Mammaentiltre | 22 år, og alenemamma til tre gutter!

SheIn -Your Online Fashion Cardigan Sweaters

22 år og alenemor til tre, hvordan går det an?

  • 09.10.2017 kl.18:25

.. Det kan da umulig være så enkelt å være så ung og ha så mange unger, å samtidig være alene om dem. Det hadde jeg aldri klart, å så lenge jeg ikke hadde klart det, hvordan i all verden klarer hun det da. Jeg er sikker på at hun får mer hjelp en det hun sier selv at hun har!

Det er noe som er veldig enkelt å si om meg med tanke på at jeg er alene med tre barn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg helt sikkert hadde sagt det samme hvis jeg ikke var i den situasjonen selv. Da kunne nok jeg også ha kommet med den at det hadde jeg aldri klart, hvordan skulle jeg ha klart det?!

Men sannheten er at man klarer det man MÅ klare. Det kan være veldig utfordrende og hektisk til tider, men jeg må jo bare klare det og det gjør jeg. Livet er vanskelig, det skal jeg ikke legge skjul på. Men alle kommer en eller annen gang til å møte på ting som kan føles vanskelig opp igjennom årene, uansett om det er med barn eller uten. Livet er ikke enkelt, og livet skal ikke være enkelt hele tiden. Det er de vanskelige situasjonene som gjør oss til sterkere personer. Og alle for det bra til slutt, og alle for til det man må hvis man står opp for det og gjør det som må gjøres. Hvis du bare setter deg ned og sier at dette klarer jeg ikke, så selvfølgelig klarer du det ikke. Gjør man ting man synes er vanskelig og tungt, så klarer man det man vil tilslutt, og man vil bli lykkelig.

Det å bare stikke av fra vanskelige situasjoner gjør deg som regel bare svakere, og du vil oppleve at ting blir vanskeligere. Jeg vet veldig mye om hvordan livet egentlig er, fordi jeg har opplevd så utrolig mye som har vært vanskelig å utfordrende. Men det er det som har gjort til at jeg klarer å stå på mine egne bein, selv om jeg sitter med ansvar for tre gutter alene. Hadde ikke jeg klart å stått i ting som føles helt for forferdelig, så hadde nok ikke jeg klart å tatt meg av noen barn alene i det hele tatt. 

Så ja, det er vanskelig og det kan være veldig hektisk å ha et barn som skal på skolen, og en som skal i barnehagen samtidig som at jeg tar av meg en liten baby. Men jeg klarer meg helt fint, fordi jeg ser det positive i det. Og jeg gjør det beste ut av den situasjonen jeg sitter i. Jeg har klart å kommet meg i en veldig fin rutine når det gjelder alt. Så alt går på skinner, og jeg har ingen problemer med det livet jeg har fått. Alle tre guttene mine er lykkelige, og det gjør meg glad. Jeg tenker hver eneste kveld at denne dagen klarte jeg fint, og ungene mine er fornøyde og da kan jeg legge meg fornøyd i senga. Og faktisk være super stolt over meg selv, for det jeg faktisk klarer.

 

Og det gjelder faktisk dere alle. Se det positive i alt dere støter på, og gjør det beste ut av det som skjer, og dere vil få til det dere vil! Dette innlegget her ble sikkert litt rotete, men jeg hører så mange som bare kommer med at det og det må da være veldig vanskelig, hvordan klarer du ditt og datt. Jo det skal jeg si deg, les innlegget så skjønner du!

10 Kommentarer

julietalivstil

09.10.2017 kl. 18:40
herlige bilder☺

livetmitt93

09.10.2017 kl. 18:43
det går ann :)

due

09.10.2017 kl. 18:45
Da min mor var 23 år så hadde hun meg som var 4 år, min bror som var 15 måneder og min bror som var baby. Pappa var hjemme bare noen gange pr.mnd da han jobbet på anlegg en helt annen plass enn der vi bodde. Før i tiden var det vanlig å være ung mor. Den tiden fantes det heller ikke store bidrag, ikke slik som enslige mødre får i dag. Vi måtte leve på pappa sin lønn, da de var gift. Dette var på 70- tallet. Mamma har nesten aldri hatt barnepike eller barnepass på oss. Ingen barnehage. Hun har alltid ville greie seg selv. De ble skilt da jeg var 9 år. Da hadde hun meg og to sønner som var 5 og 6 år. Hun fikk overgangsstønad, barnetrygd og bidrag. Det var nesten ingenting i den tiden. Vi eide hus og hun hadde bil. Hun begynte i fast jobb da jeg var 11 år og guttene var da 7 og 8 år. Levestandarden ble da mye bedre :) Min bestemor var |18 år da hun fikk sin første. Hun fikk 5 døtre sånn tripp trapp. Hun hadde 4 jenter da hun var 24 år. Hun hadde ansvaret for alt hjemme + jobben sin. Bestefar jobbet, men hjalp aldri til hjemme. Menn skiftet ikke bleier noe særlig på 50 tallet. Du er nok ikke den eneste unge moren, men det er mye bedre å være enslig mor i dag! Masse lykke til <3
due: Ja det var veldig normalt før i tiden :-) enda så er det så mange som er i mot at jeg er så ung og har tre barn. Men som du skriver, det var sånn før i tiden, men nå så skal alt være så "perfekt" alle skal ha fast jobb både jenta og gutten, og alt skal være 100% på stell før noen unger skal komme. Men det er ikke alltid livet blir A4. Før så var det normalt sånn som du sier, og de eldre har klart det og de hadde det enda strammere en det vi har det den dag i dag. Så det er ikke noe problem å klare dette den dag i dag eller, men det er så mye lettere å se litt ned på oss unge den dag i dag enn for mange år siden. Tusen takk :-)

due

09.10.2017 kl. 19:40
Det er forferdelig at unge blir sett den på! De må heller se opp til de som klarer det :) Du var vel ung med den første, og egentlig med alle tre. Men du klarer det og da må man heller se positivt på dette. Det er MANGE fordeler med å være ung mor :) Jeg fikk min første da jeg var 20 år, den andre 25 år, den tredje 34 år og den siste 36 år. Så jeg vet hva jeg prater om :)
due: Ja det viktigste er at man klarer det, og har en positiv innstilling ;-) Ja jeg vil tru det er lettere å ha energi til et barn som ung en som for gammel. Moren min har også fått en del barn i forskjellige alder. Hun fikk meg som er eldst når hun var 16-17 år, også fikk hun den minste når hun var 35-36 ellernoe, og hun sier hun merker forskjell på når hun fikk meg å de andre enn når hun fikk han siste. Det var litt mer krevende når hun ble eldre :-)

Hanne

10.10.2017 kl. 22:17
Jeg er også 22 år og alene mamma til 3 barn, og kunne ikke vært mer enig i det du skriver!! Livet er herlig, hektisk og fantastisk! Stå på 💪
Hanne: Takk, du også :-)

lhschil

24.10.2017 kl. 16:35
Syntes det høres ut som om du har et supert liv :-) Utrolig kjekke unger!

Mammatilsnart2

25.10.2017 kl. 02:57
Hei! Jeg lurte på om du kunne sendenett en e-post på: tayyeba97@hotmail.com jeg er så og si i samme situasjon bare hakke verre.. kanskje jeg kunne få gode råd av deg.. jeg trenger hjelp!

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits