hits

Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

Fri helg med bare surving

 • 15.12.2017 - 16:44

 

Da har helgen nok en gang kommet. Jeg synes uke dagene bare flyr avgårde om dagen. Nå er det faktisk siste helga før julehelgen kommer. Det er sykt å tenke på det. Jeg blir faktisk helt alene i helgen, begge de to store guttene skal til fedrene sine i helgen, så jeg har kun lille gutt hjemme. Det er litt godt å bli alene med bare ett barn iblant også. Jeg var egentlig invitert til bursdagsselskap hos ei venninne i dag, men lille gutt har så mye vondt i magen sin, så han gråter veldig mye. Så jeg orket rett og slett ikke å ta han med dit, for da er jeg veldig redd for at det fort kunne ha blitt veldig mye skriking, og det er ikke så morsomt når vi er borte med masse mennesker. Så nå skal jeg bare sitte å slappe av resten av dagen og kvelden, og håpe på at lille gutt snart kan bli litt bedre i magen sin. Er ikke bare bare og vende magen til nye ting dessverre ;-)

Positiv graviditetstest!

 • 14.12.2017 - 11:28

Herregud så fort tiden går om dagen. I går var det lucia, og jeg var med Marius i barnehagen for å se på han. De barna er så flinke, og jeg synes det er så koselig å få vært med å se på barna! I går gikk tiden ganske så fort egentlig, og når kvelden kom så var jeg litt små sliten. Merker at mørketiden er her for å si det sånn, jeg er faktisk trøtt nesten hele tiden nå om dagen. Så håper mørketiden kan gå fort så sommeren kommer tilbake så jeg kanskje våkner til litt ;-)

Men uansett det var ikke det jeg skulle skrive om. I dag er det faktisk akkurat ett år siden jeg fikk en positiv graviditetstest. Det er sykt å tenke på det. Tiden har gått skremmende fort fra den dagen egentlig. Den dagen ble heller ikke helt som planlagt. Jeg hadde nemlig en veldig merkelig følelse i hele kroppen på at noe var galt, men jeg visste bare ikke helt hva det var, men puppene mine hadde rett og slett vokst litt, men det er jo noe som faktisk kan skje når man blir litt eldre har jeg fått høre. Men tanken slo meg at jeg kanskje bare burde ta en test bare for å få sjekket det ut. Jeg hadde jo blitt gravid på p-piller tidligere også, så jeg følte meg aldri helt trygg på p-piller. 

Jeg tok testen og den lyste positiv med engang jeg tisset på den testen. Jeg begynte å gråte som aldri før, og var rett og slett veldig redd. Jeg ville ikke ha et barn til, ikke i det hele tatt faktisk. Jeg bestilte abort time på sykehuset, og fikk time allerede dagen etterpå. Dem stilte meg mange spørsmål for å sikre om det var det rette valget å ta abort. Når alt kom til alt så klarte jeg bare ikke å gjennomføre det. Det ble alt for vanskelig for meg å skulle gjennomføre noe sånt. 

 

Jeg fikk også et veldig vanskelig svangerskap av veldig mange grunner. Jeg har ikke hatt det noe bra igjennom svangerskapet i det hele tatt. Jeg slet fysisk og psykisk. Hver dag var en utfordring. Noen dager var bedre en noen andre dager selvfølgelig, og jeg koste meg jo litt med babymagen. Jeg visste det at dette var siste gangen jeg ville gå igjennom et svangerskap, så derfor prøvde jeg alt jeg kunne å nyte dagene som gravid selv om det også var en liten utfordring!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har vært et krevende svangerskap med mange plager, men jeg fikk noe helt ubeskrivelig fint ut av det allikevel. Jeg elsker den lille gutten som kom♥ Fødselen var heller ikke så fin, men for en opplevelse. Det var i hvert fall ikke meningen at vi skulle bli borte! Men en ting er sikkert, og det er at jeg tørr rett og slett ikke å gå igjennom et svangerskap til, og en fødsel til. Jeg ble også anbefalt til å ikke gjennomføre et svangerskap til når jeg lå på sykehuset!

Pepperkakebaking

 • 10.12.2017 - 17:53

Nå i de siste dagene så har jeg vært litt stille ifra alt med sosiale medier å gjøre, og grunnen for det er fordi Niklas har vært litt ekstra krevende i det siste, og som dere vet så er jeg helt alene med alle barna. Så jeg har hatt litt å gjøre i det siste. Det er litt som tyder på at Niklas har litt problemer med magen sin etter at jeg har begynt litt smått med grøt, men det går over etter vært. Han har jo bare vært vandt til melk helt siden han ble født, og nå så driver jeg å vender magen hans til litt andre ting, og det kan jo være litt hardt for magen!

Uansett, i dag så har jeg hatt med meg barna å bakt noen pepperkaker. De har mast veldig mye på det i lang tid nå, og søndager er så kjedelige så da tenkte jeg vi kunne lage i dag. Joachim var ikke så veldig glad i å lage pepperkake i dag sa han, så han ble bare med litt før han gikk på rommet igjen, haha. 

Jeg ser veldig sur ut på dette bilde, haha! Flaut å legge ut, men samme er det! ;-)

 

 

 

 

 

Ha en fin søndag videre alle sammen!

"Fortiden er ikke fremtiden"

 • 06.12.2017 - 16:39

Dette ble skrevet av meg i desember 2015!

" Jeg er ei jente som tenker alt for mye, og det største problemet mitt er at jeg tenker mye på det jeg angrer på at jeg har gjort før, om det så er småe ting eller store ting, så sitter jeg bare å angrer! Jeg skulle ha blitt flinkere til å tenke på hva jeg kan gjøre bedre i fremtiden istedenfor å tenke på det dårlige jeg har gjort i fortiden. Det er slitsomt å bare tenke på ting som har skjedd, som plager meg istedenfor å tenke fremover. 

Jeg vil virkelig forandre på livet mitt. Jeg skjønner bare ikke hvorfor jeg ikke kan få en annen tankegang. Jeg er jo på mange måter fornøyd med livet mitt sånn det er nå, men jeg tror jeg kunne ha hatt et bedre liv den dag i dag hvis jeg ikke hadde vært så flink til å gi opp ting som oppleves som vanskelig. Jeg har alltid hatt problemer med å gi opp ting hvis det føles vanskelig der og da. Men da blir jeg igjen å sitte å angre for at jeg ga opp det som var vanskelig, istedenfor å bare stå i det, og gjøre det beste ut av det. 

Jeg må seriøst begynne å skjerpe meg, hvis ikke så kommer jeg ikke langt her i livet. Men dessverre så er det ikke så enkelt. Jeg klarer ikke å forandre meg bare av å knipse i fingrene, jeg vet jo at ting tar tid. Men jeg er litt sånn som håper at jeg kan forandre meg med engang jeg bestemmer meg for det, men da blir jeg skuffet når jeg ikke klarte det, og da gir jeg opp nok engang. Jeg setter meg for store mål for livet, istedenfor å ta en ting om gangen og jobbe meg fremover. Jeg må begynne å se på livet på en annen måte, og ikke stresse for mye med det. Jeg må også bli så mye flinkere til å slutte å tenke på alt som har skjedd, og heller tenke på det som skjer her og nå. Det som har skjedd i livet er ikke noe jeg får gjort noe med, det eneste jeg kan gjøre er å gjøre det beste ut av alt som har skjedd i løpet av livet! Jeg håper jeg klarer å gjøre livet mitt bedre nå i 2016. Det blir et nytt år, med masse nye muligheter. Så jeg håper at 2016 kan bli mitt år, der ting blir bedre!"

(bilde er også tatt i 2015)Det var veldig rart og se tilbake på det jeg har skrevet for så lenge siden. Jeg fant nemlig en bok jeg har skrevet litt i. Det verste er at jeg har ikke forandret meg så alt for mye enda, men samtidig så har jeg blitt flinkere til å se fremover en å tenke på fortiden. ;-)

Er det prisen på julegavene som telles eller er det at man får noe?

 • 05.12.2017 - 21:40

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og alle er helt hysteriske for å kjøpe inn julepresanger til alle sine nære og kjære. Mange bruker flere tusener på julegaver til hver enkelte personer, men hvor mye penger er det egentlig nødvendig å gi til hver enkelt? Jeg personlig blir like fornøyd om det kostet mye eller lite. For å si det som det er, jeg bryr meg ikke om pris. Jeg er bare glad for at det i det hele tatt er noen som vil gi meg den gleden av å kjøpe en liten ting til meg. Om det er kjøpt på salg eller ei, så er det tanken som teller. At noen faktisk tenker på meg, og vil kjøpe en liten ting til meg, det er det som betyr noe for meg. Ikke hva jeg egentlig får eller hva det kostet! 

Jeg har merket at det er mange som krever å få masse dyre ting til seg selv og sine nærmeste, men når de skal handle inn noe til noen andre så skal det være billigst mulig. Jeg skjønner meg ikke på sånne. Jeg synes at alle skal være takknemlige for at man får en liten ting i det hele tatt. Og jeg synes at alle skal bruke mer penger på sine egne barn enn på alle oss andre. Men det og bare gi en liten ting til en man bryr seg om, det må være lov uansett pris. For meg så virker det ut som at det er prisen som teller mer enn tanken på å få noe. I mine øyne blir det helt feil!

Når jeg skal handle inn julegaver til barna mine, så kommer jeg heller ikke til å sitte å telle penger for at de skal få noe som har kostet like mye. Jeg bare kjøper inn noe til dem som jeg vet at de ønsker seg, uten at jeg skal gå rundt å bare tenke på prisen. Om det jeg kjøper til Joachim blir dyrere eller billigere enn det jeg kjøper til de to andre er eller ikke noe jeg kommer til å bryr meg om. Det at dem får en ting de virkelig vil ha er jo det som telles mest. Ikke hvem jeg har brukt mest penger på. Der også er det noen som er helt ekstreme. Hvis den ene ungen har fått noe som har kostet rundt 3000 kr, så må alle de andre få noe som koster like mye. Det blir feil i mine øyne. Jeg vil ikke lære barna mine at det er prisen som gjelder, men at det er at de faktisk får noe de vil ha som telles. Ingen av barna mine er mer eller mindre verdt bare fordi den ene gaven kanskje kostet mer en gavene til de andre barna mine. 

 

Jul i huset

 • 04.12.2017 - 18:02

 

Jeg pyntet til jul for noen dager siden, men i dag så kom også juletreet opp. Jeg synes det er så koselig med jul, og jeg merker at barna blir så glade av å få opp all julepynten her også. Det er noe med desember vi alle bare elsker. Jeg som har vært så mye deprimert i det siste, er ikke noe deprimert lenger i det hele tatt. Om det har noe med julen å gjøre eller om det rett og slett er fordi jeg har kommet meg videre med livet, det vet jeg ikke. Det er uansett veldig godt å være blid igjen, og jeg merker at barna mine blir litt mer blidere også. Dem har nok merket at jeg ikke har vært helt meg selv i det siste. Uansett, barna mine har vært med meg og pyntet juletreet i dag, og de er så fornøyde for at de kunne få være med. Nå er det virkelig jul her i huset, og vi alle har skikkelig juleglede.

 

 

 

 

 

 

Første advent

 • 03.12.2017 - 21:32

 


Da var det endelig første advent. Det er en glede for barna, de teller ned dager for hver dag som går nå før jul. Det er så morsomt å høre hvor mye de gleder seg til jul, og høre alle de forventningene de har for julen. De gleder så så mye til å få masse pakker med ting dem ønsker seg. Og heldigvis så har jeg barn som blir ganske glade for alt de får. De gleder seg også til vi skal bake pepperkaker, og de gleder seg til vi skal bake pepperkakehus. Så vi har litt vi skal gjøre om dagene nå frem til jul. Jeg synes tiden går så utrolig fort også, det føles ikke ut som at det er lenge siden det var jul i det hele tatt, og nå er det jul om 3 uker bare. 

Jeg tror vi kommer til å få det veldig koselig de dagene nå i desember. Jeg har kommet meg litt de siste dagene, noe som er veldig godt for meg akkurat nå, og forhåpentligvis så er det nok litt godt for barna også. Selv om jeg ikke har visst så veldig mye at jeg har vært litt utenfor, så har de nok merket det litt på meg allikevel. Nå gleder jeg meg bare til å nyte alle dagene frem til jul med glade barn som gleder seg for hver dag dem skal åpne julekalenderen, for da er vi enda nærmere jul. Og vi skal se på masse julefilmer og bare nyte den siste måned før nytt år!

Hvor mange gaver MÅ jeg gi?

 • 02.12.2017 - 21:27

I dag så startet vi dagen med frokost og varm kakao med krem. Jeg tror jeg kommer til å drikke det veldig ofte sammen med barna mine denne måneden. Det er jo så utrolig godt, og jeg er ikke den eneste som har fått skikkelig dilla på det. Barna mine vil ha det veldig ofte dem også. Vi skal nok kose oss veldig mye nå som vi er i jule måneden. Jeg synes desember er en veldig fin måned selv om det er litt mye styr. Men det er jo litt opp til hva man gjør til det selv. 

Marius har jo vært borte ifra barnehagen i litt over en uke fordi han har vært dårlig. Så jeg har ikke fått kjøpt inn alle julegavene enda. Så akkurat der begynner jeg å føle et lite press, men jeg har heldigvis ikke igjen så mange. Jeg har fått kjøpt inn til noen allerede. Men jeg er så usikker på hva jeg skal kjøpe til barna mine. Dem har jo så mange ønsker, men så blir jeg så usikker på hvor mange gaver jeg skal gi til dem. Jeg kommer nok til å kjøpe inn litt flere en bare en gave til dem hver. Jeg har heller ikke så veldig mange å kjøpe julegaver til i år. Jeg kjøper bare til besteforeldrene min, foreldrene mine, søsknene mine og barna mine. Og jeg vil jo naturligvis gi barna mine ting de virkelig ønsker seg. Jeg er jo ikke den som pleier å kjøpe inn masse ting til dem hver dag bare fordi dem ønsker seg noe. Jeg er litt mer som vil gjøre så barna mine skal glede seg til bursdager og til jul får å få det de virkelig ønsker seg. Hvis jeg hadde kjøpt ting de ønsker seg hver dag eller en gang i uken, så hadde dem ikke satte så stor pris på bursdager og jul, for da er de vandt til å få det de ønsker seg ellers. 

 

Tiden for å glemme alt det vonde

 • 01.12.2017 - 20:48

Nå har vi allerede kommet til første desember. Jeg håper så inderlig at jeg klarer å nyte den siste måneden dette året her. Jeg har slitt i så utrolig lang tid nå med så utrolig mye rart. Men mye av det går over sakte men sikkert. Jeg prøver så godt jeg kan å legge hele fortiden bak meg, og kun se fremover. Jeg vil ikke se på det som har skjedd lenger. Jeg vil bare glemme alt, og det tror jeg faktisk at jeg vil klare, for jeg har allerede begynte å glemme litt av det vonde. Det er helt utrolig at det faktisk går an å glemme mye hvis man bare vil glemme det. 

Uansett nå er det desember, og det er snart jul. Så nå vil jeg bare nyte all tid jeg har foran meg, og virkelig bare kose meg fult ut med barna mine. Jeg har så mange planer jeg vil gjøre sammen med barna mine denne jule måneden. Vi har også fått pyntet opp huset, jeg mangler å ta opp juletreet. Men det skjer nok nå i helgen. Barna er veldig ivrige på å få opp juletreet nå, så jeg har vel ikke noe valg enn å bare begynne, haha. 

I dag så har vi hatt litt besøk, noe som er veldig koselig hver gang. Også har vi drikket litt varm kakao med krem på dagen i dag, det er så utrolig godt. Marius maser om det hele tiden nå, så tenke jeg skulle ordne til kakao med krem til guttene mine i morgen også. Nå skal jeg bare sitte å slappe av resten av kvelden! Håper dere alle har hatt en fin første desember så langt! ;-)

 

 

Høsten 2017 i bilder

 • 01.12.2017 - 12:33

Her kommer noen bilder av høsten i år. Det er litt morsomt å se tilbake igjen på bilder som blir tatt i løpet av årstidene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nå er det en skikkelig vinter i vente. Det har vel vært vinter nå i november også vil jeg si, men jeg har delt opp årstidene i 3 måneder, så vinteren for meg i disse innleggene er desember/januar/februar også er det vår i mars/april/mai også er det sommer i juni/juli/august og høsten blir da i september/oktober/november ;-)

Månedens oppsummering av november

 • 30.11.2017 - 13:38

Nå er det endelig siste dagen i november. I morgen er det allerede desember, og det blir den siste måned dette året. Jeg er så klar for å starte livet mitt på nytt i 2018. Da skal jeg ikke tenke noe mer over noe av det som har skjedd i fortiden, jeg skal kun fokusere på fremtiden, og bare håpe på at jeg får et fint år foran meg!

Opptur

I november så er det faktisk litt positive ting som har skjedd. Den første november så fikk jo Niklas av seg den puta han brukte på grunn av hoftene sine, fordi han hadde ligget i seteleie på slutten av svangerskapet. Og så lenge han fikk av seg den, så fikk jeg for første gang vite hvor lang han faktisk var. Han var 61 cm lang på 3 måneders kontroll. 

Jeg hadde også en kveld med ei venninne. Noe som var utrolig godt for meg etter alt som har skjedd den siste tiden. Det var så utrolig godt og få litt fri fra barna, og kunne kose meg med ei venninne og bare være 22 år gammel. Jeg var til og med på byen en liten tur igjen. Vi fant jo fort ut at det var en litt for kjedelig plass for oss å være, så neste gang blir det nok ett annet sted! ;-)

Nedtur

Den største nedturen må rett og slett være det at Marius ble så dårlig. Han har hatt veldig magesmerter, så vi var jo hos legen og fikk noen medisiner, men han ble ikke noe bedre i det hele tatt. Så på dåpsdagen til Niklas så måtte Marius på legevakta for å få sjekket seg igjen. Heldigvis så var det pappaen hans som tok han med seg, så da fikk han enda sterkere medisiner, og nå har han blitt mye bedre!

Været

I hele november så har det vært små kaldt. Det har kommet masse snø i løpet av denne måneden, men det har også kommet litt regn oppi det hele. Noe som selvfølgelig har gjort det veldig glatt, men det har ikke vært så alt for ille enda. Det er fremdeles litt snø som ligger på bakken!

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Høydepunktet denne måneden må vel være barnedåpen til Niklas som gikk så utrolig bra. Jeg var så redd for at han kom til å bli urolig og skrike litt i kirka, men han lagde ikke en eneste lyd. Det gjorde meg så utrolig glad. Det er ikke akkurat så veldig morsomt å sitte i en kirke, så jeg er overlykkelig for at Niklas i hvert fall ikke ble urolig, for da hadde nok tiden i kirka føltes enda lenger. Men det gikk så utrolig bra, og selskapet gikk bra. Det eneste som ødela veldig mye var at Marius hadde det så vondt. Så jeg fikk ikke helt den roen som jeg hadde håpet på.

Tanker

I det siste så har jeg tenk på så utrolig mye. Jeg har også funnet ut at jeg har mistet meg selv litt, noe jeg ikke har tenkt noe særlig over mens jeg var i ett forhold. Men nå som jeg er singel, så har jeg funnet ut så utrolig mye nytt om meg selv. Og jeg er ikke den personen jeg vil være, og den jeg innerst inne er. Jeg har hatt en maske som jeg har gjemt meg under i lang tid. Den prøver jeg så godt jeg kan å komme meg ut av, men det er ikke en enkel sak. En vane er vond å vende, den har dere vel helt sikkert hørt før. Men det er faktisk så utrolig sant, så jeg prøver så godt å komme meg vekk ifra min gamle vane, og vil bli den ekte meg. Jeg vil ikke lenger gjemme meg bak den fæle masken som jeg har gjort i så alt for mange år nå.

Mest leste innlegg

- Ble mamma som 13, 16 og 22 åring
- Det å bli gravid som 12 åring
- Kirke møte endte opp med lege besøk
- Dåpsdagen til Niklas

Instagram/facebook/snapchat

Følg meg på Instagram HER/Facebook HER/Snapshat: Tinaandreassen

Dåpsdagen til Niklas

 • 26.11.2017 - 21:35

 

 

 

 

 

 

 

Da er endelig dåpsdagen over. Det har hvert en koselig dag, selv om den ikke ble helt som håpet. Marius er fremdeles veldig syk, så det endte jo opp med at vi måtte ringe legevakten, og Marius måtte innom der en tur. Men ellers så har dagen i dag vært veldig fin. Niklas var blid og fornøyd hele tiden i kirka, det hadde jeg faktisk ikke trodd. Jeg var så sikker på at han kom til å bli utålmodig i kirka, men det ble han ikke. Han sovnet på slutten. Maten ble vellykket og det samme med kakene. Det virket ut som at de fleste koste seg, og det er selvfølgelig veldig bra. Niklas fikk veldig mye fint i dag, og han fikk faktisk veldig mye penger, så nå er det bare å ordne en konto til han. 

Nå er jeg bare glad for at dagen ble vellykket, og at det er over. Neste gang det blir noe stort som jeg må ordne til, så er det på konfirmasjonen til Joachim. Det er en stund til, og godt er det, haha. Jeg skal innrømme at jeg har vært veldig stresset i hele dag, og det har ikke akkurat hjulpet på å se Marius så utenfor av smerter.

