Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Termin måneden min

 • 02.08.2017 - 13:48

Nå er vi endelig i august måneden, noe som selvfølgelig betyr at i løpet av denne måneden her så er jeg trebarnsmor. Jeg begynner å bli veldig utålmodig nå, noe jeg tror er veldig normalt på slutten av en graviditet. Jeg har om noen få dager fullført et helt svangerskap fra start til slutt. Det har ikke vært en enkel graviditet, men jeg har virkelig klart meg selv om jeg har gått igjennom mange vanskelige perioder på mange måter. Nå er det bare spennende å se om jeg går helt frem til termin datoen, eller om jeg kommer til å gå noen dager over. Det blir i allefall noen spennende dager fremover. 

Jeg har begynt å grue meg litt til fødsel nå, fordi jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Jeg har aldri hatt fødsels angst før, og kan vel ikke si at jeg har det nå eller, men samtidig så skal jeg innrømme at jeg er litt skeptisk på hvordan denne fødselen her kommer til å gå. Jeg både tror og håper at fødselen kommer til å gå fint. Jeg gleder meg i hvert fall til mitt første møte med lille gutt. Og jeg skal si jeg er spent på hvordan de to andre guttene kommer til å ta det første møtet. Jeg regner med at de begge to kommer til å få et fint møte sammen med sin lille bror, men jeg må si jeg er litt ekstra spent på Marius. Nå er Marius vandt til å være den minste, og nå blir han ikke lenger den minste i flokken. Jeg tror ikke at det kommer til å bli noe tull, men jeg må si jeg er spent på om han kommer til å bli små sjalu eller ikke. Jeg håper at alt kommer til å gå bra, og jeg tror egentlig at Marius kommer til å ta det veldig fint. Han er jo ganske stor gutt blitt også, så han forstår jo veldig mye. Det kunne kanskje ha blitt enda litt mer sjalusi hvis han hadde vært mindre, eller kanskje enda eldre.. 

Jeg er veldig sikker på at Joachim og Marius kommer til å bli kjempe flinke store brødre, og jeg tror de begge to kommer til å passe på lille gutt. Han kommer nok til å være heldig som har to store brødre til å passe på seg. Og som de fleste pleier å si "alle gode ting er tre". Jeg gleder meg kjempe masse til dagene fremover, og ser veldig frem til de årene som kommer. 

 

Gravid uke 39

 • 31.07.2017 - 11:47

 Nå har jeg kommet meg inn i uke 39, så nå er det ikke lenge til at svangerskapet er over. Jeg var på jordmor kontroll i stad, og da fant vi ut at den lille luringen i magen har nå klart å snu seg. Så nå ligger han ikke med hodet ned lenger. Det gjør meg litt bekymret fordi jeg vil jo naturligvis at hodet skal komme ut først, og jeg vil ikke gå igjennom keisersnitt igjen. At folk frivillig veldig keisersnitt det skjønner jeg ikke. Jeg er rett og slett livredd for at jeg må igjennom keisersnitt igjen, for det var ikke en koselig opplevelse for meg sist gang jeg gjorde det i 2008. Jeg skal heldigvis få en ny ultralyd time veldig fort, sånn at vi kan se hvordan han ligger, også skal vi prøve så godt vi kan å snu han. Jeg håper at alt kommer til å gå i orden og at det blir en fin naturlig fødsel på meg! :-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 1 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 10 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har vondt i ryggen, og har små vondt i magen. Sliter også med leggkramper, og veldig mye halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 14 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 8 august♥

♥Om fødselen: Nå som jeg har fått beskjed om at han ikke har hodet sitt ned lenger, så skal jeg innrømme at jeg gruer meg litt til fødsel. Nå vet jeg ikke hva som vil skje i det hele tatt, og det skremmer meg. Jeg håper at fødselen kommer til å bli fin, og at vi klarer å få han til å snu seg så hodet ligger ned.

Pakket sykehusbaggen

 • 30.07.2017 - 14:24

For noen dager siden så fikk jeg endelig pakket sykehusbaggen min. Det har jeg egentlig hatt planer om å gjøre for lenge siden, men jeg har vært veldig treig i dette svangerskapet, haha. Nå nærmer terminen min seg veldig mye, så da var det virkelig på tide og få pakket den. Nå er det bare 11 dager igjen til termin.


 

Dette har jeg pakket til meg selv!

♥ Joggebukser

♥ behagelige bher

♥ Truser/boksere

♥ Store bin

♥ Singletter

♥ Tøfler

♥ Toalettsaker

♥ Såper

♥ Ammeinnlegg

♥ Genser

Til babyen

♥ Body

♥ Bukse

♥ Sokker

♥ Tynnlue

♥ Et teppe

♥ Smokk

♥ Koseklutbamse

Hvis noen vet om noe mer jeg burde pakke med så skrik ut. Jeg skal også ha med kamera og ladere å sånt, men det pakker jeg med når det skjer noe! :-)

 

 

Gravid uke 38

 • 24.07.2017 - 15:38


 

Jeg vet jeg har vært veldig fraværende på bloggen i det siste, men jeg har vært totalt utslitt nå i det siste. Det har nok litt med varmen å gjøre også. Jeg har ikke fått så mye søvn i det siste fordi det har vært varmt på rommet samtidig som at jeg har små vondt i ryggen og litt i magen om dagen. 

Nå i det siste så har jeg også hatt veldig mye med kynnere, og de har faktisk kommet ganske så tett og ofte. Jeg har ikke hatt noen ordentlige rier enda, men jeg tror ikke det er lenge til for å være ærlig. Jeg går bare rundt å venter på at noe skal skje. Nå er det eller ingen fare for at det kan skje noe eller. Svangerskapet mitt er jo fullgått sånn egentlig. 95% av alle fødseler skjer mellom uke 37-42, så det er ganske så trygt at han kan komme ut nå. Jeg håper han kan holde seg inne i noen dager til i hvertfall, men jeg er også veldig klar for å få han ut nå. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er ganske lei nå, og det merker folk rundt meg også - jeg har nemlig begynt å bli veldig irritabel om dagen, haha huff. Jeg har også kommet til det stadie at jeg nesten begynner å gråte bare noen prater til meg, og jeg skjønner ikke hvorfor. Jeg er mye mer følsom og blir veldig fort små sur for ingenting nå, og i følge noen så er det et tegn på at fødselen ikke er så langt unna. Magen min har også synket en god del, og jeg har fått masse vann i beina noe som er veldig ubehagelig.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 2 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 17 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har vondt i ryggen, og har små vondt i magen. Sliter også med leggkramper og vann i beina.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 27  juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Gravid uke 37

 • 17.07.2017 - 12:12


 

Nå er jeg allerede inne i uke 37. Hvis han skulle ha kommet ut nå så blir han ikke tatt som prematur baby lenger, noe som er veldig betryggende. Selv om jeg har kommet så langt ut i svangerskapet så synes jeg fremdeles tiden går fort. Jeg hører de fleste sier at de synes den siste tiden går så sakte, men jeg synes tiden bare flyr avgårde. Men jeg skal jo innrømme at jeg begynner å bli litt lei av å gå sånn her, men samtidig så går det greit en liten stund til også. Men jeg har veldig mye vondt nederst i magen om dagen, og lille gutt presser seg ned hele tiden, det er bare riene som ikke har kommet ordentlig enda. Og halsbrann blir jeg aldri kvitt tror jeg, haha. Jeg går fremdeles rundt og knasker halsbranntabletter heletiden, og det har jeg gjort nesten helt siden jeg fant ut av graviditeten.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 3 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 24 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Det blir nok juli baby

 • 15.07.2017 - 21:20


 

Vi fleste er veldig sikre på at denne guttebabyen her kommer til å komme litt før tiden. Han har lagt seg klar for en stund siden, og det merkes veldig for ribbeina mine. Han ligger nemlig med hodet sitt ned og sparker meg veldig bra oppi ribbeina, noe som er veldig vondt forresten, haha. Han har også en god stund nå ligget å presset hodet sitt nedover, så mye at det faktisk er ubehagelig og litt små vondt. Sist jeg var hos jordmor så sa jeg litt hvordan jeg opplevde ting, og da så hun bare på meg og smilte, også sa hun at det var spennende om jeg i det hele tatt rakk å komme på neste jordmor time med henne før fødsel. Når jeg skal på jordmor kontroll igjen nå, så skal jeg til ei annen jordmor fordi hun jeg har skal ha ferie. Så neste gang jeg skal til min faste jordmor er den 27 juli, men hun var veldig spent på om jeg i det hele tatt kom på den, haha. 

