Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Gratulerer med dagen, Marius♥

 • 28.02.2017 - 12:48

Nå er du allerede fem år gammel, og du har bare igjen ett år til før du skal begynne på skolen. Du har blitt så utrolig fort stor, men uansett så vil du alltid være min lille gutt. Du har forandret meg veldig mye på de årene du kom til verden, og det er på en veldig god måte. Du har blitt en veldig god gutt, det har du vel alltid vært - men du tenker på de rundt deg. Du liker ikke å se at andre rundt deg er lei seg, da setter du deg ved siden av de og trøster de, og spør om det går bra. Du er veldig omtenksom gutt, og den egenskapen håper jeg du kommer til ha resten av livet ditt!

Du er også en veldig aktiv gutt, som ikke klarer å sitte lenge stille, men det har vel litt med alderen din å gjøre. Du er over alt heletiden, og det er ikke ofte du sitter rolig. Hvis du først sitter rolig så skjønner vi som kjenner deg at det er noe galt, da er du som oftes syk eller noe. Jeg vil si at det er en veldig positiv ting. Jeg synes det er bra at du eller er en aktiv gutt, enn at du bare skulle ha sittet et sted fra da du sto opp til du la deg, da hadde jeg nemlig blitt veldig bekymret, fordi barn på din alder skal ikke bare sitte stille på en stol hele dagen. 

Du eier også humor. Du ler av vitser, og du ler av de riktige tingene. Du ler veldig mye når jeg tenker meg om, hehe. Du er også en person som prøver alt du kan for at de rundt deg skal le av deg. Hvis du ser at noen rundt deg virker sure så begynner du med engang, og det beste av alt er at alle begynner og le av det du gjør, og det elsker du. Å du gir deg ikke når du ser at folk først begynner å ler av deg. 

Du er også en veldig irriterende lillebror ifølge Joachim. Du lar han aldri være i fred, du prøver alt du kan for å være med Joachim - men noen ganger så får Joachim litt nok av deg. Du bryr deg ikke noe om at Joachim vil ha alene tid på rommet sitt, du gir deg aldri uansett. Når Joachim blir sint nok fordi du ikke gir deg, så kommer du løpende inn på stua og smiler og ler fordi du har gjort han irritert. Du vet virkelig hva du skal gjøre for å få han sint, men dere er også ofte veldig gode venner, og dere leker bra sammen. Dere to er som brødre skal være. Dere krangler og dere er bestevenner. Dere passer på hverandre, og hvis Joachim har vært borte en helg eller noen dager, så maser du på om han snart kan komme hjem fordi du savner han.


Du er verdens beste gutt, og mammaen din elsker deg mer enn noe annet i hele verden. Det har jeg gjort helt siden jeg fant ut at du lå i magen min, og kjærligheten til deg ble bare sterkere og sterkere etter at du ble født!♥♥

Gratuler med dagen, min herlige sønn!♥♥

"Når blir du bestemor, mamma?"

 • 27.02.2017 - 19:30I en god stund så har Marius spurt meg om når jeg egentlig har tenkt til å bli bestemor. Tenk det, han har begynt å spørre om det allerede. Han skjønner nok ikke helt hvordan dette foregår enda. 

Jeg sier til han at jeg ikke blir bestemor før han og Joachim har blitt voksne, og får barn. Så det er mange år til jeg blir bestemor! Marius prater på barn heletiden, og sier nesten hver eneste dag - at når han blir voksen så skal han ha barn. 

Joachim begynte å snakket om at han var litt usikker på hva han ville bli når han ble stor, men en ting var sikkert - det var det at han skulle iallefall bli russ, fordi det så veldig morsomt ut. Og den drømmen tror jeg de fleste unge som er helt slukt i russekort tenker. Men i det Joachim sa det, så kom Marius med den igjen - jeg skal ikke bli russ, jeg skal bli pappa. Og Joachim faller i latter, og prøver å sier det at han må jo gå på skolen, og få jobb og kjøpe seg hus før han kunne bli pappa. Marius var heldigvis enig i den, men det var fremdeles veldig viktig å få frem det at han skulle bli pappa. 

Litt skremmende at han allerede har begynt å tenke mye på det allerede, og at han maser på når jeg kan bli bestemor, men forhåpentligvis så er dette bare noe han sier nå. Han er ikke gamle gutten enda, så jeg håper for all del at han forandrer mening når han blir eldre. Jeg håper på å få masse barnebarn, men jeg håper selvfølgelig at barna mine skal ha utdanning og være i full jobb, og ha et stabilt forhold og eie et hus før dem tenker på barn. Alle foreldres drøm er vel at barna skal få den utdanninga de vil ha, og at alt er på stell før barn kommer inn i bildet. 

Det var jo også drømmen til moren min når det gjaldt meg, men helt slik ble det jo ikke. Så man vet jo aldri, og i og med at jeg selv er ung mor så kommer jeg ikke til å kappe av de fingrene hvis dem blir pappa som ung, men jeg skal prøve alt jeg kan for at dem ikke skal følge mine fotspor. Det å være ung mor har ikke vært lett. Men på en annen side, så tror jeg ikke gutter er like tidlig ute som det jeg var. 

Joachim er heldigvis veldig på den at han skal ha utdanning, og jobb før han skal ha noe barn. Han var ikke engang sikker på om han noen gang ville ha barn eller, men det kunne jo hende at han ville ha det en gang i fremtiden, men det var ikke akkurat noe han tenkte på nå. Og heldigvis for det, tenker jeg, haha. 

Joachim har nok også virkelig skjønt hvor vanskelig ting har vært for meg når jeg fikk han så ung. Han bodde jo til og med hos moren min, og kalte henne for mamma. Så han har opplevd veldig mye, og jeg å mamma har ikke vært redde for å si hvordan alt har vært, og hvorfor ting har vært sånn det har vært. Joachim har vært veldig forståelsesfull når det gjelder alt som har skjedd, og vi har sagt at mye av grunnen for at ting har vært slik det har vært, er fordi jeg ble mamma som alt for ung. Så det er ikke noe smart å få barn alt for tidlig. 

Så når det gjelder Joachim, så er jeg ikke så redd for å bli bestemor alt for tidlig. Jeg har ikke trua på at Joachim kommer til å få barn som alt for ung, men må si jeg blir veldig skeptisk på Marius, haha. Neida, det er nok bare noe han sier nå. Jeg håper jo selvfølgelig på at de begge to får barn en dag. Men helst når alt er på stell, og dem har fått opplevd livet litt, og i alle fall har et stabilt fohold og har den jobben de vil ha, og at de eier sitt eget hus. 

Så forhåpentligvis så er det veldig, veldig mange år til jeg blir bestemor! Men det er litt morsomt å høre på Marius når han prater på det heletiden, haha!

"Så liten babymage du har"

 • 27.02.2017 - 09:38Den setningen tror jeg at jeg har fått høre veldig mange ganger i løpet av denne graviditeten her. Det som spesielt går igjen heletiden er - "Når har du termin?" "også har du så liten mage! Det ser jo ikke ut som om at du er gravid engang!" Jeg får så blandet følelser når jeg får den setningen heletiden, fordi jeg er litt glad for at jeg slipper å bli alt for diger med tanke på at jeg selv er veldig lita. Tror det hadde blitt veldig tungt for meg hvis lille meg skulle ha blitt enorm tidlig i svangerskapet. Men samtidig så er det litt sånn at jeg håper at folk ser at jeg er gravid også. Når jeg først er gravid, så vil jeg jo se gravid ut, haha. 

Jeg må bare innse at jeg egentlig ikke blir fornøyd uansett hva folk sier, haha. Hadde jeg fått høre at jeg så veldig diger ut så hadde jeg blitt skuffet da også. Det er ikke bare bare dette her altså. Jeg har så mange forskjellige følelser i kroppen, og jeg er så utrolig følsom. Det er vel hormonene som kommer inn, og det er vel ganske så normalt når man er gravid, men det er veldig slitsom å heletiden være ufornøyd med det andre sier til meg, haha. Huff, det er ikke en enkel oppgave å være gravid. 


