Mammaentiltre | 21 år, og gravid med nummer tre

Gravid uke 25

 • 24.04.2017 - 10:12


 

Nå går det veldig fort om dagen. I dag er jeg faktisk allerede 25 uker på vei, og det vil også si at om bare 10 uker så er jeg høygravid. Det er også bare igjen 108 dager igjen av svangerskapet. Dette svangerskapet her har gått mye fortere en med de andre egentlig, hehe. Det eneste som er veldig negativt nå er at jeg har fått bekkenløsning. Det er ikke noe behagelig i det heletatt, men jeg får bare ta det med ro, og være i litt aktivitet å høre på kroppen så kommer det nok til å gå bra. Jeg har også begynt å få litt kynnere, men det var visst helt normalt å få det nå, så jeg kunne bare ta det med ro :-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 15 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Jeg har fått bekkenløsning. Det er helt forferdelig vondt.

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt Ca 800 gram

Lengde ca 30 cm 

I begynnelsen av denne uken er fosteret 23 uker gammelt. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes! Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velpro­porsjonert minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Barn som fødes for tidlig, har så stor sjanse for å klare seg hvis de blir født nå, at alle hjelpemidler tas i bruk for å hjelpe dem. Sjansen øker imidlertid for hver ekstra dag barnet får bli i livmoren.

Jeg har fått noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle få

 • 23.04.2017 - 13:11

Helga mi har gått i avslappning. Det har vært veldig godt egentlig. Jeg har slitt så utrolig mye med bekkenløsning i helga så det har vært helt forferdelig. Jeg er litt bedre nå heldigvis, men det er ikke så mye jeg kan gjøre før det blir smertefullt igjen, så nå må jeg bare ta det litt med ro om dagen. Det er også veldig viktig at jeg er i litt aktivitet om dagen sånn at bekkenet mitt ikke låser seg helt. Hvis jeg ikke tar hensyn til bekkenløsninga mi så kan jeg faktisk risikere å få bekkenløsning resten av livet, så det er ikke noe å tulle med det jeg har fått. Det er litt skummelt at det kan gå så langt. Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg kom til å få bekkenløsning i dette svangerskapet. Jeg har tidligere hatt veldig lette svangerskap sånn egentlig, men med svangerskap nummer tre så skulle det ikke være så enkelt har jeg skjønt, hehe. Men er jeg forsiktig å tar hensyn til min egen kropp så skal det nok gå bra får jeg håpe.

Kanskje det er ei jente i magen allikevel?

 • 21.04.2017 - 14:18

Som dere sikkert har merket så har det ikke kommet så mange innlegg i det siste, og det har sin grunn. Det er ikke alt jeg ønsker å dele på bloggen, men jeg kan si så mye som at det er mye som har skjedd i løpet av april. Det har vært noen vanskelige dager, med både det ene og det andre. Men ting begynner å ordne seg litt heldigvis, så jeg håper bare at alt kommer til å bli fint! Formen min er litt så som så om dagen egentlig. Jeg har hatt veldig mye vondt i ryggen i det siste, så jeg har nesten ikke sovet i løpet av natten på en stund nå. Det er veldig irriterende igrunn - merker at jeg er ekstrem trøtt om dagen, og det har vel noe med at jeg våkner opp 2-3 ganger i løpet av natten også sovner jeg igjen på grunn av smertene. 

Nå har jeg vært hos jordmor igjen. Der var alt i orden som det pleier. Jordmora sa at hjerte lyden på babyen var såpass så høy at hvis hun ikke hadde visst at det var en gutt inni der så hadde hun trodd det hadde vært ei jente, hehe. Men det er uten tvil en liten gutt i magen min å ikke ei jente, det fikk jeg se veldig godt å tydelig når jeg var på ultralyd. I dag er det helt herlig vær ute forresten. Eneste som er noe dritt er at det blåser så utrolig mye ute. Solen varmer utrolig mye, men det hjelper ikke når den sure vinden kommer. Det er så typsik i norge det, sånn var det i fjor også. Når det først er sol ute da blåser det som bare det, helst sånn at det ikke går an å sitte ute, men hvis det er overskyet eller noe - da er det vind stille!

Er så spent på å kunne få møte han

 • 19.04.2017 - 12:05

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt i babybobla om dagen, og gjør ikke noe annet en å tenke på den lille gutten i magen. Jeg har bestilt litt smått med ting til lille babyen, og jeg blir så forelska for hvert plagg som kommer. Det kan da ikke finnes noe som er mer søtere enn bitte små babysko og bittesmå babyklær. Det er så utrolig mye søtt å få tak i av baby ting. Det er egentlig ikke så mye til gutter som det er til jenter når det gjelder klær, men det er noen steder man kan få tak i så masse fint. Jeg fikk en kortarmet body og sko til babyen i posten i går, og det var så utrolig søtt♥ Jeg vil bare ha babyen ut jeg nå. Jeg klarer snart ikke å vente lenger, men når babyen kommer ut og det blir mye gråting og jeg ikke klarer å roe han ned med engang så kunne jeg vil sikkert håpe på at han kunne ha holdt seg i magen litt lenger, haha - så må nok bare nyte graviditeten og all spenningen som hører med før han kommer i armene mine. Men jeg ser så utrolig frem til å få møte han. Jeg er så spent på hvordan han er, og hvordan han egentlig ser ut. Er spent på hvem han kommer til å ligne på♥♥


 

Gravid uke 23

 • 10.04.2017 - 14:28


 

Nå har jeg kommet inn i uke 23. Nå kan faktisk barnet høre hva som skjer uten for magen. Det er litt rart men samtidig litt morsomt. Hvis det kommer bråe lyder så kan han skvette, og hvis jeg prater eller synger så kan barnet bli rolig, og kan selvfølgelig kjenne igjen stemmene når han blir født. 

Det verste er faktisk at jeg noen ganger glemmer litt av at jeg er gravid. Det skjedde her om dagen faktisk. Han hadde vært litt rolig i magen min, også driver jeg med noe også skulle jeg bare se ned å da så jeg magen min og skvetter litt til for at magen min var så stor, også sa jeg til mamma at jeg hadde glemt av at jeg var gravid, haha. Hun bare ledde å lurte på hvordan jeg kunne glemme det. Jeg tror aldri jeg har glemt det før, og skjønner ikke helt hvorfor jeg glemte av det nå eller, huff jaja!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 17 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekten på babyen er ca 565 g nå.

Også er babyen ca 28 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 21 uker gammelt. Vi vet at fosteret kan høre fordi det rea­gerer ulikt på ulike lyder. Kanskje skvetter det til ved brå og høye lyder!

Fosterets bevegelser blir bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammen­bindes i et nettverk.

Det viktige stoffet surfaktant dannes nå i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at det alltid blir noe luft igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig. Ved for tidlig fødsel settes en sprøyte med steroider for å modne lungene litt raskere.

Avslører termin datoen

 • 07.04.2017 - 13:29


 

Veldig ofte så får jeg spørsmål om når terminen min egentlig er. På førsten så ville jeg ikke si en dato fordi jeg rett og slett ikke visste helt sikkert, og ville heller vente til jeg hadde vært på ultralyd. Nå så har det bare blitt glemt, så det eneste som står er at han kommer i august. Jeg vet det er noen i familien og andre bekjente av meg som leser bloggen min. De fleste i familien min har fått vite terminen alt, mens andre vet det ikke enda. Termin datoen min er den 10 august. Jeg kjenner jeg er veldig spent på når han kommer til å komme ut. Joachim kom før tiden. Jeg hadde jo planlagt keisersnitt med han, og Joachim kom før det planlagte keisersnittet. Marius kom en dag over termin, så jeg er veldig spent på når denne gutten bestemmer seg for å komme! 

Video av babyens bevegelser

 • 05.04.2017 - 14:57


 

Tenkte jeg bare skulle si ifra at jeg har fått opp en video av babyens bevegelser. Det var skikkelig morsomt å endelig få det opp på en video. Det er noe helt spesielt og så utrolig fint på mange måter. Jeg er så glad i den lille gutten som vokser seg stor i magen min. Han er forresten veldig aktiv liten gutt. Har faktisk fått høre det at hvis barnet er kjempe vill i magen så blir han rolig når han blir født. Spent på å se om det er tilfelle eller ei, han er nemlig veldig aktiv veldig ofte. For å se videoen med sparkene så trykk HER!

Gravid uke 22

 • 03.04.2017 - 12:28
 

Herregud så fort tiden går nå om dagen. Jeg synes jeg kommer i ny graviditets uke litt for fort. Før jeg vet ordet av det så er jeg vel høygravid. Kanskje litt å ta i enda, men tiden flyr bare avgårde. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fant ut av graviditeten, og nå er det ikke lenge til at jeg er ferdig med graviditeten. Jeg kjenner jeg gleder meg bare mer og mer til jeg få han i armene mine.

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: ca 18 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv. Den er mest aktiv akkurat i det jeg står opp om morgen, og midt på dagen å litt på kveldstid.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en ganske fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

Vekten til babyen er ca 460 gram.

Fulllengde på babyen er ca 27 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 20 uker gammelt. Øyebryn og hår blir mer synlig, og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd. Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet.

Beina begynner å nærme seg endelig lengde og riktig proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein er sterkere, slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er under utvikling og vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

Gjenstander en baby trenger

 • 02.04.2017 - 14:10

//affilatelinker//

Hei dere.