Kirke møte og endte opp med legebesøk

 • 24.11.2017 - 20:51

Nå kan jeg endelig sette meg ned og puste rolig inn igjen. Dagen i dag har vært veldig stressende og litt krevende for å være ærlig. I dag tidlig så måtte jeg opp til kirka der Niklas skal døpes. Han skal jo bli døpt nå på søndag, så da fikk jeg litt info om hva som skal skje på den dagen. Jeg hadde også med meg min bror, fordi han også skulle få med seg litt av det som skulle skje, men han fikk dessverre ikke med seg noen ting. Marius var nemlig med han også, men han har blitt dårlig, så det endte jo med at de gikk ut i bilen mens jeg ble sittende i kirka. Jeg ble litt lettet av å være i kirka i dag da, fordi dem skal ha noe ekstra greier i kirka denne gangen her, men dem hadde korta ned programmet så mye som mulig sånn at det skal gå fortest mulig i kirka. Det ble ikke akkurat jeg så veldig lei meg for, haha. 

Også har jeg jo handlet inn det siste til dåpen, så nå er alt kjøpt inn i hvert fall. Det er veldig deilig å bli ferdig med kjøpet, men da er det å stresse videre med å ordne alt i morgen. Jeg kjenner jeg gruer meg litt til alt egentlig. Det skal bli så godt å bli ferdig med dåpsdagen. Jeg måtte også ha med meg Marius til legen, og heldigvis så ble broren min med på det også. Det er ikke akkurat så enkelt og ha med meg to små barn på et legesenter. Det går jo ikke akkurat fort der på en fredag. Dem fant heldigvis ut hva som var galt med Marius, så nå har han fått medisin, så da krysser jeg fingrene for at han blir bedre snart. Det er ikke noe koselig å se at han har det så vondt. I morgen så er det jo også noe jule greier her vi bor, så jeg skal prøve og få med meg Marius dit i morgen. Han har veldig lyst til å dra dit, men jeg må se an tilstanden hans først. Men han er jo i fin form også på en måte, så jeg får bare se hva som skjer i morgen. 

 

Det å bli gravid som 12 åring

 • 22.11.2017 - 20:31

 

Det er ingen som vil bli gravide som 12 åring, og det er ingen som tenker på sex som 12 åring. Men jeg ble gravid som 12 åring, og det har slitt på meg i alt for mange år. Jeg falt for en gutt som da var 16 år gammel, og han tenkte dessverre på sex, og det gjorde da meg gravid. Jeg visste at sex kan føre til barn, men jeg tenkte ikke noe over at jeg kom til å bli gravid på den tiden. Det er jo ingen som tenker på en graviditet som 12 åring, det er i hvert fall ikke normalt. 

Jeg forstår enda ikke hvorfor jeg gjorde det jeg gjorde. Jeg skulle ha gått unna, og sagt alt som var til mamma, men istedenfor så var jeg redd og turte ikke å si noe til moren min. Hun hadde heller ingen tanker på at hennes 12 år gamle datter kom til å ha sex. Det er jo ingen som tenker at barna sine på 12 år kommer til å ha sex. 

Dessverre så er ikke jeg den eneste som har blitt gravid i en alder av 12 år, men det er bare ikke så alt for mange som er åpne om det. Det er skamfullt og du føler deg ikke noe bra av å ha gjort noe sånt i en så ung alder. Jeg angrer så utrolig mye på at jeg ikke gikk unna, og at jeg ikke sa noe til mamma. Hadde jeg gjort det, så hadde jeg ikke blitt gravid i en så ung alder, og det hadde vært det beste. Men samtidig så er jeg jo glad for at jeg har Joachim, og jeg vil tro det alltid har en mening med livet. Tydeligvis så var det meningen at Joachim skulle bli født selv om han fikk en alt for ung mamma. Men han har aldri lidd av å ha en så ung mamma. 

Men jeg bare sier det. Pass på barna deres uansett hvilken alder de er i. Barn er alt for redde for å si sannheten om sex til foreldrene sine, og vi foreldre tenker ikke på små barn som har sex, men det kan skje og det trenger ikke å skje frivillig engang. Selv om jeg nå har vært i samme situasjon selv, så kommer jeg uansett til å bli fly forbanna på sønnene mine hvis dem på 16(+-) år har sex med ei jente på 12-13 år. Jeg vet det er helt feil av meg å si det, men jeg har opplevd det, og det er ikke noe jeg vil at andre skal få oppleve. Vent med å ha sex til man er 16-18 år, og bruk for all del beskyttelse uansett. Man kan bli gravide med beskyttelse også dessverre, men sjansen for å bli gravid er enda mindre med beskyttelse enn uten noe.

Jeg er helt borte vekk fra hele hverdagen

 • 22.11.2017 - 14:01

 

Nå om dagen så har jeg vært veldig stille av meg igjen. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så fraværende hele tiden. Det er ikke bare på bloggen jeg er stille, jeg er veldig stille og litt borte vekk fra alt om dagen egentlig. Jeg vet ikke hvorfor jeg er sånn, men det er jo så mye å tenke på om dagen. Det handler mye om alt som har skjedd den siste tiden, og det er snart barnedåp og det er ikke lenge til det er jul. Så jeg er litt borte vekk om dagen, haha. 

Det er jo helt sykt at det allerede er barnedåp nå på søndag. Jeg mangler fremdeles små ting, men det går ganske fort sånn egentlig. Så det er vel ikke noe jeg trenger å stresse alt for mye med. Men alt må være i orden innen fredag, og alt må gjøres på lørdag. På søndag så begynner stresset. Jeg skal innrømme at jeg gruer meg samtidig som jeg gleder meg litt til dåpsdagen. Det skal i hvert fall bli godt å bli ferdig med den dagen. Jeg er også veldig usikker på hva jeg skal ha på meg. Barna har i hvert fall alt klart, så det er bare meg som er igjen. Det er vel ikke akkurat noe nytt, haha. Jeg er seriøst alltid i siste liten. Jeg sier hele tiden at jeg skal bli så flink til å være ute i god tid, men det ender alltid opp med at alt skjer i siste liten. Det er ikke noe rart man blir stressa!

Lørdagen var så fin

 • 20.11.2017 - 15:10

 

På lørdag så var jeg som sagt ute å drakk alkohol. Herregud så godt det var å bare være Tina på 22 år for en dag. Jeg hadde ikke en eneste en bekymring engang, og det var så utrolig deilig. Jeg kjente det at denne dagen trengte jeg virkelig. Det var ikke akkurat så veldig mye som skulle til før jeg kjente alkoholen i kroppen. Jeg følte meg nesten som en fjortis. Jeg drakk faktisk bare en og en halv rusbrus og jeg ble brisen, og etter litt smått med annen drikke så var jeg dritings, det er ikke tull engang, haha.

Men det viktigste var at jeg hadde det veldig morsomt. Jeg filmet og tok litt bilder i løpet av kvelden på snapchat - heter forresten tinaandreassen der! Vi gikk ifra meg og ned til et utested, og jeg holdte jo på å gå på tryne opp til flere ganger, haha. Det var jo så glatt ute, og samtidig så var jeg jo litt full, så helt stødig på beina var jeg jo ikke. Det var i hvert fall en morsom kveld, og jeg håper at jeg får noen flere av sånne dager inni mellom selv om jeg har barn. Jeg er trossalt bare ung en gang! Ikke ble jeg dårlig dagen etter heller heldigvis ;-)

Jeg må ut her ifra

 • 18.11.2017 - 19:55

 

Nå begynner jeg seriøst å bli gal av å sitte i disse fire veggene dag inn og dag ut, og ha så mange tanker som det jeg har hatt i en alt for god stund nå.. Så i dag så er alle barna mine borte, og jeg skal ut med ei venninne. Jeg har en dårlig følelse for at jeg gjør det, men jeg merker at jeg trenger det akkurat nå. Jeg har aldri slitt så mye på grunn av et brudd noen gang før. Så nå må jeg bare komme meg vekk litt å bare være Tina for en kveld. 

En stor gjensynsglede

 • 14.11.2017 - 20:26

Jeg trodde faktisk at jeg kom til å bli veldig lei meg første gangen jeg kom til å se snøen dale ned igjen. Men jeg ble egentlig litt glad når jeg så hvor glad barna mine ble av å se snøen. Det ble en stor gjensynsglede for barna mine å se snøen igjen. Dem har spurt meg opp til flere ganger om når snøen kommer, og i dag så kom den. Jeg skjønner jo selvfølgelig at det er kjempe koselig med snø for barna. Nå har det jo bare vært kaldt og trist ute, så jeg skal innrømme at jeg og ble litt gladere inni meg når snøen faktisk kom, og det ble litt lysere og triveligere ute. 

Snøen fikk meg faktisk til å begynne å tenke litt på julen også. Barna mine gleder seg veldig mye til jul nå, og jeg skal innrømme at jeg gleder meg til å pynte til jul. Julen er jo veldig koselig selv om det er et stort mas også. Nå håper jeg bare at det blir en hvit jul, istedenfor en trist og kjedelig jul som det faktisk har vært nå i det siste!  

 

 

Jeg vil alltid beskytte dem igjennom det vanskelige livet

 • 14.11.2017 - 13:52

Nå i det siste så har jeg slitet veldig mye. Jeg har egentlig hatt det litt vanskelig igjennom hele 2017, men det tar aldri slutt heller. Jeg er så glad for at jeg har barna mine igjennom denne tiden her. De får meg til å smile og le, og de får meg til å ville stå opp om morgen. Hadde jeg ikke hatt barna mine, og ting hadde vært litt sånn som nå, så hadde jeg nok ikke villet stått opp, og jeg ville nok ikke ha sett noe mening med livet.

Barna mine er nok det beste som har skjedd meg på mange måter. De får meg igjennom vanskelige perioder, og jeg vil dem alle det beste. Jeg vil at de skal bli lykkelige, og jeg vil at de skal klare å oppnå det dem vil. Jeg håper at de kan klare å få et kjempe fint liv opp igjennom årene, selv om jeg vet at de også kommer til å oppleve mye vondt - det har vel litt med livet å gjøre. Alle må oppleve litt motgang, det er det som viser oss at vi faktisk lever. Men jeg håper at jeg klarer å vise dem verdien i livet, og at det er i motbakken det går oppover.. 

Jeg vil beskytte dem i alt som gjør vondt. Jeg vil ikke oppleve og se barna mine lei seg og såret, selv om jeg vet at det også kommer til å skje mange ganger opp igjennom årene. Men jeg håper at jeg alltid kan få de til å få det bedre av å kunne prate med meg. Jeg håper at jeg kan gi dem såppas så stor trygghet og beskyttelse at dem kan prate med meg om alt som kommer til å gjøre vondt. 

Jeg har opplevd så utrolig mye selv, at jeg håper at jeg kan være den mammaen som faktisk får sønnene mine til å få et perfekt liv selv om det kan bli tøft! Jeg vet ikke helt hva jeg prøver å oppnå nå, og det ble kanskje litt rotete. Men jeg har virkelig fått opplevd livet på både godt og vondt, og alt jeg vil er å beskytte barna mine til å ikke få det like vondt som det jeg har hatt det. Jeg vil at de skal klare seg bra på skolen, og jeg vil at de skal få den trua på at dem faktisk kan oppnå akkurat hva dem vil. Jeg vil at sønnene mine alltid skal følge drømmene sine uansett hvor vanskelig det kan være. Jeg vil bare at sønnene mine skal bli lykkelige igjennom hele livene sine!

 

Jeg ville bare reise hjem

 • 12.11.2017 - 21:25

 

I helgen så var Joachim borte hos pappaen sin igjen, så da ble jeg alene med disse to herlige guttene. Så på fredag så ble det jo litt sent med tanke på at jeg skulle møte pappaen til Joachim, så da ble det mat ifra mc donalds på oss. Marius ble jo så glad for at vi skulle spise mat der ifra, men ble litt skuffet over at jeg ikke ville sitte der å spise, haha. På lørdag så ble det faktisk bare meg og Niklas. Marius fant ut at han ville sove borte, så da skulle han jo naturligvis få lov til det. Så lørdagen ble egentlig litt for stille, haha. Niklas er liksom så rolig, jeg merker nesten ikke at han er i hus i det hele tatt, men jeg fikk heldigvis litt besøk på dagen, også reiste jeg bort en tur litt senere på kvelden før det ble legge tid på Niklas. 

Selv om jeg ikke hadde store barn med faste leggetider, så reiste jeg hjem ganske tidig får å legge Niklas i fast leggetid. Det hadde helt sikkert ikke gjort noen ting om jeg hadde vært borte lenger, men jeg er sånn som liker rutiner selv om han bare er 3 måneder gammel. Og så har jeg blitt veldig hjemmekjerr i det siste. Trives mye bedre hjemme om kveldene enn borte, spesielt når jeg vet jeg har barn i hus. Hadde jeg hatt helt barnefri så hadde jeg nok ikke ville ha sittet hjemme resten av kvelden. Jeg er litt rar akkurat der. Med barn så er hjemmet alltid best, uten barn så klarer jeg ikke å sitte hjemme, haha!

Gratulerer med farsdagen alle fedre

 • 12.11.2017 - 13:47

Da var det farsdag igjen. Det er ingen dag jeg gjør så veldig mye ut av til min pappa eller mine barns pappa. Hadde jeg fremdeles bodd sammen med pappaen til barna så hadde jeg nok gitt han litt ekstra. Da skulle han ha fått akkurat den frokosten han ville ha hatt, og han skulle ha fått en pakke av guttene. Men når jeg ikke bor med han så gjør jeg ikke så mye ut av det naturligvis.

 

Desverre så er det ikke alle pappaer som fortjener oppmerksomhet på denne dagen. Det finnes så alt for mange fedre som ikke tar ansvar for sine barn. De fedrene er ikke ekte fedre selv om det er av eget kjøtt og blod. Men heldigvis så finnes det mange gutter her i verden som stiller opp for de barna som ikke har noe pappa, og de fortjener oppmerksomhet selv om de ikke er de biologiske fedrene!

Så til alle fedre som faktisk tar ansvar - gratulerer med farsdagen!

Ble mamma som 13, 16 og 22 åring!

 • 10.11.2017 - 11:00

Jeg ble mamma som 13, 16 og 22 åring. Har merket forskjell på det å bli mamma i de forskjellige årene.

 

Mamma som 13 åring

Det å bli mamma som 13 åring har vært alt annet en enkelt. Jeg slet så utrolig mye når jeg ble mamma så ung. Det er ikke bra i det hele tatt å bli mamma i en så ung alder, og det har jeg virkelig fått kjent på. For det første så var jeg jo bare barnet selv dessverre, så det å ta vare på noen flere enn bare meg selv på den tiden var rett og slett vanskelig. Så det endte med at jeg fikk veldig mye hjelp av mamma. Det var en lang periode Joachim kalte både meg og moren min for mamma, men da fant barnevernet ut at mamma fikk ta seg av det ansvaret med å være den han skulle kalle for mamma. Så det ble til at hun ble kalt for mamma, mens jeg ble kalt for Tina. Også forklarte vi han hele situasjonen etter vært, og helt siden 2014 så har han kun kalt meg for mamma, også kaller han moren min for Trine. Men han har hele livet blitt forklart at det er jeg som er den ekte mammaen, så det er det som har gjort alt så enkelt for oss i etter tid. 

 

 

Mamma som 16 åring

Når jeg ble mamma igjen som 16 åring, så tok jeg alt ansvar selv. Det var uvant og litt tungt. Jeg hadde mine dager der også da jeg bare begynte å gråte fordi jeg følte jeg ikke var bra nok som mamma. Men jeg fant jo fort ut at jeg var veldig flink allikevel. Jeg måtte bare ha trua på meg selv. Det var hos meg han ble rolig, og det var meg han ble knyttet til. Jeg vokste utrolig mye på den tiden jeg fikk Marius. Og det var ikke ofte jeg hadde hjelp når det gjaldt han. Fremdeles så er det jeg som har han mest, og det er ikke mye barnepass jeg har på han den dag i dag heller. Jeg har rett og slett blitt veldig avhengig av han, og liker aller best å ha han hjemme hos meg selv. 

 

Mamma som 22 åring

Nå som jeg ble mamma som 22 år, så har jeg i hvert fall merket stor forskjell fra tidligere. Jeg har ikke engang grått av fortvilelse fordi han har vært urolig. Så ja jeg merker at jeg har vokst, og jeg er ikke like ung lenger. Det er overraskende stor forskjell på nå og for noen år siden. Det er vel en grunn for at man i teorien skal vente til man har blitt "voksen" før man får barn. 

 

Så min anbefaling er rett og slett å vente med å få barn til man føler seg voksen nok til å få barn. 

Nå vet jeg lengden hans

 • 09.11.2017 - 17:32

Når Niklas ble født så turte dem ikke å måle lengden hans på grunn av at han lå i seteleie. Så jeg har aldri fått vite ordentlig hvor lang han egentlig var når han ble født, og jeg har heller aldri fått vite det i etter tid, så lenge han måtte bruke pute en lang periode. Men i dag så var vi på helsestasjon på 3 måneders kontroll, og da fikk han både vaksine, noe som forresten ikke gikk så veldig bra, heller det gikk jo bra men han begynte å hyl grine, men det var jeg forberedt på fordi han er veldig følsom av seg. Også veide hun han som vanlig, og han veier nå 5440 gr og han er 61 cm lang. Så han var ganske lang i forhold til vekta, så hun kalte han for lang og slank.

Vekta hans har blitt veldig stabil. Han går bare lenger og lenger opp til normalen, men han ligger fremdeles godt unner den grønne streken dem har. Men på lengde så var han der han skal være i den alderen han er i. Så nå skal han ikke på helsestasjon før han er 5 måneder gammel. Så jeg må si jeg er veldig fornøyd egentlig, med tanke på hvordan ting har vært, så har han virkelig kommet seg som bare det. 

Trenger å finne igjen meg selv

 • 08.11.2017 - 15:00

 

Selv om det å bli singel igjen har vært utrolig tungt for meg på veldig mange måter, så merker jeg at jeg trenger å kjenne på den sorgen. Og jeg kjenner allerede at det begynner å bli bedre. Jeg tror jeg har godt av å kjenne på de vonde følelsene for å vite hva som er rett og galt. Jeg har til og med blitt borte fra meg selv litt etter litt fordi jeg kun har tenkt på de rundt meg, og ikke meg selv. Når jeg var i et forhold, så gjorde jeg alt for den gutten. Jeg tenkte ikke på meg selv i det hele tatt, bare på han og barna. Det er ikke sunt, og det har jeg funnet ut av nå. 

Jeg kjenner at jeg har mistet meg selv veldig mye på de årene her, så det å bli singel tror jeg egentlig bare er sunt for meg. Jeg kan finne tilbake igjen til meg selv, og kan tenke mye mer på meg selv og mine behov. Jeg har stoppet meg selv for å gjøre ting jeg vil gjøre fordi jeg har vært redd for at den jeg har vært sammen med ikke skal like det jeg vil. Og det har stoppet meg for å gjøre veldig mye. Jeg har ikke klart å følget drømmene mine, og det skal det bli en stopp på nå.

Jeg har begynt å tenke på en helt annen måte etter alt som har skjedd. Jeg lever faktisk kun engang, og det livet skal faen meg bli bra.. Jeg skal ikke lenger gå å tenke på alt jeg vil gjøre, men ikke gjør. Jeg må bare sette meg ned å skrive ned mål for mål, og faktisk gjøre de målene jeg setter for mitt liv. Jeg må komme meg videre. Nå har jeg stått på vent i lang tid, og nå er jeg faktisk lei av å ikke leve. Jeg har ikke hatt det livet jeg har hatt lyst på. Det er ikke min eks sin grunn, men min egen hvis det ble noe misforståelser. Jeg har bare meg selv å takke for å ikke har fulgt drømmene mine. 

Jeg vil ikke lenger gå å tenke på alt jeg kunne ha gjort, men som jeg ikke gjør. Jeg vil gjøre som jeg vil, og ikke tenke på alt jeg ikke har fått gjort. En dag så dør man plutselig, og jeg vil ikke dø før jeg har gjort det jeg vil få ut av livet mitt. Det å dø uten å ha nådd noen mål for livet, må være utrolig kjedelig. Ikke det at jeg har planer om å dø, men man vet aldri hva som skjer. Men nå skal ikke jeg snakke om døden! 

Men jeg skal ikke lenger være på vent, nå skal jeg ta tak i livet å gjøre akkurat som jeg vil uten noe stopp. Nå skal livet mitt starte, og jeg skal finne igjen meg selv. 

Livet blir lysere for hver dag

 • 04.11.2017 - 19:17

Det er helg igjen, og det er noe jeg faktisk setter stor pris på. Vi har ingen tider å forholde oss til, og jeg må ikke plutselig ut å kjøre for å hente Marius i barnehagen. Vi kan bare ta livet med ro å gjøre hva vi vil. Så helgene er gode å ha inni mellom. I dag så ble det til at jeg kjørte Joachim bort hos oldeforeldrene hans, han ville være med oldefaren sin en tur, også ble han med hos en kompis av seg litt senere på dagen. 

Jeg og de to minste guttene har vært litt på farten i dag. Vi har egentlig bare kost oss som bare det. Jeg begynner å få det litt bedre om dagen, og mye av det har nok litt med at jeg fremdeles har god kontakt med eksen min, og det har ikke vært noe uvennskap nå i det siste. Det hjelper nok på veldig mye, og det er også bra for ungene sin del at vi er på talefot og kan være i samme hus uten noe tull, så vi har det bedre med hverandre nå, en det det var før, og det er bra for oss alle. Det at vi klarer å være venner nå etter alt som har vært, det er egentlig helt utrolig - men jeg er så utrolig glad for det! ;-)

 

Endelig en veldig god nyhet

 • 01.11.2017 - 17:20

Nå har vi kommet til november måneden allerede. Dette er faktisk en dag jeg har gått å ventet på i lang tid nå. Den 13 september så fikk nemlig Niklas på seg pute, fordi hoftene hans var litt umodne etter at han hadde ligget i seteleie i magen min i noen uker før fødselen. Så i dag så hadde jeg time igjen, og da fant dem ikke noe galt med hoftene hans, så i dag kunne jeg legge igjen puta på sykehuset.

Jeg må si at det var utrolig godt å få den nyheten. Jeg var så redd for at han måtte bruke den lenger. Jeg er selvfølgelig veldig glad for at dem tok på han pute så har slipper å få skader av det i senere tid, men det er veldig tungvindt og mye mer jobb når den puta må være på. Men nå er den endelig vekk, og vi begge to er veldig fornøyde. Niklas får endelig sparket litt mer med beina sine, og får rett og slett vært litt mer aktiv en det han har fått vært før. Og neste uke så skal vi på helsestasjon igjen på 3 måneders kontroll, og da får jeg endelig vite hvor lang han egentlig er. Han har aldri blitt målt enda. Kun jeg som har målt han så vidt det er når han først har strukket litt på beina sine, men det er jo bare sånn ca måling. Men nå får jeg snart vite litt mer om hvor lang han egentlig er.

Månedens oppsummering av oktober

 • 31.10.2017 - 21:56

Herregud som de månedene bare fyker av gårde. Allerede neste måned så er det jul, det sykt å tenke på det. Heldigvis så har jeg faktisk allerede begynt med julehandelen. Jeg har alltid vært så sen med å kjøpe inn julegaver, så jeg har nesten alltid brukt opp alle pengene mine i desember måneden på å kjøpe julegaver. Men i år så har jeg begynt tidligere, så da skal vi virkelig kose oss i desember måneden istedenfor. Jeg har faktisk for engang skyld begynt å glede meg litt til å pynte opp huset med julepynt! ;-)

Uansett, her er månedens oppsummering av Oktober!

Opptur

Jeg har endelig fått ordnet mye til dåpen som skal skje i november. Det er så godt å få litt på plass når det ikke er så veldig lenge til. Det er fremdeles små ting som mangler enda, men ikke så alt for mye. Jeg gleder meg litt til å kunne ordne og styre til dåpsdagen. Det er en veldig koselig ting å gjøre for småbarna synes jeg. Det er jo en tradisjon som har vært i mange år, så jeg gleder meg faktisk!

Nedtur

Det som har vært mest nedtur er jo det at jeg har hatt det veldig vondt i det siste på grunn av alt som har skjedd. Jeg har virkelig slitt mye etter bruddet mitt denne gangen. Jeg har jo selvfølgelig sett at det kom til å skje etter alt som har vært i lang lang tid. Men det er uansett vanskelig selv om det kanskje var til det beste akkurat nå. 

Været

Nå i oktober så har det rett og slett vært veldig kaldt ute. Jeg må starte bilen min en liten stund før jeg kan kjøre, fordi det har vært is på bilen min om morgen. Det er det som er noe dritt på denne tiden av året. Savner faktisk sommeren allerede. Den første snøen har faktisk kommet nå i oktober også. Heldigvis så la ikke snøen seg akkurat her jeg bor, men det var faktisk litt snø der Marius går i barnehagen, og det var litt snø oppe hos besteforeldrene mine. Det ble heldigvis borte etter noen få dager!

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Høydepunkt

Jeg har vært i bryllupet til min onkel i oktober. Det var selvfølgelig kjempe koselig å få være med på. Jeg var nemlig veldig redd for at jeg ikke kunne bli med etter som at jeg hadde Niklas, men pappa kunne ha han så det ble jeg veldig glad for. Det er ikke akkurat så ofte man blir bedt i bryllup, så det ville jeg bli med på. Jeg fikk til og med smake litt på alkohol for første gang siden desember i fjor. Jeg drakk ikke så mye da i og med at jeg ikke hadde drukket på lenge, samtidig som at jeg var litt redd for at jeg skulle få en telefon om at jeg måtte komme tilbake igjen på grunn av Niklas. 

Og får barna sin del, så er vel det største høydepunktet at dem fikk gå halloween. Det er noe dem gleder seg til hvert år. Vi pleier alltid å reise bort hos mamma så Marius kan gå med søskene mine, mens Joachim er for det meste sammen med en kompis. I år så ble han også invitert i halloween middag!

Tanker

Som sist tanke i september, så tenker jeg fremdeles på det samme. Jeg har virkelig hatt det tungt en god stund nå. Det blir selvfølgelig bedre, men jeg tenker fremdeles mye på hva som kunne ha vært, og hva som kunne ha blitt gjort annerledes. Det er ikke bare bare å gå igjennom noe sånt altså. Kjærligheten er noe av det beste som finnes, men det er også noe av det verste som finnes, haha!

Mest leste innlegg

22 år og alenemor til tre, hvordan går det an?
Har du det bra «Jada»
Blir skuffet gang på gang

Han får nesten ikke puste

Instagram/facebook/snapshat

Følg med på Instagram HER! Og på facebook HER! Og på snapchat så heter jeg: tinaandreassen!

Barna har gått knask eller knep

 • 31.10.2017 - 20:06

 

Da har barna fått gått halloween. Barna har virkelig kost seg. Det var ikke så alt for mye godteri barna fikk, men sånn er det når det er mange andre barn som også skal få godteri. Og det er jo veldig mange som ikke liker denne dagen, så det er ikke godteri å få på alle dører. Men det må vi jo bare respektere. Det er veldig mange som ikke liker denne dagen her. Men det er jo bare små uskyldige barn som ville være litt skumle å skremme til seg litt smågodt ;-) Marius ble uansett fornøyd med det han fikk, og Joachim har ikke kommet hjem enda engang, så det blir spennende å se hvor mye han har fått!

Vil bare ønske dere alle en skremmende fin halloween kveld videre!

Halloween

 • 31.10.2017 - 12:18


Jeg tror jeg er den eneste som ikke har styret og ordnet hjemmet mitt i skikkelig halloween stil. Jeg har aldri gjort så veldig mye ut av den dagen selv om jeg har barn. Barna mine går selvfølgelig halloween sånn som de andre barna gjør. Men jeg har stort sett aldri vært hjemme på den dagen, så da har jeg heller aldri orket å pynte ned hele hjemmet mitt. Jeg pleier som regel å ta med meg barna og reise bort hos moren min sånn at de kan gå sammen med søstrene mine. Joachim har bestemt seg for å gå halloween sammen med en kompis i år, det gjorde han vel i fjor også. Men Marius skal gå med søstrene mine. 

De begge to har gledet seg i lang tid for å gå halloween, og det forstår jeg selvfølgelig veldig godt. Jeg syntes også at det var veldig gøy å kle meg ut og gå halloween og få masse godteri når jeg var liten. Jeg hører det er så mange foreldre som synes det er så dumt at halloween må være på en uke dag, fordi barna helst ikke skal spise godteri noe mer enn i helgene. Men det er jo ikke så ofte det er noe sånt som skjer, så jeg synes det er helt greit at barna mine skal få godteri på halloweeen selv om det er på en tirsdag. Jeg er faktisk veldig streng på godteri og brus ellers, men på sånne dager her så er det helt greit. 

Det som er så synd med denne dagen her, er vel det at det er så utrolig mange som er redde for halloween dagen, og det er vel spesielt de eldre. Så jeg håper at alle barn og foreldre kan respektere de som faktisk har slukket ute lysene sine. Jeg synes det er så bra at den regelen er for de som ikke liker denne dagen! 

Jeg lager rolige babyer

 • 29.10.2017 - 20:30

Vi har hatt en veldig fin og rolig søndag i dag. Det ble utrolig nok ikke så mye tull med tanke på at klokka ble stilt en time tilbake i natt heller. Niklas våknet faktisk klokken 8 i dag tidlig, og hadde vi ikke stilt klokken i natt, så kunne jo klokken ha vært 9 istedenfor. Så jeg skal ikke klage akkurat. Jeg har tydeligvis vært flink til å lage snille barn. Niklas har vært veldig flink med å sove hele natten i en god stund nå. Jeg kan ikke huske sist han var våken om natten, også sover han til klokken blir alt ifra 7 til 8. Og sånn var Marius når han var baby også. Han var faktisk kun våken engang i løpet av natten, og det var den første natten etter at vi hadde kommet hjem ifra sykehuset, ellers så har han alltid sovet hele natten igjennom. Joachim var veldig opp og ned, men han hadde litt kolikk! 

Jeg må også bare si at jeg er så utrolig stolt over utviklinga til Niklas nå om dagen. Han var jo den bitte lille babyen som ikke var 50 cm lang engang og ikke veide mer en 3010 gram når han ble født. Noen klær i strl 50 var litt for stort til han når jeg kom hjem ifra sykehuset. Mens nå så er alt klær i strl 56 ryddet bort fordi nesten alt har blitt for lite, så nå bruker han klær i strl 62 og det er akkurat passe. Han har virkelig kommet seg. Han ligger ganske greit der barn på hans "alder" skal ligge. Han er 3 måneder på fredag, og bruker nå klær i strl 3 måneder + litt til, og på flaska så drikker han opp 200 ml, og han drikker for hver 2-4 time!

Valgte hjemmetid istedenfor

 • 28.10.2017 - 19:45

I dag tok jeg med meg de to minste guttene mine og reiste bort til besteforeldrene dems en liten tur. Vi var der en liten stund før vi reiste, og Marius stor koste seg som vanlig borte hos dem. Jeg hadde egentlig blitt invitert bort i dag, men droppet det istedenfor, og det er jeg egentlig litt glad for nå kjenner jeg! 

Så jeg har heller holdt meg hjemme og har stor kost meg sammen med de to minste guttene mine. Fikk til og med lagd meg en biff middag, mens Marius spiste pølse. Han er nemlig ikke så veldig glad i kjøtt egentlig, men det tror jeg faktisk ikke de fleste barn er. Men vi har i hvert fall kost oss. Jeg fikk til og med besøk i stad, så det var koselig. Nå skal jeg bare sitte hjemme og nyte resten av kvelden. Niklas er fremdeles tett i nesa, men han er i godt humør og han begynner å bli litt bedre en det han var, men han er fremdeles ikke helt i form.

 

Ja, jeg vet det. Min egen sønn på 5 år har snart nådd meg igjen i høyden, haha! Sånn er det å være lav, og ha barn med høye gutter, da blir barna litt høye som regel ;-) Joachim har snart nådd meg igjen faktisk, det er ikke mye om å gjøre i hvert fall, haha.

Han får nesten ikke puste

 • 27.10.2017 - 20:40

Nok engang så har ikke jeg skrevet noe på bloggen. Jeg skal være så ærlig og si det som det er, jeg sliter veldig mye om dagen følelsesmessig. Jeg håper det snart går over, og at ting vil bli bra igjen. Jeg må bare la alt ta sin tid egentlig, også får jeg bare ta en dag om gangen. Noen dager så har jeg det greit, mens andre dager så er jeg helt på bunnen, menmen slik er livet!

Niklas har også vært dårlig i noen dager nå, og han er ennå ikke frisk igjen. Han er veldig tett i nesa si og klarer nesten ikke å puste igjennom nesa. Jeg prøver å pusse nesen hans med sånn greie man skal bruke på baby, også gir jeg han saltvann som heter otribaby, som jeg har blitt anbefalt av apoteket.

I går så var det jo høstsuppe i barnehagen til Marius, det var noe dem skulle ha ute, men i den formen Niklas har vært i nå, så ville jeg rett og slett ikke ta han med dit, så derfor fikk ikke jeg vært med. Men det var mange foreldre som ikke hadde mulighet til å komme, så Marius var ikke den eneste der uten en voksen. Og Marius hadde stor kost seg, og det var noen i fra familien min som var der selv også på grunn av barn i samme barnehage, så det gikk greit allikevel selv om jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke var der.

Nå håper jeg bare på at Niklas snart blir bedre. Nå som han har vært så tett, så har ikke natten vært like fin som den pleier. Han sover igjennom hele natten og det har han gjort i en veldig god stund, men nå som han har vært dårlig så har det vart litt små sutring om natten, men han trøstes lett så han sovner jo igjen. Han er heller ikke ordentlig våken når han griner på natten, men det er bare det at han sliter litt med å puste med nesa si stakkar. Så jeg prøver alt jeg kan får at han skal sove godt selv om han er syk.

 

Dette kom brått på meg

 • 24.10.2017 - 20:38

 

I morgen så er det faktisk bare en uke til Niklas skal på ny kontroll av hoftene sine. Jeg håper så utrolig mye at han har blitt bedre så han kan få den av. Det er mye mer styr med denne puta enn hva det ville ha vært uten den. Jeg er rett og slett skikkelig lei, men selvfølgelig så er det jo hvert det hvis han faktisk blir bedre av den.

I dag så kom faktisk den første snøen. Det kom veldig brått synes jeg, og jeg er langt ifra klar til vinteren enda. For min del så trenger ikke snøen å komme før i desember. Heldigvis så har ikke snøen lagt seg her jeg bor, men det er ikke akkurat så veldig langt opp man trenger før det er snø på veiene. Nesten alle biler jeg har sett som har kjørt forbi meg har hatt snø på taket. Jeg hater vinteren så utrolig mye, og vil bare ha sommeren tilbake allerede. Jeg har nesten en liten følelse på at det kommer til å bli en lang og kald vinter i år, og jeg gleder meg ikke akkurat, haha!

Mine beste minner så langt i år

 • 22.10.2017 - 18:58

Mine beste minner i vinter -

Mine beste minner i vinter må være at jeg faktisk fikk kjenne mitt første spark av Niklas når jeg bare var 16 uker på vei. Det var en så ubeskrivelig følelse å få kjenne det første sparket av han. Jeg husker det så utrolig godt enda, og jeg kan fremdeles kjenne den følelsen jeg fikk i kroppen, og den lykkefølelsen jeg fikk når jeg kjente det. Det kan ikke beskrives engang!


Vi var også utrolig mye ute å aket i akebakkene i nærheten her, noe barna satte så utrolig stor pris på. Barna stor koste seg fra da vi kom til akebakken til vi reiste igjen. Det har vært så utrolig koselig, og det er noe jeg håper vi kan gjøre mye mer av til vinteren igjen!

 

 

 

 

 

Mine beste minner i vår -

Mitt beste minne i vår, det må være at jeg fikk endelig vite kjønnet på babyen som lå i magen. Jeg hadde først en følelse på at det var ei jente, fordi alle symptomene jeg hadde tydet veldig mye på at det var ei jente. Men når det nærmet seg ultralyd så hadde jeg ingen følelse på at det kunne være hverken ei jente eller en gutt, så jeg var så utrolig usikker. Men jeg fikk vite at jeg ventet en liten gutt, og ble rett og slett veldig glad for det!

 

Mine beste minner i sommer -

Tidlig i sommer så var det sirkus i barnehagen til Marius. Det er noe han hadde gledet seg veldig lenge til. Han var nemlig klovn denne gangen her, og det er noe de fleste barna ser frem til å være har jeg fått inntrykket av. Det var i hvert fall veldig morsomt å se at Marius var klovn!

 


Selv om vi ikke har hatt så veldig mange fine sommer dager nå i sommer, så var det fremdeles noen varme dager vi hadde. og da brukte vi mye av tiden våres på stranda. Det er noe barna mine virkelig har stor kost seg med, og det er ingen ting som gjør meg gladere enn å se at barna mine koser seg å har det morsomt. 

 

 


Jeg ble også trebarnsmor i slutten av sommeren, og det er virkelig et minne for livet. Det å bli mamma er en ubeskrivelig ting uansett hvor mange ganger man har fått opplevd å bli mamma. Jeg er så stolt over min lille gutt, etter alt som har skjedd. Det ble jo ikke en fin start på livet hans stakkar, men herregud som vi har klart oss for det!

 

 

 

Mine beste minner i høst -

Niklas kom med sitt første smil når han var rundt 5 uker gammel. Det var så utrolig morsomt å se han smile for første gang. Joachim og Marius har også hatt en veldig stor glede av at Niklas har smilt så mye fra da han var 5 uker og nå fremover.

 

Jeg har også fått vært i bryllup i løpet av høsten. Det var et kjempe fint bryllup. Det var bare så utrolig synd at jeg ikke fikk vært med i kirka, men de som skulle ha Niklas kunne ikke ta han før litt senere på dagen, så da fikk jeg bare vært med på det andre. Men det var uansett utrolig koselig, og et minne for livet!

 

Jeg har ikke hatt et så veldig fint år i 2017, så derfor er det viktig for meg å prøve og huske på alt det positive som har skjedd i år. Jeg må prøve og fokusere mer på de positive tingene som skjer i livet, enn å ha så mye fokus på det negative. Jeg har nemlig vært veldig flink til å glemme de positive tingene i livet mitt. Og det tror jeg er veldig fort gjort å gjøre hvis man opplever mye som man tar som negativt. Så jeg må jobbe litt med meg selv, og prøve å finne ut av hva som er bra i livet!

Blir skuffet gang på gang

 • 22.10.2017 - 12:51

 

Jeg er totalt ødelagt om dagen. Jeg har det så utrolig vondt og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg vil bare legge meg ned og synes synd på meg selv, men jeg kommer meg ingen vei med det.

Jeg føler meg så mislykket. Er jeg så lite hvert? Betyr jeg ingen ting etter alt jeg har gjort i livet? Jeg har alltid vært den personen som har gjort alt for alle, og den som vil at alle rundt meg skal ha det bra. Det er alt jeg ønsker av alle som er rundt meg, og det jeg får tilbake er som regel ingen ting. 

Jeg har virkelig lært, jeg skal ikke være så dum snill lenger, det ender bare opp med at jeg blir såret gang på gang uansett. 

Gjør jeg en ting som kanskje er galt av meg så mister jeg alt, selv om jeg har gjort ting som er mer positivt enn negativt så kommer alt til meg, og det er jeg som straffes. 

Jeg søker hele tiden etter godskjennelse av utseendet mitt fordi jeg tror ikke jeg ser bra nok ut. Og jeg får alltid den bekreftelsen jeg søker etter gang på gang, men det hjelper ingen ting. 

Jeg vet ikke hva jeg vil frem til med dette innlegget. Men jeg er så usikker på mine egne følelser, og alt jeg kjenner er et tapet av noe bra!

Gleder meg til forandringene

 • 20.10.2017 - 19:55

I dag så har jeg nesten bare vært borte. Jeg reiste å besøkte hun ene tanta mi i dag tidlig. Nå er det en liten stund siden jeg var hos henne sist. Så det var veldig koselig å dra hos henne igjen. Hun er så behagelig å prate med, så derfor er det alltid så godt å kunne besøke hun inni mellom. Jeg skal også få en liten ting av henne. Jeg gleder meg til jeg får det i hus, da kommer det selvfølgelig bilde. Da blir det en liten forandring i huset mitt igjen, og det liker jeg. Jeg har så mange planer når det gjelder huset mitt om dagen. Stua er jeg fremdeles veldig fornøyd med, så der blir det ingen forandring. Nå mangler jeg bare gangen min, lillestua mi og soverommet mitt. Jeg kjenner jeg klør i fingrene for å begynne, så jeg håper jeg får det jeg skal få snart så jeg kan begynne. Når det gjelder rommet mitt så må jeg nok en liten tur på ikea, så det skal jeg få prøvd å gjort snart. 

Og ellers av dagen så har vi vært i bursdagsselskap til noen i familien. Det er alltid koselig å samles, men det ble nok litt for mye bråk til Niklas. Han fikk nemlig ikke til å sove når vi var på bursdag, så det endte opp med at han ble litt små sur, og veldig trøtt. Men når jeg fikk tatt på han ute klær og satte han i barnesete så fikk han heldigvis roen til å sove. Han har forresten begynt å bli veldig våken om dagen, og følger veldig med på alt som skjer rundt han. Han er også veldig blid hvis han får nok oppmerksomhet.

Har du det bra «Jada»

 • 19.10.2017 - 19:02

 

...Men sannheten er kanskje en annen! Jeg har det ikke direkte vondt eller på mange måter. Jeg har det ganske bra som en mamma, og trives veldig sammen med barna mine. Jeg har det veldig bra sånn sett, og jeg har det ikke vondt på denne måten. Jeg har heller ingen problemer med å være alene med barna, jeg klarer meg veldig bra for å være ærlig. Jeg hadde faktisk trodd det skulle bli enda tøffere enn det det er. Det er selvfølgelig litt tøft å være alene med tre barn, men langt ifra så vanskelig som jeg først trodde det kunne bli. 

Men uansett tilbake igjen til det jeg skulle frem til. Jeg har det på mange måter ikke så bra heller. Jeg er ikke lenger sammen med den gutten jeg virkelig brydde meg om. Jeg har blitt singel, og jeg hater singellivet og har alltid gjort det. Jeg har vært i et forhold i godt over 6 år, så det å ikke være sammen med han lenger er veldig tungt på mange måter. Jeg er så utenfor at det hender seg at jeg sitter å gråter inni mellom på kveldene. Det hjelper på at jeg ikke er uvenn med han, og jeg håper jeg ikke blir det. Det er så mange grunner til at det ble slutt. Det er ikke bra at vi krangler hver eneste dag, det er noe jeg er veldig lei. Det har vært veldig mye som har skjedd i det siste, og det er det som har gjort at det har blitt slutt. Jeg har lenge slitet mye med at ting har vært slik det har vært. Alt jeg ønsket var at vi skulle klare alt sammen, og at vi kom til å ha det fint. Men jeg tror det er sunt for oss og se ting på en liten annen måte. Vi får begge to tid til å tenke litt etter alt som har skjedd. 