(Dette er med Marius. Var like langt på vei der som jeg er nå)

 

Når jeg var gravid med Marius så fikk jeg høre det samme da også. Til og med de på sykehuset fikk sjokk når de så hvor stor Marius var i forhold til magen min, haha. Men når jeg er så lita så kan jeg jo ikke bli så stor eller. Jeg er spent på å se hvor stor denne babyen kommer til å bli med tanke på magen min. Jeg har i alle fall begynt å slite med vondt i ryggen, og når jeg blir enda større nå så kommer jeg vel til å merke det enda mer regner jeg med.

Fastelaven

 • 26.02.2017 - 19:06

Nå er tiden inne for fastelavensboller igjen. Vi har jo bare vært hos mamma i dag, så derfor ble det til at vi spise det hos henne i år. Det er veldig godt med bolle med krem, men herregud så kvalmende. Jeg spiste faktisk opp to stk, og det angrer jeg veldig på enda. Barna mine var ikke så ivrige på det, men dem spiste en hver de også, men det var ikke sånn skikkelig stas for dem merket jeg. Det hører allikevel med på denne dagen, og vi pleier faktisk ikke å spise det noe mer en på denne dagen eller. 


Nå er vi hjemme igjen, og Marius har nettopp tatt en dusj før han gikk å la seg. Han gleder seg veldig mye til barnehagen igjen i morgen. Han har ikke vært så mye i barnehagen denne uken her på grunn av forkjølelse, så det har vært litt kjedelige dager for han her hjemme. Så nå gleder han seg masse til barnehagen i morgen, og det tror jeg han har veldig godt av også. 

En fantastisk fin søndag

 • 26.02.2017 - 15:54I dag har vi hatt en herlig dag i akebakken, med fantastisk fint vær. Det er så herlig å være ute når solen varmer så mye - mye tyder på at våren er på vei! Jeg er litt usikker på hvor lenge vi var ute, men lenge nok til at alle var fornøyde med ute dagen. Joachim ble ikke med i dag, når han var hos en kompis istedenfor. For ca en time siden nå, så hentet jeg igjen Joachim, og reiste bort hos moren min. Vi skal spise middag her i dag. Det begynner å bli en liten stund siden sist vi spise her nå, så nå syntes jeg det var på tide, hehe neida. Men barna vil ha noen å leke med, så da tenkte jeg at vi likså godt kunne bruke søndagen her istedenfor å bare sitte hjemme på en søndag. 

Marius sin bursdagsfeiring er overstått!

 • 25.02.2017 - 20:36

Nå er denne bursdagen overstått, og det ble en veldig vellykket dag. Marius ble kjempe fornøyd med alt han fikk, og han har kost seg veldig mye idag. Jeg derimot har stresset siden i dag tidlig, og kom på flere og flere ting jeg hadde glemt å kjøpe på butikken, så jeg har vært på butikken opp til flere ganger før bursdagen begynte. Godt det ikke er bursdager så alt for ofte, hehe. Dagen ble da vellykket allikevel, så vi er alle fornøyde. Alle var fornøyde med kakene mine også. Jeg skulle egentlig lage noen andre typer muffins, men når jeg hadde glemt å kjøpe alt å kom bare på mer og mer jeg glemt så ga jeg opp. Marius ble i alle fall fornøyd med muffinsene uansett, og det viktigste er jo at han i alle fall ble fornøyd!

Nå har Marius lagt seg for kvelden, og Joachim ble med bort hos oldeforeldrene sine. Han ville sove der i natt. Nå skal jeg bare sitte å slappe av og se på serier og finne noe å spise. Nå er jeg veldig sliten etter dagen. Det merkes at jeg er gravid, fordi jeg blir så utrolig fort sliten en det jeg vanligvis pleier å bli. 

Ha en fin lørdagskveld alle sammen! :-)

Det har ikke helt gått opp for meg enda

 • 24.02.2017 - 21:57

Nå sitter jeg her og er allerede 17 uker på vei, og enda så har det ikke helt gått opp for meg at jeg faktisk skal få et barn til. Jeg skal bli trebarnsmor i august. Jeg skal ærlig innrømme at det er utrolig skummelt å tenke på. Noen ganger så lurer jeg på hva jeg egentlig driver med. Jeg er ikke gamle jenta enda, og jeg er vel egentlig ikke ferdig med å oppleve ting, og det være med venner! 

Og ikke nok med det, jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli mamma igjen. Kommer det til å bli mer krevende nå en tidligere med tanke på at jeg har to barn fra før, eller kommer jeg til å klare meg veldig fint? Er babyen rolig eller kommer den bare til å gråte? Kommer jeg til å få fødsels depresjon eller kommer jeg ikke til å få det? Kommer jeg til å klare å være tilstede for de alle i huset eller kommer jeg bare til å konsentrere meg om babyen? (håper for all del at det ikke er noe som skjer) og helt ærlig så er jeg veldig sikker på at det ikke kommer til å skje, men uansett det er så mange tanker som kommer i hodet mitt om dagen. Jeg både tror og håper at jeg kommer til å klare meg veldig fint, men uansett så er det mange tanker som kommer, men jeg tror det er ganske normalt å få sånne tanker når man skal få et barn til, eller bare det å få barn generelt. På mange måter så tror jeg det er bedre for meg å få et barn til nå, enn å vente til barna mine blir kjempe store. Jeg har i alle år jeg har levd, sagt at jeg skulle ha tre barn. Og det har aldri kommet en tanke om at det aldri kom til å skje. Jeg ville selvfølgelig ha drømme jobben, og drømme hjemmet før jeg skulle få barn i det hele tatt, men helt slik ble det jo ikke med noen av barna, haha. Men jeg tenker som så at drømme hjemmet, og mulig drømme jobben kommer etter vært hvis jeg prøver godt nok på å få det. For at jeg skal få det livet jeg vil ha, så må jeg jo gjøre noe med det. Jeg får ikke det livet jeg vil uten å gjøre noe med det. Livet kommer ikke av seg selv, man må kjempe for det livet man vil ha, det tror jeg faktisk veldig mange glemmer - meg selv inkludert! 

En som gleder seg til i morgen

 • 24.02.2017 - 16:12

For et herlig vær det er i dag. Solen skinner, og den varmer utrolig godt nå. Jeg ser så frem til varmere tider, nå synes jeg vinteren kan bli over! Marius har vært veldig syk nå i det siste, så han har ikke vært i barnehagen på nesten en hel uke. Det har vært veldig kjedelig å bare flyge hjemme også, men når han er dårlig så må han bare prøve å slappe av, men det er ikke han så veldig flink til. Jeg håper han blir ordentlig frisk snart så han kommer seg i barnehagen igjen, det tror jeg han håper på selv også. 

Nå har jeg drevet med veldig mye rydding, og skal vaske hele huset. I morgen så skal nemlig Marius feire bursdagen sin, noe han gleder seg veldig mye til. Så derfor prøver jeg å rydde og vaske som bare det i dag, sånn at jeg kan begynne med kakene i morgen. Jeg er faktisk veldig spent på å lage alle kakene i morgen, fordi nå skal jeg prøve meg på noe nytt. Jeg har nemlig aldri lagd bløtkake noen gang, og det skal jeg faktisk lage i morgen - så må si jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli. 

 

Kjent mitt første tydelige spark

 • 23.02.2017 - 13:50

Åhh herregud så merkelig følelse. Jeg må bare si at jeg er utrolig følsom om dagen - men når jeg satt å så på tv i går kveld, så kjente jeg veldig godt å tydelig spark i magen min, og ja det var ordentlige spark. Barnet ble plutselig veldig aktiv i magen min og begynte å sparke som bare det - og gjett hva, jeg kjente det utenfor magen også. Jeg begynte å grine av lykke! Det er en så utrolig merkelig, men veldig koselig følelse. Jeg har et levende menneske i magen min som sparker. Jeg vet at det er ganske normalt at babyen sparker i magen, og jeg har jo kjent det med tidligere graviditeter også, men den første gangen er alltid like spesiell uansett om du har vært gravid før eller ei. Det er nå alt virkelig starter. Nå har jeg allerede kjent babyen min, og da kommer jeg til å kjenne den flere ganger, og jeg gleder meg masse til tiden fremover. 