Nå som jeg venter nok en baby så tenkte jeg at jeg kunne dele litt av hva en ny født baby trenger. Det er jo så utrolig mange som venter barn nå har jeg lagt merke til. Mest sannsynelig så ser vel jeg mange gravide så lenge jeg selv er gravid. Jeg vet ikke om det er så mange gravide som leser bloggen min, men tenkte jo at jeg uansett kunne dele litt hva en baby faktisk trenger. Det er vel ganske naturlig av meg at jeg er veldig opptatt av det nå.

En baby trenger:


Seng Det er selvfølgelig noe alle babyer trenger. 

 


Sengesett til både seng og vogn det er det også veldig greit å ha litt av. Man må nemlig skifte på dynene inni mellom. Jeg har alltid hatt i alle fall tre sett med sengesett til baby.

 


Sengetøy til å ha på madrassen trenger babyer like mye som oss andre. Og man burde selvfølgelig å ha litt sånn at man kan skifte inni mellom. De fleste barn kan gulpe og kanskje tisse utenfor. Jeg opplevde ikke at Marius tisset igjennom noen gang, men Joachim derimot gjorde det veldig ofte. Det kommer selvfølgelig litt an på hvordan bleier man bruker, men det er uansett veldig greit med litt skift!

 


Sprinkelbeskyttelse Det er veldig greit å ha rundt sprinkelsenga. Da slipper nemlig babyen å sette seg fast mellom hullene.

 


Babygym Det er veldig kjekt å ha. Da kan babyen ligge der å kose seg, og etter vært så kan babyen lære seg å snu seg fra rygg til mage. Jeg har alltid vært glad i å ha babygym.

 


Vippestol/babyhuske Den her er best i test faktisk. Jeg har alltid likt å ha en vippestol til babyene mine. Og vil derfor kjøpe det denne gangen også. 


Vogn Det er i hvert fall veldig greit å ha. 

 


Insektsnett/regntrekk det er kjekt med insektsnett, i alle fall for meg som får baby på sommeren, da slipper det å komme masse insekter og katter i vogna hvis babyen sover ute.

 

 


Stelleveske Det er veldig greit å ha. Der kan man ta med skift og bleier å sånne små ting hvis man skal bort på noe. Det hender nemlig ofte at en baby trenger ekstra skift med klær, og ikke minst med bleier.

 


Bilstol det er viktig å ha. I alle fall for de som kjøre mye bil. Jeg er veldig avhengig av å ha bilstol til babyen med tanke på at jeg kjører de andre barna på skole og barnehage. Også synes jeg det er mye lettere å kjøre til butikken, og da er jeg veldig avhengig av å ha en bilstol som babyen kan sitte i. Og da vil jeg helst ha en bilstol som er lett og ta ut og inn i bilen.

 


Babyuro Dette er vel ikke noe en baby virkelig trenger, men barna mine har alltid blitt veldig stille og rolige av å ha en babyuro, så derfor har jeg planer om å ha det til denne babyen også.

 


Babyklær Også trenger selvfølgelig alle babyer klær. Jeg kan skrive et annet innlegg om klær til babyen senere!

 


Stellebord er også noe som er veldig greit å ha. Jeg synes det er mye lettere å skifte bleier og klær på et stellebord enn andre plasser.

Jeg har ikke noe klart til babyen kommer i hus

 • 30.03.2017 - 17:52

For å være ærlig - nå så føler jeg meg skikkelig treg i forhold til det jeg har vært før. Jeg har ikke ordnet noen ting til babyen kommer enda, og nå er det ikke lenge til han kommer. Jeg har masse ting hjemme hos mamma, også har jeg litt smått her hjemme, men det er ikke mye. Jeg skulle også ordne til innpå soverommet der babyen skal sove, men der har jeg eller ikke begynt ennå. Nå følte jeg plutselig at jeg fikk det veldig travelt. Jeg må få ordnet til, og ikke minst få det som er hos mamma med hjem hit sånn at jeg vet hva jeg har å ikke har. Jeg vil jo at alt skal være klart til babyen kommer. Tiden har liksom bare gått litt ifra meg i det siste. Jeg er faktisk litt over halvveis i svangerskapet, så det er virkelig på tide å begynne å ordne det klart. Huff nei nå ble jeg veldig urolig kjenner jeg - kanskje på tide å begynne ganske raskt!
 

Svangerskapet med Marius vs nå

 • 30.03.2017 - 14:01

Her er noen bilder av svangerskapet med Marius fra 2011 å nå. Jeg ser på de bildene her fra uke 11 til uke 21 så var jeg nesten like stor på samme tiden med Marius som nå. Det er litt spesielt! Jeg trodde faktisk at jeg var større med Marius, men ser nå at jeg tok veldig feil der. Men det er uansett litt morsomt å sammenligne magebilde fra graviditeten i 2011 og nå i 2017!

Gravid bilde med Marius er på venstre side på hvert bilde. Og de bildene som sitter sammen er i samme uke bare forskjellige år!

Det er veldig rart å tenke på at det faktisk vokser opp et barn i magen. På mange måter så har det ikke gått helt opp for meg ennå at jeg faktisk skal ha et barn til. Jeg kjenner jo at barnet beveger seg i magen hver eneste dag, og jeg går rundt med små plager hver eneste dag på grunn av graviditeten, men enda så føler jeg at det bare er så merkelig. Om noen måneder så har jeg en baby i hus, det er litt rart å tenke på - men herregud som jeg gleder meg til han faktisk kommer. Det å gå gravid er ikke bare bare, ser finere ut på bildene som blir lagt ut på sosiale medier, haha!

Svangerskapet ble litt for tøft den første tiden

 • 29.03.2017 - 19:53

Dere som har fulgt med på min tidligere blogg, og litt på denne bloggen her har vel fått med dere at dette svangerskapet her ikke har vært så enkelt i det hele tatt. Det har vel syntes på de bildene som har kommet på bloggen, og kanskje litt på skrive måten min. 

Det ble en tøff start på førsten av svangerskapet fordi det var ikke planlagt i det hele tatt. Jeg gikk på p-piller og hadde ingen planer om å bli gravid igjen med det første. Jeg hadde planer om at jeg i alle fall skulle ha drømme jobben, og eie mitt eget hus før jeg i det hele tatt skulle ha flere barn. Jeg hadde også planer om å begynne og reise litt å oppleve verden litt mer også, men helt slik ble det jo ikke. Så derfor ble det en litt for hard start på svangerskapet. Jeg begynte faktisk å tenke på å ta abort på førsten, fordi jeg fikk et så stort sjokk når jeg fant ut av graviditeten, og var usikker på om det var smart å ta vare på babyen, men jeg var alt for redd for å fullføre det. Jeg var redd for alt som skjer under en abort, og jeg var livredd for at jeg kom til å angre på det valget senere i livet, jeg synes eller ikke at jeg hadde en god nok grunn til å ta abort, fordi jeg visste jo det at jeg kom til å klare å ta vare på babyen. Det har vært mange måneder jeg har grått veldig mye på grunn av den situasjonen jeg kom i. Jeg nådde rett og slett bunnen for en stund siden, men jeg har klart å komme meg opp og det er takket være familien rundt meg. 


 

Jeg har gått igjennom veldig mye i løpet av de årene jeg har levd nå. Jeg ble jo som sagt mamma for første gang som 13 åring, og andre gang som 16 åring. Jeg har klart meg så utrolig bra selv om det har vært veldig mange tøffe utfordringer, så derfor er jeg veldig sikker på at jeg kommer til å klare meg veldig godt nå også, selv om jeg ikke eier drømme huset eller har fått drømme jobben ennå.

Jeg er snart 22 år gammel, og har fremdeles godt tid på meg til å få drømme jobben og drømme huset. Selv om jeg venter et barn til så vil ikke det si at livet mitt har gått på hodet. Jeg føler meg veldig trygg på mamma rollen, og jeg vet at jeg kommer til å klare dette livet veldig bra. Jeg har familien rundt meg som støtter opp, og som hjelper til når det trengs. Jeg har også fått to store barn som ikke krever så mye lenger, og som kommer til å bli flinke store brødre. 

 

Bekkenløsning - håper det ikke blir verre

 • 29.03.2017 - 13:04


 

Jeg vil starte med å si at jeg beklager for at det ikke kom noen nye innlegg i går. I går hadde jeg nemlig en dag der alt føltes så fælt, så da orket jeg rett og slett ikke å blogge. Egentlig så burde jeg vel ikke beklage meg med tanke på at det er min blogg, haha. Men uansett da fikk dere i alle fall en forklaring om hvorfor det ikke kom noen innlegg i går. Det har faktisk blitt en del som har begynt å lese bloggen min i det siste, noe jeg setter utrolig stor pris på.

I dag har jeg det bedre enn i går. Alle har vel sine dager der ting er litt opp og ned. Jeg er så uheldig blitt at jeg har begynt å få litt smått med bekkenløsning, det er ikke noe behagelig i det hele tatt. Jeg har aldri hatt det med mine tidligere svangerskap så dette er litt nytt for meg, å ikke noe behagelig. Jeg har fått høre at det kan være normalt å få det spesielt etter å ha vært gravid tidligere. Heldigvis så har jeg ikke fått kraftig bekkenløsning, så jeg håper bare at det ikke blir verre. Har hørt om mange som har fått så kraftig med bekkenløsning at de nesten ikke har klart å sto opp tur senga uten hjelp, så håper ikke at det kommer til å gå så langt med meg, hehe. Så jeg får bare krysse fingrene for at det i alle fall ikke blir noe verre en det det er nå. 