De fleste i familien er også sikker på at jeg kommer til å føde før tiden, så det er spennende å se om det blir juli baby eller august baby. For alt vi vet så kan det hende at han kommer i august, men jeg har heller ikke trua på at han kommer på termin datoen, han kommer nok litt før selv om det kanskje bare er snakk om noen dager før. Jeg har også hørt at det er normalt at fleregangsfødene får barnet litt før tiden, men det kan hende at det er en baby som helst ikke vil ut også, haha. Det får nesten bare tiden vise, men jeg håper han kan holde seg inni magen i noen uker til! Jeg skal innrømme at jeg var litt redd for at jeg måtte ringe her om dagen fordi han presser seg så utrolig mye ned og det strammer litt i magen, men det har uansett ikke vært så ille enda. Men det virker ikke ut som at det er så alt for lenge til det skjer noe. Nå er jeg jo straks inne i uke 37, og i uke 37 så regnes det ikke som prematurbaby lenger.

Kommer det til å skje noe snart?

 • 12.07.2017 - 17:44

Nå om dagen så er jeg nesten litt sikker på at det er noe som kommer til å skje snart. Jeg håper ikke at fødselen skal skje riktig enda, fordi det beste er jo at han ligger i magen en stund til. Men nå er det tredje dagen jeg har hatt små vondt i magen, eller lettere sagt han presser seg ned og det er så ille at det faktisk gjør litt små vondt. Jeg har også begynt å få små smerter ellers i magen som minner meg om mensen smerter, men det tror jeg er veldig normalt nå rundt denne tiden her av svangerskapet. 

Jeg håper i hvert fall at han kan holde seg i magen i 3 uker til. Jeg er veldig sliten om dagen etter alt som skjer, og det tror jeg synes utrolig mye på meg om dagen også, haha. Det verste er jo at det er så utrolig dårlig vær om dagen, så det er ikke så mye det går an å gjøre med de to andre barna eller, så det blir litt mye mas med de også. Nå har dem jo venner rundt i nabolaget så det hjelper jo på litt for dem. Jeg skulle vel egentlig ha passet på å ordnet litt mer i hjemme her mens de er ute å leker, og det ikke er så fint vær. Men det er jo nesten ingenting jeg klarer å gjøre nå før jeg får vondt i kroppen eller, så det er ikke bare enkelt nå på slutten, men jeg får bare bite tennene sammen å prøve å gjøre så godt jeg kan, også får jeg bare ta ting i litt saktere tempo.
 

Gravid uke 36

 • 10.07.2017 - 11:13


 

Nå er jeg inne i uke 36 allerede, og har bare igjen 31 dager til termin. Det er faktisk akkurat en måned til termin datoen. Jeg kjenner jeg begynner å bli så spent på når den lille kommer til å komme. Joachim kom jo før tiden, han skulle egentlig komme i oktober, men han kom i september. Marius skulle komme den 27 februar, men kom den 28 februar. 

I går kveld så var jeg faktisk skikkelig redd for at det skulle skje noe fordi jeg fikk så utrolig vondt i magen på en annen måte en det jeg har kjent før, og jeg har fremdeles små vondt enda, men det er jo ikke rier jeg har, så det er vel ingen fare enda.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 4 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 31 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.


 

Gravid uke 35

 • 03.07.2017 - 18:38


 

Jeg kjenner jeg nesten for litt panikk når jeg ser at jeg faktisk bare har igjen 38 dager til termin. Det går jo så fort, og i natt så drømte jeg faktisk at han hadde kommet til verden, det var en ganske så fin drøm egentlig. Jeg er på mange måter litt lei av å gå gravid, men på en annen måte så synes jeg det er litt godt at han ligger i magen enda også. Så jeg må nok bare prøve å nyte at han er i magen enda, selv om det skal bli veldig godt å få han ut også!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 5 uker igjen av svangerskapet! Altså bare 38 dager igjen.

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Hva skal babyen hete?

 • 02.07.2017 - 20:34


 

Det er et spørsmål jeg for veldig ofte av alle, det er nemlig "hva skal barnet hete?". Sannheten er rett og slett det at jeg ikke er helt sikker enda. Jeg har et navn jeg kanskje har lyst på, men er litt usikker også egentlig. Så jeg vil ikke dele noe navn på bloggen. Jeg har egentlig tenkt litt som så at jeg skal vente med å bestemme meg til han er født for å se hva han passer til. Jeg må selvfølgelig ha noen navn klart sånn at han får navn, men jeg vil ikke ha noe fast navn på han før han faktisk har kommet til verden. For alt jeg vet så kan det til og med hende at det bare dukker opp et navn i det jeg ser hvordan han ser ut også, det er jo mange som har opplevd det slik. 

Før så har jeg alltid hatt navn klart, og begge guttene har jo passet til navnene sine. Nå så er dette mitt siste barn, så da har jeg lyst til å prøve noe nytt, og det er rett og slett å føde han før han får et ordentlig navn! Det hender jo ofte at noen har navn klart til sine små, også blir barnet født og barnet passer ikke til navnet sitt i det hele tatt. Det er litt rart at det er sånn, men man kan faktisk se på barna hva slags navn som egentlig passer de. 

Det gjør det også litt spennende den tiden han blir født, hva han egentlig skal hete. Jeg regner med at det blir like spennende for de andre i familien, som det blir for meg. Navn og sånt er jo litt spesielt også, for man må jo velge et navn som barnet kan hete for resten av livet sitt. Det finnes mange fine guttenavn, men som kanskje passer baby mer enn en voksen mann. Så man må jo tenke litt når man skal ha et navn til barnet sitt, mener i alle fall jeg.

Høygravid

 • 01.07.2017 - 15:06


 

I dag er jeg faktisk offisielt høygravid. Jeg har kun igjen 40 dager til termin. Jeg har en stor følelse på at han kommer til å komme før, men det er ikke sikkert, det kan hende han bare lurer meg. Har hørt at barn nummer tre som regel er noen luringer, hehe. Jeg har i hvert fall mye kynnere om dagen, og han ligger med hodet sitt ned, og det har han gjort en god stund nå. Han presser også hodet sitt mye ned så det er ubehagelig å rett og slett litt små vondt. Så helt ærlig så sitter jeg bare å vente på rier. Sånn ting er nå, så tror jeg han kommer i juli, men som sagt - det kan hende han er en liten luring, så han prøver bare å lure meg til å tro at han snart kommer, også går jeg kanskje over tiden istedenfor ;-) Neida, han kommer når han kommer, men det hadde ikke gjort noe om han kom snart♥

Jeg ble så glad av å være på ultralyd

 • 28.06.2017 - 13:21

Da har jeg fått vært på ultralyd å få sett lille gutt. Vi så fremdeles godt å tydelig at det er en liten gutt i magen min. Han var også fotogen i magen, og veldig samarbeidsvillig noe som gjorde alt lett å måle. Han har kommet seg mye etter sist ultralyd og veier bare 100 g mindre enn det han skulle ha veid, så han har kommet seg veldig på kort tid. Så jeg trengte ikke å komme inn for noe mer sjekk nå. Han lå også med hodet ned enda, så da er jeg vel forhåpentligvis trygg på at han kommer til å komme med hodet først, hehe. Han har visst fått hår på hodet sitt, og han er veldig aktiv. Han er en skikkelig skjønning, og jeg kjenner jeg gleder meg så utrolig mye til å få han i armene mine♥ 