Jeg synes det er hardt å gå gravid med tanke på alt jeg har slitet med igjennom graviditeten, men etter at jeg kjente barnet sparke så følte jeg meg plutselig veldig lykkelig. Så om jeg har så vondt i ryggen at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, og har vondt i hodet og magen og er kvalm, så er alt det verdt det så lenge babyen i magen har det bra. Det kommer noe positivt ut av dette her, og jeg gleder meg til jeg kan få babyen i armene mine, men hvis jeg ser bort ifra alle plager en graviditet fører med seg, så er det veldig koselig og magisk å gå gravid. Så jeg skal prøve så godt jeg kan å nyte graviditeten selv om den sliter på litt i hverdagen! Mest sannsynlig så blir dette min siste graviditet noen gang, så nå må det nytes uansett hvor jævlig jeg kan ha det inni mellom.

"Du har virkelig klart deg du!"

 • 22.02.2017 - 15:58


 

Jeg var på min første jordmor time på fredag den 10 februar. Jeg ble så godt tatt imot av henne. Hun syntes det var så godt å se meg igjen. Jeg går nemlig til den samme jordmoren som jeg gikk til med både Joachim og Marius. Hun begynte å prate om hvor mye hun syntes jeg hadde forandret meg igjennom alle svangerskapene. Hun husket så godt hvordan jeg var når jeg var der med Joachim i magen, og da var jeg så usikker og lei meg sa hun - det var jeg jo forsåvidt også, jeg var jo bare et barn selv.

Når jeg var der igjen med Marius, så var jeg også litt usikker sa hun, men hun så at jeg ikke var likedan som med Joachim, men nå derimot så syntes hun at jeg så veldig bra ut, og hun så at jeg hadde vokst veldig mye i løpet av de to andre svangerskapene. Hun sa det til meg "du har virkelig klart deg du" mens hun så på meg å smilte. Hun var så utrolig imponert over hva jeg har gått igjennom, og at jeg enda sitter her og har det bra. Hun vet jo om alt som jeg har godt igjennom i løpet av årene, og jeg har hatt det veldig vanskelig i en lang periode. Jeg ble faktisk mamma for første gang som barn selv, og det har vært et rent helvete. Og når jeg fikk Marius så var ikke ting så bra da eller, men jeg hadde kommet meg et steg videre, men jeg var ikke gamle jenta da eller. Jeg var faktisk bare 16 år gammel, når jeg gikk med mitt andre barn.

Nå sitter jeg her og er 21 år gammel, og er gravid på nytt. Jeg har ikke drømme livet enda. Jeg eier ikke mitt eget hus enda, og jeg har ikke fast jobb. Men jeg har familien min, og jeg har egentlig et ganske fint liv selv om mye virker vanskelig innimellom. 

Gravid uke 16

 • 22.02.2017 - 11:49


Nå har jeg allerede kommet til uke 16 i graviditeten. Det har gått utrolig fort så langt. Jeg har ikke så stor mage enda. Jeg hadde ikke så stor mage på denne tiden her med Marius eller. Dem sier det at jo flere barn du får jo større blir du når du blir gravid igjen, men jeg kan ikke akkurat si at det stemmer så veldig godt på meg. Men på en annen side så er det litt greit at jeg ikke er så stor enda også. Når magen først blir stor, så er den litt i veien og det husker jeg veldig godt med Marius!

Om barnet!
"I begynnelsen av denne uken er fosteret 14 uker gammelt. Den loddrette furen over overleppen kommer på plass denne uken. 

Beina tar igjen armene i utvikling, og vil fra nå av være lengre. De livlige bevegelsene blir stadig bedre koordinert. 

Fosteret svelger fostervann og tisser det ut igjen i fostervannet. Noen av avfalls-stoffene begynner å samles i tarmen. Er det ikke utrolig at fosteret allerede kan suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg?"

Til mamma

"Det nærmer seg tid for ultralydundersøkelsen. Som regel foretas den mellom 17. og 19. uke av svangerskapet. Vil dere benytte dere av tilbudet? Ønsker dere å vite kjønnet? Mange forteller at de både gleder og gruer seg til ultralydundersøkelsen. Av og til hender det at man får dårlige nyheter.

Ofte oppleves barnet i magen mer virkelig etter man har sett det på ultralydundersøkelsen, særlig for partneren som ikke har kjent svangerskapet på kroppen på samme måte. Tenk at dere får et bilde av babyen! Framover blir det kanskje enklere å forestille seg den lille, begynne innkjøp og diskutere navn?

Ikke glem hverandre i denne navlebeskuende tiden. Et kyss, en klem og noen gode ord gjør godt ? for begge parter.

Opplever du at svangerskapsplager gjør det utfordrende å være i jobb, og tenker at sykemelding er løsningen? Det er kanskje mulig å gjøre endringer på arbeidsplassen slik at du kan fortsette å jobbe? Snakk gjerne med jordmor og din nærmeste leder om dette ? helst før sykemelding blir en løsning. Er det ikke mulig å tilrettelegge, kan du ha krav på svangerskapspenger i stedet for sykepenger."

Alle barn har vinterferie, men ikke mine!

 • 21.02.2017 - 16:05

Nå har de fleste rundt om i landet vinterferie, iallefall alle de som går på skolen her. Joachim er dessverre en av de uheldige som ikke har vinterferie. Han har jo på en måte det han også da - men i og med at jeg jobber så må han være på sfo, men der gjør dem bare morsomme ting som Joachim elsker, så han trives med å være på sfo. Han er ikke av den typen som synes det er noe morsomt å bare flyge hjemme uten å ha noe som helst å gjøre. Der er begge guttene mine veldig like, for sånn er Marius også. Er han hjemme ifra barnehagen bare en helg, så gleder han seg som bare det til å være i barnehagen igjen, men det har mye med det at barna mine liker å leke med andre barn, og de liker nok det å ikke henge på hverandre heletiden. Også er det nok litt godt å slippe moren sin heletiden, haha! 

Jeg ser bare frem til påsken nå for å være ærlig, og så fort som tiden går nå om dagen så er det vel ikke lenge til eller. Jeg skal søke om påskeferie, sånn at jeg kan ha fri sammen med barna mine, også håper jeg at formen blir bedre snart. Vi har jo planer om å dra på campingen å grille og leke å ha det veldig gøy i påsken. Det er noe vi gleder oss veldig til. Jeg gleder meg iallefall veldig mye. Jeg synes det er så koselig å være på campingen, og det er egentlig ganske koselig å være der selv om det er snø ute.

Disse bildene her ble tatt i mars 2016. Det var vel da det var påske i fjor også, var det ikke det? Uansett barna stor trives på campingen uansett om det er sommer eller om det fremdeles er litt snø. Jeg tror ihvertfall at det kommer til å bli kjempe koselig å reise der og tilbringe litt av påsken der i år. Påsken er en ganske fin tid også. Jeg håper at påsken blir en tid barna mine kommer til å setter pris på!

Kunne ønske jeg ikke var gravid

 • 21.02.2017 - 14:10

Dette svangerskapet her har vært det verste svangerskaper jeg har hatt tror jeg. Det føles iallefall slik ut. Jeg kan ikke huske jeg var så lenge dårlig med de to første, men på en annen side så kan det jo hende at det har blitt litt glemt. Jeg er iallefall så og si aldri frisk i dette svangerskapet her. Jeg har slitet med kvalme i all evighet, og jeg har slitet masse med vondt i magen, og ikke minst hodepinne. Jeg har også slitet litt med halsbrann men det husker jeg at jeg hadde med de to første også. 

Veldig ofte så kunne jeg ønske jeg ikke var gravid. For det å være gravid er ikke en dans på roser. Det ser så koselig ut når man ser andre som er gravide, men når man blir sittende der selv så er det ikke så koselig allikevel. Jeg er straks inne i uke 17, og jeg savner allerede å ikke være gravid. Jeg sliter utrolig mye om dagen, og klarer ikke helt å fungere som jeg skal. Det er ikke noe hyggelig å være i dårlig form fra da man står opp til man legger seg om kvelden. Det som er noe dritt oppi det hele er at jeg har en jobb, og jeg skal ærlig si at jeg fungere ikke 100% i den jobben. Og når jeg kommer hjem fra jobb så har jeg enda mer jobb. Jeg må rydde i huset, og jeg må lage middag, og jeg må hente barn og jeg må passe på de barna. Heldigvis så begynner barna mine å bli veldig store, så dem klarer å passe veldig mye på seg selv. Joachim drar bort å leker med venner, og Marius driver med sitt, og det er litt godt når jeg ikke er helt frisk om dagen. Jeg håper det blir bedre etter vært, og at jeg ikke skal føle meg dårlig igjennom hele graviditeten, fordi da vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal gjøre - ikke det at jeg får gjort så mye med det eller. 