Det å gå igjennom et brudd er vanskelig uansett grunnen. Det er ikke sikkert at jeg hadde tatt det like tungt hvis jeg ikke hadde hatt barn med han, men når jeg har barn med en fyr så gjør det vondt når vi ikke klarer å få det til å fungere. Men det er sånn det pleier å bli. Mange som kan ha vært sammen i mange år, og har hatt det veldig bra i alle år, men så kommer det barn i bildet og forholdet tar slutt. Det å ha barn tar veldig mye energi og man blir kanskje litt fortere irritert når man har så mye å tenke på når det gjelder barna. For vår del nå så er det ikke bra for barna å se at vi foreldrene krangler, så da er det best at vi bor fra hverandre. Det at vi kan klare å være venner er det beste for barna, og jeg tror vi kommer til å klare det fint. Og så får vi bare ta ting der ifra, og se hva fremtiden bringer etter vært. Marius har også tatt dette her litt tungt, men det er jo ikke så rart med tanke på at han har vært vandt til å ha oss begge to hver dag, og nå så er det ikke sånn lenger.

Jeg vil reise

 • 17.10.2017 - 22:37

 

 

 

 

Jeg har så lyst til å reise bort om dagen. Jeg vil dra til et varmere strøk, og bare komme meg vekk ifra alt som er her hjemme. Jeg har pratet på det en stund nå, og har planer om å reise etter vært. Jeg har faktisk lyst til å reise til Spania i leiligheten til bestemor eller pappa, og rett og slett ta med meg barna mine, og ikke ha noen bekymringer eller noen ting.

De har ikke fått vært med meg til noen sted noen gang. Jeg har så dårlig samvittighet for det, men jeg har ikke fått alt til å strekke helt til. Det er jo litt dyrere og skulle ha med seg barn på tur enn om jeg skulle ha reist alene. Jeg har kanskje en plan om å prøve å ta med meg barna til Spania neste år, men da er jeg litt avhengig av at det er noen flere voksne som kan være med meg. Jeg tør nemlig ikke å reise helt alene med tre barn. 

Marius har jo så lyst til å dra på ferie han også, og han har så lyst til å prøve å fly. Så han ville bruke spare pengene sine til å dra på ferie sa han. Jeg tror ikke jeg vil bruke opp alle spare pengene hans på tur, men jeg vil begynne å spare litt smått jeg. Det hadde jo vært så utrolig koselig for oss alle å bare kommet oss unna Norge litt. Og bare ligge på stranden og bade masse og bare kose oss. Også vil jeg jo prøve å se om det er noen fine opplevelser for barna der. Jeg har kun vært på den Spania plassen en gang, så jeg vet ikke helt hva som kan oppleves der for små barn, men jeg finner vel ut av det. 

Sist jeg var i syden, det var jo i 2013, det var da disse bildene over ble tatt. Siden da så har jeg nesten bare holdt meg her i nærheten. Eller jeg var på kiel tur i august i fjor da, men det kan ikke akkurat sammenlignes for å si det sånn. Føler det blir litt mer ferie med fly og være borte i en uke, enn å ta båten å bare bli borte i et par dager. Jeg har også utrolig lyst til å reise til utlandet en gang uten noen barn også, og bare ha det veldig gøy med venner eller noe. Åhh, jeg vil reise nå! Men jeg får nok vente til neste år - da er Niklas litt større og ting blir litt lettere.

Det har vært litt mye for oss i det siste!

 • 14.10.2017 - 14:32

Hei! Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har blogget så mye som jeg har ønsket i det siste. Jeg ser det fremdeles er mange som titter innom for å se om det har kommet noen nye innlegg, men så er det fremdeles bare de samme gamle innleggene og ingen nye. Jeg vil blogge mye mer en det jeg gjør, fordi det er så utrolig morsomt å se tilbake igjen til, og spesielt når jeg har barn som vokser fortere en noe annet rart, haha! 

Grunnen til at jeg ikke har fått blogget så mye i det siste er rett og slett fordi jeg har slitt litt om dagen etter alt som har skjedd. Jeg har rett og slett hatt det litt tungt i det siste, så jeg har prøvd å bare ha all fokus på barna. Marius har også vær litt ekstra krevende i det siste på grunn av alt som har skjedd den siste tiden. Ting har rett og slett ikke vært så enkelt om dagen for å være ærlig, men vi alle jobber med saken - så da er det bare å håpe på at ting roer seg litt snart. Det begynner jo å bli en liten fremgang i dette her, så det kommer til å ordne seg. Men det er tung for meg å se hvordan Marius er om dagen, så jeg håper virkelig at ting kommer til å bli bedre for hver dag som går!

Ellers om dagen så koser vi oss masse sammen. Marius har fått mange gode venner som han leker med her ute, noe som er veldig godt for han nå som ting har blitt slik det har blitt. Det er bra at han kan finne på litt sammen med andre og ikke tenke så mye over alt annet. Niklas vokser som bare det om dagen. Nå er det ikke lenge til at baby klærene er for småe, så nå har jeg fått kjøpt inn nye klær til han i str 62, det er noe han snart må bruke faktisk. Niklas forandrer seg så utrolig mye for hver dag som går, og det er stadig noe nytt som skjer med han. Merker at han begynner å bli stor i hvert fall ;-)

I går så var vi hos fysioterapeuten for å sjekke han litt. Han har alltid ligget litt i en "bananform" som de kaller det, men han blir bare bedre og bedre å kommer seg for hver dag. Han har også alltid vært litt sånn som presser hodet sitt bakover, og det er noe han gjør etter at han lå i magen min. Han har virkelig klart å ligget i en veldig merkelig stilling når han lå i magen min. Han snudde seg jo veldig sent når han lå inni der, så det er litt som har skjedd med han etter det. Men vi jobber med saken, og håper at han blir helt bra igjen. Både jeg og fysioterapeuten ser fremgang. Han har kommet seg mye bare etter sist jeg var der, og det var vel for ca 2-3 uker siden. Så det går fremover, og det er jeg veldig glad for! Nå er det faktisk bare rundt ca 3 uker til han skal på ny ultralyd av hoftene sine også, så da håper vi alle på at han er bra i hoftene sine, og kan ta av seg puta!

 

22 år og alenemor til tre, hvordan går det an?

 • 09.10.2017 - 18:25

.. Det kan da umulig være så enkelt å være så ung og ha så mange unger, å samtidig være alene om dem. Det hadde jeg aldri klart, å så lenge jeg ikke hadde klart det, hvordan i all verden klarer hun det da. Jeg er sikker på at hun får mer hjelp en det hun sier selv at hun har!

Det er noe som er veldig enkelt å si om meg med tanke på at jeg er alene med tre barn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg helt sikkert hadde sagt det samme hvis jeg ikke var i den situasjonen selv. Da kunne nok jeg også ha kommet med den at det hadde jeg aldri klart, hvordan skulle jeg ha klart det?!

Men sannheten er at man klarer det man MÅ klare. Det kan være veldig utfordrende og hektisk til tider, men jeg må jo bare klare det og det gjør jeg. Livet er vanskelig, det skal jeg ikke legge skjul på. Men alle kommer en eller annen gang til å møte på ting som kan føles vanskelig opp igjennom årene, uansett om det er med barn eller uten. Livet er ikke enkelt, og livet skal ikke være enkelt hele tiden. Det er de vanskelige situasjonene som gjør oss til sterkere personer. Og alle for det bra til slutt, og alle for til det man må hvis man står opp for det og gjør det som må gjøres. Hvis du bare setter deg ned og sier at dette klarer jeg ikke, så selvfølgelig klarer du det ikke. Gjør man ting man synes er vanskelig og tungt, så klarer man det man vil tilslutt, og man vil bli lykkelig.

Det å bare stikke av fra vanskelige situasjoner gjør deg som regel bare svakere, og du vil oppleve at ting blir vanskeligere. Jeg vet veldig mye om hvordan livet egentlig er, fordi jeg har opplevd så utrolig mye som har vært vanskelig å utfordrende. Men det er det som har gjort til at jeg klarer å stå på mine egne bein, selv om jeg sitter med ansvar for tre gutter alene. Hadde ikke jeg klart å stått i ting som føles helt for forferdelig, så hadde nok ikke jeg klart å tatt meg av noen barn alene i det hele tatt. 

Så ja, det er vanskelig og det kan være veldig hektisk å ha et barn som skal på skolen, og en som skal i barnehagen samtidig som at jeg tar av meg en liten baby. Men jeg klarer meg helt fint, fordi jeg ser det positive i det. Og jeg gjør det beste ut av den situasjonen jeg sitter i. Jeg har klart å kommet meg i en veldig fin rutine når det gjelder alt. Så alt går på skinner, og jeg har ingen problemer med det livet jeg har fått. Alle tre guttene mine er lykkelige, og det gjør meg glad. Jeg tenker hver eneste kveld at denne dagen klarte jeg fint, og ungene mine er fornøyde og da kan jeg legge meg fornøyd i senga. Og faktisk være super stolt over meg selv, for det jeg faktisk klarer.

 

Og det gjelder faktisk dere alle. Se det positive i alt dere støter på, og gjør det beste ut av det som skjer, og dere vil få til det dere vil! Dette innlegget her ble sikkert litt rotete, men jeg hører så mange som bare kommer med at det og det må da være veldig vanskelig, hvordan klarer du ditt og datt. Jo det skal jeg si deg, les innlegget så skjønner du!

Bryllupsdagen til min onkel

 • 08.10.2017 - 20:22

I går så var jeg i bryllupet til min onkel. Det var en kjempe koselig dag med masse hyggelige mennesker. Det var både familien til begge sider og noen venner av dem. Jeg fikk i meg litt alkohol, men ble langt ifra full. Jeg ville ta det veldig med ro etter som at det er så lenge siden sist jeg rørte alkohol, samtidig som at jeg var så redd for at jeg skulle få en telefon om at jeg måtte komme hjem på grunn av Niklas. Men det gikk veldig bra, og jeg hadde en veldig fin kveld sammen med de alle. Jeg er veldig glad for at jeg fikk bli med i bryllupet, og på mange måter så er jeg veldig glad for at jeg ikke ble full sånn at jeg fikk med meg alt som skjedde i bryllupet. Det var ganske mange der som ble veldig fulle for å si det sånn. Jeg kan eller ikke si at det var den rette plassen for meg å bli så alt for full. Jeg var ganske så ung i forhold til mange av de andre der. Men det ble en minnerik kveld, og jeg er så glad i brudeparet!♥ 

Jeg velger å ikke legge ut noen bilder på bloggen, men hvis dere går innpå instagram HER så er det noen bilder av dagen! Og hvis dere legger meg til på snapchat ( tinaandreassen ) så er det noen video og bilder der også!

Sulter meg ihjel

 • 01.10.2017 - 21:12

Da var bursdagen over for denne gang, og nå er det lenge til neste bursdagsselskap her i hus. Det ble en kjempe fin dag, med mange blide mennesker. Jeg synes det er så koselig når vi alle samles. Det skjer nemlig ikke så veldig ofte for å si det sånn. Joachim ble kjempe fornøyd med alt han fikk, og det er selvfølgelig kjempe bra. Det er litt spesielt å tenke på at jeg er 22 år gammel, og har en sønn på 9 år allerede, haha. Jaja sånn kan det gå!

Nå er jeg skikkelig sliten for å være ærlig. Begge de store guttene er i seng, og Niklas sover enda. Jeg har akkurat fått faren min til å komme hit med pizza til meg. Jeg kom nemlig på at jeg ikke har spist noe spesielt med mat i dag. Jeg trodde jeg hadde en pizza i fryseren, men det hadde jeg selvfølgelig ikke. Og så lenge jeg har blitt alene, så er ikke ting så enkelt lenger. Så da måtte jeg kontakte pappa for å høre om han kunne dra på butikken for meg, og så snill pappa som jeg har så gjorde han det for meg. Det er godt å ha en familie som stiller opp for meg når det trengs. Det er ikke ofte jeg spør om hjelp, men akkurat i dag så måtte jeg bare. Jeg ble så sulten at jeg rett og slett ble kvalm og svimmel, og det er ikke bra. 

 

To som skjemte meg bort i går

 • 01.10.2017 - 15:00

 

Da er vi kommet til første oktober allerede. Herregud så fort dette året her har gått egentlig. Joachim har nå vært på pappa helg, og Marius har sovet hos besteforeldrene sine til i  dag. Så i går så hadde jeg kun Niklas, så da fikk jeg middags gjester på besøk. Jeg trengte kun å tenke på Niklas i går egentlig. Gjestene mine lagde middagen og ryddet etterpå, så jeg hadde det veldig fint i går jeg, haha. Er ikke ofte jeg blir skjemtbort på denne måten - har alltid vært jeg som har gjort alt helt siden jeg flyttet for meg selv, så dette var veldig uvant, men også veldig godt. 

Nå driver jeg å ordner til bursdag her hjemme. Joachim og søsteren min skal feire bursdagen sin her i dag. Dem begge to hadde bursdag i september, men ingen av de har rukket å bli feiret enda, så da tenkte jeg å mamma at vi likså godt kunne feire dem to sammen, så lenge det blir de samme folkene uansett. Og da slipper jeg å gjøre alt i dag også, haha. Det er ikke så enkelt å ta seg av en baby og bake samtidig. Så jeg har da i hvert fall fått baket to kaker, også har mamma lagd litt. Så nå er det igjen ca en time til gjestene kommer.

Månedens oppsummering av september

 • 30.09.2017 - 20:55

Nå er september over for denne gang, så da er det på tide med en liten oppsummering av september måneden. Nå er det enda nærmere vinteren, og det liker jeg ikke helt, men samtidig så skal det nok bli litt godt for ungene at snøen kommer. Nå er vi faktisk ferdig med den første høst måneden!

Oppsummeringen av september!

Opptur

Den 10 september så var vi i konfirmasjon til søskenbarnet mitt. Det var så utrolig koselig og være der. Det ble kanskje litt mye støy, også ble vi alle veldig splittet, men det gjorde ikke meg noen ting. Det ble liksom vi i familien som holdt sammen, også var det farsiden som holdt seg sammen med sin familie. Og det var ikke så mye noen pratet med hverandre av de to forskjellige familiene. Men vi hadde en koselig feiring av søskenbarnet mitt for det. 

Det har også vært bursdag nå i september. Joachim fylte jo år den 24, men han ble ikke feiret den dagen. Søsteren min hos pappa hadde også bursdag så da ble det feiring av henne. Så vi har hatt en veldig fin feiring på bursdagen til Joachim selv om det ikke var han som ble feiret - men han fikk uansett en pakke av pappaen min, så han var fornøyd han!

Nedtur

Niklas var på ultralyd av hoftene sine den 13 september. Dessverre så var ikke hoftene hans helt modne noe som var helt normalt etter som at han lå i seteleie. Så han måtte få på seg pute, noe han syntes var veldig ubehagelig de første dagene. Jeg synes også at det er så vanskelig å håndtere han med den puta, men jeg er selvfølgelig kjempe glad for at de fant ut at han trengte pute nå, enn at det skulle ha skjedd i senere tid når han begynner å bevege seg litt mer.

Været

Nå kommer jeg selvfølgelig med været denne måneden, haha. Jeg har i hvert fall merket at høsten har kommet nå, det har vært veldig mye sur vind, og det har regnet ganske mye. Solen har også kommet frem så vidt, men det har ikke vært sånn kjempe varmt uansett. Bladene har også falt ned fra treet og det har skiftet farge, noe som forresten er utrolig fint å se på. 

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Niklas begynte og smile bevist når han var 5 uker og 5 dager gammel. Det var så utrolig koselig og ikke minst morsomt å se at han begynte å smile så utrolig mye når vi gjorde ting med han. Hvis man snakker til han så smiler han, hvis man tuller med han så smiler han, og han er så utrolig skjønn når han gjør det. Joachim og Marius syntes også at det var veldig morsomt å se han smile så utrolig mye. 

Tanker

Jeg har hatt veldig mange vonde tanker i det siste. Det er mye som har surret i hodet mitt, og jeg synes det er så vondt å ikke være i et forhold lenger. Jeg har aldri slitet så mye av et brudd noen gang før. Jeg tenker alltid så mye på alt det positive som har vært i mitt tidligere forhold, selv om det har vært mye negativt nå i det siste. Men han er i hodet mitt 24/7, og det sliter på. Men vi er heldigvis venner, og ingen vet hva som kan skje i fremtiden!

Mest leste innlegg

Ikke dette livet jeg ville ha
Jeg får ikke flere barn!

Stakkars babyen min
Er det noe grønnere på den andre siden?

Instagram/facebook/snapchat

 

Følg meg på Instagram HER! Og på facebook HER! Og på snapchat så heter jeg: tinaandreassen!

 

Kaffebesøk

 • 27.09.2017 - 22:05

Nok engang i dag så reiste jeg bort hos den ene tanta mi og tok en kaffekopp. Jeg måtte bare få levert den eksterne harddisken min dit sånn at onkelen min får levert den i morgen. Nå savner jeg bildene mine så utrolig mye, så jeg håper virkelig at han på jobben til onkelen min klarer å få ut bildene mine, sånn at jeg får tilgang på bildene mine igjen. Det er veldig synd om jeg skal miste nesten alle bildene mine fra 2008 til nå. Hvis jeg får bildene mine igjen så skal jeg nok ikke bare ha de på en ekstern harddisk. Jeg må nok ha dem enda tryggere enn det.

Uansett, det var som alltid veldig hyggelig å besøke tanta mi igjen, selv om det ikke er så lenge siden sist, haha. Jeg var jo hos henne på fredag, og møtte på henne igjen på søndag i bursdagsselskap. Så jeg har i hvert fall hatt ofte kontakt med henne i det siste. Når jeg var liten så var jeg veldig ofte hos dem både sammen med pappa og uten pappa. Så jeg har opplevd masse sammen med dem, så det er litt godt å få kontakt igjen nå som jeg er voksen. 

 

 

Jeg har også klart å bli veldig forskjølet. Det hører vel med det nå som høsten har kommet. Nå er det faktisk veldig lenge siden jeg har vært så forskjølet, men sånn er det. Det er ikke noe rart man blir dårlig, for nå i det siste så har gradene gått fra å være rundt 6 til å bli 17 også ned til 8 osv.. så da blir man dårlig da ;-)

Har fått en 9 åring i hus - og en god nyhet

 • 25.09.2017 - 20:28

På søndag så hadde Joachim bursdag, da ble han 9 år gammel. Herregud som tiden flyr med barn i hus. Han ble ikke feiret på den dagen, men skal feires den søndagen som kommer. Det var så få som hadde mulighet til å komme på dagen hans, så da blir feiringa nå på søndag istedenfor! Det er i hvert fall helt utrolig å tenke på at det er 9 år siden jeg ble mamma for første gang. Det er enda verre å tenke på at det er 9 år siden jeg var 13 år. Begynner å føle meg gammel nå om dagen får å si det sånn, haha!

På søndag så var vi hos faren min en tur og feiret bursdagen til søsteren min. Så det ble jo en liten bursdagsfeiring på bursdagen til Joachim allikevel. Det var koselig å få treffe litt på den familien igjen også. Det er ikke så ofte jeg ser noen av dem dessverre. Jeg må begynne å bli litt flinkere til å besøke pappa i hvert fall. Nå i det siste så har jeg brukt litt for mye tid hjemme. Det er jo litt godt det å, men jeg merker det at jeg blir i litt bedre humør når jeg får kommet meg litt ut blant andre.

Jeg fikk også høre at det var en på jobben til onkelen min som kunne se på den eksterne harddisken min denne uken her, så den skal jeg få levert så fort som mulig. Herregud som jeg savner alle bildene mine. Jeg håper han kan klare å redde bilene, eller så må jeg bare ta den med til elkjøp igjen. De var ikke så hjelpsomme den første gangen jeg kom. Da fikk jeg beskjed om å høre med noen andre istedenfor, men den bedriften skal ha mellom 10 000-12 000 kr for å redde bildene mine, og så god råd har jeg ikke så jeg bare kan gi dem det får å få bildene mine. Men jeg fikk beskjed om at jeg kunne komme tilbake igjen til elkjøp etter at jeg hadde pratet med de andre, også kunne dem prøve å redde bildene mine hvis det ikke var aktuelt for meg å få de andre til å gjøre det. Så hvis han på jobben til onkelen min ikke vet hvordan han skal gjøre det, så tar jeg turen til elkjøp igjen!

 

Ordner med dåpsdato

 • 22.09.2017 - 15:19

Nå begynner ting å ordne seg litt. Nå har jeg endelig fått søkt på litt diverse, og jeg driver å ordner med en dåpsdato til Niklas. Det er virkelig på tide at jeg får ordnet opp i det. Jeg begynte å føle meg litt stresset når jeg ikke hadde fått ordnet med dåp engang, men nå så begynner ting å falle på plass. Dåpen blir i november, så da må jeg begynne å tenke litt på den. Jeg gleder meg litt til å ordne og styre litt til den, det er så koselig med barnedåp! 

Vi har også vært på besøk hos tanta mi i dag, det var veldig koselig. Nå har jeg ikke vært hos henne på en stund, så da var det på tide å ta turen igjen. Det er ikke så ofte jeg har kontakt med familien min på pappas side, og det er jo selvfølgelig litt dumt. Så nå prøver jeg i hvert fall å få litt mer kontakt med alle i familien. Jeg er jo som det fleste sikkert har fått med seg, enn veldig familie jente. Jeg er veldig avhengig av familien min, og jeg synes familie er det viktigste man kan ha. Det finnes alt for mange som ikke har familie omtrent, og det synes jeg er så synd. 