Jeg gleder meg til å treffe han igjen

 • 27.06.2017 - 18:43

I dag har været vært litt så som så, haha. Typisk at jeg skal begynne å snakke om været - kanskje jeg skal bli vær dame? Neida. Men uansett været som er i Norge om dagen er veldig spesiell. Det har nesten ikke vært noe sommer tempratur i det hele tatt så langt. Det har faktisk virket som om at det er høsten som er på tur istedenfor at det er sommer. På dagen i dag så kom jo solen frem og det begynte å bli varmt. Problemmet var at det har kommet masse kald vind i dag, og det er ikke akkurat så koselig. Men nå som kvelden har kommet så har det blitt veldig varmt igjen! ;-)

I morgen så skal jeg på ultralyd å se lille gutt igjen. Jeg kjenner jeg gleder meg til å "treffe" han igjen nå. Det er så koselig å se lille gutt på ultralyd. Jeg håper bare at jeg kan få se han litt bedre i morgen enn sist gang. Det kan hende at det blir siste gangen jeg får sett han på ultralyd før jeg får se han i virkeligheten♥


På ultralyd når jeg var 19+3 uker på vei♥

Gravid uke 34

 • 26.06.2017 - 13:26


 

Nå er jeg allerede inne i uke 34. Tiden går som sagt veldig fort. Jeg hadde trodd at når jeg begynte å komme langt i svangerskapet at vente tiden kom til å bli lang. Men jeg synes fremdeles at tiden går veldig fort. Det har i hvert fall begynt å bli ubehagelig å sitte rett, men det blir sikkert litt annerledes når magen begynner å synke litt regner jeg med. Jeg har faktisk bare igjen 45 dager igjen av svangerskapet.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 6 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja det har jeg hatt litt av siden uke 25 :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Han er en veldig aktiv gutt, og det er så koselig å kjenne bevegelsene hans. Det begynner å bli litt trangt i magen til han nå :-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg skal på ultralyd på onsdag, også har jeg jordmor time igjen 19 juli♥

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg er redd for når fødselen skal skje med tanke på de eldre barna mine. Jeg har også begynt å kjenne litt på den at fødselen kan starte når som helst nå, og det er litt skummelt å tenke på.

Han har det ikke bra i magen min

 • 25.06.2017 - 19:15

På onsdag så skal jeg nok engang på sykehuset å få se lille gutt. Jeg gleder meg til å se han igjen, men denne gangen håper jeg at jeg faktisk kan få se han ordentlig, og at hun som tar ultralyden er litt hyggeligere en sist. Det var sikkert ikke noe galt med hun sist eller, men hun virket liksom ikke så interessert til å vise meg lille gutt i det hele tatt. Når jeg først er på ultralyd så vil jeg jo se han.

Grunnen til at jeg blir fulgt opp litt mer grundig er fordi han ligger litt under gjennomsnittet enn det han skal. Jeg får høre at det ikke er noe galt, men at de bare vil følge litt ekstra med og det gjør meg ingen ting. Jeg vil alt godt med lille gutt, og jeg håper han har det bra i magen. Jeg skal innrømme at jeg ble litt redd for at han ikke trives i magen min, men veldig mye tyder på at han trives så jeg har ingenting å være redd for heldigvis. Han er veldig aktiv som vanlig, og han er sterk. Så han har det veldig bra, og han vokser jo. Han ligger bare litt under gjennomsnittet, men det var ikke noe galt med det. Bare han holdte kurven sin, og at det ikke gikk nedover så hadde jeg ingenting å bekymre meg for.


 

Jeg vil ha tilbake kroppen min

 • 24.06.2017 - 22:28

Nå om dagen så kjenner jeg virkelig på savnet etter å ha min egen kropp for meg selv. Jeg føler meg så sliten med den store magen, og jeg føler at magen bare er i veien for å være ærlig, haha. Det er allerede under 50 dager til jeg har lille gutt i armene og det skal bli så utrolig godt. Det ser så koselig ut å se andre gravide, men det å være gravid selv er ikke like koselig. Selvfølgelig så er det koselig å kjenne bevegelser og de herlige små sparkene, men det å gå gravid fører med seg så mye mer enn det. 

Jeg er bare så lei nå av å gå rundt og bare vente på at noe skal skje, og jeg er så lei av all smerte som hører med. Jeg sover nesten ikke om nettene en gang fordi jeg har smerter i beina og jeg har halsbrann hele tiden, og ikke finner jeg noen ligge stillinger som er behagelige lenger. Jeg savner det å kunne sove på magen, det er nemlig det beste jeg vet og det har jeg ikke fått gjort på veldig lenge. Noen ganger så er det til og med ubehagelig å sitte vanlig på en stol fordi magen er litt langt oppe, noe som gjør at det er vondt å sitte helt vanlig. Men om ikke så alt for lenge så får jeg tilbake kroppen min, og det skal bli så utrolig godt. Jeg regner med at jeg ikke er alene med å føle det slik på slutten av svangerskapet! ;-)

Tre helt forskjellige svangerskap

 • 23.06.2017 - 15:03

Selv om jeg har bært på tre gutter nå, så har allikevel alle tre svangerskapene vært helt forskjellige. Det er rart at svangerskapene mine skal være så forskjellige med tanke på at alle er gutter. Denne gangen her så trodde jeg faktisk at det ble ei jente, fordi alt var så typisk jente graviditet som jeg har fått høre. Og når jeg har tatt tester å sånn så var det mest jente det landet på, men enda så var det en gutt, så man kan vel ikke tro på alle mytene som blir sagt. En ting er i alle fall sikkert - alle svangerskap er forskjellige uansett!


 

Symptomene jeg har hatt i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ingen symptomer på at jeg kunne være gravid. Alt virket helt normalt med han, så det er nok grunnen for at jeg ikke fant ut at jeg var gravid før jeg var 20 uker på vei!

I 2011 med Marius, så var det mensen min som ikke kom også var jeg små kvalm om morgen. Og med tanke på at jeg hadde vært gravid tidligere uten å vite noe, så tenkte jeg at det ikke skadet å ta en test for sikkerhetsskyld. Da fant jeg ut at jeg var ca 5 uker på vei!

Nå i 2016 så vokste puppene mine som noe annet rart. Jeg skjønte at det måtte være noe. Puppene mine pleier ikke akkurat å vokse så fort uten grunn, også hadde jeg så lyst på iskaffe at jeg klarte ikke å unngå å kjøpe det å drikke det rett ned, det er i alle fall ikke normalt til å være meg. Så da tenkte jeg at det var lurt å ta en test, og den slo seg ut med engang.

Plager i svangerskapene!

Med Joachim så hadde jeg ikke noe spesielt med plager. Jeg fikk bare litt vondt i ryggen på slutten, og har faktisk slitet litt med ryggsmerter siden graviditeten med han. Det har nok mye med at jeg var så ung og lita - ikke det at jeg har vokst noe særlig siden den tiden, haha.

Med Marius så hadde jeg kvalme fra uke 5 til jeg var i uke 11 ca. Ikke så alt for ille kvalme, men nok til at det var ubehagelig. Ellers så følte jeg meg veldig fin, og hadde ingen flere plager med han. Jeg hadde et veldig fint svangerskap med han egentlig.

Nå derimot så var jeg kvalm fra da jeg fant ut av graviditeten til jeg var rundt 15 uker på vei før kvalmen gikk over. Og det var så ille kvalme at jeg så vidt ikke klarte å spise, men måtte jo bare tvinge det i meg. Kvalmen kom og gikk litt hele tiden, og har forresten kommet litt tilbake igjen. Jeg har også slitt med litt vondt i bekkenet, og har hatt masse kramper i beina om kveldene. Jeg har også slitt veldig mye med halsbrann helt fra starten av svangerskapet, og det blir bare verre og verre for hver dag. Så dette svangerskapet her har ikke vært noe enkelt i det hele tatt!