Savner camping livet

 • 20.02.2017 - 20:17

Nå så har det faktisk vært en herlig tempratur ute, og sola har endelig begynt å varme. Det har faktisk vært 6 varmegrader i hele dag. Nå som jeg er så vandt med at det er minus grader, så føles 6 varmegrader veldig varmt ut. 

Jeg kjenner det at jeg savner det å reise på campingen sammen med familien. Både besteforeldrene mine, moren min, tanta mi og onkelen min har campingplass på samme sted, og det tar meg max 10 minutter fra her jeg bor til å komme dit. Barna mine stor trives der, og de prater også mye om campingen om dagen. Vi har heldigvis blitt enige om at vi skal reise dit en tur i påsken og grille å kose oss kjempe masse. Det er noe vi alle ser veldig frem til. 

Det er så godt å tenke på at vinteren snart er over, og at våren er på tur. Jeg elsker virkelig sommer og sol, og jeg håper det kommer til å bli mange varme dager nå i sommer. 
 

Jeg håper det er ei jente!

 • 20.02.2017 - 18:55


 

Det er vel ganske så tabu og si det at man håper at det blir ei jente når man går gravid. Det synes jeg er så utrolig feil. Alle må få lov til å ha et ønske, ett håp. Jeg er ærlig med dere, og sier det at jeg håper faktisk at det er ei jente - ikke fordi jeg ikke vil ha en gutt til, eller for at det er så fælt eller galt å få en gutt til. Men jeg har allerede to gutter fra før av, og nå er jeg forhåpentligvis gravid for siste gang og ønsker rett å slett at jeg kan få ei jente nå, sånn at jeg har fått opplevd begge deler. 

Selv om jeg ønsker meg ei lita jente nå, så vil ikke det si at jeg kommer til å bli sur eller skuffet om det kommer en gutt til. Jeg kommer til å bli veldig glad for en gutt til også, men jeg ønsker fremdeles at det skal komme ei jente - hvis dere skjønner hva jeg mener?

Når mange sier at de ønsker ei jente eller en gutt når de er gravide, så høres det nesten ikke ut som om at dere andre rundt tror at den gravide blir glad uansett hvilket kjønn babyen er. Jeg synes vi alle skal få ha et ønske, et lite håp om hva som skjuler seg i magen uten at det skal bli negativt prat rundt det. 

Selvfølgelig - det viktigste er jo at barnet er frisk og rask, men det er ikke noe galt å ha et ønske om hva slags kjønn babyen er. Jeg HÅPER at det er ei jente, men jeg kommer til å bli like lykkelig om det er en liten gutt til. Jeg er glad for det barnet jeg skal få uansett, og det regner jeg med at de fleste er selv om de har et ønske om hva slags kjønn det er. Det er ikke noe galt å ønske seg noe, det må dere alle vite uansett om dere er gravide eller skal bli gravide en gang i fremtiden. 

"Jaa, det går an å slanke seg som gravid!"

 • 19.02.2017 - 15:22


 

Som mange allerede vet, så er det jo veldig inn å slanke seg i graviditeten. Vi gravide kan jo for all del ikke finne på å legge på oss noen kilo ekstra som gravide, det er jo helt skandale. Barnet skal jo være så liten som mulig, det er jo da de er søte. 

Huff, jeg blir så oppgitt over sånt. Jeg har nesten ikke ord på det engang. Det er helt greit at du ikke vil gå opp alt for mange kilo, som du kommer til å slite med etter graviditeten. For slik verden har blitt nå så er det et helt forferdelig kropps press på både barn, tenåringer og voksne. Men du kan aldri finne på å slanke deg når du er gravid. Spis eller sunt og tren i svangerskapet, og går du uansett opp noen kilo så er det helt normalt, og det er ikke noe galt i det. 

Jeg blir så sint når jeg hører om jenter som vil slanke seg i graviditeten fordi de er redde for at de skal bli stygge og "feite" resten av livet. Og mange er livredde for å få noen strekkmerker på kroppen. Jeg synes denne galskapen her har gått alt for langt nå. Det som er enda verre er at det er flere og flere jenter/damer som ønsker at barna skal veie rundt 2000-3000 gram. Det blir vel kanskje litt feil av meg å si dette, men med Marius så gikk jeg opp 16 kilo pluss/minus og han var nesten 4 kilo, og han var kjempe søt og liten. Og når jeg ser for meg hvor liten han var, også hører jeg på mange andre om hvor små barn de ønsker seg, så blir jeg nesten litt skremt. 

Jeg synes nå eller at babyer med bolleskinn, og de som er litt små (hmm, skal kalle det for noe da) "småfeite" de ser mye bedre ut en de barna som det ikke ser ut som om at de får mat engang. Hva er det som er så stas med å få et barn som ser ut til å sulte? Jeg synes at de små søte babyene, med småe bolleskinn er mye finere å se på, enn de bitte små som det ikke ser ut som om skal overleve engang. Dette ble også helt sikker tolket feil av mange. 

En ting er hvis du føder for tidlig på grunn av noen andre årsaker. Jeg har også et søskenbarn som ble født 2 måneder for tidlig (tror jeg det var) og han var kjempe liten og veldig tynn, og det var bare så vidt han overlevde. Han var uansett veldig søt der han lå, men det så jo ikke sunt ut. Og sånn vil mange mødre gjøre mot barna sine på egenhånd. Det er skummelt - dere må da være enig i det? Det er mye bedre med de barna som har litt på kroppen, og de som du ser virkelig koser seg?

Uken som gikk -

 • 19.02.2017 - 12:13

Bilde


Dette bilde er uten tvil det fineste bilde denne uken. Se så lur Marius ser ut, han er skikkelig grom på dette bilde♥

Akkurat nå

Nå så sitter jeg bare å slapper av med kaffe, mens jeg oppdaterer her. Marius sitter å spiller på nettbrette sitt å skravler i ett sett, haha. 

Høydepunkt

På lørdag for en uke siden så var jeg, mamma, tanta mi og onkelen min og alle barna våres på barneskolen til Joachim å akte. Det var en veldig hyggelig dag, med grilling å aking. Det var også sol, og den varmet så utrolig godt - jeg fikk en veldig vår følelse den dagen. Barna koste seg som bare det, og det gjorde vi voksne også. Dette er en dag både store og små setter pris på om vinteren! 

Nedtur

Den eneste nedturen denne uken - det må være den halsbrannen jeg har fått nå i det siste. Det er ikke noe godt i det heletatt. Det er sånne type ting som hører med i en graviditet som ikke er så koselig. Jeg pleier kun å ha halsbrann som gravid, så derfor synes jeg utrolig synd på de som har dette heletiden året rundt. 

Tanke

På mandag så ble min minste bror to år gammel. Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått. Jeg synes ikke det er lenge siden han var en liten baby. Han er så utrolig søt og ikke helt sånn som de fleste to åringer pleier å være. Han er nemlig veldig ryddig av seg, og liker ikke å bli møkkete, haha. Det er så rart og søtt på samme tid. Han er virkelig den flotteste gutten som finnes, og jeg er så utrolig glad for at han er min lille bror. Det merkes at han er den minste i søskenflokken. Vi alle barna til mamma er veldig opptatt av Aksel, og det samme med barna mine!

Opptur

Denne uken her så har det skjedd litt av vært. Det var morsdag for en uke siden, og svigermoren min har fylt år. Så vi feiret henne og Marius på morsdagen. Vi tok likså godt bursdagen til Marius sammen med henne med familien til min kjære, så vi slipper å bli så mange borte hos oss litt nærmere bursdagen hans. Jeg har to familier som jeg skal feire med på lørdag igjen. 

Det har også vært valentins day, det var ikke noe som ble feiret her i hus. Men jeg ga barna mine litt mer oppmerksomhet en vanlig, også var vi borte hos moren min etter barnas ønske. De er veldig glad i og leke med søskene mine. 