Gravid uke 21

 • 27.03.2017 - 13:46


 

Da var jeg allerede kommet til uke 21 i svangerskapet, og har da bare igjen ca 19 uker igjen. Det går så fort om dagen, men det er vel som regel på slutten det kommer til å gå sakte. 

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 136 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv. Den er mest aktiv akkurat i det jeg står opp om morgen, og midt på dagen å litt på kveldstid.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en ganske fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

I begynnelsen av denne uken er fosteret 19 uker gammelt. Det er svært aktivt og har fremdeles god plass i livmoren. Du kjenner sannsynligvis mange av bevegelsene, men ikke alle. 

Nå som fosteret kan sove, vil det sakte få rutiner rundt dette. Både fostre og små barn har en tendens til å ville bestemme døgnrytmen selv. Du oppdager gjerne at fosteret er aktivt når du legger deg. Selv om fosteret har vokst mye, er det tynt og spinkelt ettersom fettlaget ikke er særlig tykt ennå. 

Fosteret fortsetter å gjøre pusteøvelser; det trekker fostervann inn i lungene og puster det ut igjen. Fordi det er omsluttet av fostervann, er barnets bevegelser mye mer elegante og flytende nå enn etter fødselen. Da gjør tyngdekraften enkelte bevegelser umulige fordi musklene ikke er strerke nok. I livmoren kan barnet derimot boltre seg fritt med både kollbøtter, boksing og harde spark!

Det er nesten litt flaut å innrømme

 • 23.03.2017 - 19:52

Som dere fleste vet så er det jo ikke alt gravide skal spise eller drikke, eller i det hele tatt gjøre. Gravide kan nesten ikke gjøre noen ting når jeg tenker meg om. Men allikevel så er det kun en ting som plager meg veldig etter at jeg ble gravid, og det er å drikke energi drikke! Det er helt sykt egentlig, og nesten litt flaut å si. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å savne energi drikke så enormt, men jeg sitter faktisk å tenker på energi drikke heletiden, og jeg kjenner jeg nesten ikke klarer å holde meg når jeg er på butikken. Jeg har så lyst til å bare ta med meg en og drikke den opp med det samme, men neida. Jeg er gravid å skal ikke drikke sånt, og jeg holder meg unna, men jeg skal si det frister meg nesten hver dag. Energi drikke er rett og slett farlig å begynne å drikke, man blir så avhengig av det. I sommer så drakk jeg i alle fall en om dagen, men helt siden jeg fant ut at jeg var gravid så har jeg ikke rørt en eneste energi boks engang. Det kommer nok til å bli farlig godt den dagen jeg først kan drikke det igjen, haha huff. Jaja det er vel ikke det verste å savne, men allikevel. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å savne det mest av alt.Ha en fin torsdag videre!

Uke for uke(svangerskap)

 • 21.03.2017 - 13:24

Nå er jeg halvveis i svangerskapet. Jeg har allerede vært gravid i 5 måneder. Det har gått så utrolig fort. Jeg kan faktisk ikke huske at det gikk så fort med de andre svangerskapene. Eller jo med Joachim så gikk det ganske fort med tanke på at det var når jeg var så langt på vei som jeg er nå, jeg først fant ut at jeg ventet Joachim. Det er litt sykt på tenke på faktisk. 

Her er noen bilder uke for uke i dette svangerskapet♥
 


 

Jeg vokste ikke så fort de første 5 månedene, men jeg ser at magen vokste litt og litt for hver uke selv om det ikke synes så alt for godt. Så da er det bare å vente å se hvor stor jeg i det hele tatt blir til slutt!

Jordmortime

 • 20.03.2017 - 14:25

Da er det mandag igjen, ny uke å nye muligheter som de fleste pleier å si. Jeg har vært hos jordmor i dag, og alt sto bra til. Jeg har nå gått opp 8 kilo, så jeg gikk opp litt og litt slik jeg skulle. Hun ville egentlig måle magen min også, men det var vist nye regler angående det, så det skulle ikke gjøres før jeg var 24 uker på vei, så jeg fikk ny jordmorkontroll igjen den 21 april, det er jo bare en måned til. Blodtrykket mitt var helt perfekt, så det var hun veldig fornøyd med, og det ble selvfølgelig jeg også. Jeg kan ikke akkurat si at jeg noengang har slitet med for høytblodtrykk eller, men det var eller ikke for lite heldigvis. Hjertelyden til babyen var også helt perfekt, så alt sto bra til i dag. Ingenting er bedre en det!


Ha en fin mandag videre alle sammen!

Se så søte ullsokker

 • 19.03.2017 - 20:24
 

I dag så reise jeg og Marius bort hos oldeforeldrene til Marius en tur, hun hadde strikket noen søte ullsokker til babyen i magen. De var skikkelig småe og søte. Jeg blir så babysyk når jeg ser de herlige baby klærene til babyen. Han har fått ganske mye klær allerede. Jeg har tatt vare på noe etter Marius, noen klær jeg ikke har klart å gitt bort, også har han fått masse klær etter min lille bror Aksel. Jeg har allerede kjøpt inn en body til babyen selv også, den som jeg viste på bilde når jeg avslørte kjønnet på babyen. 

Ellers av dagen i dag har gått i å rydde bilen, nå mangler jeg bare å vaske den både innvendig og utvendig, også har jeg å Marius vært litt ute å slappet av i solen. Joachim kom hjem i dag også, så etter at vi hentet igjen Joachim, så reiste vi en liten tur hos moren min å var der frem til legge tid på Marius. Det har vært en veldig fin og rolig søndag så langt i dag. Det har jo vært så godt vær ute i dag. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig til det blir godt å varmt ute heletiden, jeg lengter så utrolig mye etter sommer og sol nå! Nå så sitter jeg bare å slapper av i sofaen å kjenner at babyen beveger seg som bare det, han er veldig aktiv om dagen, og det er så utrolig koselig å kjenne♥ I morgen er jeg faktisk 20 uker på vei, så nå er jeg halvveis i svangerskapet. Jeg trodde jo at jeg var det på onsdagen som var, men det var jeg vist ikke.


 

Jeg elsker en jeg ikke har møtt i virkeligheten

 • 19.03.2017 - 16:06

Det er merkelig at det går an å elske noen så mye selv om du aldri har fått møtt barnet i virkeligheten! Vi mødre for en helt annen tilknyttning til barnet i magen en det fedre gjør. 


 


 

Jeg elsker denne gutten her like mye som jeg elsker mine to første gutter. Og jeg har ikke fått barnet ennå engang. Men uansett så elsker jeg denne babyen som om at han skulle ha vært født. Det er veldig merkelig hvor mye vi gravide elsker et barn som ikke har kommet til verden, men vi går tross alt å bærer på barnet i 9 måneder før det i det blir født, og vi kjenner barnet hver eneste dag i magen!

Jeg angrer ikke

 • 17.03.2017 - 21:23

Nå er det ikke lenge til jeg er halvveis i svangerskapet. Det har gått så utrolig fort at det nesten er litt skremmende. Tenk om jeg hadde tatt abort? Hvordan hadde egentlig livet mitt vært nå? Det er faktisk noe jeg tenker veldig mye på, og jeg får så utrolig vondt i kroppen når jeg tenker på om jeg hadde tatt abort. Nå i det siste så har jeg kjent den lille bevege seg utrolig mye inne i magen min. Babyen har blitt veldig aktiv, og jeg synes magen min har blitt litt større på kort tid nå. Det merkes at jeg vokser, og jeg føler på mange måter at jeg vokser på flere måter. 

Når jeg fant ut av denne graviditeten her, så var jeg veldig usikker på alt. Jeg var usikker på om jeg kom til å ta det rette valget, eller om jeg kom til å ta et feil valg.

Jeg har hatt det utrolig vanskelig i tiden etter at jeg fant ut av graviditeten, og jeg har virkelig fått gått igjennom en veldig vanskelig periode i livet mitt. En liten stund så følte jeg at hele verden kom til å gå under, og at jeg ikke kom til å klare meg i det hele tatt. Nå er jeg ikke lenger i kjelleren, og jeg har fått et helt annet syn på livet enn det jeg hadde for noen måneder tilbake. Jeg føler jeg har blitt veldig mye sterkere etter denne graviditeten her, og jeg både vet og tror at jeg kommer til å vokse enda mer på kort tid. Jeg er ikke så redd for fremtiden lenger! 

Jeg er så glad den dag i dag at jeg ikke tok abort. Jeg føler allerede nå at jeg hadde angret utrolig mye om jeg hadde gjort det. Jeg er en person som angrer veldig mye på de gale valgene jeg tar i livet. Når jeg har tatt et feil valg, så går jeg konstant og tenker på det dumme jeg har gjort. Jeg er veldig sånn som virkelig angrer på ting i livet, så derfor er det så vanskelig for meg å ta det riktige valget, fordi jeg er så redd for hva som kommer til å skje hvis jeg tar det gale valget istedenfor det rette valget. 


 

Kjønnet på babyen er....