 

Senere i dag så skal vi bort hos moren min å spise middag. Det er lenge siden jeg har gjort nå, så det skal bli veldig koselig. Også skal vi bare prøve så godt vi kan å virkelig slappe av og nyte helgen. Jeg synes denne uken her har gått så utrolig fort, det har vel sikkert litt med det at det er noe som har skjedd i hele uka. I går så sov jeg bort litt av dagen dessverre, men jeg trengte den søvnen så det var verdt det også, selv om dagen ble litt ødelagt av det, haha. 

Etterkontroll og prevensjon

 • 21.09.2017 - 14:48

 

Nå har jeg vært lenge borte fra bloggen igjen. Jeg har nesten ikke vært hjemme i det hele tatt på dagtid. Jeg har prøvd å kommet meg litt ut for å ikke tenke så mye på alt mulig. Så i det siste så har jeg vært mye borte på besøk, også har jeg vært litt på butikker og sett litt. Sitter jeg bare hjemme så blir jeg bare deprimert, og det gidder jeg ikke :-)

I går så var jeg på etterkontroll av meg etter fødselen, og jeg fikk endelig satt inn prevensjon, så nå er jeg i hvert fall trygg i 5 år. Jeg gruet meg så utrolig mye til å få den prevensjonen, men det var ikke så ille som jeg hadde forventet. Nå har jeg klart å bli gravid med p-piller to ganger tidligere, så nå turte jeg ikke å ta sjansen på å begynne på p-piller igjen, så da ble det eller spiral istedenfor. Har ikke hørt om like mange som har blitt gravide på det som med p-piller. Og dessuten p-piller kan man fort glemme å ta en dag også, eller å ta det på rett tidspunkt og da kan det fort gå galt. Nå så trenger jeg ikke å tenke på noen ting! Jeg måtte jo selvfølgelig bare spørre hun som satte den inn, om hvor sikker den egentlig var - svaret jeg fikk var at den var like sikker som en sterilisering, så nå var jeg trygg sa hun. Så da håper jeg at det stemmer, haha. Også håper jeg at jeg faktisk tåler den, det er det ikke alle som gjør, men jeg er veldig sikker på at det går bra med meg. Det er heldigvis ikke mye jeg har reagerer på!

Alenetid med de to minste

 • 16.09.2017 - 17:45

 

Da var helga kommet igjen, den startet vel i går egentlig, haha. Uansett det er helg og Joachim er hos pappaen sin igjen, så det vil si at da har jeg bare de to minste guttene hjemme. Det har ikke skjedd så veldig mye. Vi har kost oss litt inne, også har Marius vært litt ute sammen med noen venner mens jeg har ryddet å ordnet litt mens Niklas har sovet.

Det er litt godt å bare ta ting veldig med ro i helgene. I uke dagene så blir det mye bil kjøring, og jeg må gå rundt å bære på Niklas i barnesete. Det kan være litt slitsomt noen ganger, så derfor er det veldig godt å bare være hjemme å slappe av litt i helgene. Nå mens jeg har en liten en hjemme, så skulle jeg ha blitt så mye flinkere til å handle inn for en uke om gangen. Det er noe jeg har sagt i så lang tid, men det har ikke blitt gjort. Mye av grunnen til det er at jeg synes det er så vanskelig å finne ut av hva slags middag vi skal ha.

Er det noe grønnere på den andre siden?

 • 15.09.2017 - 17:41

 

Nå som jeg har blitt singel igjen, noe som jeg ikke har vært på mange år nå, så må jeg innrømme at jeg er livredd for hva som kan vente meg i senere tid når det gjelder ett nytt forhold. Når ting har vært vanskelig i et forhold jeg har hatt, så har jeg alltid fått høre den setningen "Det er ikke alltid noe grønnere på den andre siden" og det tror jeg ikke heller! 

Jeg er livredd for å komme i et nytt forhold med noen andre. Ikke det at jeg har planer om det nå, men hvis jeg tenker på fremtiden min så er jeg livredd for hva jeg kan møte på. Når det ble slutt mellom meg og pappaen til Joachim for veldig mange år siden, så hadde jeg den samme tanken som nå. Jeg var veldig skeptisk på om jeg ville tørre og få en ny kjæreste etter han. Jeg var redd for at jeg ikke var bra nok, og jeg var redd for å møte på en som ikke kom til å behandle meg på en bra nok måte.

Jeg fikk jo en ny kjæreste, og han er den lengste jeg har hatt et forhold med, og nå er det slutt der også - og selvfølgelig så måtte det bli tull i min mest sårbare tid. Jeg tør nok engang ikke tanken på et nytt forhold igjen. Jeg er nok engang redd for å ikke bli behandlet bra, og jeg er redd jeg kommer til å treffe på en som bare vil ha meg, men som ikke bryr seg så mye om barna mine. Dem som skal inn i et forhold med meg må også ville være i livet til barna mine.

Jeg er redd det ikke er så mange av de "snille" guttene her i verden. Jeg skal ikke dømme alle gutter, men jeg tror det finnes mange av de som ikke er snille nok, så jeg er rett og slett livredd! Tenk om jeg hadde funnet en som virket som verdens snilleste gutt i førsten, men som kommer til å mishandle meg enten fysisk eller psykisk, eller i verste fall barna mine. Huff nei, det er så skummelt. Med en sånn tanke gang jeg har fått nå i det siste så kommer jeg vel til å ende opp som en "nonne" haha, neida jeg gjør nok ikke det, men jeg er redd for å komme i noe nytt. Jeg vet hva jeg hadde, men jeg vet ikke hva jeg kan få.

Ikke det at faren til barna mine har gjort meg noe galt altså. Grunnen til mitt nye brudd er på grunn av alt for mye krangling og uenigheter, og vi har helt forskjellige synspunkter i ting. Jeg så at innlegget kunne misforstås litt, så nei jeg har ikke blitt mishandlet i forholdet jeg hadde, men jeg er uansett så redd for hva mitt eventuelt nytt forhold kan føre til. Jeg er ikke noe glad i forandringer, og det finnes så mange gale mennesker her i verden. Men uansett så har jeg ingen planer om å komme meg inn i noe nytt forhold med det første. Hvis jeg i det hele tatt kommer til å tørre å gå videre i et nytt forhold noen gang, haha!

Konfirmasjons dagen

 • 11.09.2017 - 18:09

Jeg skulle egentlig komme med et innlegg i går, men jeg var så utrolig sliten etter dagen i går så jeg orket rett og slett ikke å blogge. I går så var vi i konfirmasjon til søskenbarnet mitt. Vi ble jo bare med på maten og sånt og ikke i kirka. Så når vi sto opp i går så måtte begge guttene i dusjen også ordnet de seg. Jeg prøvde også å ordne meg, men den ene gangen jeg skulle ordne meg så var Niklas veldig urolig, så jeg sto faktisk å sminket meg med han på armen, det var ikke enkelt, men sånn er det å være småbarnsmor, haha! 

Vi fikk da ordnet oss til slutt, og da tok vi turen bort hos moren min fordi jeg visste ikke veien dit vi skulle, også ville broren min sitte på med meg. Så vi kom vel frem til konfirmasjonen litt over kl 1, og da var det bare å gå og vente på at de andre skulle komme også. Vi var tidlig ute i går, fordi mamma hadde lagd noen kaker, så da måtte vi komme litt før de andre folkene. 

Det var en kjempe hyggelig dag, med masse barnebråk, men sånn blir det når det kom en del barn. Niklas lå faktisk å sov så og si igjennom hele dagen mens vi var der. For min del så var det ganske greit for da fikk jeg spist mat og kaker uten at han skulle slå seg vrang eller noe. Det er veldig hyggelig med en sånn dag, men herregud så sliten man blir etter en sånn dag. Jeg var seriøst helt utslitt når jeg kom hjem igjen. Vi var borte i mange timer også, så det er vel ikke noe rart man blir litt sliten. 

De fineste guttene som finnes!♥

 

 

 

 

 

 

Jeg får ikke flere barn!

 • 08.09.2017 - 13:48

Når jeg fikk Niklas nå, så fikk jeg også en nyhet. Fødselen min ble jo litt dramatisk og jeg måtte ta en veldig rask keisersnitt for å redde Niklas ut av magen min. Han "døde" et lite øyeblikk i magen min. Når de hadde gjort det så måtte jeg prate litt med noen leger, både på grunn av fødselen og litt ellers. Jeg fikk da beskjed om at jeg forblir en guttemamma fordi jeg kan ikke få flere barn. 

Når de nok en gang snittet meg opp så fant de ut at det er alt for tynt der de tar keisersnitt så det kunne ende med at jeg kunne sprekke hvis jeg hadde valgt å få et barn til. Så dem hadde hvis blitt enige i at jeg ikke burde få flere barn igjen. Jeg verken tørr eller vil ha flere barn uansett så det gjør meg ingen ting, men allikevel så var det litt vondt å få en sånn nyhet. Men jeg vil ikke risikere å sprekke der de har snittet opp bare fordi jeg vil ha et barn til. Akkurat den risikoen tar jeg ikke. Jeg har tre fine gutter og det er mer enn nok. Jeg skal jo klare å forsørge dem i mange år fremover også. Jeg har jo også blitt alene med barna mine, og det hadde eller ikke blitt aktuelt å få et barn til med en annen gutt. Jeg vil ikke ha for mange fedre å forholde meg til for å være ærlig. Og hadde jeg vært sammen med den siste barnefaren så ville jeg ikke ha tatt en risiko med å få flere barn med han eller. 

 

Så nå skal jeg bare nyte tiden som småbarnsmor nå. også blir jeg vel tante en gang i fremtiden sikkert, og jeg kommer helt sikkert til å bli bestemor engang i fremtiden. Mest sannsynlig så blir jeg en ung bestemor så da skal jeg heller stille opp 100% for barna mine og eventuelt barnebarn engang i fremtiden. Så hvis jeg noen gang skulle ha funnet meg en ny type (noe som ikke frister meg i det hele tatt den dag i dag) men hvis det hadde skjedd engang i fremtiden så må han ha sin(e) egen barn, eller så måtte han ikke ha ønsket sine egne barn; men  heller stilt opp for de barna jeg har, for barn med meg er det ingen flere som får! :-)

Mange tanker som surrer

 • 04.09.2017 - 20:25

 

Nå om dagen så merkes det virkelig at høsten har kommet. Herregud så kaldt det er ute om dagen, og ikke minst trist. Jeg er ikke så veldig glad i regnvær og mørke skyer, det er så utrolig deprimerende, haha. Jeg har også så mange merkelige tanker som surrer i hodet på meg om dagen, eller sånn har det vært en god stund nå. Det hjelper i hvert fall å ha familien rundt meg hvis det skulle være noe. 

Jeg er litt overrasket over Niklas nå også. I to netter nå så har han sovet helt til kl 6 uten å ha vært våken midt på natten, og det har egentlig vært veldig godt. Jeg merker at jeg er litt små sliten om dagen, men det hjelper veldig på at jeg tar tidlig kvelden. Jeg skulle kanskje ha vært litt flinkere til å prøve og sove ut litt på dagtid, men jeg klarer det ikke alltid. Jeg føler det er så mye jeg må gjøre når han sover, men egentlig så er det da han sover jeg burde prøve å slappe av. I alle fall når de to store barna er på skole og i barnehage, men dagene blir jo så ødelagte også hvis jeg skal sove, haha. Så det er ikke noe synd på meg sånn sett. Nå så er det mulig jeg blir litt ekstra trøtt med tanke på at det er så trist vær ute, og det er små kaldt. Hadde det vært sol ute og kanskje litt varme så hadde jeg nok ikke vært så trøtt! ;-) Småbarnslivet kan være krevende til tider, men det er kun trøttheten jeg sliter med så langt, så jeg skal vel ikke klage. 

På søndag så skal vi i konfirmasjon, så det gleder jeg meg til. Jeg er glad i selskaper der vi alle treffes. Men jeg vet ikke hva jeg skal ha på meg på søndag, og jeg vet eller ikke hva jeg skal ha på barna mine. Jeg har ikke så mange pynte klær for å være ærlig, eller lettere sagt - jeg har nesten ikke klær i det hele tatt. Tror jeg skulle ha tatt meg en ordentlig shoppingsrunde eller kanskje bare bestilt litt på nettet, det siste er forresten mye enklere. Mye av klærene mine har blitt ødelagt av at jeg har hatt en stor gravid mage. Guttene vet jeg har noe klær de kan ha på seg, men spørsmålet er jo bare om vi finner igjen noe av pynte klærene dems, og om det i det hele tatt er noe av de klærene de vil ha på seg. Niklas har vel ikke noe pynte klær, men han er så liten at jeg orker ikke å stivpynte han så mye. Det er litt lettere når han har på seg litt mer behagelige klær. Når han blir litt større så kommer jeg nok til å pynte opp han litt mer tenker jeg. 

Ikke dette livet jeg ville ha

 • 02.09.2017 - 16:47

Det livet jeg sitter med nå er et liv jeg aldri hadde trodd at jeg skulle få for mange år tilbake. Jeg ble en mamma i en alt for ung alder, og jeg fortsette og bli en ung mor til tre gutter. Jeg sitter her i en alder av 22 år og har fått tre velskapte gutter, og jeg ble samtidig alene om dem. Det er ikke akkurat et sånt liv jeg trodde jeg skulle ha for noen år tilbake. Men jeg må si jeg klarer meg utrolig bra, nesten litt bedre en det jeg hadde trodd selv. Jeg sitter faktisk med en stolthetsfølelse. Nå mangler jeg bare fast jobb og hus også er livet mitt ganske så komplett. Står jeg på så kommer nok de drømmene i oppfyllelse også, jeg må bare gi ting litt tid. 

Nå skal jeg først og fremst bare kose meg med den lille babyen min og de to andre guttene. Når Niklas begynner i barnehagen etter vært så blir nok livet mitt slik jeg vil ha det! ;-)

Det er uansett en merkelig følelse og bli mamma på nytt igjen. Herregud så mye jeg egentlig har glemt fra tidligere. Mye kommer frem igjen når det er noe som skjer, men det er utrolig mye som har blitt glemt etter sist. Det er vel kanskje ikke så rart med tanke på at det er over 5 år siden jeg hadde en liten enn sist. Men jeg er uansett veldig takknemlig for at jeg faktisk har fått barn. Det finnes så mange som sliter med å få barn, og her sitter jeg som veldig ung og har allerede tre barn. Det er nesten så jeg får litt dårlig samvittighet med tanke på de som er eldre enn meg som sliter som bare det for å bli gravid. Jeg er tydeligvis veldig fruktbar etter som at jeg har klart å bli gravid tre ganger uten at det har vært meningen. Jeg hadde mine drømmer jeg også, sånn som mange andre. Jeg har alltid sagt at jeg skulle ha en fast arbeidsplass å gå til, og jeg skulle ha den villaen før jeg i det hele tatt skulle ha noen barn. Og når jeg da skulle få barn så skulle alle tre barna mine være med den samme mannen, og den mannen skulle jeg være sammen med resten av livet. Jeg var også veldig bestemt på at jeg skulle ha to gutter og ei jente. Men istedenfor så sitter jeg her uten fast jobb, og jeg leier hus av min pappa og jeg har ikke alle barna med den samme mannen, og jeg sitter her uten å være sammen med noen av de. Det er veldig trist at livet mitt ble totalt annerledes en det jeg så for meg. Men det er slik livet er. Man får ikke alltid det livet man trodde man skulle få, og det er jeg et levende bevis på!

 

 

Selv om livet mitt er langt ifra slik jeg så for meg livet mitt, så er jeg fremdeles lykkelig. Det blir man automatisk hvis man tenker litt mer positivt og gjør det beste ut av det livet man har fått. Det finnes faktisk noen som har det mye verre en det jeg har, eller kanskje du har! Så mitt råd til alle - vær glad for det livet du har fått selv om det ikke ble helt som etter planen din!

 

Månedens oppsummering av august

 • 31.08.2017 - 18:20

I august så var det mye som skjedde, og det var mye som ikke var helt som forventet. For å være ærlig så har august både vært en veldig fin måned, men den har også vært veldig ille!

Opptur

Etter å ha ligget på sykehuset i 10 dager, så var jeg utrolig lettet for å kunne få lov til å reise hjem til barna mine. Det var så utrolig fælt å måtte være borte fra barna mine så lenge. De begge to hadde jo vært borte fra meg enda lengere også på grunn av sommerferie. Så Joachim rakk jeg ikke å se før jeg kom hjem fra sykehuset, og Marius fikk jeg bare noen få dager sammen med før jeg ble innlagt på sykehuset. Så det var utrolig godt å kunne komme hjem igjen til de.

Nedtur

Nedturen i hele august må være den forferdelig fødselen jeg fikk. Jeg trodde det kom til å gå bra å føde vaginalt selv om Niklas lå med rumpa ned. Jeg fikk beskjed om at det kom til å gå veldig fint, fordi niklas var ikke så stor og det var Marius når jeg fikk han. Så derfor fikk jeg høre at jeg kom til å klare det veldig fint. Problemmet var jo at vannet mitt aldri gikk, så det endte med at de tok vannet selv, og da kom beina hans ut istedenfor rumpa, og da var det litt avhvert som skjedde. Det ble mye panikk rundt i rommet for å si det sånn. Niklas sluttet også å puste, og jeg ble borte en liten periode men kom meg veldig fort igjen, men da ble jeg lagt i narkose og fikk ikke med meg resten. For å være ærlig så er jeg veldig glad for at jeg ikke fikk med meg alt igjennom fødselen.

Været

Været i august har vært litt opp og ned. Det har vært en veldig god blanding mellom sommer og høst. Nå på slutten av august så har det faktisk vært helt nede til 4 grader om nettene og tidlig om morgen.

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Jeg har blitt tre barnsmor til tre fine gutter. Og de alle er friske. Det er ingenting som er bedre en det. Jeg kunne ha mistet Niklas, så jeg er evig lykkelig for at jeg har han her! Klarer ikke tanken på at jeg kunne ha fått et dødt barn!

Cravings

Cola og energi drikke. Det er kanskje ikke så rart at jeg har så mye lyst på energi drikke når jeg har holdt meg unna i hele svangerskapet. Men jeg har ikke vært så ille som jeg var før jeg ble gravid.

Mest leste innlegg

Velkommen til verden, Niklas♥

Det ble en dramatisk start på livet

Den verste barseltiden

Ja, jeg er alenemor til tre!

 

Instagram kontoen min

Følg meg på Instagram HER, du kan også følge meg på facebook HER!

Hjemmebesøk av helsesøster

 • 30.08.2017 - 21:34

I dag så fikk vi besøk av helsesøster for første gang. Jeg fikk masse papir om diverse ting som er greit å vite litt mer om når man har blitt mamma på nytt. Det er veldig mye jeg faktisk har glemt etter at jeg fikk Marius, samtidig som at det er noe jeg husker, men det er uansett veldig greit å få litt ny infomasjon om det å være mamma til en liten en. Jeg har også blitt tilbydd om å være med i barselgruppe, det tilbudet fikk jeg også sist gang, men da takket jeg nei. Nå er jeg fremdeles litt usikker, men jeg skal uansett tenke litt på det.

Niklas har jo som jeg sa slitt veldig mye med magen sin i det siste, men har heldigvis ikke vært like ille i dag, men jeg måtte allikevel bare ta det opp med helsesøster når hun først var her, og hun sa at jeg bare skulle gi det ett par dager ettersom at jeg nettopp har begynt å gi han en annen type morsmelkerstatning, men hvis han ikke ble bedre så skulle jeg kontakte henne også skulle hun gi meg noen andre råd, og kanskje noe annet jeg kunne gi han. Det er jo ikke noe morsomt for noen av oss at han er så urolig på grunn av magen sin.

 

Vi fikk også veid han i dag, og han veier nå 3350 gram, noe som var veldig bra med tanke på hvordan vekten hans har vært. Han spiser jo fremdeles ikke like mye som en baby på hans "alder" skal gjøre. Han drikker bare mellom 60-90 ml, og vanligvis så er det vel rundt 120 som er normalt. Men han er jo litt mindre en mange andre på samme uke, så det har nok litt med det å gjøre også, men helsesøster sa at det var en veldig fin vekt på han. Jeg ble nemlig litt bekymret over at det kanskje var litt for lite med tanke på at sist han veide seg så var han 3110 gram, og det var for 8 dager siden, men hun sa at han lå innenfor det som var normalt.