Aksel god gutten har også fått feiret bursdagen sin. Det var en veldig fin dag, og mamma lagde bløtkake igjen. Det har hun ikke lagd på mange år, hun har alltid lagd masse andre kaker, men så sa jeg å Sindre at vi synes det var på tide å lage bløtkake på bursdager igjen, så da gjorde mamma som vi ba om, haha.

 

Mest leste innlegg

Starte livet mitt på nytt

21 år og gravid med nummer tre

Gravid som 12, 16 og 21 år gammel

Instagram


Følg med på instagram HER! Følg bloggen min på facebook HER!

Ikke den beste lørdagen, men samtidig en fin lørdag.

 • 18.02.2017 - 20:41

God lørdag alle sammen. 
 

Dagen i dag for meg har ikke startet så alt for bra. Jeg har vært små dårlig i hele dag. Jeg har gått rundt med konstant vondt i hodet, og har vært små kvalm igjen. Det er noen uker siden jeg var så kvalm sist nå, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg skulle være så uggen i dag. Det har begynt å gå over litt nå heldigvis. Det eneste som plager meg nå er halsbrann, for den er ganske intens om dagen, og ikke minst forkjølelsen! 

Vi har hatt et hyggelig besøk i dag med middag. Nå er det lenge siden vi hadde besøk sist, så nå var det koselig å få besøk igjen. Jeg trives for det meste å dra på besøk enn å ha besøk, men inni mellom så må jeg jo si at det er litt koselig med besøk. Jeg er ikke den personen som liker å sitte hjemme heletiden, så jeg må som regel bort en liten tur hver eneste dag - det er litt merkelig egentlig. 

Nå skal jeg bare sitte å slappe av resten av kvelden. Marius er lagt for kvelden, og jeg skal prøve å se om det er noe å se på tv. Også skal jeg kose meg med litt smash og chilinøtter! Ikke så fryktelig spennende blogginnlegg, men som sagt så har jeg ikke vært helt i slaget idag, så da er det eller ikke så mye jeg har orket å gjøre idag.

Kjerringråd gutt eller jente

 • 17.02.2017 - 21:58


Bare for moro skyld, så har jeg nå prøvd meg på de kjerringrådene her for å finne ut om det er en gutt eller ei jente som skjuler seg i magen min. Jeg har ikke så stor trua på de kjerringrådene, men det er jo litt morsomt å ta sånne tester uansett :-)

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
Svar: Jente

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
Svar: Jente

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.
Svar: Her er jeg litt usikker. Jeg har ikke så stor mage ennå, så jeg for ikke tatt den!

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.
Svar: Jente

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.
Svar: Har ikke hørt noe om at han synes at han har lagt på seg noe mer siden jeg ble gravid, og ikke har jeg spurt han - men tror ikke han har det, ikke som jeg har sett iallefall, så her blir det også ei jente.

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.
Svar: Jente

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.
Svar: Jeg har ikke vært så ille at jeg har kastet opp, men jeg har vært veldig kvalm om morgen i veldig lang tid. Det gikk ikke over før jeg var rundt 13 uker på vei. Så her er jeg veldig usikker(?)

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.
Svar: Jente(?) kan ikke si jeg har følt meg noe pen i det hele tatt siden jeg ble gravid!!

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente. 
Svar: Jente - og det er helt uten tvil. Jeg gikk opp en bh størrelse før jeg i det hele tatt fant ut at jeg var gravid. Det var faktisk min brystforandring som gjorde at jeg mistenkte at det var noe som ikke helt stemte.Nål i tråd:
Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.
Svar: Jente

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.
Svar: Her har det faktisk vært litt begge deler, så her er det en blanding av gutt og jente!

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.
Svar: Begge deler

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.
Svar: Jente

Hodeverk:
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
Svar: Gutt

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.
Svar: Jeg gjør litt begge deler :-)

Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
Svar: Har ofte halsbrann, men ikke så alt for ofte, så litt usikker akkurat her

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
Svar: Nå på førsten så har jeg vært veldig bekymret heletiden. Så her blir det nok en gutt

Kinesisk fødselskart:


Svar: Jente
 

Jentepoeng: 10
Beggedeler: 6
Guttepoeng: 2

Så i følge denne testen, så er det ingen tvil om det er ei jente i magen min. Men man kan vel ikke tro på dette. Jeg er iallefall veldig spent på å se hva som faktisk skjuler seg i magen min!

Setter mer pris på det nå, enn det jeg gjorde før

 • 17.02.2017 - 20:09


 

Endelig er det helg. Etter at jeg begynte å jobbe igjen, så merker jeg at helgene betyr litt mer enn det de gjorde når jeg bare gikk hjemme. Nå er det så jeg gleder meg til å slappe av. Før jeg fikk jobb så var helga som uke dagene, bare at i helgene så var også barna hjemme sammen med meg. Derfor er det litt godt å ha en jobb og gå til hver dag.

Vi har tatt helgen veldig rolig så langt. Vi var alle veldig slitne etter jobb og barnehage. Og Joachim har reist hos pappaen sin for helgen, og skal ligge der til søndag. Noe han selvfølgelig gleder seg til hver gang. 

Vi andre her hjemme tok fredagen til å kjøpe mat ute, så da slapp jeg å lage middag - det er deilig inni mellom det! Nå er Marius lagt i seng, og jeg sitter i sofaen å skal kose meg med litt god saker. Jeg har så lyst på alt mulig om dagen, og jeg er så tørst om dagen - jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg drikker og drikker men føler meg like tørst uansett om jeg drikker vann eller om jeg drikker brus, det er nesten litt irriterende, haha. Uansett nå skal jeg kose meg med sjokolade og sukkertøy, og masse drikke. Jeg har ingen planer for morgen dagen ennå, så der får jeg bare ta ting litt som det kommer, men jeg skal ihvertfall ikke stresse med noe. Så jeg og Marius får bli enige om noe i morgen litt utpå dagen. 

Bursdagsselskap for min lille bror

 • 16.02.2017 - 20:23

God kveld!

Rett etter jobb i dag, så hentet jeg barna mine og dro bort hos mamma. Min lillebror Aksel fylte jo to år på mandag, så da ble det bursdagsselskap i dag. Det var ikke alle som hadde tid i helgen, så da tok mamma likså godt bursdagen i dag istedenfor. Barna har lekt og kost seg som bare det, og det har ikke vært noe spesielt med krangling eller noen ting - som det fort pleier å bli når det blir mange på en plass. Det har vært en veldig fin bursdagsfeiring med blide voksne og barn - med andre ord, en veldig vellykket dag!

Ha en fin torsdagskveld videre!

"Skal du ha baby, mamma?"

 • 16.02.2017 - 12:13

Tenkte jeg kunne dele med dere om hvordan Joachim og Marius tok nyheten om at de skal bli store brødre. Joachim er jo storebror fra før av, så for han så blir det jo ikke så nytt, men Marius blir nå storebror for første gang, så han blir nå ikke den minste lenger. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli når den lille blir født. Kommer Marius til å bli skikkelig sjalu eller kommer han bare til å synes det er stas. Det for bare tiden vise, men jeg håper det ikke blir for mye sjalusi, og jeg skal prøve så godt jeg kan å la barna få hjelpe til med det de kan hjelpe til med, og jeg skal prøve så godt jeg kan å gi dem alle tre nok oppmerksomhet. Men naturligvis så kommer jo babyen i magen til å kreve litt mer oppmerksomhet en de to største med tanke på det at jeg skal prøve å amme denne gangen, og en baby trenger jo mye nærhet, men den nærheten skal også storebrødrene få lov til å delta på. 

Men uansett, jeg tenkte jo at jeg kunne si litt om hvordan de reagerte når jeg sa at jeg hadde baby i magen.

 

Joachim`s reaksjon: 

Jeg - Du Joachim, jeg må si deg en liten hemmelighet.

Joachim - Ehh, ja hva da?

Jeg - Jeg har holdt noe hemmelig en liten stund fordi jeg har vært redd for at det skulle skje noe, så jeg har ikke sagt noe til deg før nå. Jeg har nemlig en baby i magen min, så du skal bli storebror igjen.