 • 17.03.2017 - 11:34I går var jeg som dere vet på ultralyd. Det var så utrolig koselig å få se den lille babyen i magen. Det var en veldig aktiv liten baby. Babyen var ikke akkurat redd for å vise seg, og var ganske så glad i å bli sett, haha. Babyen gjorde alt lett for hun som tok ultralyden. Det var ikke ofte hun fikk se alt hun skulle med engang på ultralyd, men denne lille babyen i magen min likte veldig å vise seg, så hun fikk sjekket alt hun skulle uten en eneste problem. Vi måtte le et par ganger av denne lille babyen. Jeg ble så forelsket når jeg fikk se babyen på skjermen i går, så utrolig skjønn liten baby! 

Babyen var veldig opptatt av å vise oss hva slags kjønn den var, og viste jeg heletiden. Det var ingen tvil om hva som er i magen på meg. Jeg måtte jo spørre barna hva de trodde jeg hadde i magen min før jeg ville si noe til de. Dem begge to gjettet på lille bror, og de begge to fikk helt rett! Jeg venter en liten perfekt gutt igjen!♥ Jeg er så utrolig lykkelig. Jeg kjente jeg ble så utrolig glad når jeg fant ut at det var gutt, det er nesten litt rart med tanke på at jeg hadde et lite håp på jente. Men når jeg fikk vite at det var en gutt, så fikk jeg en så utrolig herlig følelse i kroppen min. Jeg har mest gutte ting også, så på mange måter så ble det mye billigere for meg med guttebaby enn det det hadde blitt med jentebaby!


 

Fikk vite kjønnet

 • 16.03.2017 - 13:44


 

Nå er jeg så utrolig lykkelig. I dag har jeg fått vært på ultralyd å sett den lille i magen. Det var en veldig aktiv baby som var i magen, og det kjennes jo uten på magen også. Babyen var ikke så veldig sjenert for å vise hva slags kjønn det er. Så det er ingen tvil om hva jeg venter! Terminen min ble tatt litt frem, så jeg er ikke 20 uker, men 19+3 uker på vei. Jeg er så lykkelig nå, og gleder meg veldig til babyen kommer. Jeg skal dele kjønnet på den lille på bloggen, men vil infomere de nærmeste først! Kommer med kjønnet senere i dag eller i morgen!

Gutt eller jente i magen?

 • 15.03.2017 - 13:27


 

Nå kjenner jeg at jeg er skikkelig spent. I morgen er dagen jeg har ventet på i en evighet. Jeg skal på ultralyd å få vite hva som skjuler seg i magen min, er det en liten gutt eller er det en liten jente? Det er mange i familien som har prøvd å gjette, og noen tror jente mens noen tror gutt. Jeg har også prøvd å gjette litt og prøvd å kjenne litt etter om jeg får en følelse på gutt eller jente. På førsten av graviditeten så hadde jeg en sterk følelse på ei jente, men så fikk jeg plutselig følelsen på at det er en gutt, og nå sitter jeg her å er veldig usikker. Noen ganger så har jeg på følelse av jente, men samtidig så har jeg en stor følelse på at det kan være en gutt også. 

I morgen for jeg forhåpentligvis vite kjønnet, og jeg er så spent. Jeg har to gutter fra før av, så jeg håper jo litt på ei jente, men samtidig så har jeg begynt å håpe litt på gutt også, jeg vet ikke helt hvorfor. Det kan kanskje ha noe med at gutt har jeg erfaring med, så jeg føler meg litt tryggere med en liten gutt til - huff nei jeg vet ikke hva det er jeg. Jeg blir lykkelig uansett hva det blir, en perfekt liten baby blir det uansett kjønn!♥ Jeg er også veldig spent på om termin blir flyttet bak eller litt foran. Når jeg ventet Marius så ble jeg flyttet en uke tilbake igjen, så nå blir det spennende om det gjentar seg eller om jeg er en uke frem eller om det er riktig uke jeg er i!

Gravid uke 19+2

 • 15.03.2017 - 09:32


 

Tenk det, nå er det ikke lenge til jeg er halvveis i svangerskapet. Det vil si at jeg skal bare gå nesten like lenge også er babyen her. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan babyen ser ut. Er babyen lik Marius med tanke på at de har samme foreldre, eller kommer de fremdeles til å bli to helt forskjellige både i utseende, og være måte? Dette er faktisk noe jeg lurer veldig mye på. Marius er jo egentlig veldig lik på pappaen sin side i utseende, og da kan det jo hende at denne babyen her kanskje blir litt mer lik meg, eller kanskje den blir en ganske grei blanding, hvem vet!

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 146 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv om dagen, den sparker og den beveger seg som bare det både om morgen, midt på dagen og på kvelden.

♥Vektøkning: Akkurat nå vet jeg faktisk ikke hvor mye jeg har gått opp. Jeg har ingen vekt, og skal ikke til jordmor før på mandag!

Neste kontroll: Jeg skal på ultralyd i morgen, og jeg gleder meg så utrolig mye for å vite kjønnet på den lille. Skal også til jordmor på mandag og høre hjertelyden♥

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en gange fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

I begynnelsen av denne uken er fosteret 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å dannes under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå. 

Hos jenter dannes det eggceller ? på ett tidspunkt er det millioner av dem! I motsetning til hos guttene, dannes alle jentenes kjønnsceller før fødselen. Innen fødselen vil imidlertid antallet eggceller minke dramatisk. 

Hos gutter ligger testiklene fortsatt i bukhulen, og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen.

Nå er det bare en uke til..

 • 09.03.2017 - 20:32

Nå kjenner jeg virkelig på spenningen som strømmer igjennom kroppen på meg. I dag er det nemlig akkurat en uke til jeg skal på ultralyd for å se hva som skjuler seg i magen min. Jeg er så spent på om det er en gutt eller jente. Jeg har ingen følelse på hva det kan være. Det er så mange som sier at de pleier å føle på seg hva som er i magen når de går gravide, men jeg har ingen følelse på hva det kan være. Det kan være gutt like mye som det kan være jente. Jeg har ingen følelse på at dette er en gutt, eller at dette er en jente. Det er litt rart egentlig. Jeg gleder meg til å finne det ut, og håper at jeg får se det på torsdag! 


Ultralyd bilde av Marius♥

Du vet du er gravid når...

 • 09.03.2017 - 17:47

Det å være gravid fører med seg en god del ting. Det er ganske mye som hører med en graviditet. Det er ikke en enkel oppgave å gå gravid. Det er slitsom, og det krever mye av kroppen. Man må jo huske på det at man deler kroppen sin med et annet menneske.


 

Her er noen punkter som man må regne med når man er gravid!

♥ Du opplever at du er utslitt veldig ofte, og kan sove lenge uten at du kjenner at du er ordentlig uthvilt. Du føler deg trøtt uansett om du har sovet i 12 timer eller om du bare har sovet i 4 timer.

♥ Du har enormt med hormoner i kroppen. Jeg kan ofte oppleve å være veldig blid til å bli rasende på bare noen få sekunder, det kan være veldig slitsom til tider for å si det sånn. 

♥ Du blir så utrolig følsom som gravid. Jeg kan begynne å gråte bare fordi jeg ser en reklame på tv som er litt trist eller fin. Og jeg kan nesten ikke se på tv i det hele tatt, for uansett hva jeg ser på, om det er en film eller om det er en serie eller bare en uskyldig liten reklame så kan jeg begynne å gråte.

♥ Du føler deg konstant sulten, eller jeg føler meg iallefall veldig sulten heletiden, men i det jeg begynner å spise så er jeg ikke så sulten som jeg trodde. Så derfor ender det veldig ofte i at jeg spiser ofte men lite. 

♥ Du har så lyst på noe konstant. Jeg kan sitte i sofaen å er egentlig ganske mett, men så får jeg plutselig lyst på frukt, sjokolade, godteri eller is - bare for å ha noe å spise på. Det kan føles litt slik som hvis du venter mensen. Det er vel ikke noe rart at gravide legger på seg når jeg tenker meg om, haha!

♥ Når du sitter et sted eller ligger i senga også får du skikkelig leggkramper, det gjør så utrolig vondt det at jeg får ikke sagt det engang. 

♥ Når du lukter alt mulig. Jeg kan lukte alt så mye bedre nå som jeg er gravid. Kjenner fort hvem på gata som har på seg masse parfyme, og hvem som skulle ha vært en tur i dusjen ja, haha. Den var litt fæl, men lukte sansen min er helt ekstrem nå, det er nesten litt fælt til tider. 

Bevegelsene kan ikke beskrives!

 • 08.03.2017 - 13:37

I dag er en dag der jeg skal ta alt helt med ro. Jeg har mine nedturer og oppturer i løpet av dette svangerskapet, så noen dager så trenger jeg å slappe av mer enn andre dager. Jeg har det fint noen ganger og andre ganger har jeg det ikke så fint. Jeg tror det er ganske normalt for alle uansett graviditet eller ei. Jeg har det bra i dag, men samtidig så har jeg litt plager i kroppen som sliter på. Jeg ordnet innpå rommet til Marius i går, og når jeg var ferdig med det så fikk jeg veldig vondt i ryggen, og har fremdeles vondt. Så da gjelder det å slappe av litt nå som jeg har muligheten til det.

Babyen i magen er veldig aktiv i magen om dagen. De bevegelsene som kommer av denne babyen kan ikke beskrives, det er så herlig å sitte å kjenne på de bevegelsene babyen kommer med. Det er så rart å kjenne at et annet liv er i magen på meg, som også beveger seg å lever i sin egen lille verden. 