Magestørrelsen i svangerskapet!

Med Joachim så ble jeg ikke så stor i det hele tatt. Man kunne egentlig ikke se det på meg at jeg var gravid engang. Jeg kan ikke si at jeg hadde en sånn skikkelig babymage. Magen min så mer oppblåst ut en gravid ut. 

Med Marius så ble jeg eller ikke så alt for stor. Jeg ble veldig rund på slutten av svangerskapet da, men jeg var ikke så alt for stor med han.

Nå i dette svangerskapet så har jeg eller ikke vært noe særlig stor. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke blir så stor, men det kan være at det er stort i magen så det ikke synes like godt utenfor, eller så kan det være fordi jeg er så lita. Nei jeg vet ikke. Det viktigste er vel at babyen vokser som han skal.


 

Kroppsforandringer i svangerskapene!

Med Joachim så fikk jeg litt strekkmerker på låret og på brystene, med Marius og nå så har jeg ikke fått noe mer strekkmerker. I alle tre svangerskapene så har jeg lagt på meg likt. Jeg har bare gått opp det som babyen og alt det andre veier. Så jeg er ikke den som legger på meg noe ekstra kilo - noe som er rart med tanke på hvor mye jeg spiser igjennom svangerskapet, haha.

Gravid uke 33

 • 19.06.2017 - 17:21


 

I dag har jeg vært på jordmor kontroll. Alt står bra til, og lille gutt ligger fremdeles med hodet sitt ned i bekkenet mitt. Det gjorde han når jeg var på ultralyd sist gang også. Ellers så er formen fremdeles ganske grei. Jeg sliter veldig mye med å sove om nettene nå. Ligger mye å vrir på meg og klarer ikke å få riktig ligge stilling.

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 7 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 13 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 juli, også skal jeg på sykehuset den 28 juni.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Du vet du er gravid når...

 • 16.06.2017 - 15:18

Når du er gravid så er det masse rare ting som skjer med oss. Vi får lyst på noe vi kanskje aldri har hatt lyst på før, og liker kanskje ikke ting vi vanligvis pleier å elske. De gangene jeg har vært gravid så er det ikke bare ting å spise på som kommer i tankene, jeg har nemlig alltid hatt noe helt spesielt. Når folk spør meg så begynner de alltid å le, og det er jo ikke noe rart når jeg tenker meg om, haha. 


 

Du vet nemlig du er gravid når...

1. Du bare må lukte på ny vaskende håndklær.

Ja altså jeg tuller ikke. De tre gangene jeg har vært gravid nå, så har jeg hatt et så stort behov for å gå å lukte på ny vaskende håndklær. Jeg skjønner det bare ikke selv, haha. Men det er altså noe med håndklær for meg hver gang jeg er gravid. Så hvis jeg må innom do en gang i blant så klarer jeg bare ikke å la være å lukte på håndkle før jeg går ut igjen. Jeg gjør som regel bare det hjemme, men fristelsen er når jeg er borte også, men så langt har jeg klart å holde meg unna andres håndklær, haha! 

2. Du bare elsker lukten av en kjeller.

Den er også fryktelig merkelig. Jeg har alltid som gravid også likt kjeller lukt, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Jeg har ingen kjeller som brukes hjemme, så det er ikke ofte jeg får luktet.

3. Når det er en utfordring å ta på og av sokkene.

Den kan jeg umulig være alene i. Magen er jo i veien hele tiden, og det er rett og slett vanskelig å ta på sokkene om morgen og etter at jeg har vært i dusjen. Og det å ta av sokkene om kvelden, huff blir sliten bare av å nevne det, haha.

4. Når du puster som en hval av å gå i noen trappetrinn.

Den har kommet nå på slutten. Jeg har heldigvis ikke blitt så stor i graviditeten noen gang, så jeg har nok aldri slitet like mye som noen andre kanskje må. Men nå som jeg har kommet et godt stykke i svangerskapet så er det ikke mye som skal til før jeg puster som noe annet rart. 

5. Når du begynner å grine av alt.

Og da mener jeg virkelig alt. Jeg begynner jo nesten å gråte bare noen sier bø til meg, haha. Og jeg kan ikke se på noe som er litt trist eller noe som er skikkelig koselig eller noen ting på tv. Bare jeg ser noen er glad så begynner jeg å hylgrine og hvis jeg ser noen er litt triste så begynner jeg å grine - og det er uansett om det er på reklame eller noe annet på tv eller i virkeligheten. Utrolig slitsomt, men det hører til!

6. Når du ser gravide og babyer over alt.

Det er noe merkelig med det. Når man er gravid så ser man ikke noe annet en gravidmager eller ny fødte babyer. Jeg har alltid lurt på hvorfor det er sånn, men det er vel sikkert bare fordi man tenker mer over det når man er gravid selv.

7. Når du ikke får på deg buksene dine lenger.

Jeg har som regel bare lagt på meg over magen, så jeg har alltid fått på meg mine egne bukser. Jeg bruker jo noen av de buksene jeg brukte før jeg ble gravid nå, men jeg har ikke sjangs til å få igjen knappen på buksa, så den må alltid være åpen. Det er kun to bukser jeg har som jeg ikke har sjangs til å ha på meg, og det er to av de buksene som var akkurat passe stramme før jeg ble gravid. 

8. Når du bare MÅ ha isbiter i drikka kun får å kunne knaske på det når glasset er tomt.

Den er faktisk ny. Dette er den første graviditeten der jeg virkelig elsker isbiter i drikka, og det er mest fordi jeg vil tygge på isbitene når jeg har drukket opp. Det er godt jeg har isbitmaskin hjemme så det aldri blir tomt fra fryseren.

9. Når du kan sove hele tiden ut en å bli ordentlig uthvilt.

Jeg kan faktisk sove hele tiden uten at jeg blir ordentlig uthvilt. Det er rett og slett litt skummelt. Jeg kan bare sove og sove hele dagen om jeg vil.

Det er nok mye mer man kan regne med som gravid, men dette her er noe av det jeg har merket mest av siden jeg ble gravid. 

Del gjerne innlegget om du er enig i noe av det!

Gravid uke 32

 • 12.06.2017 - 10:50


De ukene her går bare fortere og fortere synes jeg. Jeg føler jeg tar denne graviditetsoppdateringa veldig ofte, men jeg gjør det jo bare for hver uke. Jeg har heldigvis ikke så stor panikk for alt lenger, selv om ikke alt er klart til babyen kan komme ennå. Men uansett så er det bare mer og mer som kommer på plass om dagen, så jeg føler meg ikke like stressa lenger som det jeg gjorde. 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 8 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni, også skal jeg på sykehuset den 28 juni.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 


 

Stelle veske med tilbehør

 • 09.06.2017 - 19:17

Hei dere! Nå har jeg endelig fått tak i stelle veske, eller egentlig så har jeg fått tak i det for en stund siden, men jeg har ikke fått vist den til dere enda. Jeg synes den er veldig fin, og den har veldig god plass inni og det er i hvert fall veldig bra. Jeg føler at veldig mye har kommet på plass nå, og det er rett og slett veldig godt. Jeg har nemlig ingen trua på at denne lille gutten kommer til å ligge i magen helt frem til august. Jeg har en følelse på at han kommer til å komme før tiden. Det skal ikke jeg si for sikkert, så det er ingen vits i å si at han har kommet til verden når han ikke har det hvis det ikke kommer noen blogg innlegg! 