Joachim - Hæ, er du gravid? Hvordan fant du egentlig ut at du er gravid?

Jeg - Jeg tok en test som de som tror de er gravide pleier å ta, for å se om det er en baby i magen, og den viste det at jeg har baby i magen. Er det dumt at jeg har baby i magen?

Joachim - Nei nei, jeg synes det er skikkelig bra at du skal få en baby jeg. Da blir jeg plutselig storebror til to istedenfor en da :D

Jeg - Ja det blir du. Tror du det blir noe stas da?

Joachim - Ja jeg gleder meg, når kommer babyen da?

Jeg - Den kommer ikke før i august, så det er en liten stund til enda.

Joachim - Det skal bli veldig gøy. Vet du egentlig om det er en gutt eller jente i magen din da?

Jeg - Nei jeg vet ikke det enda, men det finner jeg ut etter vært.

Joachim - Hva håper du egentlig at du får nå, mamma? Jeg er sikker på at du egentlig håper på ei jente, så lenge du allerede har meg og Marius

Jeg - Ja jeg håper jo selvfølgelig at det kan bli ei jente, men det gjør jo ingenting om det kommer en gutt til eller. 

Joachim - Nei, jeg bryr meg ikke noe om hva det er, jeg synes det bare blir morsomt å bli storebror igjen jeg! :D

 

Marius`s reaksjon:

Jeg - ser du på magen til mamma, ser du at den er litt større en vanlig?

Marius - Ja, skal du ha baby mamma?

Jeg - Ja, jeg skal det

Marius - Få kjenne på magen din!

Jeg - Ja bare ta på den du

Marius - Det blir jente!

Jeg - Hvordan vet du det? det kan være en gutt som er inni der også

Marius - Neei, jeg kjente på magen din at det er en jente, så da er det en jente!

Marius var veldig bestemt på at det er ei jente som skjuler seg i magen min. Må si jeg er veldig spent på å se hva det egentlig er som er i magen min, men må si jeg begynner å lure litt vis han faktisk har rett. Kanskje Marius er synsk? Neida han er nok ikke det, men hadde vært litt morsomt om det faktisk stemte! Begge to gleder seg i alle fall til det kommer en ny baby i hus. Jeg regnet også med at de to guttene mine kom til å ta det veldig fint. De er begge to veldig glad i andre barn. Og de begge to er allerede veldig opptatt av at de skal bli store bror til sommeren♥♥

Gravid som 12, 16 og 21 år gammel.

 • 15.02.2017 - 18:03

Jeg skal ikke skrive så alt for mye om det - men tenkte å skrive litt smått om hvordan alle graviditetene har vært! Jeg ble jo som de fleste allerede vet - gravid som 12 åring, og fødte min første sønn som 13 åring. Jeg fikk etter vært ny kjæreste å ble gravid igjen når jeg var 16 år, så jeg ble da tobarnsmor i en alder av 16 år. Nå sitter jeg her nok engang, å er bare 21 år og gravid med barn nummer tre. Innen det barnet her har kommet til verden så er jeg 22 år. Alle tre svangerskapene er helt forskjellige!Gravid som 12 åring

Når jeg fant ut av det, så falt alt sammen. Jeg var allerede 20 uker på vei når jeg fant det ut, så abort var ikke noe jeg kunne ta. Jeg kunne adoptere han bort, men det ville ikke jeg eller mamma. Jeg gikk igjennom en tid med bare fæle ting. Jeg ble hatet av alt og alle, og ble sett ned på hver gang jeg viste meg ute blant folk. Det førte til at jeg stengte meg inne, og ville ikke være så mye med andre mennesker utenom familien! Det var barnevern, politi og sykehusbesøk veldig ofte, det var ikke en lett periode! Men det sier jo seg selv at det ikke har vært så enkelt å være gravid som 12 åring, og det å bli mamma som 13 år. Jeg var jo bare et barn, og skulle ikke ha hatt barn i det hele tatt. Men her sitter jeg, og jeg har virkelig klart meg! 

Gravid igjen med nummer to som 16 åring

Når jeg fant ut at jeg var gravid igjen som 16 åring, så ble jeg livredd. Jeg var bare 16 år gammel, og skulle bli tobarnsmor! Familien reagerte ikke så bra på førsten, men tok det veldig fint kort tid etter. Jeg var sta og egen å sa at jeg skulle klare det. Den ene familien min tok det som sagt veldig bra etter kort tid, mens den andre familien min sa alt mulig dritt til meg som gjorde at jeg ble deprimert. Familien til min kjære støttet meg 100% og de har alltid vært gode å ha! Det var ikke noe enkelt å bli tobarnsmor i en alder av 16 år. Mange pratet som vanlig mye dritt om meg, og jeg var minst mulig med andre enn familien. Jeg var bare sammen med min kjære og vennene hans, og familien min. Jeg var mye deprimert i dette svangerskapet også. Barnevernet kom nok engang inn i bildet, men jeg klarte nok engang å bevise for dem at jeg klarte meg!

 

Gravid med nummer tre som 21 åring

Nå sitter jeg her igjen, og er gravid med barn nummer tre. Dette svangerskapet var like uplanlagt som de to første. Det har ikke vært noe enkelt dette svangerskapet her eller, men jeg er så mye mer sikker på meg selv den dag i dag, enn når jeg fikk mine to første. Det har vært krevende, og det er ikke alle som har vært like glad for dette svangerskapet. Jeg tenkte tanken abort denne gangen her også, men klarte det rett og slett ikke. Jeg blir bare mer og mer glad i den lille babyen i magen, og jeg merker at jeg gjør alt for å beskytte det barnet allerede. Så det er ingen tvil om at dette barnet her kommer til å bli passet på av meg døgnet rundt, og jeg vet allerede at dette barnet kommer til å få en utrolig fint liv sammen med oss. Det er noe som sier meg at dette barnet i magen kommer til å bli så utrolig høyt elsket av sin mamma og sine to storebrødre, og selvfølgelig av alle de andre i familien også. Jeg elsker lille babyen min allerede, og storebrødrene gleder seg til babyen kommer♥Gleder meg til å dele masse flere bilder av baby magen, og ikke minst til babyen kommer til verden!♥

Følg meg på instagram HER, og facebook HER!

Svangerskaps oppdatering uke 15

 • 15.02.2017 - 12:18Termin: August 2017♥

♥ På vei: 15 uker på vei

♥ Igjen til termin: 26 uker igjen 

♥ Kjønn: Vet ikke ennå, men er veldig spent på hva som er i magen min! :-)

♥ Navn: Ingen navn enda

♥ Aktivitet innenfra: Noen svake bevegelser bare♥

♥ Babyenes søvnmønster: For tidlig å si noe om ennå

♥ Vann i kroppen/hevelser: Nei

♥ Søvn: Mye trøtt enda, merker at barnet tar litt av energien min. 

♥ Humør: HORMONELL, haha! Jeg er blid, sur og lei meg opp og ned 24/7

♥ Utstyr: Barnevogn, barneseng, vogndyne, dyne, puter, stellebord, barnesete - det jeg vet jeg har så langt. 

♥ Utstyr som mangler: Smått av klær, men det kommer litt an på kjønnet til den lille. Det er egentlig bare små ting som mangler, de store dyre tingene har jeg allerde.

♥ Vektøkning: Jeg har gått opp 6-7 kilo♥ Neste kontroll: Ultralyd den 16 mars, også har jeg jordmortime den 20 mars :-)

♥ Melk i brystene: Litt :-)

♥ Plager: For øyeblikket så har jeg ikke hatt noen plager. Kvalmen har gått over, og jeg føler meg helt grei!

♥ Strekkmerker: Nei :)

♥ Kynnere: Nei :-)

♥ Barnerom: Sove på rommet sammen med meg på førsten! :)

♥ Om fødselen: Jeg har ikke kommet så langt at jeg har tenkt så mye på den ennå. Jeg gruer meg iallefall ikke. Jeg hadde en ganske så grei fødsel med Marius, så jeg har ikke fått skrekken av å føde igjen.

♥ Sulten: Ja, veldig sulten heletiden. 

♥ Dilla på: Alt som har med sjokolade å gjøre ;-) 

♥ Høygravid: Nei langt ifra.