Jeg ble rørt av dere

 • 25.08.2017 - 20:57

Tusen takk for alle fine tilbake meldinger jeg fikk i går etter mitt siste innlegg. Jeg er utrolig følsom om dagen, så jeg ble nesten litt rørt. Det er så koselig å få høre så mange koselig tilbakemeldinger på hvordan dere ser på meg som mamma, og hvor mye dere tror jeg kommer til å takle dette. Det er bare å fortsette og sende meg mail og sånt hvis det skal være noe. Eposten min står på bloggen, men hvis du ikke finner det så kan du kontakte meg på tinaandreassen@outlook.com, hvis det er noe du vil dele med meg eller bare vil prate litt! ;-)

Idag så reiste vi bort hos moren min en tur for å spise middag. Inni mellom så er det litt godt å kunne reise bort å få middagen servert. Jeg er så utrolig lei av å finne på middager, og det å lage middag om dagen. Jeg kunne ønske jeg klarte å finne på noe nytt. Jeg er så utrolig lei alt av middagen som jeg pleier å lage. Det er veldig fort gjort å lage mye av det samme om og om igjen, så nå er jeg veldig lei. Kunne tenkt meg å lage noe jeg aldri har lagd før, men det er ikke bare bare og finne noe mat på nettet som ser godt ut, haha! Ellers så har dagen bare gått i avslapping. Jeg merker at jeg har vært veldig trøtt i dag, så jeg har faktisk sovnet litt på sofaen i dag mens barna har vært på skole og barnehage og Niklas lå å sov. Noen ganger så kan jeg trenge å sove litt på dag tid mens lille gutt sover, så lenge jeg er oppe litt om nettene nå. Det er ikke mange timene jeg får med søvn lenger, så da må jeg bare passe på å slappe av litt når jeg har mulighet. Det er ikke ofte jeg trenger ekstra søvn, men akkurat i dag så trengtes det. Det er faktisk første gangen jeg har sovet litt på dag tid etter at jeg fikk Niklas også når jeg tenker meg om.

Ha en fin fredags kveld alle sammen!♥

En ny hverdag med baby i hus

 • 19.08.2017 - 20:51

 

Nå i det siste så har det vært lite med blogg oppdateringer, men det er rett og slett fordi det har vært noe som har skjedd hele tiden etter at jeg kom hjem i fra sykehuset. Jeg har hatt litt besøk, og jeg har vært litt på besøk hos folk. Det er mange som vil hilse på lille Niklas, og sånn er det vel på førsten når man får et barn. Jeg synes også tiden bare flyr av gårde etter at jeg fikk en liten baby i hus igjen. Jeg føler ikke at jeg gjør noe annet en å mater og skifter bleier på han, også er det jo å vaske flasker veldig ofte, og få ordnet en ny flaske til neste måltid. 

Med det sagt så synes jeg at jeg har kommet inn i denne rollen her veldig bra. Jeg har allerede klart å få en rutine på ting, så alt går utrolig bra selv om jeg har to andre barn å ta meg av også. De er forresten veldig flinke med Niklas de to også. Merker at Joachim og Marius er stolte brødre i hvert fall, og det er ingen ting som er bedre en det. Niklas er også bare våken en gang om natten, noe som jeg er veldig fornøyd med. Han får som regel sitt siste stell rundt 23 tiden, og da sover han til 3-4 om natten og da får han en flaske til og da sover han til klokka er rundt 7 på morgen. Så jeg skal ikke klage for å si det sånn. Han har hatt to netter nå da han har vært litt urolig på grunn av mage vondt, men det har ikke vært sånn skikkelig skriking eller, men da hjelper det at jeg bare sitter litt med han til han får sove igjen og da går det ganske greit resten av natten.

Kanskje en tur på rikshospitalet

 • 10.08.2017 - 10:32

 

I dag er Niklas allerede en uke gammel. Jeg synes tiden har gått både sagte og fort. Jeg merker at dagene på sykehuset er litt lange når jeg bare går rundt og ikke får ordentlig svar på det jeg vil. Dem sier ikke noe om når vi kan reise hjem, fordi dem vet ikke selv. Så jeg går bare rundt og tenker "kan jeg reise hjem i morgen? Eller må jeg bli til over helgen?" Jeg vet liksom ingenting, og det er rett og slett slitsomt. Også er det noen ganger det høres ut som om at jeg kan reise hjem ganske så snart, også høres det plutselig ut som om at vi må være her en stund! 

Jeg skal ærlig innrømme at dette her tar på. Jeg hadde aldri sett for meg at det skulle skje så mye, når det har gått så bra med mine andre gutter. Det er så typisk at dette skulle skje nå som jeg har fler barn. Det hadde vært litt bedre hvis det kunne ha skjedd når jeg ikke hadde hatt fler en den på sykehuset - ikke det at det hadde vært noe koselig uansett, men det gjør ekstra vondt for meg å være her når jeg har flere barn hjemme. I går fikk jeg også beskjed om at de hadde ringt til rikshospitalet for å høre om hva de skulle gjøre, så det kan hende at vi må dit en tur. Dem hadde sagt at de skulle ringe opp igjen hit, men når jeg spurte hun som jobber her i går, så hadde de ikke fått vite noe enda. Så nå går jeg rundt og bare håper på at jeg skal få vite noe. Det som gjør dagene mine litt bedre er at jeg ser at det begynner å gå fremover, men han sliter fremdeles med metningsfall og han er veldig opp og ned med spisinga si, noen ganger så drikker han bare 30 ml og andre ganger så drikker han nesten 60 ml, så det er veldig ustabilt. Men jeg krysser fingrene for at jeg får noen svar snart, og at lille gutt kan bli ordentlig frisk sånn at jeg kan komme tilbake til guttene mine og starte en ordentlig hverdag igjen.

Månedens oppsummering av juli

 • 31.07.2017 - 20:13

Opptur

Vi har hatt så mange fine dager på campingen i juli med masse bading og lek. Jeg har også brukt litt for mye penger når vi har vært på campingen, men sånn er det. Jeg kunne ha vært litt flinkere med penge bruket mitt, men det har vært sommerferie og da blir det som regel litt ekstra kos på oss. Jeg ble også offisielt høygravid i juli♥

Nedtur

Nå i juli så har lille gutt vært ganske aktiv i magen, noe som har gått veldig uttover ribbeina mine. Det er veldig ubehagelig for å si det sånn, haha. Jeg har også vært mye plaget med masse små smerter i magen, spesielt mye nå i slutten av juli! Vi fant også ut at han ikke ligger i hodeleie lenger, og det gjør meg veldig redd egentlig. Fødselen kan skje når som helst, og jeg vil helst at hode skal komme ut først, og jeg har ikke så veldig lyst til å plutselig måtte gå igjennom keisersnitt igjen.

Været

Været i juli har ikke vært så ille egentlig. Det har vært veldig mange fine soldager i juli, men det kunne fremdeles ha vært bedre. Det har vært veldig mye kald vind og mye regn i juli også. Det var mye finere vær i juli i fjor!

Bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høydepunkt

Jeg har tilbringet litt tid sammen med ei god venninne i juli. Først så var det vi sammen med Marius på lekeparken, noe som ble veldig vellykket. Marius stor koste seg med masse is og masse leking. Også var det en dag da det bare ble oss to uten barn, noe som selvfølgelig var kjempe koselig. Det er veldig godt å kunne være litt sammen med venner uten noen barn inni mellom også! :-)

Cravings

Det har gått mye i smurfegodteri og cola!

Mest leste innlegg

- Hva skal babyen hete?

- Det blir nok juli baby

- Barnevogna til lille gutt

- Jeg vil fortelle at babyen er født

Instagram kontoen min

Følg meg på Instagram HER

Følg meg på Facebook HER

En uke uten noen barn

 • 29.07.2017 - 14:43

Nå har det vært mange fine dager, og det har vært så utrolig godt. Jeg skal innrømme at det har vært noen litt for varme dager, men jeg må bare prøve og nyte det, selv om jeg kjenner at det er litt for varmt for meg om dagen. Det er ikke så enkelt å gå høygravid på sommeren. Det er ikke til å anbefale i hvert fall, haha. Men det har langt ifra vært så mange fine sommer dager som i fjor. I fjor var det nesten bare fint vær, og i år så har det vært alt for mye regn og veldig mye vind. For min del så har det egentlig vært litt greit også, for det er ikke mye sol jeg klarer å sitte i før jeg koker, haha! 

I morgen så får jeg igjen Marius. Nå har jeg vært en hel uke uten barn. Det har selvfølgelig vært veldig godt å avslappende, men det er også veldig uvant og litt små kjedelig. Marius har i hvert fall stor kost seg har jeg sett på bilder jeg har fått av besteforeldrene hans, og det er vel det viktigste. De har funnet på masse gøy sammen med han, så i morgen så regner jeg med at jeg kommer til å få høre masse ifra han. Det skal bli veldig godt å få han igjen i morgen, mens Joachim skal bli borte i en uke til!


 

Han ligger fremdeles trygt i magen

 • 27.07.2017 - 14:31


 

I går ble jeg med ei venninne på en liten café date, det er alltid så utrolig koselig. Vi fikk kost oss med iskaffe, noe som er så utrolig godt at det skulle ikke ha vært mulig, haha. Også måtte jeg bare unne meg en is i den herlige sommer dagen. Det var ikke sol ute i går, men det var veldig varmt ute i går for det.

Etter at jeg hadde vært med henne en god stund, så reiste jeg bort hos mamma og spiste noe middag der. Jeg har faktisk spist middag hos mamma hele tiden nå mens jeg har hatt fri. Jeg har liksom ikke orket å laget noe middag mens barna mine har vært borte, så da er det mye lettere å bare spise hos mamma. Senere på kvelden så dro jeg bort hos venninna mi, det var også veldig koselig. Det er ganske greit å prøve å finne på litt nå mens jeg har muligheten til det. Snart så har jeg tre barn og da er det ikke så ofte jeg bare kan reise bort å finne på ting. 

Nå om dagen så har jeg veldig mye med kynnere, og jeg er helt utslitt så jeg merker jeg er litt glad for at jeg ikke har noen barn nå, sånn at jeg virkelig kan slappe av litt. Det skal bli så godt å få ut lille gutt nå, sånn at jeg kan få igjen kroppen min og kanskje få igjen litt energi. På mandag så begynner Marius i barnehagen igjen, så da skal jeg prøve å slappe av masse da også. Tror Marius gleder seg til å begynne i barnehagen igjen også. Han er en barnehage gutt, og nå har han hatt fri en stund!

Begge barna mine er borte

 • 24.07.2017 - 20:28

Nå sitter jeg godt plassert i sofaen hjemme hos mamma. Jeg har faktisk brukt nesten hele dagen min hjemme hos henne. Begge barna mine er borte nå, så nå har jeg litt frihet til å kunne slappe av ordentlig. Jeg merker at denne dagen her har gått veldig fort, noe som er både litt trist og litt godt. Jeg har slitet veldig mye med vond rygg i dag, så jeg har slitet litt med å sitte i ro. Jeg merker jeg blir så urolig i kroppen når jeg har vondt i ryggen. Jeg er også utrolig trøtt om dagen, men jeg klarer ikke å sove på dag tid, og ikke vil jeg sove bort dagene jeg har fri.

Jeg skal innrømme at det har vært litt godt å ikke måtte høre gutta mine krangle i dag. De to guttene har hatt sine perioder der de har vært veldig ute etter hverandre i det siste. Men nå skal det jo sies at de har vært med hverandre hele tiden, og det kan nok bli litt for mye for dem, de er ikke vandt til å henge med hverandre 24/7 når det er hverdag. Det blir nok litt bedre når de begynner på skole og barnehage igjen, da er de bare med hverandre i noen timer før legge tid. Nå så blir de jo borte fra hverandre i to uker før de kommer til å se hverandre igjen, så da regner jeg med at det ikke kommer til å bli like mye krangling. Ha en fin mandagskveld videre!

Det går fra det ene til det andre

 • 20.07.2017 - 21:17

Nå er det herlig sommer vær ute igjen. Jeg tok jo da med meg barna på campingen i dag, der barna har lekt og kost seg kjempe masse. Vi har også vært på stranda en god stund i løpet av dagen. Joachim var mer opptatt av å ligge og sole seg en å bade, haha - mens Marius badet og kom opp og ut i vannet igjen hele tiden. Han er litt her og der, men det viktigste er at han har kost seg. Det har begge guttene gjort. Vi må jo prøve så godt vi kan å nyte den skyfrie himmelen når det først er skyfritt. Når man bor i Norge så vet man aldri hvordan været blir i morgen. Om det så hadde vært 30 grader i dag, så kunne det fort ha blitt 12 grader allerede i morgen. Jeg kan ikke akkurat si at jeg synes at denne sommeren her har vært så fin, det har selvfølgelig vært noen dager med veldig fint vær, men det har vært alt for mange kalde dager også, og det verste er at det er kun sola som varmer enda, og sånn pleier det ikke å være på sommeren. 


 

Etter at vi hadde vært på campingen en stund, så reiste vi bort og kjøpte oss noe middag, også reiste vi bort hos mamma å var hos henne til kvelden kom. Når vi kom bort hos mamma så begynte Marius og Aksel å bade i bassenget dem har i hagen, mens Joachim reiste bort hos noen andre gutter for å leke. Så det har vært en veldig fin og koselig dag i dag! Jeg derimot har veldig vondt i ribbeina mine om dagen, haha. Herregud som lille gutt sparker meg oppi ribbeina, og han presser seg fremdeles veldig ofte nedover. Noen ganger så gjør det rett og slett litt vondt.

Kommer jeg i det hele tatt å få det fint igjen?

 • 14.07.2017 - 20:51

Nå om dagen så har jeg det ikke så veldig bra på grunn av noe greier som har skjedd, så jeg prøver så godt jeg kan å finne på masse sammen med andre. Det går greit en liten stund også blir alt bare fælt igjen dessverre. Jeg håper det kommer til å gå over, selv om det ikke føles sånn akkurat nå. Jeg har i hvert fall fått vært med ei venninne på lekeparken sammen med Marius i dag, der vi kjøpte oss litt is og satt å skravlet og så på Marius lekte, det var kjempe koselig, så det er noe vi skal prøve å finne på litt mer av. 


 

Vi har også vært på campingen resten av dagen og bare kost oss med bading og mat. Alle barna koser seg når de er der, så det er veldig koselig å greit å være en plass der de koser seg til vi kommer til vi reiser. Joachim trives i hvert fall på campingen, og har fått så mange venner der, så han ser man nesten ikke når vi er der. Han ligger på campingen nå om dagen også.

Hodet hans satt fast mellom beina på meg

 • 10.07.2017 - 20:58


 

Det hender at jeg får spørsmål om jeg har begynt å grue meg til fødselen eller om jeg ikke gjør det. Jeg har egentlig aldri gruet meg noe spesielt til fødselen noen gang. Jeg hadde en utrolig fin fødsel med Marius, og med Joachim så ble det jo med keisersnitt. Så når jeg først skulle få Marius, så gruet jeg meg litt med tanke på alle skrekk historiene jeg fikk høre hele tiden. Men når jeg først lå der for å føde så tenkte jeg ikke så veldig mye, men når jeg var ferdig derimot så følte jeg meg så utrolig fin og så lettet. Jeg syntes fødselen min med Marius var en drømme fødsel. Det gjorde jo litt vondt når hodet hans satt mellom beina på meg og de satt og holdte igjen hodet hans, men det var jo for at jeg ikke skulle revne der nede, og det gjorde jeg ikke eller. Men ellers så var fødselen veldig fin. Jeg bare føda og reiste meg opp å la meg i neste seng uten å ha vondt noe sted etterpå. Det gjorde jo selvfølgelig litt vondt å tisse etter en fødsel, men jeg hadde en dusjhode ved siden av doen som jeg fikk beskjed om å bruke på førsten, og da gikk det veldig greit å tisse, og det tok ikke lang tid før jeg ikke hadde vondt noe mer når jeg tisset.

Så nei, jeg gruer meg ikke så veldig mye til fødsel nå, men samtidig så begynner det å bli litt skummelt at jeg skal ligge der igjen og presse ut en liten baby. Så jeg har egentlig litt blandet følelser når det gjelder fødselen. Jeg både gruer meg litt, fordi jeg vet ikke hvordan denne fødselen her kommer til å bli. Kommer den til å bli like fin som sist, eller kommer det til å bli mye verre - det er jo noe jeg ikke vet før jeg ligger der, så den tanken skremmer meg litt. Men jeg gruer meg på en annen måte ikke til fødselen eller, fordi jeg har på mange måter ingen ting å grue meg til, ettersom at jeg ikke hadde det så ille sist gang. Så man kan vel eller si at jeg er mer spent enn at jeg gruer meg. 

Offisielt sommerferie

 • 07.07.2017 - 18:54

Nå har det ikke blitt noe blogging igjen, haha. I går så var vi bare på campingen, noe vi har vært hele uka. Marius synes det er så morsomt å være der å leke med barna som er der. Det har jo både vært søskene mine og søskenbarna mine, samtidig som at det har vært noen andre barn der fra barnehagen og andre plasser. Så det er alltid noen å leke med der, noe som gjør det veldig gøy for Marius nå som Joachim også har vært borte en stund. 

I dag så er det bare jeg som har vært på campingen en tur mens Marius har vært i barnehagen. Nå har han ferie å skal ikke tilbake igjen i barnehagen før om tre uker, så nå håper jeg bare at det kan bli mye fint vær fremover sånn at vi kan tilbringe masse tid på campingen. Søskene mine skal ikke være der på to uker nå, men han har fremdeles andre barn å leke med, og Joachim kommer jo tilbake igjen på søndag også, så da kommer han uansett til å ha noen å være med. Jeg synes det er veldig godt og være på campingen jeg også, da har jeg folk å prate med.  

Hvor er Joachim?

 • 05.07.2017 - 20:20

Ukene bare flyr avgårde nå om dagen, det er faktisk onsdag allerede. Det har nok litt med at det er så fint vær om dagen. Det har faktisk vært mye sol nå - eller det har vært regn tre ganger allerede i dag, også har det vært sol. Så det har vært regn, sol, regn sol opp til flere ganger allerede bare idag - typisk norsk sommer ;-) Vi har nok en gang vært på campingen og badet, det er så godt når det går an å sitte på stranda på campingen å bade. Når vi først kom ned på stranda i dag så begynte det jo å regne litt, men det var heldigvis ikke så mye som kom, og solen kom like fort tilbake som den ble borte så det gikk veldig greit. 

Joachim har jo vært borte siden fredag nå, og kommer ikke hjem igjen før på søndag tror jeg. Han har vært hos bestemoren sin en uke snart, også skal han til pappaen sin på fredag, og da kommer han til meg igjen på søndag. Da blir han faktisk bare hos meg i to uker før han reiser bort i to uker igjen. Sånn er det bare når han har en annen familie å forholde seg til også. Han har jo besteforeldre, onkler og en pappa som også vi ha han, så det blir litt slik når det er sommerferie. Og jeg vet at Joachim setter så stor pris på det å kunne være sammen med familien sin på pappaen sin side. 

Den første uka Joachim reiser bort igjen, så skal også Marius bort. Han skal være borte i en hel uke sammen med besteforeldrene sine. Så jeg kommer faktisk til å få en fri uke uten noen barn. Det kommer til å bli veldig uvant for meg som er vant til å ha i alle fall ett barn hele tiden. Det er ikke ofte jeg har fri fra Marius i hvert fall. Joachim er jo borte hos pappaen sin annen hver helg, og inni mellom så har han sovet over hos andre også. Mens Marius han er bare hos meg så og si, det hender selvfølgelig at han også ligger borte en natt inni mellom. Så jeg er spent på hvordan det kommer til å bli å få en hel uke uten noen barn, med mindre jeg har en baby da?! Det kan også skje ;-)


 

Han reiser i fra meg

 • 04.07.2017 - 20:03

I dag så kom endelig solen tilbake. I går så var det regn vær igjen, ikke noe koselig i det hele tatt. Det har ikke vært så alt for varmt i dag, men bra nok når solen først har kommet, så derfor tok vi med barna på en liten kvelds bad på stranda i dag. Det var nok litt kaldt å bade, men de skulle bade for det. Det er vel ikke så mye som stopper barna for å bade, hehe. De må jo uansett passe på når de har muligheten til det, og det har ikke vært så kaldt at de ikke skulle ha badet, men det kunne ha vært varmere også for å si det sånn. 

Nå så er Marius lagt for kvelden, og jeg skal bare slappe av. Jeg har små vondt i magen i dag, så derfor skal jeg prøve å ta det litt med ro. Marius skal jo i barnehagen igjen i morgen, han har nemlig igjen ut denne uken her før han har sommerferie. Grunnen til det er rett og slett fordi formen min er litt opp og ned, så derfor vil jeg prøve å slappe av mest mulig når jeg har mulighet til det. Etter denne uken her så har jo Marius fri i 3 uker fra barnehagen. I fjor så hadde han 4 uker fri, og det var ikke så mye som skjedde i løpet av de 4 ukene, vi var bare på campingen, så Marius syntes de 4 ukene var litt lange. Han er en barnehage gutt, så han trives veldig i barnehagen. Nå i ferien så skal han være med besteforeldrene sine på en liten tur, så da regner jeg med at han kommer til å kose seg kjempe masse. Jeg tørr rett og slett ikke å reise så veldig langt unna nå som jeg er gravid, så jeg er veldig glad for at besteforeldrene hans ville ha han med på en liten tur. 

 

Selvfølgelig så måtte dette skje meg!

 • 01.07.2017 - 21:50I dag og i går så har det vært så utrolig varmt ute. Det er rett og slett deilig. Nå har virkelig sommeren kommet for fult kjennes det ut som. Jeg bare elsker at sommeren har kommet, det er bare så synd at jeg er gravid i denne varmen - for det er nemlig ikke bare bare, haha. Nå skjønner jeg i hvert fall hva folk har ment om å gå høygravid om sommeren. Men jeg overlever jeg, og prøver så godt å nyte det for det fulle. Må bare bli litt flinkere til å kanskje huske å ha med en kjølebag med masse kaldt drikke, så kanskje det blir litt bedre!
 