Uansett, det var egentlig ikke det jeg skulle blogge om. Jeg tenkte jeg skulle vise dere stelle veska mi, og det som var inni når jeg fikk den. Dette er nemlig noe jeg har fått gratis av nærbutikken her i området fordi jeg venter barn!Nå er det ikke mye som mangler, og jeg har endelig litt ro i kroppen. Jeg har vært litt stressa i det siste for at alt ikke skal være i orden til lille gutt kommer, men nå så er det mye som har kommet i hus på kort tid, så nå begynner jeg å føle meg veldig klar. Det er veldig greit å ha alt i orden i tilfelle han skal komme litt før tiden.

Forbreder meg til fødselen?

 • 08.06.2017 - 19:59

Hvor i all verden blir det av sommeren? Hvert eneste år så hører vi om den tropevarmen som skal komme til landet vårt. Allikevel så blir vi skuffet gang på gang. Ikke det at jeg noen gang har trodd så veldig mye på det som har blitt sagt, men uansett så hadde jeg et håp om at det skulle bli litt varmere ute nå som vi har kommet til sommeren. Så langt så har det nesten bare vært regn ute, eller overskyet. Hvis det først har kommet litt sol, så har den forferdelige vinden kommet.

Uansett nok om klaginga mi når det gjelder været, haha. Nå om dagen så er jeg så sinnsykt trøtt uansett hva jeg gjør. Jeg tar vitaminer og slik, men det hjelper ikke mot min trøtthet for å si det sånn. Det er rett og slett slitsomt å være så mye sliten å trøtt. Ikke får jeg sove om kveldene lenger eller, hvorfor det aner jeg ikke. Kanskje det er kroppen min som prøver å vende seg til en ny hverdag, ellerså er det rett og slett fordi jeg er så overtrøtt når kvelden kommer så jeg ikke klarer å sove. Lille gutt i magen er jo veldig rolig etter at jeg har lagt meg om kvelden egentlig, så skulle ikke tro det hadde noe med han å gjøre. Det er jo ikke bevegelsene hans som holder meg våken. Jeg håper iallefall at jeg kan få litt mer søvn snart sånn at jeg får litt mer energi i kroppen, for det trenger jeg. 
 

Nå kan jeg endelig stresse ned litt

 • 06.06.2017 - 21:00

Nå har jeg endelig begynt å ta litt tak i ting når det gjelder å ordne til lille gutt blir født. Jeg har fått kjøpt inn sengesett til både seng og vogn i dag, også har jeg faktisk kjøpt inn babyolje, babysåpe og en pakke med bleier. Så nå mangler jeg fremdeles bare små ting, men veldig mye begynner å falle på plass. Jeg har endelig fått pratet med pappa også, så nå skal han snart rive den ene vegg delen innpå soverommet mitt sånn at babyen kan få et lite baby hjørne innpå rommet mitt. Det er noe som må bli gjort ganske så snart, fordi jeg må nemlig male innpå der også. Nå er det nemlig en stygg gul farge på veggen innpå der, så når pappa for tatt den veggen så er det bare å begynne å male og få plassert senga å ordnet innpå rommet. Jeg kjenner jeg gleder meg til å få alt i orden nå. Jeg må nok også ta meg en liten tur på Ikea sånn at jeg får kjøpt inn litt småtteri der også. Jeg må få vaska de klærene babyen har så jeg får sett hva jeg har av klær og ikke, og da de små tingene der blir gjort, så er alt klart til han kommer. Nå kjenner jeg at jeg ikke trenger å stresse så veldig mye mer. I det siste så har jeg nemlig vært veldig stressa for at jeg ikke har fått alt i orden, men nå begynner ting å falle mer og mer på plass, så nå begynner jeg å bli fornøyd!

Jeg gleder meg til jeg er helt ferdig med alt som må gjøres. Det er mye styr det å skulle få barn om jeg kan si det sånn. Men ting blir bare bedre og bedre, og om ikke så alt for lenge så er han her! ;-)

Gravid uke 31

 • 05.06.2017 - 14:13


 

Hjelp, jeg har panikk. Nå har jeg kommet veldig langt i svangerskapet og jeg er langt i fra ferdig med alt som må være klart til babyen kommer. Jeg kjenner jeg er utrolig stressa nå egentlig. Hvordan skal jeg klare å få alt klart i tide? Hmm, jeg må nok finne ut en løsning og ta litt mer tak i tingene som må bli gjort før han kommer. I dag så fikk jeg veldig vondt nederst i magen, det var utrolig ubehagelig men det gikk heldigvis over igjen. Men må si jeg var redd det var noe som var på vei til å skje på førsten, men det var nok ingenting fordi jeg har ikke merket noe mer!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 9 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Det var rett og slett skuffende

 • 31.05.2017 - 18:46


 

I dag så var jeg jo som sagt på ultralyd. Jeg følte at hele greia bare ble tull. Jeg synes det er helt greit å bli sjekket grundig for det ene og det andre, men hun ene som var der hun virket ikke helt ut som at hun visste hva hun skulle gjøre. Alt ble rett og slett bare rart. Jeg må si jeg ikke ble helt fornøyd med den ultralyden jeg fikk eller. For det første så hadde hun veldig problemer med å se babyen ordentlig, og hun var veldig hard på hånden så jeg fikk rett og slett vondt på magen. Jeg har aldri opplevd det slik. Hun så som sagt ikke lille gutten min ordentlig, så jeg orket ikke å spørre om bilde engang. 

Jeg fikk i alle fall vite at lille gutt ligger med hodet sitt ned, og det må jeg virkelig si at jeg har kjent. Han ligger nemlig å sparker meg veldig ofte oppi ribbeina mine nå, noe som forresten er utrolig vondt, haha. Og jeg har kjent at det presser litt ned mot blæra mi om dagen, så da er det vel han som driver med hodet sitt sånn at det presser på blæra mi. Men jeg kunne virkelig ønske at jeg kunne få se han litt bedre en det jeg fikk gjøre. Hun virket ikke så interessert til å prøve og vise meg hvordan han var nå eller. Hun var mer opptatt av å bare måle alt på babyen, så jeg må si det var litt skuffende. Jeg skal inn på sykehuset en tur igjen 28 juni, så da håper jeg at jeg kan få se gutten min litt bedre. Han veide 1360 gram tror jeg hun sa, så han lå litt under gjennomsnittet, men det var ikke så mye så hun var egentlig ikke noe bekymret sånn sett sa hun.

En liten hemmelighet

 • 31.05.2017 - 10:27


 

Jeg har helt glemt å nevne noe på bloggen. Jeg fikk jo vite det i går tidlig selv så jeg har ikke fått sagt det til så mange enda. Jeg skal nemlig på ultralyd i dag for å se babyen igjen. Grunnen til det var fordi jordmor ville at jeg skulle få en ekstra titt på babyen ang vekt på babyen. Jeg skal si litt mer om den grunnen senere. Jeg gleder meg i hvert fall til å kunne få møte den lille gutten min etterpå!♥ Det er alltid like spennende å kunne få en ultralyd. Jeg har egentlig alltid håpet litt på at jeg kunne få se han engang til på ultralyd før fødsel, så jeg er veldig glad for at jordmor fikset en ultralyd time til meg!

PS: Som dere kan se så har jeg fått header bilde øverst på bloggen. Den er bare midlertidlig frem til jeg fått tatt nye bilder. Jeg var så lei av å ikke ha noe der, så da lagde jeg bare en på 2 minutter :-)

Gravid uke 30

 • 29.05.2017 - 10:46Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli stressa! Nå er det 10 uker til termin, og for alt jeg vet så kan jeg få barnet før tiden, og jeg har enda ikke alt helt i orden til lille gutt kommer. Så nå må jeg virkelig begynne å ordne til, og må nok ta meg en liten tur på ikea snart. Jeg må prøve så godt jeg kan å ikke stresse for mye. Jeg har jo fremdeles litt tid på meg, men 10 uker føles ikke så lenge om jeg kan si det slik, haha. 