♥ Utålmodig: Nei, ikke enda. Har jo nesten akkurat begynt! 

♥ Hode festet: Det er alt for tidlig enda.

♥ Sykehusbaggen: Nei har ikke begynt med den enda. Det er litt for tidlig. Men denne gangen skal jeg begynne før en det jeg gjorde med Marius. Når jeg ventet Marius så pakket jeg den dagen jeg skulle på sykehuset for å føde, haha

♥ Tungt: Nei, men ikke med at det kommer til å skje før ved slutten av svangerskapet ;)Må si jeg synes dette svangerskapet her har gått veldig fort så langt. Jeg beklager også at bildene blir så uklare, men det har litt med det kameraet jeg har. Jeg venter på min nye kamera enda. Sto at den skulle komme i dag, så da er det bare å vente å se - men da kommer det til å bli tatt enda bedre bilder fremover ;-)

Kjærligheten er så stor

 • 14.02.2017 - 20:23

Nå er forkjølelsen på vei. Jeg nyser og jeg hoser som bare det. Fin start på kjærlighetens dag ;-) Jeg har ikke vært forkjølet siden oktober eller noe, så det var vel sikkert på tide. Før så var jeg forkjølet heletiden, og det er jeg faktisk ikke lenger - det er deilig det. 

Men uansett, det er vel ikke noe vits i å skrive om min forkjølelse. I dag er det valentinsday, vi har ikke akkurat gjort noe stort ut av det. Noe vi nesten aldri har gjort. Det var en gang for noen år siden jeg fikk noen roser av min kjære, men det var litt fordi han var med en kompis som gjorde det til dama si, så da gjorde han det til meg også, men det er en stund siden nå, haha. Kan ikke si at vi er så romantiske av oss, det har vi aldri vært og kommer nok aldri til å være. Men det viktigste med denne dagen er vel ikke å gi hverandre noe, men bare det å være sammen med de man elsker høyest av alt. Og jeg har ikke bare en kjæreste jeg elsker, jeg har også to barn jeg elsker - så min valentinsday har gått i og gi barna mine enda mer oppmerksomhet en til vanlig.Håper dere alle har fått tid sammen med noen som betyr mye for dere. Uansett om det er kjæresten, barnet ditt, venner eller familien!♥♥

 

Følg meg på sosiale medier

 • 14.02.2017 - 18:15

Som jeg nevnte i mitt første innlegg på denne bloggen, så har jeg startet blogg livet mitt, og livet mitt generelt på nytt. Jeg har hatt alt for mye negativt opp igjennom året som har gått, og starten av det nye året også. Så nå har jeg bestemt meg for å starte alt på nytt, både livet mitt, bloggen, instagram og facebook siden min!

Hvis du vil følge meg videre på reisen til et bedre liv, så følg gjerne med på denne bloggen. Jeg har også facebook side og instagram side som jeg skal bli mer aktiv på, og der kommer jeg også til å infomere når det kommer nye innlegg på bloggen.

Facbook siden min


 

Her kommer jeg alltid til å publisere alle innleggene mine når jeg har skrevet nye innlegg! Følg facebook siden HER

Instagram


 

Her kommer jeg også til å infomere litt om nye innlegg, men ikke alltid - men det kommer til å komme andre bilder en det som kommer på bloggen! Følg meg på Instagram HER

21 år og gravid med nummer tre

 • 13.02.2017 - 20:02

Jeg skal bli tre barnsmor!♥Den 14 desember så ble livet mitt nok engang snudd på hodet. Jeg fant ut at jeg ventet barn nummer tre. Jeg ble ikke så veldig overrasket når jeg fikk den positive graviditetstesten. Jeg hadde en liten følelse i kroppen som sa meg at jeg var gravid. Jeg hadde på kort tid gått opp en bh størrelse, noe som ikke er normalt til å være meg, også var jeg litt over tiden min. 

Denne babyen her var ikke planlagt, som de to andre barna mine. Jeg har gått på minipiller helt siden jeg fikk min minste gutt, og grunnen til det var jo fordi jeg ikke hadde planer om å bli gravid igjen enda - men det er ikke alltid livet går som planlagt. Dette svangerskapet her har ikke vært så enkelt på mange måter. Det ble et stor sjokk på noen av oss, og det har ikke vært så enkelt fordi vi har vært redde for det ene og det andre.

Den første tanken som kom når jeg fikk den positive testen var at dette barnet skulle vekk. Jeg følte ikke at jeg var klar for et barn til, fordi jeg hadde så mange planer jeg ville, og jeg ville jo ha fast jobb å eie mitt eget hus før jeg skulle få et barn til. Så det endte med at jeg ringte til sykehuset og bestilte time til en abort. Jeg fikk timen min en dag etter at jeg ringte. Den dagen jeg var på vei til sykehuset så fikk jeg en vond tanke om at det ikke var rett av meg å ta en abort. Jeg kom inn på timen, og jeg fikk vite at jeg var rundt ca 7 uker på vei. Jeg fikk helt sjokk, og jeg fikk en enda vondere følelse i kroppen min. Jeg kunne ikke ta abort, det føltes ikke riktig i det hele tatt å ta en abort. Jeg begynte å tenke litt, og fant ut at jeg skulle beholde. Jeg fikk en sterk følelse på at hvis jeg hadde fjernet barnet, så hadde jeg angret på det valget resten av livet, og jeg kommer aldri til å angre på at jeg beholdt, så da ble valget veldig lett. 

Familien og de andre rundt har tatt nyheten veldig bra. De aller fleste har sagt noe som at så lenge jeg har to barn fra før av, så hva gjør da et barn til. Og det er veldig mange som sier at det er bedre å få nå mens han minste er 4 (snart 5) år gammel. Aldersforskjellen begynne å bli litt stor på mine to andre og den i magen. Han eldste sønnen min er 8 år gammel, men blir 9 år en måned etter at barnet er født, og han minste fyller 5 år i slutten av februar, så på mange måter så er det bedre å få det siste barnet nå, en å vente i mange år til. 

Jeg er oppvokst med stor familie, der hvor de fleste i familien min har 3 barn eller flere. Jeg har også i alle år sagt at jeg skal ha 3 barn, og nå er jeg gravid så da er det bare å gjøre det beste ut av det. Jeg vil klare meg uansett, hvis jeg virkelig vil!

Gratulerer med dagen, Aksel♥

 • 13.02.2017 - 12:16

Det er helt utrolig hvor fort tiden faktisk går. Den 13 februar 2015 så ble jeg store søster til en liten gutt som heter Aksel, og nå har han allerede blitt 2 år gammel. Hvor har tiden blitt av? Jeg synes ikke det er lenge siden jeg holdte i den lille babyen, som jeg kunne sitte med i flere timer å bare kose med. Nå er han to år gammel, og ikke akkurat den roligste gutten lenger. Han er en skikkelig aktiv liten gutt, som har så utrolig mye glede i seg. Han virker så lykkelig og uskyldig, haha. Jeg er faktisk nærmere 20 år eldre en han, så han har alltid vært den lille broren jeg virkelig har passet på og beskyttet som om han skulle ha vært min egen. Han er en så utrolig fantastisk liten gutt. Jeg har passet på han og vært i nærheten av han helt siden han ble født. Han er, og kommer alltid til å være min fine lillebror som jeg kommer til å beskytte resten av livet!♥Gratulerer med dagen, min fantastiske lillebror!♥♥

Nå kan dere glede dere til masse fine bilder

 • 12.02.2017 - 21:22

Nå har jeg endelig tatt det store skrittet og bestilt meg nytt kamera. Herregud, jeg har sagt helt siden desember at jeg skulle kjøpe meg nytt kamera, men det har ikke skjedd noe før nå! Jeg kan være veldig treg når det gjelder små ting. Jeg har en liten unnskylding da - det kameraet jeg ville ha har vært utsolgt i lang tid nå, men så sjekket jeg tilfeldigvis inn på elkjøp igjen og da hadde dem fått igjen det kameraet jeg ville ha, og jeg er så glad. Jeg gleder meg til jeg får kameraet mitt.

