse, jeg får jo barnet på sommeren eller nærmere høsten.Jeg må si jeg er veldig spent om dagen. Jeg klarer nesten ikke å vente til jeg skal på ultralyd!

Jeg fødte i natt

 • 03.03.2017 - 14:58


 

Så utrolig merkelig og rar følelse jeg hadde når jeg våknet i dag tidlig. Jeg følte meg så utrolig glad. Jeg hadde født ei lita jente som var helt perfekt, og ingen klarte å ta øyene fra henne, hun var så søt. Men så våkner jeg opp, og innser at det hele bare var en drøm!

Den drømmen virket så utrolig ekte ut, at jeg klarer ikke å sette ord på det engang. Det virket ut som at det var virkeligheten, og jeg fikk nesten panikk når jeg sto opp, og barnet ikke var her, men heldigvis så skjønte jeg jo veldig fort at barnet fremdeles ligger i magen, haha. 

Når man går gravid, så får man så utrolig mange rare og spesielle drømmer. Det er vist veldig normalt å drømme at man har fått barnet når man egentlig ikke har det. Men når jeg også drømte at det var ei jente jeg hadde født, så må jeg si jeg er spent på å dra på ultralyd for å finne ut om det er en mening i det, eller om det bare var en "drøm" jeg hadde. Så det blir spennende å se! 

 

"Bare vent til jeg blir 18 år, da skal jeg drepe deg!"

 • 02.03.2017 - 13:47Dette er noe jeg hører noen på skolen sier til hverandre når jeg var utenfor hos mamma her om dagen. Hun bor nemlig veldig nære en barneskole, og der var det litt snakk mellom tre elever på rundt 7 år pluss minus. De begynner å krangle litt smått fordi de var litt uenige, og da sier den ene "bare vent til jeg blir 18 år, da skal jeg drepe deg!" Jeg ble stående der, og blir helt satt ut der jeg står. Hvordan i all verden kan små unger stå å si noe sånt til hverandre. Jeg blir så overrasket over språk bruket på mange barn, at jeg klarer ikke å sette ord på det engang. Det er vel ikke normalt at små barn skal stå å si noe sånt til hverandre? 

Jeg tror alt for mange små barn får med seg litt for mye etter at nettbrett og alt annet har tatt over verden. Barn sitter mye på nettbrett og datamaskiner, og jeg tror veldig mange barn ser på litt mer en det de skulle ha sett den dag i dag. Det er veldig skremmende at verden har utviklet seg på denne måten. Barn leker ikke like mye lenger som før, og det synes jeg er helt forferdelig. Og jeg tror alt for mange barn spiller spill som er litt for voldsomt for små barn. Når det har gått så langt at barn begynner å prate om å drepe hverandre, da er det noe som ikke stemmer helt vil jeg tro.

Huff, nei jeg vet ikke hva jeg skal si til dette her, men jeg håper for all del at barna mine ikke kommer til å sitte å si sånt til hverandre. Da hadde jeg blitt veldig sur. Det som er så dumt med de barna på den skolen, er også at det ikke var noen voksne i nærheten som fikk høre det. Så det er ingen som får tatt det opp med foreldrene eller noe. Jeg angrer nesten litt på at jeg ikke gikk bort til dem og pratet til dem, og kanskje sa i fra til skolen. Men det er jo på en måte ikke mitt ansvar eller, selv om jeg kjenner det at jeg angrer på at jeg ikke tok ansvar i det. 

 

Nå gleder jeg meg

 • 01.03.2017 - 12:14

Nå går vi til lysere tider, og vinter månedene er over for denne gang. Tenk det, vi er faktisk inne i den først vår måneden i dag. Jeg synes det er så herlig at vi går mot varmere tider. Jeg er så lei av kulde, og det å sitte i en kald bil som må skrapes hver eneste morgen. Nå blir det bare bedre og bedre fremover, og det er så utrolig herlig. Og det beste med det hele er at den 26 mars så skal vi stille klokken til sommertid igjen, åhh jeg gleder meg sånn! 

Sånn det er ute nå er ikke fult så koselig. Nå er det bare vått og sørpete over alt. Jeg kan jo ikke gå ute engang før jeg er kliss våt i skoene, og Marius som går i barnehagen har med seg veldig mye våte klær hjem. Det er denne tiden her når snøen smelter, og det begynner å regne litt som ikke er noe koselig med vår. Det er uansett herlig at snøen blir borte, og at det blir varmere i luften. Det har faktisk begynt å bli varmegrader ute om dagen.

Noen bilder av vinteren vi har hatt!

 

Ha en herlig første mars, og velkommen til vår ;-)
 

Gravid uke 17

 • 01.03.2017 - 10:27

Tiden går så sykt fort om dagen. Jeg er allerede inne i uke 17 - om bare tre uker så er jeg halvveis i svangerskapet, så nå er det ikke lenge til at barnet faktisk er her! Jeg kjenner faktisk at jeg begynner å bli litt stresset, fordi jeg har ikke begynt å kjøpe inn en liten ting til babyen enda engang. Men grunnen til det er egentlig fordi jeg vil vite kjønnet før jeg begynner å handle inn noe. De store og dyre tingene har jeg fått allerede. Jeg er nemlig så heldig at mamma ikke har solgt eller gitt bort noe etter minste broren min, så derfor får jeg både barnevogn, babyseng og barnesete å de tingene der. 

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 162 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Det har blitt en veldig aktiv liten krabat som er i magen. Jeg kjenner veldig ofte aktivitet i magen om dagen - spesielt midt på dagen, og rundt 21-22 på kvelden.

♥Vektøkning: 7 kilo 

Neste kontroll: Ultralyd den 16 mars, også har jeg jordmor time den 20 mars!

♥Om fødselen: Jeg har ikke så mange tanker om fødselen egentlig. Det er ikke sånn at jeg gleder meg til smertene, men jeg gruer meg ikke eller. Jeg hadde en ganske så grei fødsel sist, så jeg har ikke fått skrekken. 

Om babyen

"I begynnelsen av denne uken er fosteret 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem vokser sammen, slik at vi som voksne har 206. 

Ørene er på riktig plass, og lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter, og er derfor helt lyse. Man er ikke sikker på hvilken funksjon hårene har, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som vil dannes på huden til barnet. 

Nå er det snart tid for ultralyd, om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden ? den ser ut som perlebånd! Dere har kanskje bestemt dere for å vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig.

 

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no