 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 10 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 12 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1600 gram

Lengde: 36 cm lang

Nå kontrollerer hjernen de rytmiske pusteøvelsene, og fosteret regulerer temperaturen selv.

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlig hår på hodet. Fettlaget like under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen. Det sparker med føttene og dunker med hendene.

Noen fostre legger seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Gravid uke 29

 • 22.05.2017 - 14:07

 

Ukene flyr av gårde, det sier jeg vel for hver ukes oppdatering, men det er jo ikke tull. Jeg synes denne graviditeten her har gått alt for fort egentlig. Jeg føler at alt har gått mye fortere denne gangen en de andre gangene jeg har gått gravid. Det har sikkert veldig mye med det at det er noe som skjer hele tiden med barna jeg har fra før av, så jeg rekker på en måte ikke å tenke så mye over graviditeten nå som det jeg gjorde før. Når jeg har vært gravid tidligere, så har jeg virkelig vært gravid, sånn har det egentlig ikke vært nå. Det hender seg veldig mange ganger at jeg ikke tenker noe over at jeg er gravid engang, hehe!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 11 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 10 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 15 juni!

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1350 gram

Lengde: 35 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 27 uker gammelt. Barnets hode har nå omtrent riktig størrelse i forhold til kroppen.

Studier har vist at når mor slapper av ved å lytte til rolig musikk, blir også barnets bevegelser og hjerterytme roligere. Ettersom barnet blir vant til denne musikken, roer hjerteslag og -rytme seg raskere. Dette er en indikasjon på at barnet har utviklet hukommelse og kan kjenne musikken igjen.

Til den gravide!

Nå er det viktig å lytte til kroppen! Har du lagt merke til at den lille i magen holder full baluba når du legger deg til å sove om kvelden? Eller vekker deg flere ganger om natten? Prøv å gled deg over muligheten til å kommunisere med babyen, og legg til rette for en hvil eller to i løpet av dagen så du får den søvnen du trenger. Det er kanskje en mager trøst, men dette er egentlig god trening på livet etter at babyen er født.

Du har gjerne hørt om ammetåke, men på engelsk snakker man også om ?pregnancy brain?. For mange begynner nemlig glemsomheten allerede i svangerskapet. Det kan gi noen merkelige resultater (lommeboken i kjøleskapet) og skape frustrasjon når du glemmer viktige ting, men det er egentlig ikke så rart. Mye av tankevirksomheten din kretser rundt barnet nå, og da stjeles fokuset fra andre ting. Kanskje hjelper det å notere ned viktige ting så du ikke glemmer dem?

Morkaken veier nå rundt 430 gram. Livmoren når omtrent 10 cm over navlen.

Fødsel på gang? Han presser nedover!

 • 15.05.2017 - 20:02

Så utrolig mye stygt vær som er om dagen. Jeg er seriøst helt utslitt om dagen, og kan ikke si at jeg får noe energi av det triste været. Men sånn er det å bo i Norge :-) 

På lørdag så hadde jeg en kjempe koselig kveld med venner. Vi satt på terrassen og grillet, de andre drakk alkohol, mens jeg drakk alkoholfri drink - noe som var veldig godt egentlig. Ble litt kaldt med sånn drink, så burde vel kanskje vente til det blir litt varmere neste gang. Uansett så har jeg hatt en kjempe fin helg, og har virkelig fått slappet av i helgen. 


 

I går så gikk hele dagen i avslappning. Jeg gjorde nesten ingenting i går. Jeg føler meg som ei som bare sitter å tar livet med ro, haha. Men jeg er sykt sliten om dagen, noe som er utrolig slitsomt egentlig. Håper energien blir bedre snart. Babyen i magen er i alle fall veldig aktiv om dagen. Det som også er litt morsomt nå er jo at han er veldig aktiv rundt samme tidspunkt for hver dag. Så nå må jeg si jeg er spent på om det er slik når han blir født også. Jeg har også begynt å få mye med kynnere om dagen, men det var visst helt normalt fikk jeg høre. Det som også har skremt meg litt i det siste er at han presser litt nedover om dagen. Det er ikke heletiden det skjer, men det skjer inni mellom. Jeg blir jo selvfølgelig redd for at han er på vei ut snart, men det kan hende at han bare sparker ned dit eller kanskje han snur seg også kjennes det ut som at det presser nedover - jeg er faktisk ikke helt sikker. Jeg er ikke så bekymret at jeg trenger å finne ut av det akkurat nå, men jeg kommer til å prate med jordmor om det når jeg skal dit på torsdag. 

Gravid uke 28

 • 15.05.2017 - 12:43


 

Da har jeg nok engang kommet i neste svangerskaps uke. Jeg synes denne tiden her har gått litt for fort, så jeg vil egentlig bare stoppe tiden litt. Nå har han også fått ordentlig søvnmønster som de kaller det. Han er aktiv rundt samme klokkeslett for hver dag, så nå vet jeg sånn ca når han er våken og når han er rolig :-) Det er også 90 prosent sjanse for at han kan overleve hvis han skulle bli født nå, men det beste er om han holder seg i magen i en god stund til!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 12 uker igjen av svangerskapet!

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har fått søvnmønster nå, så nå er han like aktiv til samme klokkeslett for hver dag. Han både tar opp rumpa si, og jeg kjenner fingrene og tærene hans. Det er nå det er litt spennende og morsomt egentlig ;-)

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1100 gram

Lengde: 33,5 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 26 uker gammelt, og hjernebølgenes mønster ligner nyfødtes. Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge.

Lungene vil nå kunne puste luft, og fosteret gjør regelmessige puste­øvelser. Lungene begynner å bli bedre forberedt på et liv utenfor livmoren hvis barnet skulle bli født for tidlig. Sentralnervesystemet begynner å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen selv. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

For hver dag som går, bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn hvis fødselen inntreffer for tidlig. Men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren og vokse seg større.

Kommer jeg til å ha plass til magen?

 • 10.05.2017 - 19:28


 

Nå må jeg si at det er ganske så trist her jeg bor. Det er nemlig kaldt ute og det er bare skyer, regn og snø som kommer. Det er rett og slett ikke noe trivelig i det hele tatt, og jeg kjenner at jeg blir trøtt og slapp av været. Jeg håper virkelig at været snur igjen sånn at jeg får tilbake igjen litt energi. Jeg skulle egentlig kaste litt søppel i dag, men så langt kom jeg ikke. Så da får jeg bare gjøre det i morgen. Litt kjedelig å ha store poser med restavfall i lille stua, jeg må få tatt det før 17 mai. 

Det verste er at det faktisk bare er en uke til det er 17 mai, og ikke har jeg prøvd noen klær enda, så jeg aner ikke hva jeg skal ha på meg engang. Jeg håper jeg har noe i skapet. Mest sannsynelig så har jeg noe klær her, men spørsmålet er bare om magen min passer i klærene, haha. Det er det som blir det store spørsmålet. Det må da være noe som passer. Det har ikke fristet så mye å kjøpt inn så mye nytt av klær nå mens jeg er gravid eller, og det verste er at jeg nesten ikke har klær i skapet. Så jeg må nok begynne å kjøpe inn litt smått til jeg er ferdig som gravid ;-)Ha en fin kveld videre!

Gravid uke 27

 • 08.05.2017 - 14:58


 

Hjelpes meg. Tiden flyr av gårde fortere en jeg noen gang hadde sett for meg. Jeg er faktisk snart inne i uke 30, og det er helt normalt at noen kan få babyen i uke 37. Jeg kjenner nå at jeg synes tiden har gått ganske så fort. Jeg er faktisk allerede inne i uke 27, men fremdeles så er det noen som sier "så liten magen din er med tanke på at du er så langt på vei" men andre sier "så stor du har blitt nå da" godt vi er forskjellige ;-) 

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 13 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha. Han har også kommet seg litt opp til ribbeina mine, og det skal jeg love at ikke er noe behagelig i det hele tatt, haha.