Nå som jeg snart for mitt nye kamera så skal jeg bli mye flinkere til å ta masse bilder! Jeg har alltid elsket Nikon sine kameraer, så derfor har jeg i lang tid ventet på at dette kameraet var på lager igjen. Nå har jeg hatt sony kamera, og for å være ærlig så er jeg ikke så glad i sony - derfor kommer det til å bli en drøm å få Nikon igjen♥ Nå kan dere bare glede dere til masse fine bilder på både bloggen og instagram. Du kan følge meg på instagram HER :-)

Det er noe jeg vil ha en liten forandring på

 • 12.02.2017 - 20:07

I dag ble jeg vekt klokken 10 på morgen. Jeg var veldig trøtt når jeg sto opp i dag, men jeg kan jo ikke sove så alt for lenge om dagen eller. Selv om det er morsdag i dag, så var det jeg som sto for frokosten - som alltid ;-) Jeg kokte egg til oss som vi tok på baguetter, også lagde jeg varm kakao til meg og barna, noe barna alltid setter stor pris på. 

For å være ærlig, så har jeg aldri ordnet til noe frokost bord hjemme. Det er noe jeg vil ha en liten forandring på. Vi pleier vanligvis bare å gå inn i kjøleskapet og finne det vi skal ha på maten, og ordne det innpå kjøkkenet også gå til spisebordet å spise. I uke dagene, så har vi ikke så god tid til noe annet, men sånn som i helgene så hadde det vært veldig koselig å ordnet til et frokostbord med masse pålegg, brød, knekkebrød, sjokolademelk/kakao, te eller eplejuice/appelsinjuice. Jeg vet også at barna hadde sette utrolig stor pris på det, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har ordnet til det noen gang. Det er litt dårlig av meg, det skal jeg ærlig innrømme! Men da kan det kanskje bli en ny greie i helgene(?) Da har vi også enda mer å se frem til når det blir helg.Vi har tatt turen bort hos moren min en liten tur i dag, der jeg tok en kaffe kopp med mamma. Og ellers så har vi vært å feiret bursdag. Min svigermor og Marius har feiret bursdag sammen i dag borte hos svigerforeldrene mine. Vi må nemlig dele opp bursdagen til Marius i og med at vi blir så utrolig mange, så da sa bestemoren til Marius at han kunne feire bursdagen sin sammen med henne i dag, også kan han feire bursdagen sin med familien min litt nærmere bursdagen sin. Det ble både to bursdagsfeiringer og litt morsdag i ett. Marius ble iallefall veldig fornøyd med det han fikk i gaver i dag. Det er så utrolig koselig å se at han setter så stor pris på gavene sine. Alt falt virkelig i smak for denne gutten. Han fikk både leker, sengesett og penger. Nå teller han bare dager til neste bursdagsfeiring, hehe.

Nå skal jeg bare sitte i sofaen å glo på tv. Jeg skal selvfølgelig få med meg hvem som vinner kjendisfarmen. Jeg er litt usikker på hvem jeg heier på, men det står mellom Petter og Lothepus. Egentlig så spiller det ingen rolle hvem som vinner, bare det blir en av de guttene ;-)

Ha en fortsatt god søndag, og til dere som er mamma - ha en fin morsdag!

Gratulerer med morsdagen alle mødre!

 • 12.02.2017 - 13:03

I dag er det morsdag, og det er mødre som skal få mest oppmerksomhet i dag. Vi pleier ikke å gjøre så veldig mye ut av morsdagen og farsdagen sånn egentlig. Det er jo i teorien barna som skal overraske mødrene sine, og ikke samboeren din. Her i hus så har vi aldri feiret morsdag og farsdag. Men uansett så synes jeg det er viktig å bare gratulere mødrene, og at vi kan få litt mer oppmersomhet en ellers. 

Det å være en mamma er en veldig stor oppgave, og det vet jeg alt om! Jeg er mamma til to gutter, og jeg skal ærlig innrømme at det har vært utfordrene, og det er fremdeles veldig utfordrende. Vi foreldre er de viktigste i barnetsliv, og vi mødrene har gått med de barna i 9 måneder før de kom til verden til og med. Vi mødre blir på mange måter bedre kjent med barna en noen andre med tanke på at vi har kjent de i magen og vi har ofret mye for å få de barna vi har. 


 

Selv om det å være mamma er en stor oppgave, og et veldig stort ansvar så er jeg overlykkelig for at jeg er mamma. Jeg har i hele mitt liv drømt om å få bli mamma, og nå er jeg mamma til to gutter, og venter nok engang et barn.

Jeg synes at alle mødre som er der for barna sine skal få en klapp på skulderen. Det er et stort ansvar, og en fryktelig stor jobb å være mamma, men det er så verdt det.


 

Så gratulerer med morsdagen alle mødre der ute. Dere gjør en god jobb, og dere er en god mor selv om det ikke føles slik alltid. Barna dine elsker deg høyere en alt annet, og en god mor elsker også barna sine høyere en alt annet! Det er et mirakel og en utrolig spennende og krevende oppgave vi har hatt, og kommer til å ha fremover!♥

Kunne ikke ha bedt om noe bedre

 • 11.02.2017 - 20:45

For en fantastisk start på lørdagen vi har fått i dag! Jeg våknet i dag tidlig av at jeg hadde fått en melding av moren min, om vi ville være med ut i akebakken ved 12 tiden. Barna mine elsker å være ute, så det var ikke så vanskelig å si ja til det spørsmålet. Vi hadde planer om å dra i en ordentlig akebakke oppi veldresaga, men der var det noe som skjedde, så der gikk det ikke an å ake i dag. Så vi bestemte oss eller for å dra i akebakken på skolen der Joachim går istedenfor.  Det er en ganske så fin og stor bakke der som barna virkelig elsket. Joachim har jo aket der mange ganger når han har vært på skolen, så for han så var det ganske så greit. Onkelen min hadde med seg engangsgrill så vi fikk grillet pølser, også hadde han med litt potetgull så barna koste seg veldig. Vi hadde også med litt brus og kaffe, så det har vært en veldig fin dag i dag. Og det beste med det hele - det har vært sol ute, og det var faktisk ganske varmt i sola i dag. Jeg fikk en vår følelse i kroppen, og det var veldig deilig. Vi var ute i ca. 3 timer før vi reise igjen. Da ble vi med hos moren min, og fikk spist middag der, noe som var utrolig godt. 

 

Starte livet mitt på nytt

 • 11.02.2017 - 18:00


 

Nå har jeg lagd meg en ny blogg. Jeg har i lang tid blogget på et annet bloggnavn, men det er så mye negativitet på den bloggen. Jeg vil derfor starte på nytt her. Jeg har fått et nytt liv, og vil legge alt det andre bak meg. Det har vært så utrolig mye fælt som har skjedd det siste året som har gått, så nå vil jeg fokusere på nytt, på en ny blogg!

Jeg håper selvfølgelig at denne bloggen her blir mye bedre en den andre bloggen jeg hadde. Jeg skal prøve så godt jeg kan å legge litt mer i bloggen en det jeg har gjort på min tidligere blogg. Jeg har vært veldig fæl til å bytte blogger i lang tid, og det skal det bli en slutt på. Den bloggen jeg hadde før jeg lagde meg ny nå, den har jeg hatt helt siden juni 2016, så den bloggen er den jeg har hatt lengst - men håper selvfølgelig på at denne bloggen her blir den bloggen jeg kommer til å ha mye lenger. 

Jeg kommer til å blogge om den nye graviditeten min, og hvordan det er for meg å være mamma. Dere kommer til å få ett innblikk inn i livet mitt. Jeg kommer naturligvis ikke til å dele alt. Jeg skal jo ha litt privat liv selv om jeg er blogger - men jeg kommer til å dele litt som kanskje er litt personlig for det. Jeg kommer til å dele mine tanker, og mine meninger. 

Jeg håper dere vil følge med på det "nye" livet mitt, og at dere kommer til å like denne bloggen her mer en den andre. (for dere som har fulgt med på meg før) Jeg håper også på at jeg kommer til å få mange nye lesere på denne bloggen! Klem♥

Ny blogg!

 • 09.02.2017 - 23:49

Velkommen til blogg.no! :)

Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

Bloggen
Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

Hashtags
Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

Andre nyttige sider
Infobloggen: http://info.blogg.no/
Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

 

Vi håper du vil trives hos oss!

hilsen teamet bak
blogg.no

 

blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

 

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no