Vi har som dere ser på bildene over, vært på stranda i dag. Det var utrolig mange folk der i dag, og det med god grunn. Det har vært utrolig varmt, og vi har bare kost oss. Marius har badet som bare det sammen med søskenbarna mine og søsknene mine. Jeg prøvde og gå uti for å kjenne på vannet jeg også, men det var alt for kaldt for meg, haha. Jeg er ei pingle når det gjelder kaldt vann for å si det sånn. Jeg klarte til og med å bli veldig solbrent på beinet. Jeg er flink med å smøre Marius med solkrem, men glemmer av meg selv. Jeg er egentlig ikke den som pleier å bli solbrent heller, så det er rart at jeg ble så brent som det jeg ble, men det kan kanskje ha noe med graviditeten å gjøre, jeg vet ikke. Vi skal tilbake igjen på campingen i morgen også, og da skal vi feire bursdagen til lille søsteren min Malin, så i morgen så blir det nok både litt bading, og pizza spising og masse is. Tror jeg skal ha på meg noe annet en shorts i morgen for å si det sånn, haha. Får vel bare takke meg selv for det ;-)

Månedens oppsummering av juni

 • 30.06.2017 - 21:34

Opptur

Det har faktisk vært en del opptur denne måneden her. Det var jo sirkus i barnehagen til Marius, noe som var utrolig koselig å være med på. Marius var klovn denne gangen, og det hadde han gledet seg lenge til. Jeg har også fått kjøpt meg ny telefon, noe som virkelig var på tide. Jeg var veldig glad i telefonen min, men problemmet var jo at telefonen gikk tom for strøm heletiden, selv om den ikke var i bruk så brukte den mye.Jeg har også blogget i ett år sammenhengig uten stopp. Selvfølgelig så har jeg ikke blogget på denne bloggen her i ett år, men jeg blogget på en annen før jeg begynte her, så til sammen så har jeg blogget i ett år. Jeg starte å blogge ordentlig den 20 juni 2016 - men egentlig så har jeg hatt blogg siden 2009, men jeg har blogget og slutta heletiden.

 

Nedtur

I juni så har jeg hatt litt problemer for å være ærlig. Jeg har slitet veldig mye med halsbrann, men det har jeg gjort igjennom hele svangerskapet så det er vel ikke noe nytt. Men jeg har også vært alt for slapp denne måneden, og har vært mye svimmel, det var faktisk så ille at jeg holdte på å kjøre av veien, men heldigvis så hadde jeg kommet meg så langt at jeg hadde mulighet til å stoppe bilen. Grunnen til det har vært på grunn av jern mangel, så jeg går på jern tabletter nå. Jeg har også slitt veldig mye med å sove om nettene fordi jeg har vært så urolig i beina mine, og har hatt mye leggkramper - noe som hører med i svangerskapet.

Været

Været i juni har ikke akkurat vært noe å skryte av. Det har vært alt for mye regn og alt for mye vind. Det har heldigvis vært noen få dager med sol, og da solen først har vært fremme uten vind, så har det vært veldig varmt. Guttene mine har faktisk badet på stranda allerede.

Bilder
 

Høydepunkt

Sommerferien har begynt og Joachim er allerede ferdig med 3 trinn. Det er helt sykt hvor fort tiden har gått siden da han begynte på skolen. Det er som de fleste pleier å si "Når barna først har begynt på skolen, så går tiden så fort at de begynner på ungdomsskolen før du vet ordet av det!" Og de har veldig rett. Jeg synes ikke det er lenge siden Joachim begynte i 1 klasse, og nå skal han allerede opp i 4 klasse!

Jeg har også fått vært på ultralyd. Sist jeg var på ultralyd så lå lille gutt litt under gjennomsnitts vekt, noe som gjorde at de ville følge enda mer med vekta hans, men når jeg kom inn dit igjen så hadde han lagt på seg veldig mye, så de så ingen grunn for å ta meg inn igjen. Det var en veldig god nyhet, selv om det ikke hadde gjort meg noen ting å kunne få se ha enda en gang, men det er vel uansett ikke så lenge til jeg får se han i virkeligheten!


 

Cravings

Godteri uten tvil. Jeg har spist litt mye smågodt i det siste, men jeg har bare ikke klart å la være - selv om jeg vet det at man ikke skal spise for mye usunt i svangerskapet.

Mest leste innlegg

- Er det en skam å grue seg til fødselen?

- Du vet du er gravid når...

- Han har det ikke noe bra i magen min

Instagram kontoen minFølg meg gjerne på Instagram HER!

Følg meg også på facebook HER!

Trodde jeg hadde kreft i sommer

 • 28.06.2017 - 20:27


 

Den 21 juni så var jeg inne hos legen fordi jeg hadde oppdaget en kul i brystet mitt som jeg var litt redd for. Jeg hadde oppdaget den kulen for noen dager siden, men tenkte ikke noe mer over den før jeg plutselig kom på at jeg hadde kjent en kul tidligere, så jeg tenkte jeg bare skulle kjenne etter igjen, og da hadde kulen vokst siden sist jeg kjente på den. Jeg fikk panikk for at jeg hadde fått kreft. Jeg ringte til legen, men det var ikke bare enkelt. Jeg fikk beskjed om å ringe tilbake igjen neste dag, og det gjorde jeg å da fikk jeg time samme dagen. Så den 21 juni så var jeg inne hos fast legen, og han visste ikke helt hva kulen kunne være, så han ville sende meg videre til sykehuset for en sjekk. Han var redd for at det var en kreft kul, men den kunne også være godartet det var han ikke sikker på. Veldig mange reagerte på at han sa noe sånt til meg uten å være sikker på hva det kunne være.

Allerede den 29 juni så hadde jeg time på sykehuset. Jeg følte jeg satt å ventet på venterommet i all evighet før jeg i det hele tatt kom inn, selv om jeg egentlig ikke ventet så veldig lenge. Jeg var så redd for hva det kunne være, og hva legene kom til å si. Jeg kom etter vært inn og de tok ultralyd av brystet mitt. Dem fant ikke noe galt når de tok ultralyden, men ville uansett sjekke det opp ordentlig så hun sendte meg videre til noen som kunne ta prøver av brystet mitt, så dit kom jeg rett etter ultralyden. Jeg fikk da lokalbedøvelse i brystet også tok dem noen tester. Jeg fikk da veldig mye smerter i brystet og etter vært så ble jeg veldig blå, men det var visst helt normalt. Etter en liten stund så fikk jeg et brev i posten, og der sto det at de ikke fant noe galt. De regnet med at kulen etter vært ville forsvinne av seg selv, og det gjorde den også etter en god stund. Jeg ble så glad når jeg fikk vite at det ikke var noe galt. Jeg var så redd for å få kreft. Jeg skal ærlig innrømme at jeg fremdeles kjenner litt etter om jeg har noen kuler på kroppen nå også, men jeg kjenner ikke etter hele tiden, men en gang i blant så må jeg bare kjenne etter for å være på den sikre siden. 

Jeg er livredd for å få kreft, det regner jeg ikke at jeg er alene om. Kreft er en så utrolig skummel ting å få, og det er kreft i familien så jeg er veldig redd for å være en av de uheldige som skal få det. 

Herregud så smått

 • 22.06.2017 - 18:59

Jeg tror barna mine er i feriemodus allerede. Nå er det andre dagen jeg har måtte vekke de fordi dem skal på skole og barnehage, og det er ikke akkurat likt til å være barna mine for å si det sånn. Jeg tror nesten jeg drømmer når det først skjer, så sjeldent pleier det å skje, haha. Barna mine pleier vanligvis alltid til å stå opp tidlig uansett om det er i uke dagene eller i helgene. Så jeg må nesten bare nyte det - det er bare så synd at vi må ha stått opp tidlig de to dagene de faktisk har sovet. I morgen så er det siste skole dagen til Joachim. Det er helt sykt å tenke på at i morgen så er han ferdig i 3 trinn. De tre skole årene her har gått så utrolig fort! Nå for vi bare håpe på at vi får en fin sommer før neste skole år begynner.

Nå har jeg også endelig vært flink til å vaske alle baby klærene til lille gutt. Herregud så mye smått. Det var skikkelig rart å se på alle de små klærene, og så små har faktisk de to andre guttene vært også, det er helt sykt å tenke på. Jeg synes ikke det er lenge tiden de var så små eller, men barn vokser så utrolig fort. Jeg er i hvert fall veldig glad for at jeg har sluppet å kjøpe nye baby klær. Det er bare bort kasta penger hvis man har mulighet til å få noe gratis. Baby klær blir nemlig ikke utslitt! 

 

Fint å ha noe å finne på

 • 21.06.2017 - 19:49

Nå er Marius lagt for kvelden og jeg kan sette meg ned å skrive litt. Marius ble litt syk i går og var veldig slapp, så jeg ble oppringt av barnehagen om jeg kunne hente han igjen så han kunne få slappe av. I dag derimot så har han hatt energi som bare det, og har rett og slett kjedet seg veldig mye mens de andre har vært på skole og barnehage. Så han gleder seg veldig mye til å kunne dra i barnehagen igjen i morgen. 

Når jeg hadde fått hentet Joachim på skolen, og vi fikk spist litt middag så tok jeg med meg guttene bort hos mamma, sånn at guttene kunne få leke litt der før legge tid. Det ble de begge to veldig glade for. Jeg og mamma tok med oss alle barna på barneskolen ved der mamma bor, så barna kunne få leke der i noen timer. Barna lekte og koste seg som bare det, så jeg og mamma fant ut at vi kunne begynne å ta med barna dit litt oftere, enn å bare være utenfor hos mamma. Det ble ikke like mye tull med barna der som det fort kan bli hjemme på plenen hos mamma, haha. Så dette er noe vi skal gjøre litt oftere. Nå er det vel ikke lenge til vi skal være på campingen eller. Der pleier også alle barna å leke veldig fint. Ett år med blogging

 • 20.06.2017 - 13:39

I dag så fikk jeg opp et minne på facebook siden min om at jeg har blogget i ett år nå uten stopp. Jeg blogget på en annen blogg før denne her. Jeg synes tiden har gått så utrolig fort. Ett år er ingen ting lenger, og det merker man spesielt etter at man har fått barn - jeg har i alle fall merket det veldig etter at jeg fikk barn. Jeg føler tiden nesten bare går avgårde uten at jeg rekker å følge helt med, haha. 

Hele hoved målet mitt med bloggen min i fjor var at jeg trodde jeg hadde fått kreft. Jeg skal lage et nærmere innelegg om det i et annet innelgg. Bloggen ble etter vært utviklet til å følge meg igjennom min vanskelig periode der jeg slet veldig mye med å komme meg ut i arbeidslivet, og etter vært så fikk jeg en vanskelig nyhet om at jeg ventet barn, og siden så har bloggen blitt en gravid/mamma blogg. Og jeg synes det er utrolig morsomt å se tilbake igjen på bare det som har skjedd i løpet av den tiden, så jeg kommer nok til å fortsette med det. Etter vært så kommer nok bloggen til å utvikle seg enda mer, og jeg gleder meg til å ha med dere på reisen, og jeg gleder meg selv til å være med på reisen. Jeg håper min reise inn i livet kommer til å bli fin, og jeg gleder meg til å se tilbake igjen på det som har skjedd og det som kommer til å forme meg enda mer. Det er det jeg elsker med blogg - jeg kan bla tilbake igjen i arkivet og se tilbake igjen på det som har skjedd. Så jeg er veldig sikker på at jeg ikke kommer til å slutte med bloggen. Jeg må bare lære meg til å bli enda bedre på bloggen.

Noen bilder av min blogg reise i løpet av dette året her!

Jeg håper dere vil følge meg videre på denne blogg reisen min! ;-)
 

Ikke det livet jeg så får meg som liten!

 • 18.06.2017 - 20:42


 

Jeg har ikke akkurat det livet jeg trodde jeg kom til å få som liten. Jeg har alltid hatt lyst på barn helt siden jeg var liten jente, men jeg hadde aldri sett for meg at jeg kom til å sitte med tre barn i en alder av 22 år. Jeg har også alltid trodd at når jeg skulle få mitt første barn så eide jeg mitt eget hus, og at alle barna mine skulle være med den samme gutten. Jeg hadde også en drøm om at jeg hadde fast jobb, og at det var en jobb jeg elsket før jeg i det hele tatt skulle ha barn.

Men som dere fleste vet så blir ikke livet helt slik man kanskje ser for seg som liten. Det er så mye som skjer, og så mange valg man får opp igjennom livet som man kanskje ikke tenker noe over når man er liten. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg kom til å få barn når jeg bare var 13 år gammel. Og det var også en nyhet som stakk veldig godt inni meg når jeg fant ut at jeg faktisk skulle bli mamma allerede som 13. Jeg må si jeg fikk veldig panikk og visste ikke hva jeg gikk til i det hele tatt. Jeg fikk en veldig brå og vanskelig start på livet, men det har virkelig fått meg til å bli sterkere!

Det verste med det hele var jo også at jeg ble tobarnsmor allerede som 16-åring. Det hadde jeg eller aldri sett for meg kom til å skje. Jeg var jo så nøye på at jeg ikke skulle bli gravid igjen på mange år. Men allikevel så ble jeg gravid, og jeg bestemte meg for å beholde det barnet. Jeg har heldigvis klart meg i alle år, og jeg har alltid hatt god støtte fra familien. Hadde jeg hatt en familie som hadde kuttet meg ut av mine valg, så hadde jeg nok ikke hatt det like fint som jeg har hatt det. 

I november i fjor så hadde jeg ingen trua på at jeg i det hele tatt kom til å få flere barn. Jeg var så usikker på om jeg ville ha flere barn en de to jeg hadde, eller om jeg skulle få ett barn til om mange år. Jeg tenkte jeg skulle få fast jobb, og skaffet meg faktisk en arbeidsplass med håp om at jeg skulle få noe fast etter vært, sånn at jeg kunne få kjøpe meg et hus og se hva som egentlig kom til å skje videre. Men i desember så ble den drømmen snudd på hodet. Da fant jeg nemlig nok engang ut at jeg faktisk var gravid igjen. Jeg hadde så mange tanker i hodet den tiden, og ble deprimert rett og slett! Nå sitter jeg her, og jeg prøver så godt jeg kan å gjøre det beste ut av det livet jeg har fått. Jeg gleder meg også til jeg kan få den lille gutten min, og jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å klare dette her med glans. Etter vært så får nok jeg fast jobb jeg også, og kan kjøpe meg hus. Men akkurat nå så er det den lille familien min som betyr mest. 

Med tanke på hvor mange overraskelser jeg har fått opp igjennom livet nå, så må jeg si jeg er spent på å se hva det neste er. Hvordan er egentlig livet mitt om noen måneder eller om et år? Det får jeg ikke vite før den dagen kommer, men med tanke på hvor lite som skal til før man får hele livet forandret, så er jeg veldig spent på hva det neste er!

Jeg var optimist med en kjole, som ikke ble en kjole på grunn av magen!

 • 17.06.2017 - 21:21


 

For et vær vi har hatt i dag. Det var virkelig på tide synes jeg, haha. Jeg tok med meg Marius bort hos mamma i dag tidlig, og da var de på god vei til å pakke. Dem skulle nemlig på campingplassen i dag, så da ble vi med ned dit vi også. Der har vi bare kost oss som bare det. Det har vært veldig varmt i dag, og barna har lekt og kost seg som bare det. Vi har til og med vært på stranda for første gangen i år. Ungene synes det var kjempe godt og koselig å kunne få bade på stranda i dag. Jeg turte helt ærlig ikke å kjenne på vannet engang, det så veldig kaldt ut selv om barna prøvde å nekte for det. Vannet er jo så høyt oppe nå på grunn av den ottaflommen som har kommet, så det er mye mer vann der nå enn ellers. Vanligvis så pleier det å være sand der vi kan sitte, men ikke nå. 

Vi har også grillet å kost oss som bare det. Marius fant igjen barnehage kompisen sin som han har lekt masse sammen med også, så han har virkelig kost seg. Jeg håper at det blir flere av de dagene her, for det er så mye bedre og kunne være på campingen å sitte litt nede ved vannet enn å bare sitte hjemme og kjede oss. Jeg er så klar for sommeren nå. 


Jeg må også bare innse at jeg har lagt på meg en god del, haha. Jeg har bestilt meg klær fra nettet, og tenkte jo at den sikkert var veldig fin på nå mens jeg var gravid samtidig som at det er kjempe fin uten baby magen. Men der tok jeg veldig feil. Det var ikke bare bare og få på seg den "kjolen" som ikke ble noe kjole med babymage, så det klesplagget ble ikke helt som forventet, haha. Huff, jeg følte meg som en oppblåst ballong for å være ærlig. Jeg måtte til og med få hjelp for å få den av igjen. Så den kjolen som ikke ble noe kjole i år, den skal ikke på før jeg er ferdig som gravid! ;-)

Jeg har lagt på meg litt over alt nå den siste uka. Merker jeg har blitt litt rundere i ansiktet også, haha. Ha en fin lørdag alle sammen!

Svimte nesten av mens jeg kjørte bil

 • 17.06.2017 - 13:23

Det er rett og slett det verste jeg har opplevd på veldig lenge. I går så skulle jeg dra og hente Marius i barnehagen, men det gikk ikke helt som planlagt. På vei opp til barnehagen så kjente jeg at jeg ble veldig svimmel og begynte å se veldig uklart, og begynte å svette. Jeg kjørte selvfølgelig inn på siden og stoppet bilen fort som mulig. Jeg hadde heldigvis kommet meg bort på parkeringsplassen på barneskolen like ved barnehagen, så jeg fikk stoppet bilen der og åpnet opp døra. Det kjentes ut som om at jeg skulle kaste opp, og rett etterpå så ble det nesten svart for meg. Jeg tror faktisk jeg ble borte i ett minutt før jeg prøvde å ta tak i telefonen for å ringe mamma.

Jeg tok også en tyggis i munnen og tok hodet mitt ut av bil døra for å få frisk luft, og heldigvis så kom det en litt kald vind og den hjalp meg veldig mye faktisk. Jeg ble heldigvis bedre igjen etter at jeg fikk litt frisk luft, og fikk tatt meg en tyggis og fikk pratet med mamma. Jeg begynte jo som sagt å føle meg bedre så jeg tok sjangsen å kjøre den lille turen bort til barnehagen for å hente Marius. Det gikk veldig bra, men kjente jeg ble litt svimmel når jeg gikk ut av bilen, men det gikk fort over igjen. Også kjørte vi ned hos mamma. Hun bor like ved barnehagen. Så vi kjørte ned dit, og da vi nærmet oss huset hennes så kjente jeg det igjen. Heldigvis så fikk jeg parkert bilen nok engang og vi gikk inn.

Det første jeg måtte gjøre var å ta et glass med cola bare for å få i meg noe kaldt og noe med litt sukker. Jeg kjente det hjalp på, men jeg gikk uansett å la meg ned i sofaen like ved søstra mi,  og kort tid etterpå så kom mamma hjem igjen også.

Når jeg fikk i meg litt mer drikke å mat så ble jeg bedre igjen. Jeg vet ikke hva som skjedde, men det var veldig varmt i lufta i går og det ble litt varmt inni bilen, men jeg fikk jo lukket opp vinduet men uten nytte. Og jeg har kanskje ikke vært så flink til å drikke masse på dag tid, det må jeg bli flinkere til. I går ble jeg rett og slett veldig redd! Tenk om jeg hadde kjørt med barn i bilen, og hadde kjørt et sted der det ikke hadde vært så lett å bare stoppet bilen da. Det kunne ha gått skikkelig ille.

Jeg er i hvert fall glad for at det gikk så bra som det gikk, og jeg har ikke vært sånn nå. Så jeg håper det bare var en engangstilfelle, eller så må jeg nok ringe legen. Hadde tenkt til det i går også, men gjorde det ikke så lenge jeg ble helt fin igjen etter å ha drukket litt og spist litt.


 

Er det en skam å grue seg til fødselen?

 • 07.06.2017 - 12:00

Nei, det er slettes ingen skam å grue seg til fødsel. Jeg tror de fleste jeg har hørt om har gruet seg til fødsel. Jeg vil tro det er ganske normalt å grue seg til noe sånt. En fødsel er ikke bare en enkel ting å gjøre. En fødsel er også en stor risiko å gjøre. Du vet aldri hva som kan skje i en fødsel, men nå skal ikke jeg sitte her å skremme folk enda mer, fordi det er også en ting som har irritert meg. Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal sitte å skremme opp folk med noe som er så naturlig som en fødsel.

Når jeg skulle få Joachim så gikk jeg igjennom keisersnitt for mitt eget beste i følge sykehuset. Der har også alle forskjellige meninger. Utrolig nok så mener de fleste at keisersnitt er en enkel løsning for å få ut barnet, men det er det ikke! Jeg har gått igjennom begge deler, og jeg kan ikke si at jeg syntes keisersnitt var noe bedre en vaginal fødsel. Helt ærlig så syntes jeg keisersnitt var verre en vaginalt, men vi alle er jo forskjellige. Når jeg tok keisersnitt så hadde jeg ikke vondt der og da når barnet ble født, men jeg hadde veldig vondt noen uker etterpå, og det å gå var en utfordring på førsten. Så jeg kan ikke si at jeg synes at keisersnitt er en enkel løsning for å få ut barnet, som utrolig nok mange mener. De som ikke har gått igjennom keisersnitt kan nok kanskje tro det, men de som har gått igjennom det er nok enige med meg om at det ikke er en enkel løsning. 