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om barnet

Vekt: 1000 altså en kilo allerede

Lengde: 32 cm lang

I begynnelsen av denne uken er fosteret 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Fortsett å prate og synge for fosteret. Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har kanskje vernix (voks) i ørene også, men hørselen er bedre nå enn tidligere.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at den blir mindre gjennomsiktig og rynkete.

Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vordende fedre vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen din. Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått et tydeligere søvnmønster, og vil kunne registrere aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt hver dag.

Gravid uke 26

 • 01.05.2017 - 15:10Nå i det siste har det vært helt herlig vær ute, og jeg kjenner at det å sitte i solen er veldig varmt som gravid, haha. Kan tro jeg gruer meg til det virkelig er sommer å jeg går høygravid. Alle jeg kjenner som har vært høygravid på sommeren har sagt at det er veldig utfordrende, men jeg får bare drikke masse kaldt drikke så går det vel greit ;-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 14 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Har litt vondt i bekkenet noen ganger, også sliter jeg med kraftig halsbrann.

♥Aktivitet innenfra: Babyen har vært veldig aktiv nå i det siste. Jeg kjenner han nesten hele tiden, og det er så utrolig koselig men litt merkelig også. Han sparker veldig mye ned mot blæra mi, som da gjør at jeg må tisse litt oftere, haha

♥Vektøkning: Sist jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai, dagen etter bursdagen min faktisk :-)

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt: Ca 900 gram

Lengde: Ca 31 cm

I begynnelsen av denne uken er fosteret 24 uker gammelt. Hjernebølger aktiviserer hørsels- og synssystemene, og buklene utenpå hjernen (hjernevindingene) utvikles gradvis fra nå av. Fosteret begynner å reagere på lys som kommer utenfra livmoren.

Ryggraden består av 33 ringer, 150 ledd og 1000 sener!

Den neste måneden vil være en svært aktiv periode for fosteret, og det vil vokse og legge godt på seg.

Gravid uke 25

 • 24.04.2017 - 10:12


 

Nå går det veldig fort om dagen. I dag er jeg faktisk allerede 25 uker på vei, og det vil også si at om bare 10 uker så er jeg høygravid. Det er også bare igjen 108 dager igjen av svangerskapet. Dette svangerskapet her har gått mye fortere en med de andre egentlig, hehe. Det eneste som er veldig negativt nå er at jeg har fått bekkenløsning. Det er ikke noe behagelig i det heletatt, men jeg får bare ta det med ro, og være i litt aktivitet å høre på kroppen så kommer det nok til å gå bra. Jeg har også begynt å få litt kynnere, men det var visst helt normalt å få det nå, så jeg kunne bare ta det med ro :-)

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 15 uker igjen av svangerskapet

kynnere: Ja har fått smått med det nå :-)

Plager: Jeg har fått bekkenløsning. Det er helt forferdelig vondt.

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 9 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 19 mai.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekt Ca 800 gram

Lengde ca 30 cm 

I begynnelsen av denne uken er fosteret 23 uker gammelt. Øyevipper dukker opp denne uken, og øynene vil snart kunne åpnes og lukkes! Hjernen vokser fremdeles fort, og fosteret er en velpro­porsjonert minibaby. Fosteret begynner også å få lengre hår på hodet.

Barn som fødes for tidlig, har så stor sjanse for å klare seg hvis de blir født nå, at alle hjelpemidler tas i bruk for å hjelpe dem. Sjansen øker imidlertid for hver ekstra dag barnet får bli i livmoren.

Kanskje det er ei jente i magen allikevel?

 • 21.04.2017 - 14:18

Som dere sikkert har merket så har det ikke kommet så mange innlegg i det siste, og det har sin grunn. Det er ikke alt jeg ønsker å dele på bloggen, men jeg kan si så mye som at det er mye som har skjedd i løpet av april. Det har vært noen vanskelige dager, med både det ene og det andre. Men ting begynner å ordne seg litt heldigvis, så jeg håper bare at alt kommer til å bli fint! Formen min er litt så som så om dagen egentlig. Jeg har hatt veldig mye vondt i ryggen i det siste, så jeg har nesten ikke sovet i løpet av natten på en stund nå. Det er veldig irriterende igrunn - merker at jeg er ekstrem trøtt om dagen, og det har vel noe med at jeg våkner opp 2-3 ganger i løpet av natten også sovner jeg igjen på grunn av smertene. 

Nå har jeg vært hos jordmor igjen. Der var alt i orden som det pleier. Jordmora sa at hjerte lyden på babyen var såpass så høy at hvis hun ikke hadde visst at det var en gutt inni der så hadde hun trodd det hadde vært ei jente, hehe. Men det er uten tvil en liten gutt i magen min å ikke ei jente, det fikk jeg se veldig godt å tydelig når jeg var på ultralyd. I dag er det helt herlig vær ute forresten. Eneste som er noe dritt er at det blåser så utrolig mye ute. Solen varmer utrolig mye, men det hjelper ikke når den sure vinden kommer. Det er så typsik i norge det, sånn var det i fjor også. Når det først er sol ute da blåser det som bare det, helst sånn at det ikke går an å sitte ute, men hvis det er overskyet eller noe - da er det vind stille!

Er så spent på å kunne få møte han

 • 19.04.2017 - 12:05

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt i babybobla om dagen, og gjør ikke noe annet en å tenke på den lille gutten i magen. Jeg har bestilt litt smått med ting til lille babyen, og jeg blir så forelska for hvert plagg som kommer. Det kan da ikke finnes noe som er mer søtere enn bitte små babysko og bittesmå babyklær. Det er så utrolig mye søtt å få tak i av baby ting. Det er egentlig ikke så mye til gutter som det er til jenter når det gjelder klær, men det er noen steder man kan få tak i så masse fint. Jeg fikk en kortarmet body og sko til babyen i posten i går, og det var så utrolig søtt♥ Jeg vil bare ha babyen ut jeg nå. Jeg klarer snart ikke å vente lenger, men når babyen kommer ut og det blir mye gråting og jeg ikke klarer å roe han ned med engang så kunne jeg vil sikkert håpe på at han kunne ha holdt seg i magen litt lenger, haha - så må nok bare nyte graviditeten og all spenningen som hører med før han kommer i armene mine. Men jeg ser så utrolig frem til å få møte han. Jeg er så spent på hvordan han er, og hvordan han egentlig ser ut. Er spent på hvem han kommer til å ligne på♥♥


 

Gravid uke 23

 • 10.04.2017 - 14:28


 

Nå har jeg kommet inn i uke 23. Nå kan faktisk barnet høre hva som skjer uten for magen. Det er litt rart men samtidig litt morsomt. Hvis det kommer bråe lyder så kan han skvette, og hvis jeg prater eller synger så kan barnet bli rolig, og kan selvfølgelig kjenne igjen stemmene når han blir født. 

Det verste er faktisk at jeg noen ganger glemmer litt av at jeg er gravid. Det skjedde her om dagen faktisk. Han hadde vært litt rolig i magen min, også driver jeg med noe også skulle jeg bare se ned å da så jeg magen min og skvetter litt til for at magen min var så stor, også sa jeg til mamma at jeg hadde glemt av at jeg var gravid, haha. Hun bare ledde å lurte på hvordan jeg kunne glemme det. Jeg tror aldri jeg har glemt det før, og skjønner ikke helt hvorfor jeg glemte av det nå eller, huff jaja!

♥Termin: 10 august♥ 

Igjen til termin: ca 17 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv, det er litt variert når han er mest aktiv, men jeg kjenner han ganske ofte hele dagen.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg både gruer meg å gleder meg til fødsel nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg gruer meg, men jeg er så redd for når fødselen starter og hvor de andre barna mine er hen. Tenk om fødselen starter midt på natten, hvordan skal jeg få gjort alt da? Det er selvfølgelig noe som kommer til å ordne seg, men det er det jeg er mest redd for akkurat nå, haha. 