Ha en fin dag!

Denne måneden for jeg se barnet mitt

 • 04.03.2017 - 15:57

Nå er det ikke mange dagene til jeg får se barnet i magen min. Jeg kjenner jeg gleder meg så utrolig mye, fordi jeg er så spent på å se barnet, og jeg er spent på å se om den er helt frisk (noe jeg tror, og håper den er) og selvfølgelig om det er en lillebror eller en lillesøster som er i magen på meg. Jeg har så blandet følelser når det gjelder barnets kjønn, noen ganger så føler jeg at det er ei jente i magen, og andre ganger så føler jeg at det er en gutt. Begge deler blir jeg like glad for, selv om jeg har sagt at jeg ønsker meg mest jente, men det er fordi jeg allerede har to gutter fra før av, så det hadde vært litt spennende og morsomt å fått ei jente også, men selvfølgelig hvis det viser seg å være nok en gutt, så kommer jeg til å bli like glad uansett!

Når jeg finner ut av hva som er i magen min, så kommer jeg nok til å begynne å kjøpe inn litt smått med klær til barnet. Derfor jeg vil vente med å kjøpe inn er fordi jeg vil vite kjønnet jeg skal kjøpe inn til. Jeg synes det er litt mer morsomt å kjøpe inn klær når jeg vet kjønnet, fordi da kan jeg virkelig kjøpe inn klær som passer til det og det kjønnet. Blir det ei jente så kommer jeg til å kjøpe inn litt kjoler å diverse, jeg får jo barnet på sommeren eller nærmere høsten.Jeg må si jeg er veldig spent om dagen. Jeg klarer nesten ikke å vente til jeg skal på ultralyd!

Gravid uke 17

 • 01.03.2017 - 10:27

Tiden går så sykt fort om dagen. Jeg er allerede inne i uke 17 - om bare tre uker så er jeg halvveis i svangerskapet, så nå er det ikke lenge til at barnet faktisk er her! Jeg kjenner faktisk at jeg begynner å bli litt stresset, fordi jeg har ikke begynt å kjøpe inn en liten ting til babyen enda engang. Men grunnen til det er egentlig fordi jeg vil vite kjønnet før jeg begynner å handle inn noe. De store og dyre tingene har jeg fått allerede. Jeg er nemlig så heldig at mamma ikke har solgt eller gitt bort noe etter minste broren min, så derfor får jeg både barnevogn, babyseng og barnesete å de tingene der. 

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: 162 dager igjen til fødselen

♥Aktivitet innenfra: Det har blitt en veldig aktiv liten krabat som er i magen. Jeg kjenner veldig ofte aktivitet i magen om dagen - spesielt midt på dagen, og rundt 21-22 på kvelden.

♥Vektøkning: 7 kilo 

Neste kontroll: Ultralyd den 16 mars, også har jeg jordmor time den 20 mars!

♥Om fødselen: Jeg har ikke så mange tanker om fødselen egentlig. Det er ikke sånn at jeg gleder meg til smertene, men jeg gruer meg ikke eller. Jeg hadde en ganske så grei fødsel sist, så jeg har ikke fått skrekken. 

Om babyen

"I begynnelsen av denne uken er fosteret 15 uker gammelt. Den utrolige veksten fortsetter samtidig som stadig mer av brusken i skjelettet omdannes til bein. Nyfødte har 300 bein, men noen av dem vokser sammen, slik at vi som voksne har 206. 

Ørene er på riktig plass, og lanugohårene begynner å dekke noe av huden. Disse hårene har ikke pigmenter, og er derfor helt lyse. Man er ikke sikker på hvilken funksjon hårene har, men vi antar at de hjelper å holde på plass det kremaktige vokslaget, vernix, som vil dannes på huden til barnet. 

Nå er det snart tid for ultralyd, om du velger å benytte deg av tilbudet. Kanskje får du se barnet ditt bevege seg, og kanskje ser du også ryggraden ? den ser ut som perlebånd! Dere har kanskje bestemt dere for å vite barnets kjønn, men det er ikke alltid man kan se det like tydelig.

 

"Så liten babymage du har"

 • 27.02.2017 - 09:38Den setningen tror jeg at jeg har fått høre veldig mange ganger i løpet av denne graviditeten her. Det som spesielt går igjen heletiden er - "Når har du termin?" "også har du så liten mage! Det ser jo ikke ut som om at du er gravid engang!" Jeg får så blandet følelser når jeg får den setningen heletiden, fordi jeg er litt glad for at jeg slipper å bli alt for diger med tanke på at jeg selv er veldig lita. Tror det hadde blitt veldig tungt for meg hvis lille meg skulle ha blitt enorm tidlig i svangerskapet. Men samtidig så er det litt sånn at jeg håper at folk ser at jeg er gravid også. Når jeg først er gravid, så vil jeg jo se gravid ut, haha. 

Jeg må bare innse at jeg egentlig ikke blir fornøyd uansett hva folk sier, haha. Hadde jeg fått høre at jeg så veldig diger ut så hadde jeg blitt skuffet da også. Det er ikke bare bare dette her altså. Jeg har så mange forskjellige følelser i kroppen, og jeg er så utrolig følsom. Det er vel hormonene som kommer inn, og det er vel ganske så normalt når man er gravid, men det er veldig slitsom å heletiden være ufornøyd med det andre sier til meg, haha. Huff, det er ikke en enkel oppgave å være gravid. 


(Dette er med Marius. Var like langt på vei der som jeg er nå)

 

Når jeg var gravid med Marius så fikk jeg høre det samme da også. Til og med de på sykehuset fikk sjokk når de så hvor stor Marius var i forhold til magen min, haha. Men når jeg er så lita så kan jeg jo ikke bli så stor eller. Jeg er spent på å se hvor stor denne babyen kommer til å bli med tanke på magen min. Jeg har i alle fall begynt å slite med vondt i ryggen, og når jeg blir enda større nå så kommer jeg vel til å merke det enda mer regner jeg med.

Kjent mitt første tydelige spark

 • 23.02.2017 - 13:50

Åhh herregud så merkelig følelse. Jeg må bare si at jeg er utrolig følsom om dagen - men når jeg satt å så på tv i går kveld, så kjente jeg veldig godt å tydelig spark i magen min, og ja det var ordentlige spark. Barnet ble plutselig veldig aktiv i magen min og begynte å sparke som bare det - og gjett hva, jeg kjente det utenfor magen også. Jeg begynte å grine av lykke! Det er en så utrolig merkelig, men veldig koselig følelse. Jeg har et levende menneske i magen min som sparker. Jeg vet at det er ganske normalt at babyen sparker i magen, og jeg har jo kjent det med tidligere graviditeter også, men den første gangen er alltid like spesiell uansett om du har vært gravid før eller ei. Det er nå alt virkelig starter. Nå har jeg allerede kjent babyen min, og da kommer jeg til å kjenne den flere ganger, og jeg gleder meg masse til tiden fremover. 

Jeg synes det er hardt å gå gravid med tanke på alt jeg har slitet med igjennom graviditeten, men etter at jeg kjente barnet sparke så følte jeg meg plutselig veldig lykkelig. Så om jeg har så vondt i ryggen at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, og har vondt i hodet og magen og er kvalm, så er alt det verdt det så lenge babyen i magen har det bra. Det kommer noe positivt ut av dette her, og jeg gleder meg til jeg kan få babyen i armene mine, men hvis jeg ser bort ifra alle plager en graviditet fører med seg, så er det veldig koselig og magisk å gå gravid. Så jeg skal prøve så godt jeg kan å nyte graviditeten selv om den sliter på litt i hverdagen! Mest sannsynlig så blir dette min siste graviditet noen gang, så nå må det nytes uansett hvor jævlig jeg kan ha det inni mellom.

"Du har virkelig klart deg du!"

 • 22.02.2017 - 15:58


 

Jeg var på min første jordmor time på fredag den 10 februar. Jeg ble så godt tatt imot av henne. Hun syntes det var så godt å se meg igjen. Jeg går nemlig til den samme jordmoren som jeg gikk til med både Joachim og Marius. Hun begynte å prate om hvor mye hun syntes jeg hadde forandret meg igjennom alle svangerskapene. Hun husket så godt hvordan jeg var når jeg var der med Joachim i magen, og da var jeg så usikker og lei meg sa hun - det var jeg jo forsåvidt også, jeg var jo bare et barn selv.

Når jeg var der igjen med Marius, så var jeg også litt usikker sa hun, men hun så at jeg ikke var likedan som med Joachim, men nå derimot så syntes hun at jeg så veldig bra ut, og hun så at jeg hadde vokst veldig mye i løpet av de to andre svangerskapene. Hun sa det til meg "du har virkelig klart deg du" mens hun så på meg å smilte. Hun var så utrolig imponert over hva jeg har gått igjennom, og at jeg enda sitter her og har det bra. Hun vet jo om alt som jeg har godt igjennom i løpet av årene, og jeg har hatt det veldig vanskelig i en lang periode. Jeg ble faktisk mamma for første gang som barn selv, og det har vært et rent helvete. Og når jeg fikk Marius så var ikke ting så bra da eller, men jeg hadde kommet meg et steg videre, men jeg var ikke gamle jenta da eller. Jeg var faktisk bare 16 år gammel, når jeg gikk med mitt andre barn.