 

Når jeg fikk Marius så fødte jeg vaginalt, og det var også noe jeg gruet meg litt til fordi jeg hadde bare fått høre skrekk historier om fødsel av andre. Alle skremte meg opp med det at å føde det var så vondt, det kjentes ut som at de skulle dø av smerte og blablabla... Jeg fikk rett og slett angst av alt det folk sa til meg. Men man skal ikke høre på det andre sier, fordi alle fødseler er forskjellige uansett. Men den fødselen jeg hadde med Marius den var så utrolig fin. Jeg syntes ikke det å føde han var noe vondt i det hele tatt. Det var jo selvfølgelig ikke godt å føde, men det var ikke så vondt som jeg fikk høre at det var. 

Jeg tror det er derfor alt for mange blir redde og får angst for å føde på grunn av alle skrekk historiene man hører rundt omkring. Man kan ikke høre på det andre sier, det har jeg fått erfart. Du vet aldri hvordan din fødsel vil bli før du ligger der. Det er kanskje enkelt for meg å si som hadde en fin fødsel sist, men jeg gruer meg i hvert fall ikke til fødsel nå så lenge det gikk så bra sist. De på sykehuset sier også det at hvis man hadde en enkel fødsel sist, så er sannsynligheten stor for at man får en enkel fødsel neste gang også. Og veldig mange sier at fødselen blir lettere for hvert barn man får, men det er selvfølgelig ikke alt man kan tro på, for som sagt så er alle fødseler forskjellige. Så selv om mange andre har opplevd det sånn, så kan andre igjen oppleve det annerledes, det er noe man aldri vet før det skjer.

Månedens oppsummering av mai

 • 31.05.2017 - 21:06

Opptur

Vi fikk en utrolig fin og koselig 17.mai feiring i år. Dagen startet med at vi reiste bort og spise frokost. Det er en utrolig fin start på dagen synes jeg, haha. Jeg var utrolig redd for at vi skulle få stygt vær nå på 17.mai, men det fikk vi heldigvis ikke, så det gjorde i alle fall dagen veldig mye bedre! Det var også for en gangsskyld veldig enkelt å få parkeringsplass sånn at jeg fikk være med Joachim å finne klassen hans før han skulle gå i skoletoget. Og jeg rakk å se han gå i tog før jeg måtte være med Marius!


Etter at vi hadde gått i 17.mai tog hele gjengen så var det noe som skjedde på skolen til Joachim. Jeg rakk ikke å få med meg forestillinga så lenge jeg måtte være med Marius, men Joachim hadde virkelig kost seg. Vi var på skolen en liten stund og pratet litt med andre før vi reiste bort hos moren min for å grille der. Kort fortalt så var 17.mai en veldig koselig dag i år, og det var 18 varmegrader til og med!
 

Nedtur

Til min store panikk så fylte jeg 22 år den 18 mai. Det var faktisk veldig nedtur fordi jeg liker virkelig ikke å bli eldre, haha. Men sånn er livet - det er ikke akkurat den største nedturen, det skal jeg innrømme. Det verste må egentlig være at jeg har hatt sinnsykt mye med halsbrann nå i mai. Det blir bare verre og verre jo lengre jeg kommer inn i svangerskapet. Må si jeg gleder meg til det går over, jeg pleier aldri å ha halsbrann når jeg ikke går gravid.
 

Været

Været har vært utrolig rart nå i mai. Det har vært snø, regn, skyer og vind, sol og torden. Alt på en måned for å si det sånn, haha. På starten så var det litt kaldt, men så ble det veldig varmt sånn rundt 21 grader, men veldig brått så ble det veldig kaldt igjen og det blåste helt forferdelig - kort tid etter igjen så kom virkelig varmen. Den siste helgen i mai så var det nemlig 30 varmegrader ute, og jeg visste seriøst ikke hvor jeg skulle gjøre av meg fordi jeg var så varm. På søndagen så kom det skikkelig med tordenvær, faktisk så ille at det ristet i hele terrassen min, haha.
 

Bilder
 


Høydepunkt

Vi var på tivoli i "byen" våres den 7 mai. Det var kjempe stas for begge guttene. De fikk også kjøre 8 runder med karuseller hver, så de var rimelig fornøyde. Det var en koselig dag for alle. 

Cravings

Sjokolademelk. Det har jeg drukket nesten hver dag eller annen hver dag ca i hele mai måneden. Jeg har hatt velig ofte lyst på det, og da spesielt om morgen.

Mest leste innlegg

- Ha sex som 12-åring
- Har ikke gått hele 8.klasse
- Ikke et helt vanlig liv som 16-åring
- Fødsel på gang? Han presser nedover!
- Lei av å bare få gutter

- Det var rett og slett skuffende

Instagram kontoen min kan du følge HER!


 

Følg meg også gjerne på facebook HER hvis du vil få med deg hver gang jeg kommer med et nytt innlegg!

Dette skjedde i helgen

 • 29.05.2017 - 21:31


(Bilde fra i sommer)

I helgen mens jeg ikke blogget så har det vært helt fantastisk vær. På lørdag så var det faktisk 30 varmegrader her jeg bor, og det har vært både godt og litt for varmt. Man skal ikke klage når man får så mye varme, men jeg må jo innrømme at det er litt hardt å være gravid i denne varmen. Det var ikke lenge jeg klarte å sitte i solen før jeg ble svimmel å nesten gikk i bakken, så jeg måtte inn å sette meg opp til flere ganger på kort tid. Det er det som er så dumt når man er gravid på sommeren, men jeg må bare bli litt flinkere til å drikke masse, og kanskje bli enda litt mer flink til å huske isbiter. Jeg elsker jo isbiter i drikka så det burde ikke bli noe problem sånn sett. Men det er jo ikke så enkelt når jeg skal bort på noe. Jeg fikk også barnefri på lørdag, så da ble jeg med noen venner og hadde det artig. Det er litt godt inni mellom å være med noen andre en bare barna og familien :-)

I går så var det bare å slappe av med familien, og litt senere så fikk jeg igjen begge barna mine. Joachim har vært hos bestefaren sin på far sin side i helgen, mens Marius sov en natt hos besteforeldrene sine. Når de kom hjem igjen i går så fant vi ut at vi skulle grille noen pølser. Vi har nemlig fått ny gassgrill av min pappa, så vi måtte jo prøve den og se hvordan den grillen var. Vi sto faktisk i tordenvær og grillet i går, haha. Godt ingen av oss er redde for torden. Det værste var jo at det tordnet så utrolig at det ristet i terrassen min, haha! 

Jeg blir sur på meg selv

 • 29.05.2017 - 12:29


 

Nå må det bli nok, jeg skuffer meg selv gang på gang. Jeg sier hele tiden at jeg skal bli flinkere med bloggen, men hver gang så er det noe som skjer og jeg blogger ikke. Jeg synes det er utrolig gøy å blogge, og det er så utrolig morsomt å se tilbake igjen på i senere tid. I hvert fall nå som jeg er gravid også. Det som har stoppet meg er at jeg gang på gang glemmer å ta bilder, og det er jo ikke akkurat så morsomt å blogge uten å kunne legge ut et eneste bilde. Jeg har blitt så utrolig sløv når det gjelder bilder at jeg nesten blir litt sur på meg selv. For hver eneste dag som går og jeg har glemt å knipse bilder så angrer jeg etterpå. Ikke bare fordi jeg vil ha bilder på bloggen, men også fordi det er så greit å ha bilder av både meg selv og barna som jeg kan ha i fotoalbum og på pcen som minner til da barna blir eldre og ikke minste jeg blir eldre. Det er jo så morsomt å se tilbake igjen på gamle bilder og tenke på den dagen.

Jeg var veldig flink til å ta bilder før når Joachim var baby, og når Marius var baby. Men etter at de har blitt eldre så har det bare blitt stopp, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. Så nå må jeg nok engang skjerpe meg og bli flinkere. Nå som sommeren har kommet så er det så mange fine bilder jeg får tatt. Og jeg elsker jo å se på gamle bilder. 

Lei av å bare få gutter

 • 23.05.2017 - 13:15


 

Når jeg fant ut at jeg ventet en gutt til så begynte noen å prate. "Det må da være utrolig kjedelig å bare få gutter, da må du vel prøve å få et barn til da og håpe på at det blir ei jente." For å si det sånn så har jeg ingen problemer med å få en gutt til. Jeg er like lykkelig om jeg er mamma til tre gutter eller om det hadde blitt ei jente - men en ting er i alle fall sikkert, jeg skal ikke ha flere barn bare fordi jeg vil ha jente. 

Jeg synes tre barn er mer en nok, så jeg skal ikke ha flere barn en de jeg har nå. Jeg tror det er en mening med livet, og jeg fikk nå vite at jeg venter en gutt til, så da er det vel meningen at jeg skal ha gutter å ikke jenter, og det gjør meg ingenting. Det hadde sikkert vært morsomt med ei jente også, men jeg har uansett så mange søstre så jeg klarer meg utrolig fint. Jeg synes det er veldig koselig å ha gutter, så jeg er veldig fornøyd med å få tre sønner!♥

Egentlig så synes jeg selv at jeg passer veldig bra med å være en gutte mamma. Jeg skal i hvert fall lære opp guttene mine til å bli snille gutter som behandler mennesker med respekt. Og jeg håper at de alle tre kommer til å være snill mot de kjærestene de kommer til å få. Og at de kommer til å bli noen gutter som folk føler seg trygge rundt. Jeg vil selvfølgelig ikke at de skal bli skikkelig tøffel gutter som gjør alt andre sier de skal gjøre. Jeg håper de har sine egne meninger og at dem klarer å være ærlige og trofaste på alle slags type måter! 

Nå vet jeg endelig grunnen

 • 19.05.2017 - 18:29

Jeg blogger ikke så mye som jeg har lyst til om dagen, men jeg har ikke hatt så alt for mye energi om dagen, og i dag så fikk jeg vite grunnen til det. Jeg har nemlig vært hos jordmor i dag, og da fant hun ut at jeg hadde jernmangel, så det er visst grunnen til at jeg ikke er så aktiv om dagen. Ellers så var alt bra med både meg og babyen. Magen min vokser som den skal, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for. 

I går hadde jeg bursdag, og det var så koselig å få så mange gratularsjoner på bursdagen min. Alle spør om jeg føler meg ett år eldre, men det gjør jeg selvfølgelig ikke. Jeg tror egentlig ingen føler seg noe eldre etter en bursdag, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg gruet meg så fryktelig mye til å fylle år, haha! I morgen så skal jeg feire dagen min, så nå har jeg ryddet å ordnet litt hjemme. I morgen så er det å bake noen kaker før bursdagen begynner. Jeg er veldig glad i selskaper, så derfor skal det bli veldig koselig å feire dagen min i morgen. Jeg håper bare været holder seg fint så det går an å være litt ute i morgen :-) I dag så er det heldigvis veldig fint vær igjen, og det er utrolig deilig. Det har ikke vært så mange varme dager nå i det siste!


 

Gratulerer med dagen, Norge!

 • 17.05.2017 - 20:39

Da er 17.mai overstått for i år. Det har vært en kjempe koselig dag sammen med familien og god stemning. Her i hjemmet så startet vi dagen med å dra bort å spise frokost. Det er selvfølgelig like koselig hver gang. Jeg liker å være sammen med familie å venner på en sånn dag, og tenker masse på de som faktisk ikke har noen å feire 17.mai sammen med. Det finnes dessverre alt for mange av de som ikke har familie i nærheten eller venner som de kan være med. Det er så utrolig trist, men jeg håper allikevel at alle har fått en fin dag i dag!

Etter frokosten så starta kaoset for min del. Jeg måtte få kjørt Joachim bort til skolen der han skulle møte klassen sin, og det er ikke bare bare på 17 mai for å si det sånn. Det er ganske mye kaos på en sånn dag, men det gikk, å jeg fikk utrolig nok en parkeringsplass utrolig fort. Når Joachim endelig fant klassen sin så kjørte jeg tilbake igjen for å være med Marius, sånn at vi fikk se Joachim gå tog før vi skulle videre til barnehage toget. 

Når vi var ferdige med å gå i barnehagetoget å alt det der, så var det å finne igjen bilen å reise videre til barneskolen der Joachim var. Marius ble med pappaen sin bort hos tippoldefaren sin å feiret der, mens jeg tok med meg Joachim bort hos mamma. Der ble det grilling og et veldig hyggelig selskap sammen med familien, og etter vært så ble det kaker og kos. Marius kom etter vært han også, så det har vært en kjempe koselig 17 mai feiring for min del! Vi var faktisk heldige med været også, bare for å nevne det, haha. For engang skyld på noen dager, så ble det faktisk overskyet og litt sol og 18 varmegrader. I det siste så har det faktisk bare vært regn og kaldt, så vi var heldige med været i dag ;-)Alt i alt så har det vært en fantastisk dag! Nå er begge ungene lagt i sengene sine. De var begge to veldig slitne etter dagen i dag, og i morgen så er det hverdag igjen. Jeg sitter i sofaen og skal virkelig bare slappe av resten av kvelden før jeg også skal finne sengen. Blir nok ikke så alt for lenge til det eller kjenner jeg.

Uansett - GRATULERER MED DAGEN, NORGE♥♥

Ville ikke la Marius gå i toget

 • 16.05.2017 - 18:28

Er det bare jeg som ikke ordner skikkelig i hjemmet til morgen dagen? Jeg ser så mange pynter opp huset sitt, og baker masse kaker med norges farger å alt som er. Jeg er ikke helt der enda har jeg merket, hehe. Kanskje jeg blir slik etter vært når jeg blir eldre, eller nei jeg tror faktisk ikke det. Jeg har aldri gjort så veldig mye ut av 17.mai! Selvfølgelig så pynter jeg meg og ordner barna mine, og jeg er med i barnehage toget sammen med Marius, og jeg får Joachim i toget å rekker og se han før jeg må være med Marius, og vi feirer jo dagen med masse god saker og grill mat, men å pynte hjemme å sånt det har jeg aldri gjort.


(17.mai i fjor)

Egentlig så er 17.mai en veldig stressende dag om jeg kan si det sånn. Men hva gjør man ikke for landet sitt. Barna setter også veldig stor pris på denne dagen utrolig nok. Det finnes mange barn som ikke synes det å gå i barnetog er noe stas, men Joachim har ikke noe i mot det, og Marius vil også selv gå i barnehage tog. Jeg hadde egentlig planer om å ikke gå i barnehage toget i år, og eller bare konsentrere meg om skoletoget, men så hadde Marius veldig lyst til å gå i barnehagetoget, så da får jeg bare bli med på det. Det er bare engang i året, så jeg overlever en sånn dag :-) I morgen så er det også min siste dag som 21-åring, det er veldig spesielt, haha! Panikken sniker seg frem for hver dag som går nå. Herregud jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli så redd for å bli eldre noen gang, haha det er nesten litt flaut! 

Glade mai dager

 • 07.05.2017 - 19:18

I går så var det en skikkelig fin dag med masse sol og ingen vind. Jeg hadde med meg barna mine på tivoli i går, så dem fikk kjørt 8 runder hver, og det var de veldig fornøyde med. Dagen i går var rett og slett utrolig herlig. Det var ikke noe spesielt med krangling på barna i går eller, og det er ikke verst altså, haha. Jeg skulle egentlig komme med ett innlegg i går, men når vi først kom hjem igjen så var jeg så utrolig sliten og helt ferdig at jeg orket ikke å ta frem pcen engang. 

I dag så er det også veldig fint vær med sol, men langt ifra sånn som i går. Vi har vært på campingen en tur og der har det blåst veldig surt, så det har ikke vært så godt vær i dag som i går. I går så var det jo rett og slett så varmt at jeg til og med har blitt litt solbrent, og farge har jeg fått også - det liker jeg! Ellers av dagen i dag så har vi bare vært borte sammen med familien, og i morgen så er hverdagen tilbake igjen, så mens barna er på barnehage og skole i morgen så skal jeg gå igjennom litt mer ting i huset her. Jeg har så mye som skal kastes, så det er godt å kunne bli kvitt det før sommeren virkelig kommer for fult. Det er nemlig ikke like moro og gå rundt å drive med masse rart inne når det er fint vær ute, så da må jeg passe på å bli kvitt alt jeg kan nå :-) 

Ha en fin søndag videre alle sammen!

100 dager igjen

 • 02.05.2017 - 22:26

Nå er det så utrolig herlig vær om dagen. Det har faktisk vært sol helt siden fredag uten en eneste sky omtrent. Jeg har virkelig fått sommerfølelsen nå for å si det sånn. Jeg har faktisk fått farge på kroppen allerede eller på armene og i ansiktet da, resten av kroppen er fremdeles blek ;-) Jeg har ikke kledd av meg så veldig mye selv om det har vært strålende sol og nesten 20 varmegrader, man kan bli litt lurt fordi det er fremdeles bare sola som virkelig varmer. Jeg håper i allefall at det fortsetter i denne retningen her, og at fin været ikke blir brukt opp. Vi har faktisk grillet tre dager på rad også, noe som har vært utrolig godt!

I dag så har jeg vært med noen i familien til Gjøvik, og har fått vært med på rusta. Jeg har faktisk ikke vært innom den butikken før i dag. Ikke siden den kom i nære området i alle fall. Det var veldig mye billig der, og veldig mye fint. Jeg skal nok få kjøpt noe etter vært jeg også, men det blir mye lettere og dra dit igjen når den butikken kommer til Hamar.

Ellers i dag så har dagen gått i og sitte litt på campingen frem til jeg skulle hente igjen barna, og da var det å lage noe middag, og resten av dagen har begge guttene bare vært ute å lekt sammen med noen andre gutter i nærheten her. Merker at barna er veldig glade for at det er så herlig vær ute om dagen. Mens de har lekt å hatt det gøy så har jeg tatt husvask. Veldig deilig å bli ferdig med det. Nå har jeg veldig vondt bak i bekkenet og er veldig sliten, så nå gleder jeg meg bare til å legge meg for kvelden! I dag er det også bare 100 dager igjen til  jeg har termin♥

Månedens oppsummering av april

 • 30.04.2017 - 14:58

Tenkte det kunne være litt morsomt med ett innlegg som oppsummerer måneden som har gått. Jeg har jo tidligere hatt "denne ukens" men nå så tenkte jeg at jeg heller kunne ta en "denne månedens" istedenfor. Om det faller i smak eller ei det vet jeg ikke. Men jeg tror det kan være litt morsomt å ha et sånt innlegg for hver måned som har gått! 

Nå i april så er det litt av hvert som har skjedd. Det har vært mange tunge øyeblikk, men samtidig har det vært noen fine også. Bloggen har nesten ikke blitt oppdatert i det hele tatt i april, men enda så er det faktisk en del som har vært innom, og det setter jeg stor pris på. Jeg har hatt det veldig tungt en liten periode i april, så det er utrolig koselig å se at noen av dere enda kommer innom bloggen selv om den ikke har blitt oppdatert på samme måte som tidligere.

Månedens opptur:

Helt siden jeg ble gravid så har ikke jeg hatt så mye kontakt med mine tidligere venner, noe som selvfølgelig er veldig synd. Men det har seg slik at det er ikke alt jeg har fått vært med på, samtidig som at jeg har hatt litt å gjøre om dagen. Jeg har eller ikke hatt det så veldig fint hele tiden, så da har det ikke fristet å ha så mye kontakt med venner - men i løpet av april så har jeg faktisk truffet to av mine venner, og det har selvfølgelig vært veldig koselig. Selv om det har vært tunge tider, så er det utrolig godt å ha noen venner å forholde seg til, så jeg håper at kontakten kommer til å fortsette fremover! 

Månedens nedtur: 

Jeg har virkelig fått gjennom gått litt av hvert denne måneden. Det har vært mye tull i det siste. Jeg har også hatt mye urininfeksjon med nyrebekkenbetennelse i løpet av april, fy fader å forferdelig det har vært. Det har vært veldig vondt, men jeg har heldigvis fått tabletter - det som er problemet med de tablettene er at jeg har blitt så utrolig kvalm av de. Jeg har også vært så uheldig å ha vært veldig forkjølet i april også, så ja denne måneden her har ikke vært så enkel altså, haha.

Været i april:

Fy for det vær det har vært nå i april. Det er helt sikkert veldig merkelig at jeg vil skrive om været på bloggen, men jeg er veldig interessert i været av en eller annen grunn, haha (flaut) Uansett været i april har vært så opp og ned - i det ene sekundet har det vært strålende sol, men da har det også kommet masse sur vind, også har det vært veldig mye snø. Det rare har vært når det har snødd som bare det og rett etterpå så er det den varme sola som er fremme, og bare noen minutter etterpå så har det vært skikkelig med snø igjen. Det er ikke noe rart man har blitt dårlig i april for å si det sånn. Men de to siste dagene i april har det vært strålende sommer vær, det er herlig!

Månedens bilder: 

Månedens høydepunkt:

I april så fikk jeg endelig tatt opp video av at den lille gutten i magen sparket å beveget seg. Jeg har tidligere prøvd og fange opp bevegelsene på film, men det har ikke vært så enkelt, men i april så fikk jeg det endelig til. Han har vært veldig aktiv i magen nå i april også egentlig. Hvis du vil se videoen så kan du trykke HER!

Mest leste innlegg denne måneden:

Avslører termin datoen
Noe forferdelig har skjedd
Ikke helt slik påske jeg så for meg 
Kanskje det er ei jente i magen allikevel? 

Instagram profilen min!


Du kan følge meg på instagram HER, og facebook HER!

Tina - mamma til tre gutter i en alder av 22 år

Ble mamma for første gang som 13 åring, og fikk mitt andre barn som 16. Jeg flyttet også for meg selv som 16 åring, sammen med min daværende samboer. Ble gravid igjen som 21 åring, og er nå alenemamma til tre gutter i en alder av 22 år! Noe du lurer på kontakt meg på epost tinaandreassen@outlook.com

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no