Om babyen

Vekten på babyen er ca 565 g nå.

Også er babyen ca 28 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 21 uker gammelt. Vi vet at fosteret kan høre fordi det rea­gerer ulikt på ulike lyder. Kanskje skvetter det til ved brå og høye lyder!

Fosterets bevegelser blir bedre koordinert ettersom nye nervetråder sammen­bindes i et nettverk.

Det viktige stoffet surfaktant dannes nå i lungene. Det er dette som gjør at lungene ikke kollapser når barnet puster ut, men sørger for at det alltid blir noe luft igjen. Mangelen på surfaktant er blant de største utfordringene når barn er født for tidlig. Ved for tidlig fødsel settes en sprøyte med steroider for å modne lungene litt raskere.

Avslører termin datoen

 • 07.04.2017 - 13:29


 

Veldig ofte så får jeg spørsmål om når terminen min egentlig er. På førsten så ville jeg ikke si en dato fordi jeg rett og slett ikke visste helt sikkert, og ville heller vente til jeg hadde vært på ultralyd. Nå så har det bare blitt glemt, så det eneste som står er at han kommer i august. Jeg vet det er noen i familien og andre bekjente av meg som leser bloggen min. De fleste i familien min har fått vite terminen alt, mens andre vet det ikke enda. Termin datoen min er den 10 august. Jeg kjenner jeg er veldig spent på når han kommer til å komme ut. Joachim kom før tiden. Jeg hadde jo planlagt keisersnitt med han, og Joachim kom før det planlagte keisersnittet. Marius kom en dag over termin, så jeg er veldig spent på når denne gutten bestemmer seg for å komme! 

Video av babyens bevegelser

 • 05.04.2017 - 14:57


 

Tenkte jeg bare skulle si ifra at jeg har fått opp en video av babyens bevegelser. Det var skikkelig morsomt å endelig få det opp på en video. Det er noe helt spesielt og så utrolig fint på mange måter. Jeg er så glad i den lille gutten som vokser seg stor i magen min. Han er forresten veldig aktiv liten gutt. Har faktisk fått høre det at hvis barnet er kjempe vill i magen så blir han rolig når han blir født. Spent på å se om det er tilfelle eller ei, han er nemlig veldig aktiv veldig ofte. For å se videoen med sparkene så trykk HER!

Gravid uke 22

 • 03.04.2017 - 12:28
 

Herregud så fort tiden går nå om dagen. Jeg synes jeg kommer i ny graviditets uke litt for fort. Før jeg vet ordet av det så er jeg vel høygravid. Kanskje litt å ta i enda, men tiden flyr bare avgårde. Jeg synes ikke det er lenge siden jeg fant ut av graviditeten, og nå er det ikke lenge til at jeg er ferdig med graviditeten. Jeg kjenner jeg gleder meg bare mer og mer til jeg få han i armene mine.

♥Termin: Starten av august. 

Igjen til termin: ca 18 uker igjen av svangerskapet

♥Aktivitet innenfra: Babyen er veldig aktiv. Den er mest aktiv akkurat i det jeg står opp om morgen, og midt på dagen å litt på kveldstid.

♥Vektøkning: Sis jeg veide meg hadde jeg gått opp 8 kilo!

Neste kontroll: Jeg har jordmortime igjen 21 april.

♥Om fødselen: Jeg har litt blandet følelser når det gjelder fødselen nå. Jeg både gruer meg, og gleder meg. Jeg hadde en ganske fin fødsel sist, så jeg burde ikke grue meg så veldig - men alle fødsler er forskjellige, men håper selvfølgelig at jeg får en like fin fødsel nå som sist. 

Om babyen

Vekten til babyen er ca 460 gram.

Fulllengde på babyen er ca 27 cm lang.

I begynnelsen av denne uken er fosteret 20 uker gammelt. Øyebryn og hår blir mer synlig, og fosteret beveger øynene oftere. Slike øyebevegelser kan ses ved ultralyd. Nå dekker lanugohårene hele kroppen, men det er mest rundt hodet, halsen og ansiktet.

Beina begynner å nærme seg endelig lengde og riktig proporsjon i forhold til kroppen, og musklene i både armer og bein er sterkere, slik at bevegelsene også blir kraftigere. Samtidig fortsetter skjelettets brusk å omdannes til bein.

Immunsystemet er under utvikling og vil kunne hjelpe til å beskytte den lille kroppen mot infeksjon.

Hos gutter begynner testiklene nå å trekkes ned mot inngangen til pungen.

Gjenstander en baby trenger

 • 02.04.2017 - 14:10

//affilatelinker//

Hei dere.

Nå som jeg venter nok en baby så tenkte jeg at jeg kunne dele litt av hva en ny født baby trenger. Det er jo så utrolig mange som venter barn nå har jeg lagt merke til. Mest sannsynelig så ser vel jeg mange gravide så lenge jeg selv er gravid. Jeg vet ikke om det er så mange gravide som leser bloggen min, men tenkte jo at jeg uansett kunne dele litt hva en baby faktisk trenger. Det er vel ganske naturlig av meg at jeg er veldig opptatt av det nå.

En baby trenger:


Seng Det er selvfølgelig noe alle babyer trenger. 

 


Sengesett til både seng og vogn det er det også veldig greit å ha litt av. Man må nemlig skifte på dynene inni mellom. Jeg har alltid hatt i alle fall tre sett med sengesett til baby.

 


Sengetøy til å ha på madrassen trenger babyer like mye som oss andre. Og man burde selvfølgelig å ha litt sånn at man kan skifte inni mellom. De fleste barn kan gulpe og kanskje tisse utenfor. Jeg opplevde ikke at Marius tisset igjennom noen gang, men Joachim derimot gjorde det veldig ofte. Det kommer selvfølgelig litt an på hvordan bleier man bruker, men det er uansett veldig greit med litt skift!

 


Sprinkelbeskyttelse Det er veldig greit å ha rundt sprinkelsenga. Da slipper nemlig babyen å sette seg fast mellom hullene.

 


Babygym Det er veldig kjekt å ha. Da kan babyen ligge der å kose seg, og etter vært så kan babyen lære seg å snu seg fra rygg til mage. Jeg har alltid vært glad i å ha babygym.

 


Vippestol/babyhuske Den her er best i test faktisk. Jeg har alltid likt å ha en vippestol til babyene mine. Og vil derfor kjøpe det denne gangen også. 


Vogn Det er i hvert fall veldig greit å ha. 

 


Insektsnett/regntrekk det er kjekt med insektsnett, i alle fall for meg som får baby på sommeren, da slipper det å komme masse insekter og katter i vogna hvis babyen sover ute.

 

 


Stelleveske Det er veldig greit å ha. Der kan man ta med skift og bleier å sånne små ting hvis man skal bort på noe. Det hender nemlig ofte at en baby trenger ekstra skift med klær, og ikke minst med bleier.

 


Bilstol det er viktig å ha. I alle fall for de som kjøre mye bil. Jeg er veldig avhengig av å ha bilstol til babyen med tanke på at jeg kjører de andre barna på skole og barnehage. Også synes jeg det er mye lettere å kjøre til butikken, og da er jeg veldig avhengig av å ha en bilstol som babyen kan sitte i. Og da vil jeg helst ha en bilstol som er lett og ta ut og inn i bilen.

 


Babyuro Dette er vel ikke noe en baby virkelig trenger, men barna mine har alltid blitt veldig stille og rolige av å ha en babyuro, så derfor har jeg planer om å ha det til denne babyen også.

 


Babyklær Også trenger selvfølgelig alle babyer klær. Jeg kan skrive et annet innlegg om klær til babyen senere!

 


Stellebord er også noe som er veldig greit å ha. Jeg synes det er mye lettere å skifte bleier og klær på et stellebord enn andre plasser.

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no