Nå sitter jeg her og er 21 år gammel, og er gravid på nytt. Jeg har ikke drømme livet enda. Jeg eier ikke mitt eget hus enda, og jeg har ikke fast jobb. Men jeg har familien min, og jeg har egentlig et ganske fint liv selv om mye virker vanskelig innimellom. 

Gravid uke 16

 • 22.02.2017 - 11:49


Nå har jeg allerede kommet til uke 16 i graviditeten. Det har gått utrolig fort så langt. Jeg har ikke så stor mage enda. Jeg hadde ikke så stor mage på denne tiden her med Marius eller. Dem sier det at jo flere barn du får jo større blir du når du blir gravid igjen, men jeg kan ikke akkurat si at det stemmer så veldig godt på meg. Men på en annen side så er det litt greit at jeg ikke er så stor enda også. Når magen først blir stor, så er den litt i veien og det husker jeg veldig godt med Marius!

Om barnet!
"I begynnelsen av denne uken er fosteret 14 uker gammelt. Den loddrette furen over overleppen kommer på plass denne uken. 

Beina tar igjen armene i utvikling, og vil fra nå av være lengre. De livlige bevegelsene blir stadig bedre koordinert. 

Fosteret svelger fostervann og tisser det ut igjen i fostervannet. Noen av avfalls-stoffene begynner å samles i tarmen. Er det ikke utrolig at fosteret allerede kan suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg?"

Til mamma

"Det nærmer seg tid for ultralydundersøkelsen. Som regel foretas den mellom 17. og 19. uke av svangerskapet. Vil dere benytte dere av tilbudet? Ønsker dere å vite kjønnet? Mange forteller at de både gleder og gruer seg til ultralydundersøkelsen. Av og til hender det at man får dårlige nyheter.

Ofte oppleves barnet i magen mer virkelig etter man har sett det på ultralydundersøkelsen, særlig for partneren som ikke har kjent svangerskapet på kroppen på samme måte. Tenk at dere får et bilde av babyen! Framover blir det kanskje enklere å forestille seg den lille, begynne innkjøp og diskutere navn?

Ikke glem hverandre i denne navlebeskuende tiden. Et kyss, en klem og noen gode ord gjør godt ? for begge parter.

Opplever du at svangerskapsplager gjør det utfordrende å være i jobb, og tenker at sykemelding er løsningen? Det er kanskje mulig å gjøre endringer på arbeidsplassen slik at du kan fortsette å jobbe? Snakk gjerne med jordmor og din nærmeste leder om dette ? helst før sykemelding blir en løsning. Er det ikke mulig å tilrettelegge, kan du ha krav på svangerskapspenger i stedet for sykepenger."

Kunne ønske jeg ikke var gravid

 • 21.02.2017 - 14:10

Dette svangerskapet her har vært det verste svangerskaper jeg har hatt tror jeg. Det føles iallefall slik ut. Jeg kan ikke huske jeg var så lenge dårlig med de to første, men på en annen side så kan det jo hende at det har blitt litt glemt. Jeg er iallefall så og si aldri frisk i dette svangerskapet her. Jeg har slitet med kvalme i all evighet, og jeg har slitet masse med vondt i magen, og ikke minst hodepinne. Jeg har også slitet litt med halsbrann men det husker jeg at jeg hadde med de to første også. 

Veldig ofte så kunne jeg ønske jeg ikke var gravid. For det å være gravid er ikke en dans på roser. Det ser så koselig ut når man ser andre som er gravide, men når man blir sittende der selv så er det ikke så koselig allikevel. Jeg er straks inne i uke 17, og jeg savner allerede å ikke være gravid. Jeg sliter utrolig mye om dagen, og klarer ikke helt å fungere som jeg skal. Det er ikke noe hyggelig å være i dårlig form fra da man står opp til man legger seg om kvelden. Det som er noe dritt oppi det hele er at jeg har en jobb, og jeg skal ærlig si at jeg fungere ikke 100% i den jobben. Og når jeg kommer hjem fra jobb så har jeg enda mer jobb. Jeg må rydde i huset, og jeg må lage middag, og jeg må hente barn og jeg må passe på de barna. Heldigvis så begynner barna mine å bli veldig store, så dem klarer å passe veldig mye på seg selv. Joachim drar bort å leker med venner, og Marius driver med sitt, og det er litt godt når jeg ikke er helt frisk om dagen. Jeg håper det blir bedre etter vært, og at jeg ikke skal føle meg dårlig igjennom hele graviditeten, fordi da vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal gjøre - ikke det at jeg får gjort så mye med det eller. 

Jeg håper det er ei jente!

 • 20.02.2017 - 18:55


 

Det er vel ganske så tabu og si det at man håper at det blir ei jente når man går gravid. Det synes jeg er så utrolig feil. Alle må få lov til å ha et ønske, ett håp. Jeg er ærlig med dere, og sier det at jeg håper faktisk at det er ei jente - ikke fordi jeg ikke vil ha en gutt til, eller for at det er så fælt eller galt å få en gutt til. Men jeg har allerede to gutter fra før av, og nå er jeg forhåpentligvis gravid for siste gang og ønsker rett å slett at jeg kan få ei jente nå, sånn at jeg har fått opplevd begge deler. 

Selv om jeg ønsker meg ei lita jente nå, så vil ikke det si at jeg kommer til å bli sur eller skuffet om det kommer en gutt til. Jeg kommer til å bli veldig glad for en gutt til også, men jeg ønsker fremdeles at det skal komme ei jente - hvis dere skjønner hva jeg mener?

Når mange sier at de ønsker ei jente eller en gutt når de er gravide, så høres det nesten ikke ut som om at dere andre rundt tror at den gravide blir glad uansett hvilket kjønn babyen er. Jeg synes vi alle skal få ha et ønske, et lite håp om hva som skjuler seg i magen uten at det skal bli negativt prat rundt det. 

Selvfølgelig - det viktigste er jo at barnet er frisk og rask, men det er ikke noe galt å ha et ønske om hva slags kjønn babyen er. Jeg HÅPER at det er ei jente, men jeg kommer til å bli like lykkelig om det er en liten gutt til. Jeg er glad for det barnet jeg skal få uansett, og det regner jeg med at de fleste er selv om de har et ønske om hva slags kjønn det er. Det er ikke noe galt å ønske seg noe, det må dere alle vite uansett om dere er gravide eller skal bli gravide en gang i fremtiden. 

"Jaa, det går an å slanke seg som gravid!"

 • 19.02.2017 - 15:22


 

Som mange allerede vet, så er det jo veldig inn å slanke seg i graviditeten. Vi gravide kan jo for all del ikke finne på å legge på oss noen kilo ekstra som gravide, det er jo helt skandale. Barnet skal jo være så liten som mulig, det er jo da de er søte. 

Huff, jeg blir så oppgitt over sånt. Jeg har nesten ikke ord på det engang. Det er helt greit at du ikke vil gå opp alt for mange kilo, som du kommer til å slite med etter graviditeten. For slik verden har blitt nå så er det et helt forferdelig kropps press på både barn, tenåringer og voksne. Men du kan aldri finne på å slanke deg når du er gravid. Spis eller sunt og tren i svangerskapet, og går du uansett opp noen kilo så er det helt normalt, og det er ikke noe galt i det. 

Jeg blir så sint når jeg hører om jenter som vil slanke seg i graviditeten fordi de er redde for at de skal bli stygge og "feite" resten av livet. Og mange er livredde for å få noen strekkmerker på kroppen. Jeg synes denne galskapen her har gått alt for langt nå. Det som er enda verre er at det er flere og flere jenter/damer som ønsker at barna skal veie rundt 2000-3000 gram. Det blir vel kanskje litt feil av meg å si dette, men med Marius så gikk jeg opp 16 kilo pluss/minus og han var nesten 4 kilo, og han var kjempe søt og liten. Og når jeg ser for meg hvor liten han var, også hører jeg på mange andre om hvor små barn de ønsker seg, så blir jeg nesten litt skremt. 

Jeg synes nå eller at babyer med bolleskinn, og de som er litt små (hmm, skal kalle det for noe da) "småfeite" de ser mye bedre ut en de barna som det ikke ser ut som om at de får mat engang. Hva er det som er så stas med å få et barn som ser ut til å sulte? Jeg synes at de små søte babyene, med småe bolleskinn er mye finere å se på, enn de bitte små som det ikke ser ut som om skal overleve engang. Dette ble også helt sikker tolket feil av mange. 

En ting er hvis du føder for tidlig på grunn av noen andre årsaker. Jeg har også et søskenbarn som ble født 2 måneder for tidlig (tror jeg det var) og han var kjempe liten og veldig tynn, og det var bare så vidt han overlevde. Han var uansett veldig søt der han lå, men det så jo ikke sunt ut. Og sånn vil mange mødre gjøre mot barna sine på egenhånd. Det er skummelt - dere må da være enig i det? Det er mye bedre med de barna som har litt på kroppen, og de som du ser virkelig koser seg?

Kjerringråd gutt eller jente

 • 17.02.2017 - 21:58


Bare for moro skyld, så har jeg nå prøvd meg på de kjerringrådene her for å finne ut om det er en gutt eller ei jente som skjuler seg i magen min. Jeg har ikke så stor trua på de kjerringrådene, men det er jo litt morsomt å ta sånne tester uansett :-)

Vektfordelingen:
Legger du på deg kun på magen, skal det tyde på at du venter en gutt. Samler de ekstra kiloene seg heller på hofter og rumpe, venter du en jente.
Svar: Jente

Hår på leggene:
Vokser håret på leggene fortere er en gutt i vente, er det derimot ingen endring, blir det en jente.
Svar: Jente

Mageformen:
Ligner magen en basketball og sitter lavt, blir det en gutt. Ligner den en vannmelon og sitter høyt, blir det jente. Dersom det ikke synes bakfra at du er gravid, venter du en gutt. Ses det tydelig, ventes en jente.
Svar: Her er jeg litt usikker. Jeg har ikke så stor mage ennå, så jeg for ikke tatt den!

Føtter:
Er føttene kaldere nå som du er gravid, venter du en gutt, er det ikke noen endring, er det en jente.
Svar: Jente

Far:
Legger den vordende faren på seg sammen med deg som er gravid, venter dere en gutt. Hvis ikke, blir det en jente.
Svar: Har ikke hørt noe om at han synes at han har lagt på seg noe mer siden jeg ble gravid, og ikke har jeg spurt han - men tror ikke han har det, ikke som jeg har sett iallefall, så her blir det også ei jente.

Mormorens hårfarge:
Har den vordende mormoren grått hår, er en gutt i vente. Har hun ikke grånet enda, eller farger håret, blir det en jente.
Svar: Jente

Morgenkvalme:
Slipper du unna timene over doskålen tidlig i svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er du derimot veldig kvalm, venter du en jente.
Svar: Jeg har ikke vært så ille at jeg har kastet opp, men jeg har vært veldig kvalm om morgen i veldig lang tid. Det gikk ikke over før jeg var rundt 13 uker på vei. Så her er jeg veldig usikker(?)

Mors utseende:
Ser du spesielt godt ut under svangerskapet, skal det tyde på at du venter en gutt. Jenter stjeler morens skjønnhet.
Svar: Jente(?) kan ikke si jeg har følt meg noe pen i det hele tatt siden jeg ble gravid!!

Brystforandringer:
Vokser ikke brystene særlig, ventes en gutt. Er det dramatiske endringer, blir det en jente. 
Svar: Jente - og det er helt uten tvil. Jeg gikk opp en bh størrelse før jeg i det hele tatt fant ut at jeg var gravid. Det var faktisk min brystforandring som gjorde at jeg mistenkte at det var noe som ikke helt stemte.Nål i tråd:
Holder du en nål i tråd over magen og den beveger seg i sirkler, blir det en gutt. Beveger den seg sidelengs, ventes en jente.
Svar: Jente

Urin:
Har mors urin en knall gul farge, ventes en gutt. Er fargen blassere, blir det en jente.
Svar: Her har det faktisk vært litt begge deler, så her er det en blanding av gutt og jente!

Fysen på:
Er mor fysen på salt eller sur mat, skal det tyde på gutt. Er det søt mat og gjerne godteri på topp, ventes en jente. Foretrekker du kjøtt og ost, skal også dette være tegn på gutt, mens frukt skal tyde på jente. Hvis foretrekker å spise skalken på brødet i stedet for en skive, venter du en gutt. Har du derimot ikke lyst på skalken i det hele tatt, blir det en jente. Har du ikke lyst på appelsinjuice, blir det en gutt, og hvis du må ha appelsinjuice hver dag, ventes en jente.
Svar: Begge deler

Nesen:
Nesen og ørene er de eneste organene som fortsetter å vokse etter puberteten. Og blir nesen større og bredere under svangerskapet, skal det tyde på at en gutt er i vente. Er det ikke noen endring, ventes en jente.
Svar: Jente

Hodeverk:
Har du vondt i hodet under svangerskapet, skal det tyde på en gutt, hvis ikke blir det en jente.
Svar: Gutt

Kopp:
Løfter du en kopp med hanken, venter du en gutt. Tar du derimot rundt selve koppen når du løfter, blir det en jente.
Svar: Jeg gjør litt begge deler :-)

Halsbrann:
Har den vordende mor lite eller ingen halsbrann i svangerskapet, er en gutt i vente. Er hun derimot plaget av dette, blir det en jente.
Svar: Har ofte halsbrann, men ikke så alt for ofte, så litt usikker akkurat her

Bekymringer:
Er mor bekymret under svangerskapet, ventes en gutt. Er hun rolig og avslappet, blir det en jente.
Svar: Nå på førsten så har jeg vært veldig bekymret heletiden. Så her blir det nok en gutt

Kinesisk fødselskart:


Svar: Jente
 

Jentepoeng: 10
Beggedeler: 6
Guttepoeng: 2

Så i følge denne testen, så er det ingen tvil om det er ei jente i magen min. Men man kan vel ikke tro på dette. Jeg er iallefall veldig spent på å se hva som faktisk skjuler seg i magen min!

"Skal du ha baby, mamma?"

 • 16.02.2017 - 12:13

Tenkte jeg kunne dele med dere om hvordan Joachim og Marius tok nyheten om at de skal bli store brødre. Joachim er jo storebror fra før av, så for han så blir det jo ikke så nytt, men Marius blir nå storebror for første gang, så han blir nå ikke den minste lenger. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å bli når den lille blir født. Kommer Marius til å bli skikkelig sjalu eller kommer han bare til å synes det er stas. Det for bare tiden vise, men jeg håper det ikke blir for mye sjalusi, og jeg skal prøve så godt jeg kan å la barna få hjelpe til med det de kan hjelpe til med, og jeg skal prøve så godt jeg kan å gi dem alle tre nok oppmerksomhet. Men naturligvis så kommer jo babyen i magen til å kreve litt mer oppmerksomhet en de to største med tanke på det at jeg skal prøve å amme denne gangen, og en baby trenger jo mye nærhet, men den nærheten skal også storebrødrene få lov til å delta på. 

Men uansett, jeg tenkte jo at jeg kunne si litt om hvordan de reagerte når jeg sa at jeg hadde baby i magen.

 

Joachim`s reaksjon: 

Jeg - Du Joachim, jeg må si deg en liten hemmelighet.

Joachim - Ehh, ja hva da?

Jeg - Jeg har holdt noe hemmelig en liten stund fordi jeg har vært redd for at det skulle skje noe, så jeg har ikke sagt noe til deg før nå. Jeg har nemlig en baby i magen min, så du skal bli storebror igjen.

Joachim - Hæ, er du gravid? Hvordan fant du egentlig ut at du er gravid?

Jeg - Jeg tok en test som de som tror de er gravide pleier å ta, for å se om det er en baby i magen, og den viste det at jeg har baby i magen. Er det dumt at jeg har baby i magen?

Joachim - Nei nei, jeg synes det er skikkelig bra at du skal få en baby jeg. Da blir jeg plutselig storebror til to istedenfor en da :D

Jeg - Ja det blir du. Tror du det blir noe stas da?

Joachim - Ja jeg gleder meg, når kommer babyen da?

Jeg - Den kommer ikke før i august, så det er en liten stund til enda.

Joachim - Det skal bli veldig gøy. Vet du egentlig om det er en gutt eller jente i magen din da?

Jeg - Nei jeg vet ikke det enda, men det finner jeg ut etter vært.

Joachim - Hva håper du egentlig at du får nå, mamma? Jeg er sikker på at du egentlig håper på ei jente, så lenge du allerede har meg og Marius

Jeg - Ja jeg håper jo selvfølgelig at det kan bli ei jente, men det gjør jo ingenting om det kommer en gutt til eller. 

Joachim - Nei, jeg bryr meg ikke noe om hva det er, jeg synes det bare blir morsomt å bli storebror igjen jeg! :D

 

Marius`s reaksjon:

Jeg - ser du på magen til mamma, ser du at den er litt større en vanlig?

Marius - Ja, skal du ha baby mamma?

Jeg - Ja, jeg skal det

Marius - Få kjenne på magen din!

Jeg - Ja bare ta på den du

Marius - Det blir jente!

Jeg - Hvordan vet du det? det kan være en gutt som er inni der også

Marius - Neei, jeg kjente på magen din at det er en jente, så da er det en jente!

Marius var veldig bestemt på at det er ei jente som skjuler seg i magen min. Må si jeg er veldig spent på å se hva det egentlig er som er i magen min, men må si jeg begynner å lure litt vis han faktisk har rett. Kanskje Marius er synsk? Neida han er nok ikke det, men hadde vært litt morsomt om det faktisk stemte! Begge to gleder seg i alle fall til det kommer en ny baby i hus. Jeg regnet også med at de to guttene mine kom til å ta det veldig fint. De er begge to veldig glad i andre barn. Og de begge to er allerede veldig opptatt av at de skal bli store bror til sommeren♥♥

Gravid som 12, 16 og 21 år gammel.

 • 15.02.2017 - 18:03

Jeg skal ikke skrive så alt for mye om det - men tenkte å skrive litt smått om hvordan alle graviditetene har vært! Jeg ble jo som de fleste allerede vet - gravid som 12 åring, og fødte min første sønn som 13 åring. Jeg fikk etter vært ny kjæreste å ble gravid igjen når jeg var 16 år, så jeg ble da tobarnsmor i en alder av 16 år. Nå sitter jeg her nok engang, å er bare 21 år og gravid med barn nummer tre. Innen det barnet her har kommet til verden så er jeg 22 år. Alle tre svangerskapene er helt forskjellige!Gravid som 12 åring

Når jeg fant ut av det, så falt alt sammen. Jeg var allerede 20 uker på vei når jeg fant det ut, så abort var ikke noe jeg kunne ta. Jeg kunne adoptere han bort, men det ville ikke jeg eller mamma. Jeg gikk igjennom en tid med bare fæle ting. Jeg ble hatet av alt og alle, og ble sett ned på hver gang jeg viste meg ute blant folk. Det førte til at jeg stengte meg inne, og ville ikke være så mye med andre mennesker utenom familien! Det var barnevern, politi og sykehusbesøk veldig ofte, det var ikke en lett periode! Men det sier jo seg selv at det ikke har vært så enkelt å være gravid som 12 åring, og det å bli mamma som 13 år. Jeg var jo bare et barn, og skulle ikke ha hatt barn i det hele tatt. Men her sitter jeg, og jeg har virkelig klart meg! 

Gravid igjen med nummer to som 16 åring

Når jeg fant ut at jeg var gravid igjen som 16 åring, så ble jeg livredd. Jeg var bare 16 år gammel, og skulle bli tobarnsmor! Familien reagerte ikke så bra på førsten, men tok det veldig fint kort tid etter. Jeg var sta og egen å sa at jeg skulle klare det. Den ene familien min tok det som sagt veldig bra etter kort tid, mens den andre familien min sa alt mulig dritt til meg som gjorde at jeg ble deprimert. Familien til min kjære støttet meg 100% og de har alltid vært gode å ha! Det var ikke noe enkelt å bli tobarnsmor i en alder av 16 år. Mange pratet som vanlig mye dritt om meg, og jeg var minst mulig med andre enn familien. Jeg var bare sammen med min kjære og vennene hans, og familien min. Jeg var mye deprimert i dette svangerskapet også. Barnevernet kom nok engang inn i bildet, men jeg klarte nok engang å bevise for dem at jeg klarte meg!

 

Gravid med nummer tre som 21 åring

Nå sitter jeg her igjen, og er gravid med barn nummer tre. Dette svangerskapet var like uplanlagt som de to første. Det har ikke vært noe enkelt dette svangerskapet her eller, men jeg er så mye mer sikker på meg selv den dag i dag, enn når jeg fikk mine to første. Det har vært krevende, og det er ikke alle som har vært like glad for dette svangerskapet. Jeg tenkte tanken abort denne gangen her også, men klarte det rett og slett ikke. Jeg blir bare mer og mer glad i den lille babyen i magen, og jeg merker at jeg gjør alt for å beskytte det barnet allerede. Så det er ingen tvil om at dette barnet her kommer til å bli passet på av meg døgnet rundt, og jeg vet allerede at dette barnet kommer til å få en utrolig fint liv sammen med oss. Det er noe som sier meg at dette barnet i magen kommer til å bli så utrolig høyt elsket av sin mamma og sine to storebrødre, og selvfølgelig av alle de andre i familien også. Jeg elsker lille babyen min allerede, og storebrødrene gleder seg til babyen kommer♥Gleder meg til å dele masse flere bilder av baby magen, og ikke minst til babyen kommer til verden!♥

Følg meg på instagram HER, og facebook HER!

Svangerskaps oppdatering uke 15

 • 15.02.2017 - 12:18Termin: August 2017♥

♥ På vei: 15 uker på vei

♥ Igjen til termin: 26 uker igjen 

♥ Kjønn: Vet ikke ennå, men er veldig spent på hva som er i magen min! :-)

♥ Navn: Ingen navn enda

♥ Aktivitet innenfra: Noen svake bevegelser bare♥

♥ Babyenes søvnmønster: For tidlig å si noe om ennå

♥ Vann i kroppen/hevelser: Nei

♥ Søvn: Mye trøtt enda, merker at barnet tar litt av energien min. 

♥ Humør: HORMONELL, haha! Jeg er blid, sur og lei meg opp og ned 24/7

♥ Utstyr: Barnevogn, barneseng, vogndyne, dyne, puter, stellebord, barnesete - det jeg vet jeg har så langt. 

♥ Utstyr som mangler: Smått av klær, men det kommer litt an på kjønnet til den lille. Det er egentlig bare små ting som mangler, de store dyre tingene har jeg allerde.

♥ Vektøkning: Jeg har gått opp 6-7 kilo♥ Neste kontroll: Ultralyd den 16 mars, også har jeg jordmortime den 20 mars :-)

♥ Melk i brystene: Litt :-)

♥ Plager: For øyeblikket så har jeg ikke hatt noen plager. Kvalmen har gått over, og jeg føler meg helt grei!

♥ Strekkmerker: Nei :)

♥ Kynnere: Nei :-)

♥ Barnerom: Sove på rommet sammen med meg på førsten! :)

♥ Om fødselen: Jeg har ikke kommet så langt at jeg har tenkt så mye på den ennå. Jeg gruer meg iallefall ikke. Jeg hadde en ganske så grei fødsel med Marius, så jeg har ikke fått skrekken av å føde igjen.

♥ Sulten: Ja, veldig sulten heletiden. 

♥ Dilla på: Alt som har med sjokolade å gjøre ;-) 

♥ Høygravid: Nei langt ifra.

♥ Utålmodig: Nei, ikke enda. Har jo nesten akkurat begynt! 

♥ Hode festet: Det er alt for tidlig enda.

♥ Sykehusbaggen: Nei har ikke begynt med den enda. Det er litt for tidlig. Men denne gangen skal jeg begynne før en det jeg gjorde med Marius. Når jeg ventet Marius så pakket jeg den dagen jeg skulle på sykehuset for å føde, haha

♥ Tungt: Nei, men ikke med at det kommer til å skje før ved slutten av svangerskapet ;)Må si jeg synes dette svangerskapet her har gått veldig fort så langt. Jeg beklager også at bildene blir så uklare, men det har litt med det kameraet jeg har. Jeg venter på min nye kamera enda. Sto at den skulle komme i dag, så da er det bare å vente å se - men da kommer det til å bli tatt enda bedre bilder fremover ;-)

21 år og gravid med nummer tre

 • 13.02.2017 - 20:02

Jeg skal bli tre barnsmor!♥Den 14 desember så ble livet mitt nok engang snudd på hodet. Jeg fant ut at jeg ventet barn nummer tre. Jeg ble ikke så veldig overrasket når jeg fikk den positive graviditetstesten. Jeg hadde en liten følelse i kroppen som sa meg at jeg var gravid. Jeg hadde på kort tid gått opp en bh størrelse, noe som ikke er normalt til å være meg, også var jeg litt over tiden min. 

Denne babyen her var ikke planlagt, som de to andre barna mine. Jeg har gått på minipiller helt siden jeg fikk min minste gutt, og grunnen til det var jo fordi jeg ikke hadde planer om å bli gravid igjen enda - men det er ikke alltid livet går som planlagt. Dette svangerskapet her har ikke vært så enkelt på mange måter. Det ble et stor sjokk på noen av oss, og det har ikke vært så enkelt fordi vi har vært redde for det ene og det andre.

Den første tanken som kom når jeg fikk den positive testen var at dette barnet skulle vekk. Jeg følte ikke at jeg var klar for et barn til, fordi jeg hadde så mange planer jeg ville, og jeg ville jo ha fast jobb å eie mitt eget hus før jeg skulle få et barn til. Så det endte med at jeg ringte til sykehuset og bestilte time til en abort. Jeg fikk timen min en dag etter at jeg ringte. Den dagen jeg var på vei til sykehuset så fikk jeg en vond tanke om at det ikke var rett av meg å ta en abort. Jeg kom inn på timen, og jeg fikk vite at jeg var rundt ca 7 uker på vei. Jeg fikk helt sjokk, og jeg fikk en enda vondere følelse i kroppen min. Jeg kunne ikke ta abort, det føltes ikke riktig i det hele tatt å ta en abort. Jeg begynte å tenke litt, og fant ut at jeg skulle beholde. Jeg fikk en sterk følelse på at hvis jeg hadde fjernet barnet, så hadde jeg angret på det valget resten av livet, og jeg kommer aldri til å angre på at jeg beholdt, så da ble valget veldig lett. 

Familien og de andre rundt har tatt nyheten veldig bra. De aller fleste har sagt noe som at så lenge jeg har to barn fra før av, så hva gjør da et barn til. Og det er veldig mange som sier at det er bedre å få nå mens han minste er 4 (snart 5) år gammel. Aldersforskjellen begynne å bli litt stor på mine to andre og den i magen. Han eldste sønnen min er 8 år gammel, men blir 9 år en måned etter at barnet er født, og han minste fyller 5 år i slutten av februar, så på mange måter så er det bedre å få det siste barnet nå, en å vente i mange år til. 

Jeg er oppvokst med stor familie, der hvor de fleste i familien min har 3 barn eller flere. Jeg har også i alle år sagt at jeg skal ha 3 barn, og nå er jeg gravid så da er det bare å gjøre det beste ut av det. Jeg vil klare meg uansett, hvis jeg virkelig vil!

Tina - Venter mitt tredje barn i en alder av 21 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min samboer. Nå er jeg gravid igjen med barn nummer tre i en alder av 21 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • TradeTracker sørger for at affiliates tjener penger på nettstedene sine. Registrer deg i dag du også!
  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no